Evet cok iyi biliyorum.Peki neden kimse alip yapmamis?
Ben verdim siparisi taktim parcalari.550 hp yaptim biniyorum.
Printable View
Evet cok iyi biliyorum.Peki neden kimse alip yapmamis?
Ben verdim siparisi taktim parcalari.550 hp yaptim biniyorum.
Allah kaza bela vermesin
Niye yapmamış? O parayı vermek istememiştir. Sen ne kadar içindesin ya da ne kadar bu muhabbetlerin içine girdin bilmiyorum ama bu RS camiasında üç kuruş menfaat için hunharca birbirine kazık atıp ertesi gün de hiçbir şey olmamış gibi birbirine selam veren adamlar var. Bunlar mı o ciddi rakamları verecek de o set-up'lara geçecek? ? :)
VAG'ın o yönü süper. 10 lira ver; atıyorum 100 hp al. Megan RS'te böyle olmuyor. Hee olmuyor mu? Tabii ki oluyor. 10 lira değil de örnek veriyorum 20 liraya oluyor. Zaten öyle olmasa İngiltere'de en cok tutulan hot-hatch'lerden olmazdı sanırım. Yanlış mıyım?
Ben türkiyedeki aracımı sattım. Şuanki sahibi rollinge yanaşmaz. Burda çok iyi megane rslerimiz var ama ne sen belgrada gelebilirsin, ne biz o araçlarla yurtdışına çıkabiliriz, burda egzozu bağaran aracı bile trafikte görünce mokoko yapıyorlar :) anca piste geliyorlar.
Abi durup durup insanlari kotuluyosun.Kafayı takmiyorum diyosun ama hep birilerine serzenis var. Bos ver dedikodu yada hasetlik yapanlari.Teknik olarak tartisiyoruz.Bana ne kim kime ne demis.
Demek arabalar yurumeyince diline vurmus milletin :)
O paralari vermek istemiyo.kimse cunki karsiligi yok.Bunu anlamak bu kadarmi zor.Vag a 10 harcarsan oluyo ama meg rs 30 da 40 da harcasan olmaz.Abartmıyorum cidden.Harcayip sonuc alamayanlar var. Adam yirtiniyor.Ne varsa aldim diyor.Lazimsada alirim yeterki yurusun diyor.Nedir eksik diyor. Cevap veremiyosun
yani keşke yorum yapmasaydım diyorum. varken olsa düşünmem basar gelirdim. yanında 225 hpye ayar yapar dynoya çıkar sonrada denerdim. ama geçti gitti o günler. neyse tekrar söylediğim gibi keşke karıştırmasaydım ortalığı :) elimde araç yokken atar yaparsak sonra mors oluruz :)
araba 2005 de cikmis. 10 yil olmus hala yazilim yapinca geri gider muhabbeti var.Ve bu arabayi performans konusunda savunanlar var.
Tfsi 2008 de cikti 1 yilda zirve yaptilar. 2009-2010 Hergun deneme videolari paylasiliyordu burda.
Yeni 2.0 tsi lar oyle senesi dolmadan 400 hp ye ciktilar sureler 7 saniyelerde.
Typer keza oyle yılını doldurmadı giderleri ortada.
Adam olacak çocuk derler ya.
Haklısın. Serzeniş konusunda da, güç konusunda da.
Değişen bir şey olmuyo. Aynı adam(lar) hala piyasada langır lungur konuşuyor. Aradan yıllar geçmiş olsa da. Bak yine serzenişi patlattım :D
Geçenlerde "sorunlu" dedin diye konuyu uzattım; kusura bakma. Ama beni de anla. :)
Art niyetli insanların ekmeğine yağ sürüyor bence bu tarz söylemler.
***** siteyi uzun zamandır takip ediyorsundur. İngiliz. Özellikle Megane RS üzerine baya yol katettiler ama sanırım uzun bi dönem TR'de alınan kötü neticeler sebebiyle sanırım çoğu kişi bu arabalarda modlama niyetine girmeye cesaret edemiyor. Kendimden örnek vereyim; sırf ses için egzoz aldım bilindik bi firmadan. O bile yeni bir egzoz çıkarmış. 2009'da da aynı firmadan almıştım. Alakası yok şimdiki ürünle. Yol katediliyor ama bi handikap da var ki yeni kasa ve modeller çıkıyor.
Tabii şu da var. Adam diyor ki mesela, gider Cupra ya da Type-R alırım, şu kadar bütçe ile şu hp.leri kdvsi ile alırım :) Ve de alıyor o hp.leri. Haklı yani. Niye maceraya atılsın ki. :)
Biz burada hiç bir zaman megane ın motoru en iyisi demedik ki. 225 için limit belli aşağı yukarı 300 hp. Sonra kol çıkarıyor. Yıl olmuş 2016 hala 2005 deki arabanın yazılımı çözülemez mi diyorsun ya. Evet çözülemez. Yazılım yapıyorum diye ortaya çıkan bir sürü adam ve megane yüklüyorum diye bir sürü Megane sahibi 3 kuruş para veripte basınç saati ve wideband koymadan araba yüklediklerini sanıyorlar. Megane 225 in beyini diğer beyinlerden çok farklı o nedenle haritada çok farklı. Evet hala iddia ediyorum hala o arabaya Türkiye içerisinde Özgünden başka yazılım yapabilen adam yok. 2010 2013 arasında dünya kadar megane ın arabasına bağlanıp log aldım kontrol etmek için. Bir tanesinde dahi basınç stock basınçtan 0.1 bar bile fazla değildi. Bunlar sözde yazılım yapılmış arabalardı. Bende ilk aldığımda şak diye yazılımı yaptık oldu diye bişey yok. Özgün kafayı yiyodu çözene kadar. Kaç depo benzin yaktık kaç saatimizi harcadık.
Tekrar ediyorum yanlış anlaşılmalara karşı megane ın motoru rakipleri arasında belkide en kötüsü dayanabildiği mak güç konusunda. Evet turbosu küçük enjektörü yetmiyor. Turbosu da enjektörü de motor dayanıklılığıda maks 300 hp ye kadar dayanıyor. Türkiyede şu zamana kadar forgetlenip yapılamama nedeni de yazılımsal. Çünkü 640cc enjektörü koyduktan sonra kalibrasyon yapman gerekiyor. Ben taktım 1 ay sonra da söktüm vakit olupta kalibrasyon yapamadığımız için. Özgün yurtdışından rica etti ben parası ile teklifte bulundum kimse vermeye yanaşmadı. Haa yapsaydım da forged yapmayacaktım sadece enjektör sürekli maks duty cycle da çalışmasın diye takacaktım. Hadi basınç açiim desen zaten turbo basamıyor. Hadi o bassa Map sensörü 1.5 barda kelebeği kapatıyor. Megane özetle budur. Evet motor olarak en iyisi değildir doğrudur ama yapılamaz diye bişey yok. Ama pist konusuna gelirsek şase ve frenler olarak yol tutuş olarak rakiplerinin hepsinden başarılıdır o seneler için.
En büyük örnek benim, benim aracıma ilk yazılım barboda yapıldı, dynoda 272 hp aldı. Aynı akşamı selçukla denedik, bi kaç gün içinde istanbulda en iyi gider denilen cliolar ile denedik. Bırak 3-5 boyu kimse 210 220yi görmeme izin vermedi. Anında bıraktı herkes çünkü ciddi büyük fark oluşuyordu daha basma anında.
Sonuçu söyliyeyim 1 haftada motor kırdı. Motoru forgedladım. Kelalperinde dediği gibi yazılım yaptıracak adam bulamadım. Arabanın halâ taş gibi sağlam motoru olması da bu yüzden, içi forged yazılımı orjinal :D arada bir rs tunerle basit dandik bir yazılım atıp rolling yaptık. Yaparsa bir özgün yapardı, ama onunda uğraşmak istemediğini hissettim peşine düşmedim. adamda haklıydı, megane rs yapacağı vakitte 100 tane honda veya vag yazılımı yapar adam.
Modifiye konusunda kötü olduğuna hak veririm, ama o denediğin aracın doğru düzgün bir çipi olduğuna inanmam. Kusursuz stock megane ondan hızlı gider diye düşünüyorum.