Gercekten cok ilginç katılıyorum:icon_tup:
Printable View
denklemle araba yurutebiliyorsaniz neden deniyorsunuz ki ? videolar gayet acik net olmus muamma olsa insanlarda soru isareti olabilir ama gorerek kafa karistirmanin manasi yok . ayrica korhan bu konularda yalan soyleyecek birisi degil videolarla yazilanlari hice sayarak saygisizlik yapilmasin kimseye , turan abi en guzelini demis herkez denedi gordu guzel bir gundu :)
İstisnalar kaideyi bozmaz sadece kaliteli yakıt ve bakımla bu kadar fark oluyorsa hep beraber sti alalım araç muthiş yurumuş ..
mz4 un sahibinin dedigi gibi whp/agırlık deyince arada cok ciddi fark var
desekki mz4 sarıyor yurumuyor oyle bir durumda yok
mz4 un sahibinnde iş yok desek ole bir durumda yok
araba yurumez diye birsey yokta her aracın bir çapı gideri var mz4 un gidisi belli sahibide diyor bir sıkınıtı yoktu diye sti ında turbosu standart hersey normal 320 beygirlerde demekki sole bir egrisi var 4000 de standart 320 beygir uretiyor kesiciye kadar sabit 320 beygir baska makul mantıklı akla yatan benim icin bir acıklaması yok :)
yanlıs anlasılmasın adamlar yapmıs gidiyor tebrik ediyorum :icon_tup:
http://www.superchips.co.uk/curves/m3e46.pdf
mz4 un sahibi sanmıyorumki 6k devir altına insin 300+ gu uretiyor her viteste 200kg da daha hafif:)
400nm civarida tork var sanirim...
çok iyi hatıralamıyorum da egzoz ve yazılım ile 360 hplerden bahsedilmiyormuydu sti da? farklı bir modeldemi böyleydi yoksa benmi yanlış hatırlıyorum?
Neden deniyosunuz demıssın; Eglence için deniyoruz.
Denklemleri o kadar kucumseme dostum belkı burdakı o kadar kapsamlı degıl ama kabasını vermeye calıstık unutma denklemlerle uzaya arac yollanıyor.
Soru basit diğer denediğim subarulardan : Beygir, kilo, şanzuman avantajı olmayan tam tersine dezavantajı olan bir araç nasıl aynı giderde demiyorum nasıl daha iyi gider? Denklemde benim anlamadıgım bir X değişkeni var bundan dolayı şaşırma yoksa maksat gecme gecılme muhabbeti degıl kaldıki zaten gecıyorum.
Korhan bu X için senin aracın o gün belki sorunludur diyor.
Ben sorunlu değil diyorum.
Forumdan diger arkadaslarda tecrübelerinin bu sonucla alakası olmadıgını soyluyor.
Aslen denklemlerden değil tecrübelerden benim bu konuşmalarım, aracımı çok iyi biliyorum ama denklemde bana hak veriyor.
Yazmıyıcam diyorum fakat soru gelince mecbur yazıyoruz bana karsı soru olmazsa sevinirim çunkı tartısma sonucu gidilicek yer yok birbirimizi yormayalım kırmayalım.
Not :
Bu iki yol tutus harikası aracında rolling yapması yarışması tamamen hüsrandır ikiside pistte kapışması gereken araçlar ama pist olmadıgı ıcın motorsporları heycanımızı bu alanda harcıyoruz.
Ben emekli oldum rollinglere elveda dedım hakkı olan yerde piste hazırlıyorum. en güzelide pistte tartısma SIFIR ZAMANIN KAC KARDESIM ? TESEKKUR EDERIM
arkadaslar, mz4 cok iyi yuruyor hakkaten.
ben size yaklasmadiginiz bir acidan yaklasayim, genelde bmwlerin kayiplari diger arkadan itisler gibi biraz fazla bir de buna kimsenin hicbir tartismada eklemedigi bir kavram ekleniyor. O araclarin denendigi yer yaklasik 1030-1040 metre rakimda. 1000 metrede atmosferik bir araba, atmosfer basincindan dolayi net olarak %10 guc kaybeder. 350 deseniz 315 lere iniyor. Agirlik konusunun cevabida turbonun urettigi tork. Tr de hala beygir hesaplari yapiliyor tork konusulmuyor, tamam eger cok cok hafifsen, 800-900 kg isen, beygir daha onemli bir kriter olabilir ama 1200-1300kg lara geldiginizde tork hp ye nazaran cok daha onemli bir rol oynamaya baslar.
Tamamen katiliyorum, esas onemli olan pisttede, yoldada, heryerde suredir. Cunku arabalar o gun yurumeyebilir, sorunlu olabilir, yakit kotu olabilir, olaylar net gorulmeyebilir, 60 da bas ,80 de bas,100 de bas 300 de bas olabilir fakat sure ya iyidir ya kotu sure esastir.
Bende pist meraklisiyim ama maalesef seninle hep konustugumuz gibi basar bizim cocuklarimiz anca adam gibi pistlerde yarisir. insallah benim oglan senin oglani gecer ama;D
2002-2005 STI 320-330 olur yaklasik, dynoda 350-360 arasi verenler var TR de ama cok optimistik bu dynolar.
2006-2007 STI 330-350 verir.
2008 + 350-360 verir.
Eger ki 100 oktan devam etse idi veya kaliteli yakit olsa idi bunlarin uzerine bir 15-20 hp daha alinabilirdi.
DP+egzoz+yazilim+filtre+pompa ile.
:D :D hiç yoksa istanbul park var eldekilerle idare edicez, valla araba bitince eger hepsi kapatılmıs olursa sırasıyla ingiltere time attack, almanya nurburgring ordanda japonyada touge :P
O kadarda zor değil demiştin sende aracını düzlükten piste çevirmek aklında orda zaten. Çocukları go karttan zaten rakip yetiştiririz :)
Güzel atasözü var sevdiğim: Taş yerinde ağırdır diye bizim arabalarında yeri pist düzlükte olucagın iddanın 2 katı iddalı olur pistte bi subaru.
bu nası standart sti
Evo9 da yazılım varmıydı?