User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
103 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yay presletme

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı VioLee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O Arkadaş dogrusunu yapıyorum derken kesinlikle haklıdır benim arabamın coilover i yok ve hiç bir zamanda olmıcak yapılacak tek şey nam a gidip yaptırmak adam işlerini profesyonelce yapıyor ben 2 aracımı orda yaptırdım ve çevremde bi çok arkadaşta yaptırdı hiç birinden problem duymadım kendimde yaşamadım serçe gibi bi arabayla viraja girerken banamısın demiyorum araç kıçı başı sağa sola savrultmuyor Coilover iyidir güzeldir ama benim aracımda olmadıgı için yapabilceğimin en iyisi nam'dır yay kesmek değildir
    Ben bu konu altında NAM'ın N'sini telaffuz etmedim. Sen kesme-biçme işlemini doğru, coilover tamkayı yanlış veya gereksiz buluyorsan sana birşeyler anlatmak gerçekten luzumsuz. Doğruyu öğrenme niyetin yok çünki...

Serçeyle viraja giriyorum, savrulmuyor hatta 2 arkadaş da yaptırdı uff 10 numara açıklaması bana mühendislik ve AR-GE anlamında en ufak bir bilgi vermiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boşu boşuna tartışmayın her yay kesme presletme konusunda bunu diyorum.Yaptırıcak adam zaten yaptırıyor siz burda yay kesme-presletme zararları üzerine tez yazıp doktora bile yazsanız.

O yüzden bu işi yapmak isteyenleri yada yapanları laubali bir şekilde cahillikle suçlamasın kimse , para adamın keyif adamın ister keser ister coilover alır.

Aracına üretilmiş coilover varsa markalı almak en doğrusu zaten , ama bu konularda öyle şeyler oldu ki araç için üretilmiş bırak coilover'ı yay bile yok ama çok bilenler kesme coilover al dedi

Uzun lafın kısası boşuna kavga etmeyin , her koyun kendi bacağından asılır.Kimisi kesip presletip dip yer dolaşmayı sever kimisi marka kullanıp yol tutsun ister.
    Ben hep "isteyen kestirsin tabir-i caizse s.. kadar" diyorum. Yeter ki bu kesme biçme pıstırma ya da diğer isimlerdeki işlemler doğru diye lanse edilmesin. Az evvel de yazdım.

Kestirdim, yanlıştır biliyorum ama şartlar bunu gerektirdi. Ayrıca memnunum, sorun yaşamadım..

diyene laf etmiyorum elbette.

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paran varsa coilover paran yoksa gameover beyler bırakın bosa tartısmayı
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 Arkadaş Demedim Sana 2 Arabamdada Kullandım Problem Yok AR-GE Ve Mühendislik Diosan Senin Arabanın Jantıda Sis Farlarıda,Far ve Stoplarıda,İç Tasarımda,Ön Konsolda,Tampon vs.. Body Kit vs.. Kullandıgın Bu Şeylerede Çok Bakıyormusun Çok İyi Bi Mühendislikle Yapılmış Diye ? Sonucta Farlarda Senin Güvenliğin İçin Jantlarda Vs..

Sercan AKCAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paran varsa coilover paran yoksa gameover beyler bırakın bosa tartısmayı
    o zaman şöyle bişey sen maks 80 tl demişsin bende 100 lira düşünüyodum.h&r in 5 cmlik yayı var zaten sitediğim gibi olmadı.istanbulda nerede ve kimde yaptırırım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 Arkadaş Demedim Sana 2 Arabamdada Kullandım Problem Yok AR-GE Ve Mühendislik Diosan Senin Arabanın Jantıda Sis Farlarıda,Far ve Stoplarıda,İç Tasarımda,Ön Konsolda,Tampon vs.. Body Kit vs.. Kullandıgın Bu Şeylerede Çok Bakıyormusun Çok İyi Bi Mühendislikle Yapılmış Diye ? Sonucta Farlarda Senin Güvenliğin İçin Jantlarda Vs..
    Yanlış okumuşum, ama ha 2 arkadaş ha 2 araç.. Aynıdır gözümde..

Ben aracımda kullandığım parçaları devamlı olarak arkasında belirli bir AR-GE'nin olduğuna inandığım/gördüğüm markaları göreceli ve önemlilik sırasına göre değerlendirip kullandım.

Az yedim, az gezdim gittim orjinal amortisör ve spor yay ikilisinin doğruluğuna inanmadığımdan koni aldım. Konileri patlattım, tamir ettirmek yerine kredi çektim yeni koni aldım. Lastiğimde çatlaklar gördüm, 4'ünü de değiştirdim. vs..vs..vs...

En ufak sorunda idare eder çözümü değil doğru çözümü uyguladım.

Ha bütçem yeterli gelmezdi koni alamazdım. O zaman da şunu derdim.

Stock amortisör ve spor yay kullanıyorum, doğru değil biliyorum. Yanlıştır. Lâkin şartlar bunu gerektirdi.

Tutup da öyle kullanıp memnunum veya sorun yaşamıyorum diye bunu savunmazdım.

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sercan AKCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman şöyle bişey sen maks 80 tl demişsin bende 100 lira düşünüyodum.h&r in 5 cmlik yayı var zaten sitediğim gibi olmadı.istanbulda nerede ve kimde yaptırırım?
    valla ankarada olsan sana %100 memnun olacagın sekilde yaptırırdım ama istanbul icin bi bilgim yok
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim Aracıma uygun coilover yok değilmi ? peki serçeyle havada gezmek dogrumu güvenlimi ? coilover yoksa ben ne yapıcam mecburen en güvenli sistemli profesyonel çalışanlarla görüşüp yaptırıcam öyle değilmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim Aracıma uygun coilover yok değilmi ? peki serçeyle havada gezmek dogrumu güvenlimi ? coilover yoksa ben ne yapıcam mecburen en güvenli sistemli profesyonel çalışanlarla görüşüp yaptırıcam öyle değilmi ?
    Alıntı yapmadığından ve karşılıklı konuştuğumuzdan bunu bana söyledin varsayıp yazıyorum.

%100 güvenli yol'u tercih ediyorsan, stock gezip aracın sınırları dahilinde kullanım stili belirleyecen. Profesyonel dediğin kişiler bu işin okulundan gelen kişiler ise ( yani sanayideki ali-veli değil ise ) kes, biç, ısıt, preslet demeyeceklerdir zaten..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar dogru olmadıgını bende biliyorum ilk basta dogru olmadıgı için gittim spor yay aldım ama istediğim kadar düşürmedi.presletmeyi düşünüyorum biliyorum doğru değil bu yüzden de işinin ehli birini arıyorum

awesome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yay ısıtma kesme VS..... işlemlerin tamamı mühendislik hesap içermediği için sakıncalıdır.Bunu tartışılması anlamsız olur..

Yayı kestirdim yoltutuşum arttı diyen arkadaşlarda biryere kadar doğrudur.Haliyle ağırlık merkezi aşağı çekilmiştir bir miktar kontrolsüzde olsa yoltutuş artmıştır ancak riskleri ve yanlışlıkları ile birlikte....

Kısaca birçok arkadaş gibi kesinlikle önermiyorum.Ne sanayi ağzı yaparım nede çaylak ağzı...

Doğrusu neyse odur.

Not: Yanlışı dahi en doğru biçimde yapan ustalar var oda ayrı mesele.İlla yapılacaksada bu tarz ustalarda yaptırmakta fayda var...
    maf

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende en doğru ustayı arıyorum

pepecura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracımda spor yay var orjınal amortısore takılı ıstedıgım gıbı dusmedıgı icıın amortısorun mılınden kısaltırıp (yayda kesılecek) aracı bıraz daha dusurecegım. belkı fıkır işe yarar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Namda yaptırdım ben. Çokta memnunum. Konforlu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pepecura Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracımda spor yay var orjınal amortısore takılı ıstedıgım gıbı dusmedıgı icıın amortısorun mılınden kısaltırıp (yayda kesılecek) aracı bıraz daha dusurecegım. belkı fıkır işe yarar
    AhmetYılmaz Namda yaptırdım ben. Çokta memnunum. Konforlu.

pepecupra nerede yaptırcan fiyat nedir

ahmet kac liraya yaptırdın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla 300e falan geldi bana. Ama pazarlık falan yap sen düşer.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deepjack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasım bu cvp bana sanırım sen neyın ne oldugunu bımıyosun sanırım burda ahkam kesıyosun can dedıgın candır kımsenın canını dusunmeden ıs yapmıyacagını dusunmuyorum saglıksız bırsey olsa baskasına neden onerelm elın adamı kazasın dıyemı ugrasıyoruz sanıyosun burası forun sıtesı bılen bılmeyen burada yarıdımcı olmaya calısıyoruz keza bızede zamanında yol gosterenler oldu bu (1.)
    Yay ksmeye gelelım arabanı aldın orjinal yayları örnek verıyorum 8 bakla bu aracın kılosuda 1 ton dıyelım 4*8 32 bakla olarak dusun 1 ton bunun ıcın normal ve uzerıne gelebılecek agırlık dahıl sen bu yayı kestın önden 3 arkadan 4 ne oldu 18 bakla kaldı gerıye bu hem 1 ton cekıcek hem bınen kısı yada agırılık tartıcak ve yolda yurucek vıraja grıcek komık olmayalım mantıklı olalım bu (2).
    Coılower cok iyi ve cok guzel ama herkezın butcesı yok her araca uygun yok ınsanlar ımkanları dogrultusunda bırseyler yapmaya calısır bızım yaptırdıgmız preslenen yayda kesme soz konusu degıl adam orjınal yayı sıkıstırıyor yani sertlesıyor iş bununla bıtmıyor amortısorde mılı kısaltıyor içine yag yerıne gaz koyuyor yada tam tersı araca gore degısıyor dıye bılıyorum ve coıloverdakı gı sabıtleme olyını dusunun en dıp nokta yapısun orda bırakıyosun işlem bu. buda (3)

Cahıl olmayın arastırın...
    Alıntı yapmamışsın cevabın bana olduğunu varsayarak söylüyorum. Bunları söyleyen kör cahil bi adam bana yürüyen aksamla ilgili cahil olduğumu iddia edemez. Kasaplıkla bu işler belli bir noktaya kadar gider. Sonrası Allaha emanet... Adamlar milyon dolarlar yatırıp arge kuruyor. Onlarda bile hata payı varken. X usta yaptı süper oldu. Marka almayın X usta'da yaptırın diyorsun. X usta 1 yıl garanti verse ne olur? Amortisörleri %12.5 sertleştirdik içine tereyağı bastık süper yol tutuyo. Yaylardan da 4 bakla aldık mantığıyla nereye kadar. Kapalı sistem çalışan bir mekanizmayı açıyorsun tekrar kapatıp kullanıyorsun bi kere. Ben burada preslenicek yayların mukavemetini kaybetip nasıl geri kazanılacağından bunlar olurkende oluşabilecek risklerden ve birbirlerine yakın değerlere ulaşamayacaklarından bahsediyorum sen tutmuş bana cahil diyorsun. Büyük ihtimal bu işlemlerin yapılış yöntemlerinden haberin bile yoktur.

Yaptıran yaptırır. Yakın arkadaşlarımdan birisi kesik yayla geziyordu yakın zamana kadar. İlgilendirmez beni herkesin kendi tercihi. Ama X usta yaptımı olur süperdir diyemezsin. Bu arada ilk yazıda seni hedef falan almamıştım. Hatta konuyu bile okumamıştım. Senin gibi mühendisliğini konuşturan bi iki arkadaş mutlaka çıkıyor her seferinde. Onlara ithafen genel olarak konuştum.

Bu kadar ince hesaplara girip böyle irdelemeye gerek yok. bi arabada 4 yay var bunlar 8 bakla 4x8=32 ekle 8 baklanın 8'ini 40 yapar... şeklinde saçmalamaya lüzum yok. Konuyu açan arkadaş kendiside farkında olaydan ben nazik bir dille bekle coil alıcaksın madem acele etme aldığında basarsın arabanı dedim fark ettiysen. Kasaplığa lüzum yok tekrar söylüyorum.

Seninde dediğin gibi burası bir forum. Burada insanlar doğruları paylaşmaya çalışırlar. Cahilce doğrudan saptırmaya çalışmazlar

Not; Eğer o lafların bana değil ise kusurabakma konuya balıklama atlamış oldum ama yinede dediklerimden birşeyler çıkarmaya çalış.

Edit:

@Evrenoz:
    Teşekkür ederim benim yerime açıklamışsınız konuyu yeni okuyorum. Anlamayan anlamıyor. Yapacak birşey yok. Ölü taklidi yapalım gider. O-<--<

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla 300e falan geldi bana. Ama pazarlık falan yap sen düşer.
    yahu 300 cok fiyat be.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5cm'den sonra herşey amartisöre işlem ister presletmekle olmaz yani sadece senin yerinde olsam kafaları izmitte coile çeviririm nama bayılmayada gerek kalmaz..
    Livestrong

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)