User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
67 sonuçtan 58 ile 67 arası

Konu: KONİ STRT kullanan varmı ?

atakanakdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha kullanmadım ama aldım, odamda duruyor. Kışın geçmesini bekliyorum takmak için. Tein yaylarla kullanacağım.

Sarı ile tek farkı, sertlik ayarının olmaması. Sarının en yumuşak haline sabit ayarlı gibi düşünün.

Sarılardan iyi yanı ise, Honda için konuşuyorum, ön amortisörler direk al tak şeklinde olması ve işleme ihtiyaç duymaması.

Sürekli piste çıkmıyorsanız sertlik ayarına zaten ihtiyacınız yok. Yol araçlarında önerebilirim kesinlikle.
    Bakalim alip kullanip ogrenicez o zaman. Zaten ne olursa olsun sonucta orj amortisor spor yay kombininden daha iyi olacagini dusunuyorum

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben roccomda Sarı koni HR yay kullanıyorum.

Önler en yumuşak arkalar ortada. Konfor açısından ve yol tutuş açısından optimum düzeyde aracım.

Turuncu koniler sarılara göre sertlik yumuşaklık ayarı yok. Sarının orta sertliği neyse turuncuda o sabit oluyor.

Tek başına spor yay takıp aracın dinamiklerini bozmak yerine kesinlikle konilerle kullanılmalı.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 clio da strt turuncu ve koni yay kullandım.fiyatına göre çok iyi.bence sertlik ayarına hiç ihtiyacı yok.cadde kullanımı için inanılmaz ideal.şuanki aracıma göre olanı bulsam kesin alırdım.

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyatlari nasil internette pek bilgi bulamadim

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ömür konusunda sorun yaşadınız mı peki? Bilstein b8 mi koni fsd veya sarılar ikileminde beni rahatsız eden konilerin çabuk bozuluyor bilgisi idi. Acaba fsd'ye mi özgü o durum.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömür konusunda sorun yaşadınız mı peki? Bilstein b8 mi koni fsd veya sarılar ikileminde beni rahatsız eden konilerin çabuk bozuluyor bilgisi idi. Acaba fsd'ye mi özgü o durum.
    Koni'lerin patlamasının esas sebebi 5 cm yaylarla kullanmaktır. İsterse dünyanın en iyi amortisörü olsun, orjinal mil uzunluğuyla aynı ise ve siz 5 cm yay takarsanız bir süre sonra patlar.

Koni Kuzey Amerika'da ömür boyu garanti veriyor amortisörlerine. Üstelik servis ve teknik destek konusunda gerçekten çok başarılılar. Sırf bu sebepten bile tercih edilir. Avrupa'da neden ömür boyu garanti geçerli değil bilmiyorum.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    std. yaylarımla sarı koniler sadece önler 1 senede patlamıştı.

araç alfa 33 tü

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen hemen 6 aydır kullanıyorum. Araçta yaptığım en mantıklı değişiklikti. Tavsiye ederim her şekilde. 3cm kw yay ile kullandım. sonra begenmedim H&R 3.5 liklere geçtim. daha uyumlu çalışıyor. ki zaten koninin kendi sitesindede h&r ile uyumdan söz ediliyor.

FSDler orj yaylarla kullanılmak için. Turuncular sarıların en yumuşak hali değil. Orta sertlikte sabitlenmiş hali diye biliyorum. bence gayet keyifli memnunum.
    dinamomotorsport.net

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde farklı marka yay amortisör birlikte kullanımları oldukça uyumlu olabiliyor.

Alfa romeo 147 için yurtdışında koni fsd'den çok güzel bahsetmişlerdi. Ancak hatırı sayılı kullanıcı bazı sorunların koni'de daha çok yaşanabildiğini vurgulayınca vazgeçmek zorunda kalmıştım. Yaptığı göreve diyecek yok, bugüne kadar bir kez koni ile ilgili (hem sarı hem de fsd) kullanış yönünden olumsuz bir şey okuduğumu hatırlamıyorum.

Ama absürt yollarımızı vs düşününce vazgeçip ortalama bir coilover'ın sadece yay veya değişik marka amortisör+yay kombinasyonundan daha iyi geleceğine karar verip D2'ye karar kıldım.

Düşünen olursa eğer, benim gibi yurtiçinde coilover'ı bulunmayan bir araç kullanıyorsanız D2'nin resmi eu sitesinde christmas sebebiyle coilover (ayrıca big brake kit) fiyatları yüzde 10 inmiş durumda. Üyelik açıp support'a türkiye'den sipariş edeceğinizi söylerseniz üyeliğinize VAT harici fiyatı da tanımlıyorlar. Haliyle bayağı ucuza gelmiş oluyor normal fiyatından. Konuya yazmış bulununca belirteyim istedim.

silent furious - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vtec te kullandım koni Amortisör ve koni yay 3,5 luk şöyle diyebilirim orjinal Amortisör + 3,5 yay kombininden daha güzel yol tutuşu ben coilover a geçtiğim için söktüm coiller bi tık üstte isteyen olursa konileri uygun fiyata verebilirim ek kasa Honda için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)