fark ediyor mu benzinin 4 lira olduğu yerde yaşıyoruz ?![]()
bizim şirket aracında denedim bunu yokuş aşağı boşada atsak vitesdede insek sonuç 2.0 lt gösteriyordu hep ekran...araç fiorino 1.3 multijet ti bu arada
başlık ve facedeki çok bilgili oto mühendislerinin yorumları fena.
acayip aydınlandım. bu aydınlıkla ak`lı bir vatandaş olucam inş. hastayım bu dünyayı sadece face sanıp her bi boha atlayıp garip garip atmasyon yorum yazan tayfalara.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
bu sistem honda 1,4 lerde yokmu ben vitesde indiğimde egzostan patırtı kütürtü sesler gelmeye devam ediyo . peki mağdem ayagımızı gazdan çektiğimizde benzin kesiliosa motorda patlamada olmuyo ama egzostan ses nasıl gelio anlamadım ben...
[SIGPIC][/SIGPIC]
yakıt kesildiğinde motora hava girmeye devam ediyor ve giren hava patlatılarak araç stop etmeden devam ediyor.
kompresyona bindiği süre içiresinde motordan yakıtsız patlamadan dolayı daha fazla gürültü gidiyor egzos sistemine.
bildiğim kadarıyla`da kompresyona bindirmek motoru bu yüzden soğutma konusunda da faydası oluyor. ancak bu lafdan dolayı tabi yüksek devirde kompresyona bindirmeyin.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
ah benim laz(rizeli) bi arkadaşım otomatik araçta rampa aşşa boşa alıyor.. malmısın diyorum yine anlamıyor
motor ustası kişilerde yorum yapmış(forumdakiler değil face'tekiler) yeni araçlarda var diye, şapşallar 2010 model araçta var sanıyor herhaldehemen hemen bütün enjeksiyonlu araçlar böyle çalışmazmı zaten? benim 99 model aracım bile rampa aşşa yakıt kesiyor
![]()
Onlarda malesef yok...
edit: http://www.techturkey.com/forum/maxi...uketmeyin.html
Orda gösterilen değer yakıt/zaman olsaydı dediğin doğru fakat orda yakıt/100km değeri veriliyor yani o halde gidersen aracın 100km'de nekadar yakacağını söylüyor sana. 30 km/h ile 100km boşta gidersen 1,2lt/100km gösteriyorsa 120km/h ile 100km boşta gidersen orada 0,3lt/100km değerini gösterir, çok daha kısa sürede 100km'yi tamamlayacağın için.
denedim aynen söylenildiği gibi, zaten anlık yakıt göstergesinin olmasına gerek yok bunu öğrenmek için. Yeni tip enjeksiyonlu tüm motorlarda bu olay böyledir, vitese alıp gazı bırakınca aracın ağırlığı, tekerlerin dönüyor olması çevirir motoru, motor sadece hava alıp verir. Motorun sesinden bile bariz anlaşılıyor yanmanın tamamen durdurulduğu vitesteyken, rolantiye yaklaşınca direk yakıt verilmeye başlanıyor ve motordan patlama sesleri gelmeye başlıyor.
Özellikle denemedim fakat ara sıra boşa atınca gözüm takılıyordu, dediğim gibi hıza göre boşta hep farklı bişey yazıyordu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)