8p s3te saglam doldurup kalktıgınızda onden arkaya guc aktarımı sırasında hafıf hıssedılen bekleme dısında arkalarada guc gıdıp 4 teker sararak kalktıgını bılıyorum.
Ama belli gucten sonra alt yapı yetersız gelebılır.
AS GARAGE
Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.
Daha önce subaru tecrubem olmuştu. 2003 wrx kullanmstm. Yenileri nasıl bilgim yok. Fakat 2003 wrx ten cok daha iyi ve kontrol edilebir yol tutuşu var.
Araç 2. vitestede 3 . kayabiliyor(yanlıyor) fakat 4 cekere alısık bırı cın soyluyorum. Çok rahat kontrol ediliyor.
1. vites doldurup kaldırdgmda herhangı bir guc dusmesi kesinlikle olmuyor. 4000dd kaldırdgmda çok ufak 3500 3700 arasna dusup birden fırlıyor.
Sararak kalktıgnda süre daha yuksek ckmazmı ? sadece yazılımlı araçta 0-100 4.5 4.7 civarı cıkıyor kadranda. Bence bu gucte araçtan daha iyisi olmaz.
300-340 hp civarındaki önden yada arkadan itişli bir araçtada veya subaruda daha iyisi olucagını sanmıyorum.
2. viteste alttan gaza oturup sara sara giden subi 550 600 hp üzeridir diye dusunuyorum. S3 tede o gucler olsa oda aynısını yapabilecektir.
inst. kozgaraj
Acıklama için teşekkürler
Demek istediğim 2,3 veya daha üstü degil mesela 1. Viteste 30rlı bi s3 veya k04 full setup bi s3 gaza oturdugunuzda saramaz mı ? Hep haldex devreye girerde arabayı önemi atar ? Yada o esnada esp misali araba gaz mı keser ? O zaman insanlar nedens3 tercih eder diğer awd ler varken ?
Bunlar aklımda hep soru işareti ama henüz tam anlamıyla bi cvp alamadım![]()
Bu da son enerasyon haldex ve teknik açıklamalar,
http://www.borgwarner.com/en/Haldex-...n%20V%20NA.pdf
http://www.borgwarner.com/en/Haldex-...INT%206-11.pdf
![]()
Ali Can Calis
Elimden geldiğince şifre ile girilen haldex sitesindeki bazı dökümanlarımeklemeye çalıştım. Daha fazla detay merak eden arkadaşlarda üye olup detayları inceleyebilir. Google a Haldex Awd Clud yazarsanız, kendi sitesine ulaşabilirsiniz.
Ali Can Calis
Esp veya kesip bir süre bekledıkten sonra hızlanma gibi birşey sözkonusu değil.
Lc yaparken kesme yapsa zaten bu süreleri elde edemez.
S3 u birkere kullanmanı tavsiye ederim.
En başta tercih edilen yanı yol tutuş,kalkışta yola aktarım çok daha kolay kayıpsız. çok sapıkça araba kullansan bile yoldan çıkmıyor![]()
S3 e ilk defa binenler genelde ağlamak istiyorÇunku kopucak denen yerde s3 asla kopmuyor.
inst. kozgaraj
Bende 2005 sti evo8 ve s3 arasinda gidip gelirken konuyu okudukca kafamda birseyler daha net yer etmeye basladi.Haldex i bilmedigim icin suphelerim vardi.Anladigim kadariyla s3 siz farketmeden hem kalkis hemde yol tutus icin gereken herseyi yapiyor?Ne bir kesme ne bir dengesiz tepki yani?
Linkini eklediğim dosyada detaylı açıklamalar mevcut. Linkde sorun çıkarsa 2. eklediğim sayfadaki pdf dosyalarına göz atın.
CrossWheelDrive-TechPaper.pdf - By Nitro PDF Software
AWD Club
Ali Can Calis
Arkaya aktarım geldiği anda güç kaybı yaşanıyor gibi düşünülmüş sanırım. Ben mi yanlış anladım?
İlk mesaja istinaden yazıyorum, yağmurda vs 4 teker sara sara gitmek mümkün merak edilen buysa. Güç varsa asfaltta da olur.
evet virajlarda tatli yanlamalar gerceklesiyor ancak notr gazsiz girilen virajlarda ilk gaz tepkimesi aninda onden ceker oldugu icin arkaya aktarma sirasinda kafadan kayiyor arac,sportif suruste cok bekleniliyorsa direksion tepkiside cok hisli degil.
ama genel stabilite cok basarili.
Dizeldeki farkli degil. Devir guc bandi bambaska oldugu icin tepkiler farkli ama![]()
Cipli aracim 490nm civari torklu. eagle f1 asimetrik 2 lerle yagmurlu havada sert donuslerde 2.vites rahatlikla 4 tekere sarabiliyor. Eski s3 8l imde imkansizdi.M3CSL in dedigi de dogru bu arada.
E350 Dizel 4 matic 265 hp+ yazılımlı birturlu viraj harici patinaja dusuremedikDevir bandı tabiki farklı fakat s3 un urettıgı torkta yazılımla 500 nm civarında guc zaten çok farklı. Virajda 3 unctu vitestede zorlamayla patinaja dusuyor hatta 2.0 atmosferik jip bile dusebilir.
Arkadaşın demek istediği virajda araç zorlandıgnda değil,kalkışta ilk 1. ve 2. vitesi patinajla sara sara bitirmesi böyle birşey s3 te 450 hp üzeri olmadığı ve zemin çok yumuşak olmadığı sürece mümkün değil.
inst. kozgaraj
ben şöyle bişey buldum ama
Revo 2.0 TFSI Stage 4 Development - YouTube
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)