Maşallah çok gzl rakam arabada çok şık allah kaza bela wermesin
Printable View
ewt abı yuk tıpı,pıyasadakılerın baya altında olcer ama guwendıgım bı dynodur..ne kazanıp ne kaybettıgımı cok ıı gosteren bı dynodur..whp degerlerı yurt dısındakılerle baya uyum gosteren bı dyno;)
korhanın dynamıcs ıcın soledı sey aynen gecerlı muzaffer abının dynoda bıraz heart breaker ama olması gerektıgı gıbı:D
yük tipi ama yük yok ölçerken sadece tune ederken biliyorum ben onu
@korhanım o düşündüğün gibi dğeil kanka düşük basıncta daha zor oluyor:) yüksek basıncta sorun yok :D
@oytun hiçbirşey farketmez söledim sana sonucu %7- 8 Dah düşük çıkıcak senin yaman neyi fark ettirirki sorun varsda sorundur orda değildinki avans vurduysa napabilirsinki :)
oyutun bu arada oz un dedıgı gıbı aracın avans vurması olası 100 oktanla ayar yaptınız galıba,ızmırde 100 oktan yok 97;) gercı ne kdr tolerans bırakıldı bılmıyom ama o etkenıde goz onunde bulundur;)
Dediğine gore zaten aynı arabadan bahsetmemişiz.Benim denediğim araç ilk seferinde Dump Valve yırtıktı.Ondan dolayı sıkıntılıydı zaten.Sonra onu yaptırdı.Tekrar denedik pek bi fark olmadı desem yeridir.
Arkadaşın söyledigine gore Yazılım var araçta fakat sonuçlar hiçte oyle göstermio.Yazılımda problemi var belli.Yoksa Stock araç nasıl daha iyi olsun.
Neyse madem bahsettiğimiz o araç değil,Yinede senin demek istedigim pek mantıklı gelmiyor.
Dediğine göre STOCK olarak 6 İLERİ olan VAG lar Normal Sonuç verirken İşlem uygulananlar Dyno üzerinde sapıtıo? Düşünce olarak mantıksız ama sen denedik gördük diosan bişi diyemem...tabiki chip ten once ve sonrası aynı güç çıkıyorsa fakat SALAĞIN TEKİ BİLE ANLAR aradaki farkı yolda diyorsan gerçekten çok ilginç derim...
Bu arada tabikide ölçümden snra KW hesabı yaptık.Paşaoğlunun dynosunun kw çarpanın büyük olduğunu herkez biliyor.Ki ölçümü yaptıgım ayda hava sıcaklıgı 27 derece civarıydı...şu an yapsam daha yüksek çıkabilir.
Ayrıca TR koşulları,Benzin,hava sıcaklığı,Rakım vs gibi değerler turbo arabalarda çok önemliyken "215 çıkması lazımdı" demek pek doğru olmasa gerek?
dediğime göre aynı arabadan bahsetmişiz değil sen onu soylemisken bende onunla ilgili cevap verdim sana. oda örnek. dediğim gibi yazılımı ben yapmadığım için yazılım hakkında birşey söyleyemem. 215 çıkması lazımdı demedim iyi oku yazdığımı, başka dynoda 215 çıkarttı dedim... aradaki dyno farklarını vurgulamak için. neyse, beyaz gt konusunda baska birşey diyemem. tuneri ben olmadıgım icin.
unitronic yazılımı bu ay içerisinde piyasaya sürüyor tsi motorlar için, o zaman dyno üzerinde ve yolda görürüz sonuçları, ornek bir gt yaptıgım zaman denemek icin gelirsen sevinirim.
6 ileri konusuna şimdilik daha fazla yorum yapamam dyno yada kalibrasyonları hakkında yeterli bilgim olmadığı için, tezimi kanıtlayabileceğim şeyler bulursam paylaşırım. şu an elimdeki tek bilgi en az 7 tane yüklü 6 ileri aracın dyno üzerinde yanlıs sonuc cıkarttıgı.
bu arada stocku duzgun cıkarken yuklusu sacma sonuc cıkarıyor konusunda sonucu basıncı arttırmak bile etkiliyor olabilir, yada başka etkenlero labilir, ben nasıl emin değilsem sende emin olma o konu hakkında. detaylı bilgi elde edersem paylaşırım...
-edit: pek fazla bir fark olmadı dediğin fark ne kadar sadece meraktan soruyorum benim bilgim yok.
ben buradaki yazına gore yazmıştım zaten.
Yaptığın zaman seve seve denemeye ve aracı gormeye gelirim tabi.
Bu yeni araçları keşfetmek zaman alıcak gibi...
edit- önce arkadaş aracının 215 hp çıktıgını soyledi dynoda.Daha snra bunun üzerine birdaha yazılım yapılmış daha iyi olacagı soylenmiş ona.denedik yaklaşık 1.5 boy kadar ondeyim genelde.
arıza oldugu belliydi.Baktırmış Problem DV yırtıkmış.resminide gordum doğrudur.
snra yaptırmış aracı ve tekrar geldi denemeye.Denedik bu seferde yaklaşık 1 boy kadar ondeydim.Soyledim kendisinede herzaman beygir = iyi sonuç demek değil.Çok yakın ornekleri mevcut(megane RS gibi).
senin yaptıgın değil mi bu araç peki? oda 215 hp demişti çnki.
hic bi istasyonda yokmu 100 oktan koca izmirde?
illaki vardırda. güzelyalı shellin özelliği farklı. Shellin kendisine ait İzmirdeki tek istasyon. cogu zmn ekmek kuyrugu gibi kuyruk oluyor
100 oktan satışları artık kalkıcak stocklarda bittikten sonra diye duydum bi benzinlik sahibinden
e sora ne *** yicez ayıptır sölemesi benım tum ayarlarım 100 oktana göre ya..