Arkalara özel dolgu teker takıp, tutunmayı minimuma indirip skidcar gibi çok rahat bir şekilde yapılabilir. Bir video da izlemiştim sanırım FifthGear prograımnda idi. Bu videodakilerde sanırım o şekilde yapıyorlar...
Arkalara özel dolgu teker takıp, tutunmayı minimuma indirip skidcar gibi çok rahat bir şekilde yapılabilir. Bir video da izlemiştim sanırım FifthGear prograımnda idi. Bu videodakilerde sanırım o şekilde yapıyorlar...
Önden çeker araba ile o hızlarda yapmak istediğiniz hareket bana kalırsa aleni intihar.
3.viteste viraj içi oturup e36 ile aylarca açılara girdim ama bu dediğinize ben cesaret edemem şahsen.
Metal tepsi,sini falan isinizi gorur![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
https://m.youtube.com/watch?v=o4ypOBV_wZw
Demek istedğinz power slide olsa gerek eski hb olan çoğu araçta bunları yaşıyoruz aslında ekstrem seviyeye getirmek mantıksız ama bu his hoşunuza gidiyorsa linkini verdiğim videoda eg civic videosunda arkası daha basık ve yumuşak yay seçeneğiyle gayet iyi açı alınır fakat street modda çok tehlikeli her asfalt bir değil aşırı ısınmada lastiklerin tutunmasıda düşeceğini göze alırsak bir iki seferden sonra sonu spin olur diye düşünüyorum özellikle tr asfaltında .
Apaçi yaftasına da çok ilginç önyargılardan bi kurtulsak işin doğrularını paylaşarak forumu bilgiyle doldursak daha iyi olur sanırıım
Bu video da içerden power slide ek civic
Vtec
Bravo bir iki değerli arkadaş fikirlerini paylaşmışlar. Teşekkür ederim. Evet video da ki olay. Ben bundan zevk alıyorum, ama aşırı süratten almıyorum. Daha bu sabah Kartal dan Başakşehir ' e 5.30 da giderken 230 km/h lara çıktım hiç keyif almadım sadece stress yaşatıyor bende. Ha neden çıkıyosun o zaman dersen denyo çok, aracın sesinden herhalde Audi Passat peşime takılıyor her seferinde uzuyorum sonra sıkılıp yavaşlıyorum. Yanımdan geçiyorlar gelmemi bekliyorlar. Neyse demek istediğim, ben hafif virajlarda aracın yanlamasını arkasının 45derecelik bir açı ile kopmasını seviyorum.
Bu arada 99 yılında yanlayan arkadaş Saxo yu sattı binmediği araç kalmadı en son Kırmızı Evo9 ile gazlıyordu. Şimdilerde duydum kango tarzı mercedes ile iş güç aleminde. Bu arkadaş ciddi anlamda sıkı direksiyona sahip birisidir. Kabiliyet olduğu aşikar.
https://www.youtube.com/watch?v=qAsbneT7Dgk
Bu arkadaş bence kabliyetli ve aracın hakkını verebilen bir surucudur. Tasvip ediyormuyum asla. Senin özgürlüğün karşındaki kişinin özgürlüğünü ihlal etme alanına girince biter ki burda da trafikte can güvenliklerini tehlikeye atıyor arkadaş. Fakat yargılarmıyım asla . Bu bir hobi
Son olarak bunun mutlaka teknik bir ayarı vardır. Mehmet Gazihan arka yayların esneme payını azalt diyor, son yorumda arkadaş yumuşalt diyor. Burda teknik bilgi sahibi pek arkadaş yok sanırım. Diğer bir arkadaş lastik ısınınca kayar diyor ki lastik ısınınca yola daha iyi yapışır diye biliyorum. Sanırım bu siteye takılmaya ara vereceğim .
Saygılar
Bu güne kadar 2500 8000 arası yorum yapmış değerli arkadaşlar, benim sorumun muhattabı soruya cvp verme kapasitesi olan insandır. Göster teknik bilgini cvp ver, ben görüşümü yazdım. Sana sormuyorum ki takılıyım mı, takılmayayım mı diye.. Konuya mudahele olmamış, gelmiş burda alakasız cvp yazmış. Birazdan da bir iki arkadaşına söyler yasaklatır. Belli ki o kadar msj atacak vaktin varsa milletin arkasında heh haha yapacak kapasiten de vardır . Hani teknik, makale, hani detaylı anlatım? Bu nasıl bir yaklaşım. Bir de forumda 8000 bilmem ne küsür cvp yazmış adam verdiği cevaba bak. O kadar msj yazmışsın öğrenemedin mi konunun cevabını da, geldin bu kadar basit bir yazı yazdın. Bilmiyorsan sus, biliyorsan paylaş diycem ama zaten paylaşmışssın paylaşacagını.
Şimdi TechTurkey e yakışır bir şekilde davranmanızı izlemek ve giren görenlere izletmek istiyorum. O kadar da açık yazıyorum. Hadi buyrun
Yağmurda kolay ama düzde nasıl olacak bilinmez
https://www.youtube.com/watch?v=imLi9V5lomA
Hadi kalın sağlıcakla![]()
Birisi daha.. Siz aynı grubun tiplemlerimisiniz ? Gözüm felan . Film olunca ne oluyorolmamış mı oluyor. Yazmama kararımı kesinleştirdim. Seviyesizlk
İdeal tek bir ayar yok, tek bir doğru yok. Fazla sert bir arka suspansyon da bırakmaya sebep olur, fazla yumuşak da.
Aracın arka tutuşunu bozup yanlamaya çalışmaktansa ön tutuşu iyileştirmeye çalışın. Önden/arkadan çeker bütün yol arabaları kafadan kaymaya meğillidir, sebebi de güvenlik - önden kazalarda gerek motor haznesinin bir nevi şok alıcı şeklinde tasarlanmış olması, gerek airbag konumları, gerek genel sürücü kabiliyeti. Arkayı bırakıp ağaca yandan girdiğinde insanlar oto üreticilerinin yapıcak birşeyi kalmıyor.
Ön tutunmayı nasıl arttırırsınız? Daha fazla negatif kamber, daha iyi bir çift lastik en başta gelenler. Suspansyonun sertliği yumuşaklığı derin bir konu. Önde yumuşak ve hareket mesafesi geniş bir suspansyon varsa, frenaj esnasında öne baya bir ağırlık taşıyabilirsiniz. Sonrasında yapacağınız hızlı bir viraj içine bakma hareketi arkayı koparacaktır. Sert ve yola göre uygun bir suspansyon ise genel olarak daha fazla bir tutunma sağlayabilir, ama yumuşak gibi ağırlık taşımaz. Çok fazla sertsert bir suspansyon ayarında zıplayıp sekebilirsiniz, çok basık bir yükseklikte travel yetmeyebilir, shocklar dibe dayanabilir (bottom out). Dediğim gibi tek bir doğru yok.
İlk adım, kamber, toe ve lastik olmalı bence.
Arkayı kaydırmak istiyosan.Bisikletin arka tekeri mermere geldiği an arka freni sık bak nasıl kayıyor.
Öyle bir soruyorsunuz,öyle bir moda geçmişsiniz ki,önden çeker ve araba markası vs yazmasa profesyonel drift ve pist için araç hazırlıyorsunuz sanacak okuyanlar.Çık yola otur gaza çek direksiyonu.Ne ayarı böyle bir olay için anlayamadım gitti (:
Bende çok yaptımda hiç ayar falan yapmadım.
Orj Fiorinoyla bile yaptım düz yolda kontrayı ama düşük hızlarda tehlikeli olabiliyor yüksek hızlarda daha iyi topluyor
Bunu yapmak için ilk başlarda kaygan asfaltlı virajlı yollarda başlanabilir virajın yönünde direksiyonu sert çekip arkasını kopardıktan sonra tam tersi yönünde çevirerek arabanı toplayacaksın, deneyerek öğrenilecek bişi ama bu.
Bu işi çok iyi yapanlar mutlaka var, trafikte yapılmaması gereken hareketler ayrıca bunun için özel eğitimlerde var büyük şehirlerde.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)