Gerek arastırmalarım gerekse sitemizdeki forumlardaki olumlu yorumlar sonucu JDMROWKS den XYZ coilover kit aldım. 1 ayı askındır kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Konforu da orjinal gibi olmasa da kesinlikle Konilerden daha iyi. Camber ayarı vs yapılabildiginden de aracın yol tutusu inanılmaz iyileşti. Ancak cuma akşamı aracı biraz daha alcaltmak istedik. 1 aydır kullandıgım icin coil overlerin yolları (somun gibi dondurulerek alçaltılan yukseltilen) tozlanmıstı.
Internette youtube'da izledigim videolara uygun olarak gittigim servis bir fırca vasıtasıyla tozları alıp balata spreyi sıkarak tum pislikleri temizledi. Ilk 3 coiloveri cok rahat bir sekilde ayarladık ve alçalttık. Ancak sonuncusu olan sürücü tarafına geldigimizde coiloverin bahsettigim gibi temizlenmesine ragmen gram oynamadıgını farkettik. Hatta saga veya sola cevirmeye calıstık yerinden kıpırdamadı. Sonunda coili söktük ve tezgaha göturduk. Orada dikkatlice mengeneye sıkıstırarak; 2-3 kişi zar sor cevirdik. Ceviririrken farkettigimiz belirli yerlerde cok zor, belirli yerlerde de eskisi gibi rahat, 1 kişinin cevirebilecegi sekilde, rahat döndügünü gozlemledik. Ancak sert yerlerde o kadar sertti ki ,tozla mozla alakası oldugunu sanmıyorum, coil anahtarının bir tanesi kırıldı; digeri ise yamuldu. Alt govdeden inceden cok ufak metal partikulleri cıktıgını gorduk. Kısaca disli sıyırması vb. bir sorun olabilir diye dusunduk. Tabi bu arada benim moralim cok bozuldu. Sadece saga veya sola cevrilerek yapılan bir işlem sonucu coil nasıl bu kadar rahat zarar gordu inanamadım.
Su an arac istedigim yukseklikte, ancak ileriki bir zamanda aracı alcaltmak veya yukseltmek istersem neler olacak bilemiyorum. Zaten coil anahtarlarım da su an kullanım dısı. Ote yandan internette benzer sorun yasayan olmusmu diye yabancı forumları gezerken asagidaki fotograflari gorunce biraz endise de etmiyor değilim.
http://www.lancerregister.com/showth...5&pagenumber=1
Sizce ne yapmalıyım ? Yuksekligi istedigim gibiyken bu sekilde kullanmaya devam mı edeyim ? Yoksa arızalı olanı degistireyim mi ?