Hız bir göstrge kanıt provakasyon veya meydan okuma değil sadece adrenalin patlamasıdır
Hız bir göstrge kanıt provakasyon veya meydan okuma değil sadece adrenalin patlamasıdır
ben bu tip konularda arada kalmayı sevmiyorum yazmıyorum da ama yine tutamadım kendimi;
araba silah gibidir. bir onu tasımasını bilenler vardır zırt pırt dandun saga sola sıkmazlar onlar, ama gerekirse diye herzaman yaglı bakımlı tutarlar.
bir de bilmeyenler vardır her dakika dugunde solende kafayı cekince teksas tommiks gibi saga sola sıkarlar, yaglamaz bakmazlar iste bu adamların da silahları bir gun gerekirse patlamaz.
sonuc: eger araban yurumuyorsa, su nedenle bu nedenle, forumlara girip saga sola yazmıyacaksın, soyle gider boyle yurur diye ve hatta hep aynı konu donuyor o araba ile deneme yapmıyacaksın; eger yaparsanda arızalıydı soyle boyle demiyeceksin.
yapmadan once yapamam soyle bir arıza var gidereyim ondan sonra deneriz diyeceksin o zaman inandırıcı olur. ben bu yazımda kimseye bir ithamda bulunmuyorum ama konunun gidisi bana bunları hissettirdi.
Kimse sana arabanın resimlerini koy motordakileri söyle küsuratına kadar beygirini hesaplıyalım gibi birşey söylemedi..
Sen Stage 5 450 beygir + dediğin için insanlarda koy ozaman görelim hangi parçalarla 450 beygir alıyorsun demişler ve koyduğun T04 Garrett turbo ilede 450 beygir alamicağını söylemişler sende hala kaç eder kaç alırım diyorsun bunun için kimse sana kesin bir beygir söyleyemez ama o turbo ile maksimum kaç bar basabiliceğin kaç beygire çıkabiliceğin bellidir bunu anlarlar onun dışında intercooler ve manifoldun gelirse 29.5 beygir alırsın diyebilicek bir kimse yok bunu dynoya çıkartırsın o zaman anlarsın
ben yaptığım herşeyi dynoya cıkartıp ölçücem yani prof luk anlayışı bumu kankam aykut boşunamı üni. okuyor abimde motor müh. bazı parçalar takılınca zaten alabilceğin hp ler bellidir ki bu araç toplandığında 454 hp verdi fakat enjektör ve intercool değiişmemişti
konun başlarını okursanız ben kimle iddalaştım kime nededim ? ama anladım olay bu davet ediliyoz biz davete alçak gönüllülğkle katılıyoz adamlar JUL ile gel diye ısrar ediyo gidince yok hava atmaya geldin oluyo gitmeyince biyerlerin kalkmış muhabbeti oluyo sierra ile gidiyoz sırf oraya gtmek amaçlı yazıyorum ama siz halen anlamıyorsunuz
subaru ile ewo kıyaslaması olsa tamam diycem ama kıyaslanan araçlara bakıyom böyle bi sınıfmı var 206RC-nos & coswotrh zaten bu iki aracı kıyaslarken burdaki bilgi ve tecrübenin düzeyi anlaşıldı benim arabam gitmiyo 124 bile geçiyo benim arabamı boşuna porsche turbo ile kaldırmışız boşuna 30.000 dolar para harcamışız gitip 20 mılyara bı 206rc alalım nos takalım olsun bitsin negerek var ingiltereden conta getirtmeye negerek var ahmed bayjoo chip yazılımına![]()
bu muhabbet çok uzadı sizlerden formunuzu kirlettiğim için özür dilerim sağlıcakla kalın
stock enjektörle ve ic ile 2.1 bar bastırmak ne kadar mantıklı ? Buna izin veren ustaya diyecek lafım yok o zmn ..
ARaba denemenin bir sınıfı olmasımı gerekiyor ki ? Yeri geldiğinde M5 le colt czt bile denedik.. Önemli olan eğlenmek yani denemekle birşey kaybedilmez![]()
takılan parçalar her araçta aynı hp yi vermes...
kağıt üzerinde hp çıkartılmas.
"Wagen"thusiast
YAW AİLELER KLANLAR EŞLER DOSTLAR kivreler kankalar dayılar hacılar herkez ne istiyorsa yapsın bırakın ya ama motorsiklet muhabbetini bırakın bu formda gerekmez ya .Sierralı arkadaşıma gelince sen o turboyla r1 le filan yürümene imkan yok.sen hiç gt 42 duydunmu.adamlar 85o hplerde 2,3 litrede geçebiliyorlar evolarla makinanın çevirdiği nedir tahminin 7200 de çok fazla 9000 devir.yani sonuç eğer makinan minumum 800 hp ise yürürsün.http://www.youtube.com/watch?v=gKmZ5...elated&search=
kesinlikle doğru .
mesela dereceli egzantrik diyosun ama bunun derecesi kaç değerlerini bilmeden bir yorum yapabilir miyiz sence ? Yada chip neye göre yazıldı aracın hangi devirde kaç conti. ile gidiyor bilmeden bir güç tahmininde bulunmak ne kadar doğru olur ki ?
En temizi dyno ile görmek olur![]()
Az önce parça listesi vardı 6-7 tane birşey kapak işlemi vs yazıodu onları neden kaldırdın arkadaşım?? yoksa onlara mı 30.000 usd yatırdın?o işlemlerle mi 450hp hesapladılar?
dyno da taktığı parçaları hesaplıyarak istediği beygiri görmesse dyno kesin yanlış ölçmüştür...
"Wagen"thusiast
valla bu ıslerden alenı anlamadıgını bellı edıorsun herlafındada batıorsun ıı toplayalım hadı 4 ıslem yapıoz ya aldıgın parcanın kutusunda +50 verır yazıorsende ordan topladınheralde sen dyno cıktısını al gel konusalım 450 mı 250 mı orası ondan sonra bellı olur beygır hersabını okudugun okulla yapamazsın![]()
206 ıle kıyaslanmıcak ne varkı arabanı bole bı sınıflara soktun anlamadım nesınıfı yanı ben 206 yukledım ama senın 4 cekerınle deneyemıcekmıyım varmı bole bı sacmalık denemek ıstemıorum dersen o baska evet sen harcarsın 30 bındoalr o arabaya adam alır 10 mılyara bı cıvıc 5 mılyara bı motor koyasr ustrune 10 bın dolar senı 50 boy gecer bu ısler parayla orantılı ıscılık ve bılgıye bakar sen daha cooler yok enjektor yok 2 bar basıosun bas buyur enjektor yetmeyınce ne yapıcan merak ettım burda alenı govde gosterısı yapıosunuz
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
206 ile sierra kıyaslanmaz diosunuz peki nie sierra ile R6 yı kıyas alıosunuz aynı sınıflarmı....
"Wagen"thusiast
I-HANNs-TEAM,
madem bukadar iddialisin, bir dyno bulda dene bakalim arabani ne cikicak, widebandin varsa eger oku bakalim ne civarda geziyorsun...
Experience is what you get when you don't get what you want.
aynen abi boşverin yaw herks alsın kafasına göre beygirleri.neden kasıosunuz kendinizi bu kadar.anlayan insan var anlamayan insan var.boşverinn.güle güle kullansın bizi pek alakadar etmez.zaten gerkli kişilr gerekli açıklamayı yapmış.gerisi otomobilin sahibin kalmış.o zaman sen neden 30bin dolar harcadın.aynı arabadan bitane daha bulup denemek içinmi eğer öleyse çokk beklemen lazım.nse konu kililiği yapmaya gerek yoq..bu muhabbet bitmez.herkes o setup larla olmıycağını söylüo sadece kötü birşey demio,ama arkadaş halaa savunuyo boşverinn yawww.tolga dede kitle konuyu gitsin yaw.gereksiz yere laf kalabalığı.takmayın bu kadar kafanıza bence![]()
müsait oldugun bi hafta sonu gel paşaoğluna dyno ya parayıda ben vericem çıkar arabanı dynoya görelim 2.0 bar ı 450 hp yi herkes rahata kavuşsun
"Wagen"thusiast
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)