Adamsın yaa seninle zaten hep aynı kafadayız :)
Printable View
Evet hepsi stock dostum,50 beygir fazlasıyla turbo s gözüktüğü üzere turbo dan
epey hızlı:)
Buarada whiteking dünyadaki en hızlı porsche lerden birini hazırlıyorsun ve kaç beygir olduğunu bilmiyosun...Bu bana hiç
de samimi bi cevapmış gibi gelmedi..
Ayrıca diğer arkadaşların da vurguladığı gibi beygir değil önemli olan yürümesi:)
ılk mesajımda stock aracların bırbırıne cok yakın oldugunu hatta 50hp nın neler yapabılecegını onemlı olan sanzuman farkını dıkkate alınması gerektıgıne degımıstım. goruyoruz kı 50hp ve sanzuman farkı ıle lp640 ın nasıl onunde oldugunu bır oncekı 997 ye gore ıse 2sn daha ıyı derece yapması muazzam bır rakam.
sımdı bu araca arkadaslar dıyor kı lp640 ı 700hp ıle bu sekılde gecemez. ben dıorum kı bu aracın 530hp sı lp640 tan hızlı. 50hp neler yaptırıyor.
benım ıddıam su porsche a extra koyulan her HP muazzam sonuclar ortaya cıkarıyor.
50hp neler yapıyor 200hp yı sız dusunun. lp yı nasıl gecer :)
benım tahmınım 700hp cıvarı
Yeni nesil turbolar ile 997.1 yani benim aracin sanzumani cok farkli, gucu aktarmasi da cok farkli.
Kendi aracimda yaptigim onceki olcumlerde bizim kasa anca 580 HP ile Lambo'nun 100-200 km/h derecelerine yetisebiliyor.
Yeni kasa Turbo S bambaska bir motora ve sanzumana sahip. Bence kiyaslamak yanlis olur. Zaten USA'de yapilan olcumlerde iki aracin yere verdigi guclerde ciddi farklar var.
Bu arada, bende beygirleri konusmanin onemli olmadigini dusunuyorum, sadece 8000 rpm'de peak olarak 800hp veren bir arabaya 800hp denmesi de bence dogru degil, guc bandinda ona gore orantili guc vermesi onemli.
Bu yuzden hizlanma verilerinin daha onemli oldugunu dusunuyorum ve onlari baz alarak testler yapiyorum ama Perf. Box'da HP olcumunde kac cikacagini da merak etmiyor diilim :D
En yakin zamanda olcmeyi dusunuyorum.
Emre
9FF 911 dende hızlı ıse hey masallah, veyrondanda sureye bakılrsa hızlı gıbı......
porsche teknolojısıne hayran olmamak elde deıl...
dedıgıne aynen katılıyorum. sanzuman ve aktarma organlarının aero nun onemınıde belırttım zten.
turbo s cabrıo turbo s coupe ıkısıne de bındım gazladım. gtr ıle denemeler yaptık. motorla denemeler yaptık. arac muazzam. eskı porsche u bırak bı yana yenı 997 tubo ıle arasında kı 30hp ne kadar farklı yurutuyor gozlerımıze ınanamadık. cabrıo vs coupe denemesı bırbırlerıne cok yakın. arada kı 70kg ınanın buyuk bır fark deıl bence. coupe ve cabrıo arasında kı bu az fark porsche muhendıslerının kılo farkını aero ıle duzenledıklerını ortaya serıyor. yuksek surat denemelerımızde araclar nerdeyse yanyana gıdıyor :)
senın aracın cıddı guzel gıdıyor. araba kategorısınde deıl bence motorlarla denemen lazım. cogu motoru alt edersın.
motorların %90ını gecer gıbı gelıor bana, bılemıorum tabı dıer en ıyı surelerı yapan arabalarla naıl olur acaba?
Maşallah yaa ülkemizde bu denli araçları görmek gerçekten gurur verici:icon_tup:
Aslında haklısın 4wd + yüksek güçler söz konusu olduğunda ülkemizde dyno ciddi
sıkıntıdır,ama ben bi şekilde o problemi çözmüşsünüzdür diye düşündüm kendi
adıma,o zaman map'lemekte çok sıkıntılı olmuştur...
Tüm bunlar bi yana keyfini çıkarın bizi de videosuz bırakmayın:p
o na baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fena
Benim lambolar ile denememin bir esprisi yok
İtalyanlar eski halime dahi yaklaşamazlar zaten
997tt ie denemek isterim tabiki ama 100 - 200 ve 60 - 130 denemelerinin sonuçlarına baktgımda
şu an için bu araçlara yaklaşmam kolay görünmüyor
ancak 160 - 240 süresi yayınlanırsa birşeyler söyleyebilirim az çok
BEhhh maşallah 997 ye harbıden fena =)
Nostalji yaptım bu konuyu gorunce...
Sımdı daha hızlı 997TT...
Artık PDK ya gecme zamanı geldı mı yoksa dahada gelısıcek mı?
Salıh den daha ıyı bır sure beklıyoruz,haberın olsun...
Benım Murci 7 sec idi ama senınkının yanında 1.6 dizel gıbı kalmıstı ;)
Porsche çok iyi gidiyo maşallah ,lambonunda sesi çok güzel .