SubieGuy Nickli Üyeden Alıntı
Bence fren merkezini kesinlikle değiştirmen lazım. Daha önceki kullandığın kaliperlerin birim pedal yolu ile gerekli disk ısırmasını sağlayabildikleri yağ hacmi ile; daha büyük yağ odacığına sahip Brembo'lar kesinlikle farklı. Yani yeni kaliperlerin diske gerekli basıncı sağlayabilmek için daha fazla yağın 4 adet pistonu itmesine ihtiyaç duyacaklar. Bu yüzden şu anda kullandığın westinghouse ve pistonun daha büyüğü ile değişmesi gerekli. Bunun için ayrı kitler var, ama bence senin aracının aynısının 2.0 motoru ile gelen yeterli olabilir. Eğer yeterli değilse Brembo'nun komple kitini tavsiye ederim, sıfır almana de gerek yok, bir çok std. brembolu araçtan çıkma da alabilirsin. EVO ve STi larda big brake kit takanlardan, kazalılardan vs vs alınabilir mesela..
Fren hidroliği olarak ta, DOT4 yerine çok daha yüksek ısıda iş yapabilen DOT 5.1 tavsiye ederim. Dezavantajı hidrofilik (havadaki suyu emen) yapısı olduğu için DOT4'e göre daha çabuk bozulur, uzun ömürlü değildir, ama yıllık fren hidroliği değişimi ile bunu bertaraf etmek çok kolaydır. Ben fabrikadan gelen DOT4 yerine DOT5.1 racing fluid'e geçtiğimde, başka hiçbirşey değiştirmeden özellikle üst üste frenlemelerde hidroliğin kaynamaması yüzünden çok büyük fark gördüm. Fabrikalardan fren sistemi içinde std. DOT4 gelmesinin tek sebebi de, yıllık fren hidroliği değişiminin müşteriler için kabul görmemesidir, yoksa performans arabasında DOT4 ne arar anlamam.
DOT5.1'i bir de yüksek basıç ve sıcaklık altında genleşmeyecek örgü çelik hortum seti ile birleştirdiğinde her zaman sabit, ısındıkça performansı sıfırlanmayan bir sisteme sahip olursun.