Şimdi boyle yazinca sanki stock meg rs benle yuruyecekmis sonucu cikmiyormu :)
Bu arabanin performansını 10. yasinda tartisiyosak demek bisey eksikki tartisiyoruz.
Cidden fabrika cikisi 2.0 turbo diger araclari araştırıp savunun meg rs i
Printable View
Yazanlar yazmış...
Modifiye yaptığını sanıp arabası stok olanların gerisine düşen Megane RS'lerin (özellikle bilinmedik chipler ile) olduğunu duymayan kalmadı.
İlk mavi Megane RS'imde benim de başıma gelmişti. Ankara'da Ahmet Gürlek abi yazarsa yazar. 7 sene olmuş. Araya uçak gemisi girdi resmen. Onun o zamanki siyah RS uçtu gitti. Benim de orijinal yazılıma dönmem 24 saati bulmadı tabii.
Seviye meviye olaylarına girmeyelim kardeş. Bi laf ettiğimizde de ne ben o betimlemeye çalışıtımız seviyeye inerim ya da çıkarım; ne de sen. Rahat olmak lazım :)
tamam stock 2005 model 2.0 turbo hangi araçlar var megane rs i ezip geçen? nerdeyse yok gibi.
benim demek istediğim sadece şu, stock rs belki seni geçemez ama bu kadar fark bile yemez stoğu, videodaki aracın specleri hikaye. sende anca itb olursa bu kadar fark atabilirsin.
stok halim le denediğim clio videoları var elimde. dostlarım izin verirse atayım buraya. bir egzantirik ve hafiflikle kapanacak farklar değil aradaki 100 küsür beygir eğer çipliyse megane.
yine söylüyorum senin aracın maaşallahı var. ama o megane kıstas değil. her kimin ise kırılmasın bana o araçta.
Clio 172'nin en büyük avantajı hafifliği. Birbirimizi kandırmanın manası yok. Atmosferikten alınacak güç belli. Megane 'ı o ağırlıklara çekelim bakalım ne oluyor.
Peki kistas alacagin bi meg rs varsa akşam deneyelim.Varmi oyle bi rs.
Ben cevap vereyim.Yok.
Sizin denediginiz rs lerde bana gore kistas degil. Ortalik laguna pistonlu clio dolu.
Ve ayrica varsa stock meg rs 200 luk stock audi tt var onlada deneriz. 2.0 turbo karşısında ne yapiyor gormus oluruz.
YA ne meg rs miş :D madem bu kadar problemli, yazılımla bile geri düşüyorsa nesi savunuluyor bunun. HANİ NEREDE en hızlısı ben denemek istiyorum ?????
2005 yilinda uretilen 2.0 motorlar arasinda megane rs en yavas olandir.. kiyaslamak isteyen varsa cok rakip cikarabiliriz
Bilinçli ellere düşememiş RS var çokça.
Şehir efsanesi üretmek gibi bi derdi yok kimsenin. Aslında süper araba da, şöyle de böyle de diye...
Ama yaşanmış bir gerçek var. Herkes chip yapamıyor. Olmuyor. Geçmişte yaşanmış bazı hadiselerden dolayı da yurtdışındaki ilgilileri de istisnai bi iki kişi hariç programı göndermiyor, arabayı getir diyor.
Olay kısaca bu.
Kimsenin kafasındaki algıyı yıkamam hatta uğraşamam. Forum diye yazıyorum.
Benim samimi olduğum iki kişi var.
Biri İzmir'de Alper hoca, diğeri de Karabük'te Uğur.
Somut derken TC no falan lazım mı? :)
Simdi bu sorum gayet ciddi ve ona gore cevap verirseniz sevinirim.. tam ne kadar gittigini biliyormusunuz alper abinin arabasinin? Yani alper abi rolling vs ugrasan birisi degildir arabalarina da cok iyi bakar sahsen de tanirim kendisini ama, 2.0 turbo bir araca gore ucuyor mu saniyorsunuz? En hizlisi o varsayarsak aslinda onunda cok hizli olmadigini soylemeye calisiyoruz. Ha gercekten cok hizli oldugunu dusunuyorsaniz da bence gerceklerle karsilasorsaniz cok buyuk hayal kirikligi olur sizin icin..
Şöyle izah etmeye çalışayım...
Ben Alper hocanın arabasına bindim. Stok ile arasında muazzam bir fark olduğu belli. Stok ile kıyaslamak durumundayım; çünkü benim arabalarım hep stok idi ve benim kendi arabalarımda da totalde en az 50bin km yaptım. Yani, potansiyelini ve dinamiklerini biliyorum. Bi tek ilk mavi Megane RS'imde 24 saatten az bi chip maceram oldu ve bu mu lan chip deyip orijinale döndüm hemen.
Bu muhabbet uzar. Kimsenin arabası üzerinden de arabamı yüceltmeye çalışma gibi bi derdim de yok. Ama şunun altına imzamı atarım. Alper hocanın araba kılçıksız 280-290 hp. Üstüne birşey diyemem. Çünkü o güçlerde bi RS ne sürdüm ne de beraber yürüdüm. Atmasyon konuşmayayım.
Alper hoca; evet... O muhabbetlere girmez. Biliyorum. Ama çekindiğinden ya da ulan millete arabamız şöyle böyle dedik de madara olduk deme ihtimalinden değil. Sebebi şu. Bu RS camiasında inanılmaz bi dedikodu ve kıskançlık var. Adam Prof. zaten. Böyle saçma sapan diyalogları sevmiyor. Kapılardaki çıtaları solmadan dolayı boyatsan aaaa bak araba boyalı diye dedikodu yayan yaramaz adamlar var bu camiada. Yazık. Yani benim arabam, onun arabası en hızlı olsa ne olur olmasa ne olur be adam. Hasetlik zibil gibi. Renault 'tan reklam alan mı var sanki aramızda.
Öyle ezik muhabbetler var ki anlatılmaz yaşanır. Başka otomobillerin sahipleri arasında ya denk gelirsin ya gelmezsin.
Bu muhabbetlerden dolayı o adam onunla bununla gazlamaz, gazlamıyor. Yüzyüze görüştüğü adamlar bile azdır. Bu muhabbetleri çok yaptık onunla. Her aklı başında adam gibi rahatsız bu konularda. Bunu da eski konularda belirtiyor zaten.
Bu yazdıklarımın altında da, yani gazlamama olaylarının altında başka sebepler arayanlar varsa da bu saatten sonra diyeceğim bi çift laf varsa da onlar da "he hü"dür.
O yüzden, yani yukarıdaki salak saçma muhabbetlerden dolayı hep söylerim. Benim arabam en yavaş RS'tir. Denemek isteyen buyursun. :)
Bahsettigin sikintilar sadece yuce rs camiasinda degil malesef tum arabalarda var.. hepimiz muzdaribiz o sikintilardan ama yapcak bisey yok.. 2.0 turbo ve yapili bir arac icin senin deger yargilarina gore 280-290 hp cok iyi olabilir fakat malesef oyle degil gercekler.. 2.0 turbo hacimden megane rs haric nerdeyse tum diger araclar 600 hp bariyerini geceli yillar oluyor. Tam da soylemek istedimiz bu fark ztn ;)
Tamam. Kesinlikle katılıyorum.
O konuya girersek Megane RS'te de 500+ hp alan adam var yurtdışında. Sen paradan bahset. :)
O 600 beygirlik, örnek veriyorum VAG grubu bi araç, o kadar beygiri sadece radyatöre zemzem suyu koyunca almıyor herhalde :) Bi dünya para harcanıyor.
Aynı şey RS'te de geçerli. Yapan adam var. Google'a yazınca çıkıyor. :)
Ama şunu kabul etmiyor değilim, kimi markalar modifiye ve verilen paranın karşılığında alınan güç olarak değerlendirildiğinde daha başarılı. Örn Honda. Biçok modelinde, arabaya parfüm koy +5 hp neredeyse :)
iste vag da "yurt disinda bi adam " olmuyor bu gucleri alan. Bizim ahmet abi mehmet abi oluyor :)
Evet harciyosun para.Harcamadan olduğunu iddia ettimi kimse.
Ver parça siparişini gelsin, taksın ya da taktırsın Ahmet ağa ya da Mehmet Ağa. :)
Bu set-up için (300+++ hp'den 500 küsür hp.ye kadar) hap şeklinde malzemeler hazır zaten.
Sitesi de belli. Biliyorsun.
Neyi tartışıyoruz ki?? :)
VAG'da bu işlerin TR'de fazla ve başarılı olmasının sebebi marka algısı. Her türlü arabası sattığı için modifiye malzemesi de o oran da bolca geliyor. Allah var. Araba da buna cevap veriyor