ebc green stuff kullanıyorum ama orjınallerınden pek bı farkı yok 200 km ıle gıderken frene dokundugunda gayet ıyı sonucu var ama yavas gıderken eskısıyle aynı bnce olat hem balata hemde dısklerde dısklerın yenısı eskısı cıddı farkedıyor.
stoptech dısk ebc yada nisin balata gayet ıyı sonuc verırı eger hortumların ıyı durumdaysa.
celık fren hortumu hıdrolgın hortum ıcınde sısmesını engelledıgı ıcın mantıklı bı yoldur ama ies te cokta gereklı deıl.
ömer kimse yazdımı bilimiyorum ama lastikler ne durumda?? eski bitik lastiklerimde istisnasız her ani frende devreya giren absden kış lastikleri sonrası eser yok... hatta bi ara şüphelenip saçma bi şekilde abandımda öyle devreye girdi ,,,, lastik durumu da çok farkettiriyor yani
VTI freni takma bence. VTI ne kadar duruyorki IES ye takmaya değecek olsun. Accord vs.vs. oluyormu acaba.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
onu biliyorum eski aracımda abs yoktu ayagım abssiz freni kullnmya alısık.
kızaklamadan önceki maximum fren tutma anını yakalayabiliyorum.
araba hafif hafif kızaklayarak duruyo yıgılma ve ciyk ciyk seklinde
o wilwood bana cok buyuk 17 jant lazm bide jant masrafıyla ugrasmıyım 15" içene sokabileceğim büyüklükte balatası sağlam hortumlarını flan de güçlendirebileceğim fren sistemi istiyorum.
hadi ordan basından beri diyodum sana bu araba fena gidiyo durmuyo fren sistemi alcam ne gerek var diyodun
o dediğin şekilde bir bakayım temizliyeyim inş faydası olur.
vti dan ziyada vti uyumlu delikli çizikli vs kaliteli olan disk ve balata olarak sormustum aslında
yuksek hıza cok fazla cıkmıyorumda bana asıl 100 den sıfıra cabuk durduran bi sistem gerekli
Ahmetim 1. sayfada lastik bilgilerim yazıyor ondan oldugunu sanmıyorum![]()
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
o zmn komple vti ın frenlerini al tak bence
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
sen guzel bı disk al sıfır onu kullan eger fren balataların yenıyse guzel eskıyse eger ebc yada orjinal nisin al kullan gayet farkını goruceksın bırde fren yaparken motor frenı olayını kullanmaya onem goster ...
disklerim ve balatalarım yeni sıfır sayılır neredeyse.
motor freni olabildiğince yapmaya calısıyorum debriyajla birlikte frene asılmak pek adetim değil ama vites küçültme olayını o an yapamıyorum![]()
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
o zmn senın arabaya yapıcagın pek bısey yok ama bı fren hortumlarını bı kontrol ettır yada sen kendın kontrol et frene basınca balon yada sısme yapıyormu yapıyorsa eger balatana gıden hıdrolık saglam basınc yapamadıgından balatan dısk yuzeyıne tam baskı yapamıyodur.kontrol etmekte fayda var hıdrolık zamanla ozelıgını yıtırır akıskanlık olayını tam yapamaz onuda deneyebılırsın.ama motor frenı bnce en saglıklısı ama bazen ınsanın onu bıle yapıcak zamanı durumu olmuyor tabıkıde
arkdasım yenı bır denenmıs projenın pesındeyım ben ıntegraya yapılmıs bahsettıgım sey megane 2 dısklerı crv kalıper balata ve fren merkezlerıyle yapılan bı ıslemmıs onu ogrenmeye calısıyorum suan ogrendıgım an paylasacam sızlerle en buyuk problemımız durmak zaten gecen bende 220 ıle 403 un arkasına patlıyordum lastıklerım balata ve dısklerımde sıfır honda frene basınca hızlanıyor sankı anlamıs deılım abs hep devrede zaten ıgrenc bısey gecen allah korudu bır anne ıle cocugu bıcıyordum sehır ıcınde bastım ama nafıle anne ıle cocugun arasından gectım bırde cukura dustum allahtan komple konı var alltta yoksa kıcım basımda bır tarafa gıderdı frene basınca amartısorumde patlardı yanı allah korudu bu dıslı temızleme olayını bende yapacam ınsallah ıse yarar
Bilesin ki yalakalık, sahibin kabına kemik atmaya devam ettiği sürece işine yarar:
Civic'lerdeki sorun disk balata problemi değil malesef. Tamamen abs sisteminin amatörlüğü. Abs devreye girdiği an araba turboya geçiyor sankitek iyileştirme yöntemi olabildiğince iyi lastik kullanmak. Dişli temizleme konusuda çok mantıklı zaten sorun ya o dişli okuyucuda ya da abs yazılımında bir açıldımı sürekli çalışıyor meret. Varsa abs sistemine yapılacak bir modifikasyon tüm sorunu çözebilir..
10 ay öncesine kadar toyo proxes kullanıyodum bu dertten çok çektim daha sonra mıchelin exalto pe2 taktım 195/50/15 baya farketti şmdi eskisi gibi degil istedigim gibi duruyor erken absye girme gibi bi durum yok bilmiyorum lastikle ne kadar alakası vardır ama degistirdikten sonra rahat ettim
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
[QUOTE=Berkan;7426294]4 sene onceki olaydı ama[/QUOT
tamam arkadaşım şimdi topiği siliyorum yazanda kabahat. kusura bakma
beyaz 99 1.6 ies
Biz yararlanabilirdik![]()
RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr
arkadaşlar ben de çok çekiyorum bu abs olayından. abs rolesini sökmeden kalıcı bi sonuca ulaşabilen var mı? (araç vti)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)