amacım performans değil, öyle olsa bütün paramı motora harcardım.
hatta bu arabayı almazdım.
çıkan sonuç beni tatmin edecek derecede.
kimse ile deneme yapmadım.
yorumlar için teşekkürler.
Printable View
amacım performans değil, öyle olsa bütün paramı motora harcardım.
hatta bu arabayı almazdım.
çıkan sonuç beni tatmin edecek derecede.
kimse ile deneme yapmadım.
yorumlar için teşekkürler.
maşallah diyelim berk o zmn :)
VW Grubu yeni nesil 6 ileri şanzımana sahip araçları doğru ölçebilen bir dyno yok tr de bildiklerim arasında. çıkarttığınız dynonunda bu şanzımanı doğru ölçemediği belli zaten. 280-290 hp araba 230 hp vermez doğru ölçüldüyse. 340 hp arabada 280 hp vermez. zaten 170 lik golf gt de ölçüldü chip li başka bir dynoda, 174 hp cıkarttı, ama olması gereken 215. ki arada fark var, en bilmeyen adam bile kullandığı zaman araçları anlar.
başka bir cupra R da vag com ölçümünde 286 hp verirken yine başka bir dyno üzerinde 224 hp verdi, fabrika değeri 225 hp zaten. aradaki farkı bilmesem eyvallah derim...
kısası yeni nesil 6 ileri vw şanzımanını düzgün ölçemiyor burdaki dynolar...
VW veya marka ile ilgili bir konu degil. Turbo araclarin saglikli olcumu icin dynonun yuk tipi olmasi gerekir. Su an da hicbir garajda yuk tipi dyno yok TR de, kisisel kullanicilarda var. DA Mert Bey ve Logel Makina`da bulunan Dynamicsler yuk tipi.
yooo turbo araçlar için yük tipine gerekyok yük tipi sadece bazen özellikle subicikler basıncın yerine gelmesini sağlıyor yani şöle söleyeyim basınc 1.5 sa bazı subarularda oda 1.3 1.35 tarzı basar
yük tipi olmadığı içinmi yada değilmi bilmiyorum benim o konularda fazla bilgim yok zaten ama yine vw grubunun 5 ileri şanzımanlı turbo aracları "büyük turbo uygulaması yapılanlar dahi" sağlıklı sonuclar cıkartıyorlar ama aynı dynolarda 6 ileri şanzımanlar alakasız sonuclar cıkartıyor.
her halukarda sonuç olarak 2 cupranında dynoda çıkan sonuçları doğru sonuçlar değil ;)
ya kusura bakmayında nasıl yok tamam oytun gel dynamics e götüreyim aynı aracı o ölçümün %7 8 civarı düşük ve yakın güc cıkarsa ne olucak ? bana söylemen mümkünmü 290 beygirlik araba neden vermesin 230 ? csanzıman fgüzel calibre edilmiş ise sorun olucağnunu sanmıyorum belki srun vardır arabada biliyormusun kendi arabanmı yok değil :) ondan dolayı çıkamaz diğe bişey yok biz genelde karşılatırıyoruz dynodynamics le dükkandaki dynoyu yaklaşk %7 -9 civarı daha fazla ölçüyorki bunu saten dyno dynamıca piyasadaki birçok dynodan %10 daha az ölçer diğe kendi söylüyor :) eee ozaman :)
bakabiliyorsak onun üzerinde götürüp bakalım lütfen.. dynamics de ne cıkartacagını merak ediyorum. aynı araclar aynı setuplarla usa da denedikleri bir dyno dynamic uzerinde olması gereken sonucları veriyor ama baska farklı bir dynoda yine sacma sonuc veriyor. zaten bizim dynolarımızda bu aracların sonucları elle tutulur olmuyor. yurtdışındada var 6 ileri vw lerle ilgili hatalı dyno konuları :)
iki aracıda ben yaptım özgün ordan biliyorum :) %10 düşsen 260 hp yapar, ben o sekilde cıkarmasınada razıyım, 280 - 290 hp arası olduğunu bildiğim bir aracın fabrika çıkışı 225 hp olduğunu var sayarsan 230 hp çıkarması komik zatne. + aracların gücünü belli edecek kanıtlarda var ki onları burada paylaşmam doğru olmaz. istiyorsan msn den paylaşırım.
ki dediğim gibi bu ikisi tek örnek değil, bunlar gibi cok ornek var, hepsindemi sorun var?
Oz um eger sikistirma dusuk, basinc yuksek ise yuk tipi olmadan olcum saglikli olmaz. Subiler icin degil, evo, supra, sky butun turbolar icin oyle. dusuk basincta sikinti az olur ama basinc arttikca sorun artar. Olcsene supralardan birini yuk tipi olmayan bir dynoda 30 35 psida ne oluyor gorelim:)
Ama Oz un dedigi dogru, ayni dyno 5 ileride dogru 6 ileride yanlis vermez. Kalibrasyon hatasi vardir veya aracta sorun vardir.
5 ilerinin 4 vites sanziman orani ve son disli orani ne?
6 ilerinin 5 vites sanziman orani ve son disli orani ne?
konuyu takııp dııyorumda sunuda ıılave edııyıım araba 4 de 230 hp verdıı 5 de 190 hp falandıı sanıırıım arabadada sorun yok emıın olablirsiniz istanbula gelene kadar cok sorunum vardıııı doru ama artıık YOK::