clio rs yürümez diyenlere clio rs,
megane rs yürümez diyenlere megane rs yapıyor..
renaultun gülen yüzü alper hoca :D
Printable View
clio rs yürümez diyenlere clio rs,
megane rs yürümez diyenlere megane rs yapıyor..
renaultun gülen yüzü alper hoca :D
Alper hocam araba yürütür ona şüphem yok. 100-200km hızlanması 18 sn gibi sürmüş. 2sn rahat vites atışlarından kaybetmiş. Biz ona 16 sn diyelim. Araç 280hp civarı deniyor ve önden çeker :D Arkadaş ben 200hp araba ile bu hafta 14 sn videosu koydum bana millet bi s...r git demedi :D
bu video benim hızlanma videom degil degerleri kale almayın arabayı servisten cıkardım 1 elle kamera 1 elle vıtes benden bu kadar
Aynen, ben aracı çok sevdim, daha yeni yeni geliştiriyorum.
alıp moonrock layasım geliyor bazen bir tane:D
alet çok iyi
maşşallah r26r çok güzel hızlanmış abi darısı senin başına..:D:D
arıza ısıgıda masallah:D
peki stock internalle max limitler ndr megane larda
Alper bişey sorucam. Bugün adamlar kalkıyo taa 14 - 15 yaşında 1600 cc hacimli eski teknoloji Honda VTI' ya turbo takıyorlar araba 250 - 300 beygir oluyor. O da minimum. Azıcık basınç açıyorlar araba 350 - 400 hp leri yakalaması içten bile değil. Bunun yanında typeR' ı turboluyorsun bir anda 450-600hp arası oluveriyor stok internaller ile. Aynı şekilde Cupra da öyle. Arabalar canavarlaşıyor.
Megane ki çok yeni teknoloji ve halihazırda zaten turbo. Üstüne üstlük bir de turbo büyütmene rağmen 340 hp leri geçemiyorsun. İlla ki internalleri kurcalaman gerekiyor. Bunun özel bi sebebi var mı? Yani acaba internallerinin kalitesi Honda kadar iyi değil mi?
Çok farklı bir açıdan bakmışsın konuya Ancak şöle bir dip not geçmek gerekirse, Honda-BMW gibi araçlar genelde 7000dd altında dönmeyen motorlara sahipler. Ayrıca sıkıştırmalarıda 10:1 altında değildir. Bu nedenledirki Turbo tablosunada bakıldığında küçük turbo takamıyorsun (tabi neye göre küçük diyebilirsinde), yani zaruri-mecburi güçlü bir sistem oluşuyor. Burada takdire şayan olan, çoğu zaman bu gibi 2 markanın internallerinin bir derece bu değişime izin vermesi, hatta şanzımanlarınında.
Oysaki baştan turbolu araçların genelde sıkıştırması 8-8.5 aralığındadır. Daha stabil değerlere sahip motorlardır. Güzel bir turbo kullanabilirsin, alttan dolması önemlidir, konforlu sürüş için. Çokca devir çevirmezler, turbo dahi büyütmeye gitsen motorun yapısı belli bir yerden sonra doldurmakta zorluk çeker.
Açıklama çok yüzeysel oldu, aslında uzun uzadıya yazılacak şeyler var.