yahu hiç şumayerci olamadım nedendir bilmiyorm adam hep itici geldi bana
ilk izlediğimde
D.HİLL vardı Sonra Hakkinen bu ara favorim yok :D
Printable View
schumacheri deli gibi izledim takii o bırakana kadar bi kere bile kaçırmadım f1'i her anını her yarısını iyi bilirim...sennacılar falan fistancılar nerde izliyorlardı f1'i NTV den mi acaba :) kaç yarısını izlediler adamın yoksa hep netten en iyi oldugu yarışları izliyerekmi bu kanaate vardılar...bence izleyemedikleri bi adamı bu kadar övmeninde mantıgı yok..
kısacası sennayı o yıllarada kaç kere nerde izleyip bu kadar sennacı bilmemneci oldunuz???
"yuro suport" diye okunuyor demi? hemen googledan arastırıyorum :D
evet duydum...
eurosport sizin bahsetiginiz tarihlerde nerden izliyodsunuz ... :) uydumu vardı sizde yoksa :D :rolleyes: :cool:
hayal meyal hatırladıgınız eurosportta izledik dediginiz ,ki yalan 1-2kişi izleyebiliyordur o zamanlarda star vardı ki onu bile zor buluyordu millet siz eurosportta senna izliyordunuz öle mi :D
birbirimizi yemeyelim youtubeda yazan eurosport yazılarına bakarak birbirimize sekil vermeyelim ;)
bence sen kaç senesinde türkiyede canlı olarak verilmeye başlandıgını araştır bence. TRT nin verdigi zamanı çok ii hatırlıyorum ki roger mansell ayton senna kapişmalarını abimle çok izlemişizdir. Ayton Senna tartışmasız çok ii pilottu ve 4 veya 5 sıradakilere bile tur bindirdigini bilirim.v( gökhan )
ben 87liyim rahmetli senna 1994 de öldü...o kadarına aklım ermiyor :) siz söyleyin kaç yılında oldugunu bende öğreneyim :) bilgi paylaştıkça çogalır, kaldıki kimse izleyemez demdim ama ben şuminin her yarısını NTV den izledim...eksiksiz...yani sonuç olarak 1992-1993-1994 yılında TRT f1 yayınlıyordu galiba ben bunu anladım ...
trt 1dede vardı yabancı kanallardada vardı
bende schuminin bi yarışını hatrlıyorum sene 2005 veya 2006 olabilir.birşeyden dolayı en son sırada başlayıp yarış sonunda 2. olmuştu son üç tur kalada bitik lastiklerle alonsoyu kovalamıştı.hangi yarıştı o yarışın özetini bulup burda paylaşabilen birisi varsa sevinirim
Yazmayım diye zor tutdumda neyse yazalım bakalım;
Arkadaşım sen yaş itibari ile kaçırmış olabilirsin ancak şuda varki Senna otombil sporları ile ilgilenen özelliklede f1 fanatiği olan neredeyse %80 lik kitle olarak tanılan biridir. Sen yaş itibari ile kaçırmış olabilirsin. Ozaman uyduda vardı ! Babam Savunma sanayi müsteşarlığında çalışırken lojmanımızda uyduda vardı ben 5-6 yaşımdaydım (şuanki yaşım profilimde yazılı) euro sportdan f1 de rally leride izliyordum çok net hatırlıyorum hepsinide onuda geçtik trt de verirdi onuda denk geldikce izlerdim .Sennanın kaza geçirdiği yarışıda hatırlıyorum öldüğü haftada dün gibi aklımda okula bile son derece moralsiz gitmiştim 3-4 arkadaş nerdeyse ağlayacaktık kazayı konuşurken...
Bizi bir tarafa bırakalımda sen neyin peşindesin anlıyamadım sen bilmiyor yada izlememiş olabilirsin yada hiç bilgin olmaya bilir. Bilgisi olan insanlar hep şekil peşinde olarak görüyorsan bu forumlar sana göre değil Arkadaşım, sana tavsiyem gidip bilgiyi kütüphanedeki kitaplardan videoları youtube dan izlersin olur biter bu sayede kimse sana şekil yapıyor olarak gözükmez.
Şuda var karşılaştırma yapmak bence çok komik olur. Şartlar pilotajlar arasındaki uçurumu görmemezdikden gelmemek lazım...
kardeş madem yazmak istemiyodun zorla yazdın keske yazmasaydın...
ben konuyu kapatmıstım bana yazıcaklarını yazdılar konuştuk tartıştık bitti gitti.
herkezde uydu yoktu ozamanlar bilmem anlatabildimmi sana? ben sumiyi izledim dedim 5-6 sezon siz sennayı izlemisnizdir max 3-4 yarısını hadi 10 tane olsun :) ne bukadar sumiyle sennayı kıyaslıyorsunuz...sartlar eşitkende yarıstılar sumi çaylakken...bi kelimeden neler çıkardın kendi kafana göre kimsenin bilgisine bişiy dedigimiz yok zaten.Allah daha çok bilgi zeka versin herkeze...
gelelim sana bana öle emrivaki yapar gibi konuşma olur mu?tasası sana düştü birader istedigim forumada girerim yerede girerim ben soru sormusum dalga geçer gibi cvp geliyor.son msjım bana cvp verceksen öm at olurmu?
o değilde senna daha karizma, semih sen değil bro :D
senna zamanında tc mi vardı lc mi vardı?
ikisi arasında ki en büyük fark
schumi 2adım gerisinden yürür
94-95-00-01 ilk 4 şampiyonlukta tc yoktu 02 de geldi onlar 07 den beridir tekrar yasak
2. dünya savaşı diye bir şey varmış? ama ben o zamanlar yoktum inanmıyorum, bir kaç yerde görmüştüm gerçi ama amerikanın ırak a saldırmasını gördüm, ırak savaşı çok daha fenaydı desem ne kadar mantıklı olur ?
tc 2001de geldi isteyen kullandı hatta williams gibi bazı takımlar sezon ortasına kadar kullanmadı.
benetton 1994te launch control kullandı,hatta traction control bile kullandı belki ama o kanıtlanmış değil.daha fazla basan yakıt pompası kullandı ayrıca.kara bayrak dinlemedi schumi basti....o sıralar yapmadığı hile hurda kalmadı hem takımın hem onun:)
sondan başlayıp ilk 3 te bitirmek diyorsanız mika'nın bir çok yarışı var öyle izleyin:)
schumi'nin ve ferrari'nin hep bir dolaplar çevirdiği konuşulurdu o dönemde , otoriterlerde söylerdi bunu köşeyazarlarıda.
adı rainman'e çıktı ama tc yasak olduğu halde hep tc kullandığı dedikoduları dönüyordu , tabi fia'nında garip şekilde koruyup kollaması etken
f1 o zamanlar güzeldi be yaa, şimdi arada izliyorumda hiç eski tadı heyecanı alamıyorum
benim dediğim ferrariden önceki 1994 sezonu:)
o sezon lc yüzünden ceza yediler
benzin pompası yüzünden yediler
kara bayrağı ihlal ettiler
sonra villenuve a çarptı,hille çarptı,puanları silindi vs. polü kaptırmamak için yol ortasına araç park etti daha ne yapsın:)
o zamanlar haşarı zamanlarıydı tabi:)
benim dediğimde daha sonrası , tarihlerle aram pek iyi değil:D
ferraride çıkardığı güzel yarışlarda var 96 ispanya gibi hakkını yemiyim:)
Adam en büyük. İzleyebildiğimiz için şanslıyız.
http://www.youtube.com/watch?v=elyxIhMW_No
Bu videoda güzel baya.
55.saniyeye dikkat:)
Ve sonda ki mika'nın schumi'yi efsane geçişi.Hiç unutmam o anı , evde 5kişi 4ü tifosu schumi yarışı aldı diye benle dalga geçerlerken o anda mikanın geçişi ve 4ünün yüzünü hiç unutamıyorum:D
Bence dağılabiliriz :) Eskiler efsaneydi yeniler... :soru:
http://www.youtube.com/watch?v=wPUvv...eature=related
2007 de 1 sene ara verdikten sonra çıktığı ilk teste daha önce hiç sürmediği 2007 araçında tc lc dahil tüm motor yardımcı sistemleri yokkende gizli bi hile cevirdiler dimi ? :)
94 de gizli TC şehir efsanesi ispatlasanydı her türlü ceza çıkarılırdı bu tür söylentiler her zaman var şuanda da redbulların kanatların esnek oldugu yok arac yüksekligi ile bir düme ile oynadıkları söylentileri var . Zirvedeki takımlar hakkında her zaman bu tür söylentiler var bişi yakalanırsa ceza veriliyor şehir efsanelerine inanmayın ...
Dediğiniz olaylar tamamen şehir efsanesi , Evet FIA Ferrari ve MS yi o kadar koruduki o yüzden 2002 den sonra durmadan kurallar değiştirildi o sene her yerde çıktı Schumacehr i durdurma kuralları diye ama naparsın FIA destekliyor işte :) o meşur destekliyen FIA McLaren en büyük sucu yaptığında kendilerinde kabul ettiğinde 07 deki hırsızlık olayında ne yaptı ? pilotların puanlarına bile dokunmadı ve sonra verdi para cezasını yarıya indirdi halbuki o sene herkesin kesin söylediği cezayı alması lazımdı " yarışlardan men " ama o olmadı FIA işte ferrari destekliyor
beyler anti-schumi cisiniz ok eyw ama yiğit i öldür hakkını yeme demişler :)
Senna çok farklı bir pilottu. Ben bu kadar hızlı gidebilen, hakimiyeti süper bir pilot daha görmedim... :(
Kaan hala schumiyi durdurma kurallari diyosun ama yaniliyossun,sifirincimurat cok guzel aciklamis hepsini.sen asiri fanatiksin objektif olamiyosun hicbisekilde:)
F1 pilotlari bizim rollingciler gbi ruzgar yaptin falan die kavga ediiomu acaba:D
bence shumide efsane ama daha önceki yazımda vardı stiller ve araçlar çok farklıydı. Bu yüzden eskilerin durumu bir başka. Şimdi takım oyunları, teknolojik yenilikler ve kuralları göz önüne alırsak eskilerin ve eski yarışların değeri anlaşılır derim bu bir zevk meselesi...
Low o seneleri sende izlediğini söylemiştin yazlıkta konuşurken hatta ciddi muhabbetini bile yaptık , ciddi ciddi soruyorum o kurallar niçin çıkmıştı ? hatta ağırlık olayına Mclaren ilk itiraz eden takım değilmiydi ?
kavga olayı foruma özel bro isteseleree bizim gibi yapamazlar :D
massanın yerıne kubıca yı koysunlar ona werılen sabrın yarıını wersınelr yenı ms cıkar pıyasaya hıc dıılse f1 ızlenır ;)
Bu sene Mercedes için aceleci bi sene oldu ... Birdne bire mclaren den ayrıldılar kavga sebep i mclaren in kendi spor araç ını üretmeyi istemesi ...
ondan sonra Button ın takımdan gidişi halbuki onun araçı yapılmaya başlandı . Schumi nin dönmeye niyeti bile yoktu Button gidince Ross birden Michael ı çıkardı ortaya . Bu Sene Schumacher kendi sürüş stiline zıt Jenson a göre yapılmış araçla yarışıyor , 3 sene aradan sonra geldi ve mercedes performans olarak kötü tüm bu olumsuzluklara ragmen her yarış startta pozisyon kazanıyor başına bi iş gelmediği takdirde çok iyi sürüyor işe ciddi anlamda bakarsanız herşeyi düşünerek MS çok iyi bi performans gösteriyor.Seneyi bekleyin Mercedes bu sezon u kapattı kapatcak öbür senn otomobiline yükleniyorlar ve bu sefer MS nin stiline uygun çıkacak oda pasını atmış bi şekilde sezon a başlıcak o zamn görün.
Şuan MS ye saldıran eleştirenler %95 i geçişten kuyruk acısı olanlar buda bi gerçek kimse inkar edemez.