User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: HKS HIPERMAX II Coilover görüşleriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben katılmıyorum. Günlük kullanımda cadde performansında bile acaip fark ediyor coilover setup. Araç STI dahi olsa fabrikanın yaptığı süspansiyon üstüne yay kullanmak var. Birde profesyonel firma ürünü komple yay amortisörün bir arada olduğu coilover sistemi var. Alt takımı gene elden geçirsin ama STI gibi bir araca şahsen ben coilover sız binmezdim. Bilstein güzelde çok pahalıymış ya. :S
    bu kısma katılmıyorum aslında ben coıloverı kullanımına gerek oldugunuda dusunmuyorum cadde otomobıllerınde...cunku ayarlarını neye gore hangı asvalta gore yapacaksın? fabrıka cok genıs bır tolerans aralıgında maksımum yol tutus saglıyor...yay alıp devam dıyenlerdenım...kaldıkı stı ın yol tutmak ıcın coılovera hıc ıhtıyacı oldugunu dusunmuyorum..zaen turkıye sartlarında mukemmel yol tutuyor...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gereksiz para demişsin de o bakımdan dedim. Bence gereken bir harcama. Arabaya GT35 yapıcağına GT30 yap yürüyenin felan tam olsun. :P
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kısma katılmıyorum aslında ben coıloverı kullanımına gerek oldugunuda dusunmuyorum cadde otomobıllerınde...cunku ayarlarını neye gore hangı asvalta gore yapacaksın? fabrıka cok genıs bır tolerans aralıgında maksımum yol tutus saglıyor...yay alıp devam dıyenlerdenım...kaldıkı stı ın yol tutmak ıcın coılovera hıc ıhtıyacı oldugunu dusunmuyorum..zaen turkıye sartlarında mukemmel yol tutuyor...
    Coilover olunca her zaman sertlik ve darbe emiş ayarı olmuyor. Bazılarında sadece yükseklik ayarı oluyor. Çoğu aftermarket amortisör markasında (koni, bilstein) 3.5 cm den daha alçaltan yay ile kullanmayın diyor. Çünkü koni üstüne misal 6 lık yay takınca amortisör gereken esnemesini tam yapamıyor dibe vurma yapıyo kulağın duymacağı şekilde. Bu da yol tutuşu bozuyo. 5 yada 6 cm alçaltma ve iyi yol tutuş istiyorsan yapman gereken en mantıklı şey coilover almak. Ayarını yapması zor evet haklısın ama zırt pırt ayar yapılmaz. Bi kere yaptırcan sonra ellemiyeceksin.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gereksiz para demişsin de o bakımdan dedim. Bence gereken bir harcama. Arabaya GT35 yapıcağına GT30 yap yürüyenin felan tam olsun. :P
    gereksiz parayi ben cok oldugu icin dedim . ama dediginde dogru 35rli bi arabada coil almakta gerekir . aslina bakarsan suspansiyona girdiginde saka gibi maliyetler cikariyor alcak okadar cok sey varki . coil aldiktan sonra onlarida aldiginda direk pist arabasi gibi bisi oluyo araba .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)