Air çok ayaklara altına düştü
İşin moku çıkınca millet öcü muamelesi yapıyor
İyi ustalar işçiliğine sahip çıkanlar var
Eğer dün öğrenmiş adama yaptırılırsa arabadan soğumak için yeterli oluyor
Air çok ayaklara altına düştü
İşin moku çıkınca millet öcü muamelesi yapıyor
İyi ustalar işçiliğine sahip çıkanlar var
Eğer dün öğrenmiş adama yaptırılırsa arabadan soğumak için yeterli oluyor
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
İnce hesap dediğim ön amortisörden örnek verim fiestanın amortisörü ile sıkıntı yaşamamak adına corsa c nin ön amortisörünü kullandık çünki daha uzun kaldığı için aracı basıp giderken konfor kalmıyor tam kapandığı için corsanınki kısa olduğu için daha çok esneme alanı daha fazla oluyodu ve körüğün takıldığı flanşlarda onagöre yapılıyordu lastiklerim sürtmeyene kadar basıp gidiyordum izmir istanbul en ufak bi sıkıntı çıkmadı kendi aracımda çıkmadı ve yapan arkadaşta yaptığı araçlarda sıkıntı yaşamadı onu söylemek istedim
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Burda okumuştum yanlış hatırlamıyor isem.
Şirokkolu bi abimiz air yaptırmıştı. Ustadan çıkınca otobanda 70le gider iken ön sağ hava boşaltmış birden. Ustaya geri götürmüş çekici üstünde. Aa vidayı sıkmayı unutmuşum demişti. Linki aradımda bulamadım. Çok ilginç bi konuydu insana değer verilmemeyi ele alıyodu konu.
3.5 Eibach +1 diyorum.
Çok kasarsan yay+koni bana göre halen candır...
Geçmiş olsun.
Fotoğraf çekimi için (Otomobil, Cast, Gelin-Damat, Ürün, Mimari vs.) DM ile veya can@klikhane.com dan ulaşabilirsiniz.
Instagram -> https://www.instagram.com/can_luigi/
Bir çok araçta kullandık,o zamanlar ama bu kadar yaygın değildi herkes yapmıyordu.Sıfır astra , cc ,bmw, polo ..
Bir sıkıntı çıkarmadı bize,he ben takar mıyım,kesinlikle takmam,valf sıkıntıları vs evet onlar olabiliyor.Her güzel şeyin biraz kusuru oluyor malesef.Yol tutuş konusuna katılmıyorum çünkü yol tutuşları muazzam güzeldi,yüksek süratlerde bile 200+ ok gibi girip çıkıyordu.Risk var mı , her zaman var tabi ki .İyi yapan yerleri yabana atmayın bence,nerde yaptırdıgınız bilmiyorum ama işinin ehli ustalar var.Yaptıkları arabalarda cazır cazır geziyor valla.Sizin şansınıza böyle bir olay olmuş.
Geçmiş olsun
bu işin kuralı şu,
1. Coilover (En iyi yol tutuş, optimum konfor)
2. Koni amortisör+spor yay ( İyi yol tutuş, oem den bir tık düşük konfor)
3. Koni amortisör+oem yay (Fena olmayan yol tutuş, oem konfor)
4. Sadece Spor yay (Yol tutus kötüleşir, araç 3 cm iner)
Air yapmadım, yapmam , tavsiye etmem. Yol tutuşun iyi olabileceğini de düşünmüyorum
Ben tüm araçlarım da hepsini denedim. Sonunda en konforlusunu orjinal yayları 4 cm press yaptırmakta buldum.
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
1 ile 2. maddeler Coilover'ın kalitesine göre değişir.
Ben düzgün yay oranları tercih edildiğinde (bu çok önemli, fakat çoğu kişinin baktığını sanmıyorum) Koni ya da Bilstein kombinasyonu ile, alt ve orta seviye coiloverlardan daha iyi yol tuttuğunu düşünüyorum, en azından denediğim fwd araçlarda durum böyle. Öhlins, KW gibi üst segment markaları ayrı tutuyorum.
Bir de sanırım TR'de garanti yok ama, yurt dışında Koni'ler ömür boyu garanti ile geliyor. Çoğu coilover'a kıyasla daha uzun ömürlü diyebiliriz, tabi doğru yay kombinasyonu çok önemli bir faktör ömür konusunda. Örneğin genelde Koni'ler orjinal mil uzunluğunda olduğu için 3 cm den daha alçak yay koyulursa kısa sürede patlar.
Konu Dou tarafından (16-06-2017 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir.
ilk değilsiniz
forumda konusu vardı hatta, rocco'su olan bir arkadaşın otobanda körük inmiş bir anda yerle bir olup çekici ile devam etmek zorunda kalmıştı.. arabadan soğumuştu en sonunda.
Ne mutlu Türküm diyene
Arkadaşın yazdığı çoğu şeyi bende yaşadım...Söktüm kurtuldum kimseyede tavsiye etmiyorum öncelerı arabaya yere basmak vs guzel gelıyor ama sonrası eziyet...
"Orjinalinden daha iyi ağbiii"ciler gelmeden ben kaçar)
geçen air li bi araç gördüm liftte o bile korkuttu o körüklere güvenip gezenlere helal olsun çok emanet duruyor
bende olsun istedim görüntü olarak güzel ama takıntılıyım arabayı sürerken aklım hep körüklerde olur rahat edemem araba sürmek işkence olur![]()
Hacım ben yol tutuşunu çok beğeniyorum , ha profesyonel bir coilover sistemi gibi veya yay-spor amörtisör ikilisi gibi kesinlikle olamaz ama,yaklaşık 2-3 araçta bunların canını alarak denedik,çok şükür ölmedik ama gerçekten güzeldi.He ben kesinlikle ama kesinlikle yaptırmam.Coilover bu işte bence en iyisi.Arkadaşın konu başlığındaki gibi air sistemi pişmanlık olabilir,doğru söylüyor aslındaİşler çünkü merdiven altı işine döndü.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)