User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Horsepower freaks 800hp S54 M3 Turbo! (Stock Internals!)

Yuregi-R
    Misafir
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya anlamıyorum gercekten. 800 hp olunca illa anında kopup gitmesi mi gerekiyor. hayır cunku bu adamlar 8000 devirde 800 hp guc alıyoruz demişler yani guc cok daha duzenli ve gec geliyor.

bu 800 hp ise bu ne muhabbetine de girerseniz işin içinden cıkılmaz veyron 1000 hp ama 700 hp lik bir f1 aracının yanında sözü edilmez. m3 te ise lag olması cok mantıklı degil bence cunku aracın sıkıstırması aynı klamıs yani bir atmosferik m3 gibi gidiyor hiç boost olmadan.
    1-Kopup gitme veya patinaja düşme Beygir gücüyle alakalı değil tork değeriyle alakalıdır. Byegir gücü formülü = tork x devir / 5252 formülünden hesaplanır.
    2-Beygir dücü maximum torkunu nekadar uzun süre düz bir çizgide tutabilirsen okadar yükselir, torkun düşmeye başladığı yerde belli bir süre sonra beygir eğriside düşer.
    800 hp olduğu iddia edilen m3 5000 devirlerde 500lb/ft tork üretmektedir, buda kopup gitmesine yetecek bir tork gücüdür.
    Ayrıca atmosferik bir m3 gibi gidemez çünki emme tarafında up uzun borular var ve egzoz tarafındada aşırı bir backpressure yaratan turbo turbinleri varken atmosferik gibi gitmesini bekleyemezsin,ayrıca atmosferik m3 deki headers dizaynı yerine log style manifold olduğunuda unutmamak lazım.

Buradada Güç üstte üretiliyor gördüğünüz gibi
    Videoları:
    http://www.youtube.com/watch?v=SNQ450VsmI8
    http://www.youtube.com/watch?v=iqptbfDQHVE

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya anlamıyorum gercekten. 800 hp olunca illa anında kopup gitmesi mi gerekiyor. hayır cunku bu adamlar 8000 devirde 800 hp guc alıyoruz demişler yani guc cok daha duzenli ve gec geliyor.

bu 800 hp ise bu ne muhabbetine de girerseniz işin içinden cıkılmaz veyron 1000 hp ama 700 hp lik bir f1 aracının yanında sözü edilmez. m3 te ise lag olması cok mantıklı degil bence cunku aracın sıkıstırması aynı klamıs yani bir atmosferik m3 gibi gidiyor hiç boost olmadan.

sheete bakıldığında hangisi daha laggy anlaşılıyo m3 ciddi şekilde laggy kalmış supranın yanında
    körler sağırlar

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yuregi-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-Kopup gitme veya patinaja düşme Beygir gücüyle alakalı değil tork değeriyle alakalıdır. Byegir gücü formülü = tork x devir / 5252 formülünden hesaplanır.
    2-Beygir dücü maximum torkunu nekadar uzun süre düz bir çizgide tutabilirsen okadar yükselir, torkun düşmeye başladığı yerde belli bir süre sonra beygir eğriside düşer.
    800 hp olduğu iddia edilen m3 5000 devirlerde 500lb/ft tork üretmektedir, buda kopup gitmesine yetecek bir tork gücüdür.
    Ayrıca atmosferik bir m3 gibi gidemez çünki emme tarafında up uzun borular var ve egzoz tarafındada aşırı bir backpressure yaratan turbo turbinleri varken atmosferik gibi gitmesini bekleyemezsin,ayrıca atmosferik m3 deki headers dizaynı yerine log style manifold olduğunuda unutmamak lazım.

Buradada Güç üstte üretiliyor gördüğünüz gibi
    Videoları:
    http://www.youtube.com/watch?v=SNQ450VsmI8
    http://www.youtube.com/watch?v=iqptbfDQHVE

1)tork onemli ama hızlanmayı saglayan beygir gucudur. beygir gucu olmadan hızlanmayı saglayamazsınız. cunku guc dedigin gibi hız ve kuvvetin bir fonksiyonudur.

2)ayrıca dikkate ettiysen tork egrisi 5000 ile 8000 arasında cok iyi bir biçimde korunuyor bu sayede de yuksek devirlerde cok iyi guc veriyor. 650 whp guce 8000 devirde anca ulasmıs zaten. yani gucunu gec verdigi için kopup gidemiyo ama o gucu verebiliyor. zaten biz ne kadar hızlıdiye degil ne kadar guclu diye tartısıyoruz. burada hemfikiriz sanırım anladıgım kadarı ile.

ama alt devirlerde havanın normal manifolddaki kadar rahat dolasamaması pek farkettirmiyor gibi. turbo lag yine var ama sıkıstırması dusuk turbo otomobiller kadar degil. zaten dusuk devirlerde akısın daha az serbest olması cok da kotu degil. gguc egrisine baktıgımda da 3000 devire kadar atmosferik versiyonla neredeyse aynı oldugunu goruyorum ordan sonra guc ve tork bir anda zıplamıs.

senna:

yalnız bana cok da farklı gelmedi supra ve m3 un egrileri. cunku supranın egrisi 2500 den baslamıs hatta 3000 devirdeki guc ve torklarına bakarsak m3 daha iyi gorunuyor.

genel olarak ise f1 ve veyron un alakasız oldugunu biliyorum o yuzden soyledim zeten. ama sizde tutup corvette ve m3 u karsılastırmıssınız yani veyron ve f1 de max gucten baska bir ton degişken varsa aynı sekilde corvette ve m3 arasında da bir suru degişkn var en basitinden hacim ve buna baglı olarak orta devirlerdeki guc farklılıgı var. o yuzden max gucu az da olsa m3 kadar iyi gidebilir rolling de. bu tarz hızlanmalarda max gucten cok gucun ve tork un niteligi onemli. ama konu sadece beygr gucunun olup olmadıgıysa m3 te 650+ guc var o kesin.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

halilcakir
    Misafir
    Bu kadar video ve açıklamaya bile hala var diyorsan sana sadece şunu söyleyebilirim.Birgün gerçekten o güçlerde bir araca binersen anlarsın bahsettiğimiz olayı...

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senna:

yalnız bana cok da farklı gelmedi supra ve m3 un egrileri. cunku supranın egrisi 2500 den baslamıs hatta 3000 devirdeki guc ve torklarına bakarsak m3 daha iyi gorunuyor.

genel olarak ise f1 ve veyron un alakasız oldugunu biliyorum o yuzden soyledim zeten. ama sizde tutup corvette ve m3 u karsılastırmıssınız yani veyron ve f1 de max gucten baska bir ton degişken varsa aynı sekilde corvette ve m3 arasında da bir suru degişkn var en basitinden hacim ve buna baglı olarak orta devirlerdeki guc farklılıgı var. o yuzden max gucu az da olsa m3 kadar iyi gidebilir rolling de. bu tarz hızlanmalarda max gucten cok gucun ve tork un niteligi onemli. ama konu sadece beygr gucunun olup olmadıgıysa m3 te 650+ guc var o kesin.

4k altına kadar biraz normal supranın daha laggy olması çünkü o devirlere kadar basmayan bi turbo 2jznin üzerinde tabiiki sıkıştırma ile alakalı işte kafamı kurcalayan bu kısım zaten 4te yaklaşık o egzantrikle max 7 8 psi basabilicek bi turbo fakat daha dolu m3e göre
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet 4 bin civarında zayıf kalmıs. 2. denemelerinde de bi sure arkada kalmıs bu yuzdendir o da heralde.

^^ANIL^^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anilcim,
    ozaman forumu kapatalim ana sayfayada "gelene agam, gidene pasam" yazalim..
    benim yazdıklarımı resmen farkı bi yöne saptırmışsın helal olsun sana yaz forumun başına öle tamam kardeşim

Yuregi-R
    Misafir
    1)tork onemli ama hızlanmayı saglayan beygir gucudur. beygir gucu olmadan hızlanmayı saglayamazsınız. cunku guc dedigin gibi hız ve kuvvetin bir fonksiyonudur.

2)ayrıca dikkate ettiysen tork egrisi 5000 ile 8000 arasında cok iyi bir biçimde korunuyor bu sayede de yuksek devirlerde cok iyi guc veriyor. 650 whp guce 8000 devirde anca ulasmıs zaten. yani gucunu gec verdigi için kopup gidemiyo ama o gucu verebiliyor. zaten biz ne kadar hızlıdiye degil ne kadar guclu diye tartısıyoruz. burada hemfikiriz sanırım anladıgım kadarı ile.

ama alt devirlerde havanın normal manifolddaki kadar rahat dolasamaması pek farkettirmiyor gibi. turbo lag yine var ama sıkıstırması dusuk turbo otomobiller kadar degil. zaten dusuk devirlerde akısın daha az serbest olması cok da kotu degil. gguc egrisine baktıgımda da 3000 devire kadar atmosferik versiyonla neredeyse aynı oldugunu goruyorum ordan sonra guc ve tork bir anda zıplamıs.

senna:

Öncelikle anlamadığım bazı kavramlar var açıklarmısın:
    1-Tork niteliği: ??
    2-Veyrola -f1 karşışastırılması ile corvette m3 aynımı sence hmm
    3-m3 te ise lag olması cok mantıklı degil?!?! neden acaba, turbo lag demek gaza basınca basıncın gelmemesi demek, antilag gibi bir sistem göremedim ben.

Araba 300 hp üretip 1 andamı 800 hp üretmiş, 500lb/ft tork nedemek sen biliyomusun şüpheliyim DIKKAT ET Nt/mt Değil Lb/Ft !!!! 500 LB/Ft tork lastiği döndürmezmi. Benim kendi gariban arabam 300 kusur nt/mt torkla 3. viteste döndürüyor lastiği, hadi önden çeker falan geçtim onları, burda 500 lb ft den bahsediyoruz, git azıcık youtube da supra videolarına bak 800 hp lütfen, ezbere konuşma.
    Tork önemsiz diyemezsin,hp ile torkun farkını sölermisin bana, biraz öncede yazdım beygir torkla alakalı senin araban tork üretmezse zaten otomatik olarak beygir gücün düşmüş olur,tork çevirme gücüdür, 800 hp lik bir araç 3. viteste patinaj çekmiyorsa o bence gerçek 800 değildir. Daha öncede birsürü 700-800 hp lik araç videosu yolladım bu m3 ün onlarla ne uzaktan nede yakından alakası var. Zaten arabadan anlamayan birisi bile videolardaki arabalarla bu m3 un arasındaki farkı anlayabilir, daha neyi tartışıyosunuz anlamıyorum. Keşke 0-400 kalkışı olsada görsek kaç saniyede koşuyor 400 metreyi.
    Sıkıştırmadan demişin al sana 10:1 sıkıştırmayla 9:1 sıkıştırma dynosu,nekadar fark var kendin gör.

Yaw video koyuyorum, dyno koyuyorum, formülle konuşuyorum sen ezbere konuşuyosun o yuzden sana de desem boş...

Saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu yazdıgın formulu bilmedigimimi sanıyosun. aksine surekli içli dıslı oluyorum

ben tork tek basına hızlanma saglamaz dedim dikkatli okuduysan. cunku zaten beygir tork ve hıza baglı bir fonksiyondur diye de belirttim. ezbere konustugum yok.

ben sadece 8000 devrin cok yuksek oldugunu ve o devirde alınan iyi torkun da bu gucu mumkun kılabilecegini dusundugumu soylemeye calıstım.

Nm=9550 kW/rpm

neyse fazla yazmaya gerek yok dediklerimi anlamamaya calısıyosun.

halilcakir
    Misafir
    Ukalalık küçük görmek fln değil amacım ama OmerRS arkadaşım hayatında en güçlü kaç hplik araca bindin sürdün tecrübe ettinde bu kadar tecrübesi olan insanlarla inatlaşıyorsun hala?

Yuregi-R
    Misafir
    Son olarak bişey yazıyorum başkada bişey yazmıycam. Şu videoyu indirip izleyin başka bişey demiyorum İşte gerçekten güçlü bir turbo m3.
    http://racemovie.mine.nu/movies/sund...s_widedivx.avi

Saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inatlaşma mı? ben sadece dusunduklerimi yazıyorum. insanlara benim dediklerimi kabul ettirme gibi bir amacım da yok.

bu arada yuregi-r mesajının ilk kısmını gormemişim:

tork un niteligi derken içten yanmalı motorlar için uzun sure korunabilmesinden bahsettim. zaten işi gucu yaratacak tork da yuksek devirlerde verilen torktur. onu demeye calısmıstım.

m3 un daha az lag yasayacagını dusunuyorum cunku dedigim gibi sıkıstırma oranını dusurmemişler bu yuzden de turbo devreye girmeden onceki kısımda yasana gecikme pek fazla olmuyor. genelde turbo araclar aynı motorların turbosuz versiyonlarına gore alt devirlerde daha zayıftır bunun en buyuk nedeni de sıkıstırmanın oldukca dusuk olması. zaten grafige bakınca 3000 devirden once neredeyse bir atmosferik m3 gibi hatta ondan daha iyi bir tork egrisi cıkarttıgı goruluyor. anti lag sistemi ise bahsettigin sey ile alakalı degil pek. yavas giderken yada dyno da gaza yuklendiginde anti lag in bir yararı olmaz. yani anti lag basınc uretmeyen turboyu doldurmaya yaramıyor.

670 kusur nm ediyor evet bu cok yuksek bir deger ama uretildigi devir de oldukca yuksek. sanırım arac 3 te gucu iletemediginden 4 te deneniyordu videoda. ayrıca konu sırf yuksek beygir gucu elde etmekse belli ki bu torku bu devirde alarak amacların ulasmıslar(ama iyi gitmiyo olabilir ona birsey diyemem)

halilcakır: ben aracın performansı uzerinde birsey iddia etmedim. sadece rakamların bana mantıklı gozuktugunden bahsettim bunu anlatmaya calıstım. bindigim en guclu arac ise bir otobustu sanırım 380 400 hp bişi olması lazım. bindigim otomobiller bundan daha gucsuzdu galiba. ama ne onemi var anlamadım.

halilcakir
    Misafir
    Önemi şöyle var OmerRS binseydin gerçekten 800hp üreten,hadi onu geçtim 500hplik bir araca,bizim neden bu kadar bu araba 800hp değil diye ısrar ettiğimizi anlardın.Yüreğir kendi söylerse abest kaçar ama ben iddia ediyorum yüreğirin arabası bu 800hp denilen aracı geçerdi.Videodaki gibi devir çeviren M3ü geçerdi.Bunuda yüreğirin arabasına binmiş ve videosunu izlemiş olmamdan söyleyebiliyorum.Umarım aradaki bağı anlamışsındır yada anlatabilmişimdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanın gerçekte kaç hp oldugunu bilmiyorum da benim anlamadıgım
    dyno kagıdında 13.5psi da 670hp yazıyo
    adam da videonun başında normalde 670hp bugün 11psi da yaklaşık 600 diyo ,
    kim 800hp diyo? ben mi yanlış bakıyorum bişeylere??

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Istilldo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkez boşa tartışıyo araba vidyoda 600 hp

halilcakir
    Misafir
    Whp Whp! Whp X 1.27 = Hp yaklaşık olarak

CanAwaR
    Misafir
    Alıntı Istilldo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkez boşa tartışıyo araba vidyoda 600 hp
    topic e dikkat pls

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Whp Whp! Whp X 1.27 = Hp yaklaşık olarak
    kayıplar arabadan arabaya değişebilir kranktan tekerleğe gidene kadar. bunu belirleyebilmek için fazla kesin bi formül değil mi bu?

halilcakir
    Misafir
    Alıntı can87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kayıplar arabadan arabaya değişebilir kranktan tekerleğe gidene kadar. bunu belirleyebilmek için fazla kesin bi formül değil mi bu?
    "Yaklaşık olarak" ibaresi gözünden kaçmış sanırım dostum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)