ben picantoda kullandım 155 taban hayatımda karda bole tutunan lastik gormemiştim indiğim çıktığım yokuşlar vs kalırım dedim heryerden çıktım valla :D ebat ve araba kaynaklıda olabilir tabi bu tecrube
Printable View
Öncelikle herkese merhabalar daha önceden paylaşıldı mı bilmiyorum ama Tyre reviews, tests and ratings - Tyre Reviews şöyle bir site var dilediğiniz boyutta dilediğiniz marka modelin yorumlarını görebilirsiniz hatta güzel bir yanı daha var kullananlar tekrar alır mıyım konusunda da oy veriyor. Lastikler kalite kalite ayrılmış. Kendim de 2 takımdır 185/65/15 Lassa Snoways 3 kullanıyorum memnunum. F/P olarak başarılı olduğunu düşünüyorum. Petlas muhabbetine gelirsem yakınımda var ve kullandım yüksek süratlere de çıktım gayet başarılı.
Merhabalar,
205-45-17 ebatta uygun fiyatlı olarak Falken, Nexen, Petlas ve Kumho dikkatimi çekti.
Kumho wi31 kullanan, duyan var mı ? Çivilenebilir bir lastik olması İstanbul için fazla olabilir gibi bir izlenim bıraktı bende. Kuru havada sıkıntı çıkartır mı acaba ses veya tutuş olarak ?
KUMHO TIRE, İstanbul - Turkiye
Kış lastiğini kullanmadım, ama bir kış, kış lastiksiz vaziyette fena kara yakalandım; ki huyum değildir, sadece o kış biraz geç kalmıştım.
Good year nct5 yazlık ile, otomatik vites arabayla yüzüncüyıldan kanal 24e çıkan yokuşta, kalan arabaların arasından çıktım. Hiç bir yazlıktan öyle bir performans görmemiştim.
Her yoruma saygım var tabi, son zamanlarda bazı modellerde kendini bozmuş olabilir.
Bilgi tazelemesi yapalım
kış lastiği ve kar lastiği farklıdır.. kar lastiklerine çivi falanda çakılabilir şekilde üretilir..
yaz lastikleri 7 derecenin altında yolu iyi tutmıycağı için kış lastikleri tavsiye edilir. ve 1 kasım ile 1 nisan arası takılması önerilir genel de türkiyede.
Buzda ve karda kış lastiği etkili olsada bazı arkadaşlar karda tutmuyor buzda tutmuyor bu lastik der ama kış lastikleri bunun için yapılmaz o iş için kar lastiği gerekir..
Doğrudur, benim o sefer Effiencygrip almamdaki maksat zaten bir önceki Effiencygripten acayip memnun kalmış olmamdı ama, aynı desen aynı lastik ki tarihi daha yeni lastik olmasına rağmen, beni rezil etti ıslak zeminde.
Bir önceki Effiencygrip deneyimim mükemmeldi, özellikle ıslakta çok çok iyidi, onu kışta deneme şansım olmamıştı gerçi. Ama tövbe daha :)
40 derece'nin resmi: https://i.hizliresim.com/lbRnvp.jpg
karı geçtim yağmurda bile zor :)
ben de Toyo Snowprox kullanıyorum 3 kıştır.
Istanbul içi sorun yaşamadım ama karlı dağ yollarında belli noktaya kadar çıkabildim, çok eğime/buza denk gelince zincir takmak zorunda kaldım belli yerlerde
ama bunu lastiğe bağlamıyorum
ölçülerim 245/40/18 ve aracım arkadan itiş
ölçüm ve çekişin arkadan olması, karda çok olumsuz etki ediyor
aynı marka/model lastik, 205-225/55/16-17 ve önden çekerde takılı olsa, benim kaldığım yerleri rahat geçer
===
bi sonraki kış lastiğimi 245/40/18 Nokian Hakkapelita almayı düşünüyorum. Biraz tuzlu, ama ondan ümitliyim. Nokian zaten iyi, ama Hakkapelita özel bi lastik. Sanırım çivisiz kış lastikleri içinde en agresif olanı Hakkapelita.
hocam orası 10 derece bile yok :) 40 derecelik yokuş şu oluyor.
http://www.albeu.com/galeria/images/151551.jpg
siz iyimisiniz kardeşim? hayırdır? uludağ yolu 8.km villa et mangal.isteyen gelsin.ben rampanın sonuna çıktığımda çekmişim her kafadan bir ses çıkıyor?kendi işyerimin girişini benden daha mı iyi bileceksiniz?tamam kar yağdığında gelin. ben yolu açmadan normal kar lastiği ile çıkana 1 35'lik rakı+karışık ızgara ısmarlıcam. çıkamayan traktörcü'nün yol açma ve otoparkı temizleme parasını öder :) geçen sene 250 lira alıyorlardı bu sene 300*400 isterler. ;)
1= genelde en iyi karlı parkur sürücüleri, yılın çoğu günlerinde yollarında kar buz olduğu kuzey Avrupa ülkelerinden çıkar, misal Petter Solberg (Norveç), Tommi Makinnen (Finlandiya), Ari Vatanen (Fİnlandiya), Timo Salonen (Fİnlandiya), Bjorn Waldegard (İsveç), Hannu Mikkola (Finlandiya), Marcus Grönholm (Finlandiya), Juha Kankkunen (Finlandiya), Stig Blomqvist (İsveç)
ve daha niceleri.
bunların arasına bir de Uludağ'ımızdan katılan olduğunu bilmek gurur verici.
TechTurkey ve Uludağ ile bir kez daha gurur duydum.
===
2= Kar'ı geçtim yağmur hatta kuruda bile çıkması zor olan, ne kadar ciddi bir eğim olduğu aşağıdaki resimlerden anlaşılan 40 derecelik eğim (dağ)'a kar'da çıkabilen bir sürücünün aramızda bulunduğunu öğrendiğimde ise, tüylerim diken diken oldu
https://i.hizliresim.com/lbRnvp.jpg https://i.hizliresim.com/pGamAJ.jpg
akrabalarının isimlerini bilmezsin bana bişi yazmak için bütün finlilerin isimlerini ezberlemişsin :) bak bebeğim madem bu tür konulara vakıfsın,bana başkasının isimleri ile değil kendi isminle gel. bu işlerden anlıyormuşsun,yola kar düştüğü zaman çatraktan milli park girişine... "anahtarına" varmısın?
Gerilere gittim, pek bir detay maalesef bulamadım. Kormoran marka kışlık lastik düşünüyorum. Forumu arattığımda diğer konularda genellikle olumlu yorumlar yapılmış. Aracım Volkswagen Amarok. Bu seneye kadar tüm araçlarımda her kış çıkma lastik alırdım, hiç pişman da olmadım bugüne kadar. Yılda bir araç değiştirdiğimden sıfır almak da işime gelmiyor açıkçası.
Amarok için bulabildiğim en mantıklı çıkmalar 2014-2015 üretimi ve 1.400 TL civarı isteniyor. Buna bu parayı verene kadar sıfıra yöneleyim dedim. Sonuçta uzun süre götürmesi gibi bir derdim yok, arabayı satarken yanında da hediye edicem alana. 1 sezon götürse yeter diyerekten, ilandaki lastikler hakkında yorumunuzu alabilir miyim ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Yoksa lastik başı 70 TL fazladan verip Petlas mı almak gereklidir ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Çok teşekkürler yorum için.
Taksitle alacağım evet. Kormoran ilanının tarihi biraz eski, yarın sabahtan arayıp fiyatı teyid edeceğim. Kışlık lastik almamın tek sebebi de olur da öğlen ofisteyken kar yağışı başlar da akşama kadar tutarsa diye :) Sabahtan yağmaya başlarsa zaten ofise gitmiyorum. Kullandığım güzergah da tamamen TEM, trafik yoğunluğundan kar bile tutmuyor :)
Bir de lastikçilerden ve çevremden öğrendiğim kadarıyla 16 lastik üzerine ek ÖTV varmış. Bu sebeple Riken, Strial vs gibi garip markalar kaynıyor ortada. En azından adını duydum diye Kormoran'a yöneldim.
kormoran kışlıklarını bilmem normal lastiklerini şirket araçlarına arkadaşlarımın araçlarına çok aldık takdık memnun kalmayan henüz daha kimse görmedim.. kormoran michellinin yan firması .. çin malı markalarla karıştırmamak lazım..
kış lastiklerini bilmiyorum ama normal lastikleri gayet yeterli ..
lastik konusunda oponeo.co.uk diye bir site var buraya bak almadan önce.
puanlamalarına kullanıcı yorumlarına lastiklerin teknik özelliklerine.. kormoranın yazlıkları başarılı dediğim gibi kışlıkları hakkında bir tecrübe bilgim yok.. ordan bir araştır bak ..
Kış lastiği olarak Michelin ve Petlas kullandım , iki sezondur da Lassa kullanıyorum.
Gerçek kar tecrübelerime göre (kar döküntüsü değil , bildiğin kar) tutuş sıralaması yukarıda yazdığım gibi en iyi Michelin , en zayıf Lassa
Soğuk havada yağmurlu veya kuru asfaltta yine Michelin 1. sırada ama bu defa 2. Lassa , sonuncu Petlas
Yol gürültüsü ve tüketim açısından Lassa sanki bana diğerlerine göre daha iyi geldi. Michelin ve Petlas'ta gürültü ve tüketim daha fazla.
işin gurusu değilim ama daha kış lastiği alıp şikayet eden duymadı.
yıllarca Michelin kullandım yaz kış, sağolsun baba hallederdi o işleri.
şimdi kendim alıyorum, yazlık lastik bilindik markalar alıyorum, ***** tatil işleri falan 2000 km yol yapıyoruz. en son Goodyear aldım eagle sport 205 55 16,
millet çok şikayetci ama ben çok memnun kaldım.
kışlık laufenn marka aldım, hankook üretiyor daha ne yolda kaldım ne kaydım nede sorun yaşattı, geçen sene tanesini 180 TL ye almıştım. patlas lastikli iki araca bindim takoz gibi idi. frenleme çok kötüydü, ucuz ama yerli markaların bi kaç fırın daha ekmek yemesi gerekiyor bence.
Çok teşekkürler yorum için. Aracım zaten 4 çeker. Kar yağdığında dışarı çıkmıyorum ancak yine de olur da bi acil durum olursa 'kış lastiği olmadan trafiğe çıkan maganda' olmak istemiyorum :)
Hayatım boyunca tek sorun yaşadığım lastik firması Motrio oldu. Bir tek bundan katiyen uzak durup yorumlara göre lastik alıyorum. Kormoran için de yorumlar gayet olumlu görünüyor. Petlas marka çıkma lastiği VW CC aracıma takmış, hiç bir sorun olmadan da kullanmıştım, o sebeple farkı vermeye değer mi diye düşünüyordum. Yarın ilanı veren firma ile görüşüp fiyatta değişiklik yoksa Cumartesi taktıracağım. Olmazsa yine ilanını paylaştığım Petlas'ı alacağım. Duruma göre yine konuya bilgilendirme mesajı atarım.
40 derecelik yokuşa yürüyerek çıkmaya kalksa insan armut gibi yuvarlanır aşagı :) Kuruda bile çıkamassın.MErcedesler vs 40 derecelik açılarda gösteri yaparlar bakın çıkabiliyoruz falan diye uzatmanın manası yok bence :) Bak 30 derece.. Daha ne gösterelim
https://i.ytimg.com/vi/tEEgINoP2-o/maxresdefault.jpg
40 derece jeep çıkmaya çalışıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=grra0fTKh9U
Dün linkini paylaştığım Kormoran ilanı harika bir dükkan :) 4 kere telefonu aktardılar lastiklerle ilgili kişiyi bulabilmek için. Sahibinden.comdaki ilan için aradım dedim, oradaki ilanlar geçerli değil dedi :)
Sonuç olarak lastik yok, hatta ellerinde hiç lastik yok ve toptancıdan getiriyorlarmış. Buna ek olarak ne zaman geleceğini de bilmiyorlar. Harika bi işletme :D
Düzenleme ;
Hakikaten adam akıllı lastikçi bulmak oldukça zor. İnternetteki ilanların çoğunun yalan olduğunu keşfetmiş oldum. Dün paylaştığım Petlas ile Kumho arasında kalıp Kumho tercih ettim. Bu abideki fiyatlar genel olarak uygun.
Buradaki yorumlardan dolayı bende Nokian wr d4 - 245/45 r18 100v xl sipariş ettim 3 iş günü içerisinde lastikçinin elinde olacakmış bakalım... Bu senede kartalkayanın en son virajı otellere gelmeden zincirsiz çıkabilecek miyim.. 2 senedir Continental - ContiWinterContact SSR son virajda zincir takmak zorunda bırakıyordu..
Dün Nokian WRD3 lastiklerimi taktırdım, gram ses yok. Pamuk gibi lastik. Yaz lastiğimden bile konforlu çıktı :D
Bu arada ben de matador siber snow aldım 215/55/16. Conti ürettiriyormuş bunu da. Kullandıkça yorumumu eklerim, ama kullanan varsa bir ön bilgi hiç fena olmazdı.
:) senin anahtarından 3-4 tane koyman lazım, anca öyle olur, çünkü benim anahtar bmw 5
ayrıca ayıp oluyor, seviyemizi bozmayalım 44 yaştan beklenmeyecek mesajlar yazıyosun :) benim yanımda senin yaşında koca adamlar çalışıyor bana saygıdan bey diye hitap ediyorlar; burada herkes arkadaşça konuşuyor efendiliği bozmayalım
forumda hiç nokian hakkapeliitta kullanan oldu mu ? şurda linte görüntüsü var ?
Nokian 245/45 R19 102R XL Hakkapeliitta R2 Kış Lastiği Fiyatı
bu modelden az getiriyor Nokian ithalatçısı, hemen bitiyor.
bi daha ki getirişinde hemen alıcam artık oyalanmadan
resimleri:
https://i.hizliresim.com/POA7GN.jpg + https://i.hizliresim.com/g9DPbR.jpg
sende bmw 5 im var yanımda senin yaşında adamlar çalışıyor bana bey diyor diyorsun sonrada seviyeyi koruyalım diyorsun :) böyle bir mesaj yazdıkdan sonra ne kadar seviyeli bir cevap bekliyorsun merak ettim :)
Bir düzeltme anahtar bırakmada aracın modeli cinsi denkliği önemli değildir ferrarinin yanına passat anahtarıda koyulur rolly royce un yanına audi anahtarıda konulur iş kendine güvenmekde biter..
235/50-19 sotto Zero aldim,bakalim nasil olucak performansi...
aga kış lastiklerini taktırmakta ölüm.. balkondan çıkar , arabanın koltugunu poşetlerler koru , lastikleri götür , çıkan leş gibi lastikleri geri eve çıkar balkona koy.Allahtan hemen yan tarafta yıkama vardı lastikleri iyice üstündeyken yıkattım hemen yan tarafa lastikçiye geçtim.Öff bide torbaya 2 -2 koymuşlar lastikleri dünden beri belim ağrıyor valla.Neyse kurtulduk şimdilik.
Nexen'den vazgeçtim.Continin yan sanayisi Semperit 225/45/17 speed grip 3 91h aldım.F/p olarak performansı yeterli testlerde.
248TL'ye geldi tanesi bence bu ebatlardaki en iyi F/P
Semperit 225/45R17 91H Speed Grip 3 - Oto Kış Lastiği Fiyatı
en ucuz piyasada 310TL kara cuma nedeniyle 261tl bu paraya ancak 205/55/16 satılıyor :)