Ben lastik ararken tanıdıklarım o kadar fazla bahsettiler ki bu markadan. Çevremde kullanıp memnun olmayan duymadım.
Printable View
Semperit eskiden Mercedes te falan oem ekipmandı.
Şimdi durum nedir merak ettim.
Alan arkadas bilgi verirseniz sevinirim.
Açıkcası şuanki OEM ile ilgili bilgim yok.
Yalnız Semperit özellikle karlı ve buzlu havalardaki performansı çok iyi.
Ben İstanbul'da kullanıcağım için hem kuru hemde ıslak performansı benim için daha önemliydi.
Testlerde fren mesafesi kuruda Michelin Alpin5 ile aynı Nokian WR D4 den 1m uzun, ıslakda ise WR d4'den 1m kısa.
Nerdeyse 2'katı para verdiğimiz lastiklerle aynı performansı vermiş testlerde.
Kullanıcı yorumlarını takınca yazıcam umarım memnum kalırım :)
bugun bende yeni aldığım 205/55/16 ebatlarında nokian wr d4 leri taktırdım.
ilk izlenimim oldukca sessiz ve konforlu bi lastik, kardaki performansını merak ediyorum.
Konu resmen nokian virali gibi olmuş olacak ama doğruları söylemek gerek.
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum nokian-wr-d4-225-45-r17-91-h özelliklerinde 4 adet lastik taktım. Daha öncesinde kumho ecsta spt ku 31, modelini bilmediğim petlas kış lastiği, Michelin primacy 3, Michelin crossclimate ve Dunlop sportmaxx kullanmış birisi olarak ilk kez yağmurda güvenle gittim. Özellikle yağmurda yolculuk yapmayı çok seven biri olarak (mazoşistçe gelebilir kar ve yağmurda yolculuk yapmaya bayılıyorum) acayip farklı istedim. Özellikle ıslakta tutunmasi etiketin hakkını veriyor ve cidden çok sessiz bi lastik. Değeri bilinmediği için hala Michelin ve continentalden ucuz ama bu lastiği takan bir araba yolda kalıyorsa ya arabadan ya şoförden kaynaklı olur herhalde :)
Ocağı iple çekiyorum. Düşünenlere tavsiye ederim
Çıkan yazlıkları güzelce temizleyip kurutup streç filmle sarmanın bir zararı var mıdır?
Saklaması kolay , taşıması kolay vs vs
Valla aynı duyguları paylaşıyorum, 1000KM ye yaklaştı nokianlar, öyle kar kış yağmur olmadı ama cidden sessiz.
Üzerindeki sava yazlıklara göre baya baya az sesi. Öğrendiğim bir bilgiyi de paylaşayım n11 den ben Aktaş oto dan aldım, ihraç eden firma imiş.
11.11 indirimi vs derken 205/55/16 ölçüyü 240 TL /Adet olarak aldım. 43 ve 38 / 2017 olarak geldi.
Arkadaşlar kış lastiği işin birkaç yerden fiyat aldım ama iyi olan Continental TS860 için 1400 lira + Casio saat hediye ediyorlar. Petlas ise 840 lira ama Petlasa pek güvenim yok.
Nokian bulunduğum yerde varmıdır bilmiyorum ama başka taviyeniz var mı?
Nevşehir’deyim ama kışlar çok sert geçmiyot geçen yıl kâr az yağdı 3-4 ay için 1400 lira da az değil varmı tavsiyeler?
Ben 4 adet kumho lastik aldım 850 TL sıfır. Kar performansını merak ediyorum çünkü tavsiye üzerine yöneldim bu markaya. Nokian da iyi diyorlar (205 55 16)
Yerli malı yurdun malıdır diyerek starmaxx taktım , 205/55/16..
Petlas için baya olumlu yorum var , aynı fabrika aynı ürün olduğunu söylediler..Kar yağınca görücez iyimi kötümü diye..
2015 de 195/65/15 Nokian WRD3 leri kampanya falan filan tanesi 100-110 liraya falan getirmiştim, şimdi fiyatlar ne olmuş. :D
Arkadaşlar 15" uygun fiyatlı lastiği Ankara da nereden alabiliriz.
Kış lastiği özelliği olan 4 mevsim lastiklere ne diyorsunuz ? İşe yarar mı illa kış lastiği mi almak lazım.
Ayni olcude petlas snowmaster w651'i 4kis kullandım, fiyatına gore gayet iyilerdir cekinecek hic birsey yok gayet güzeller kis kosullarinda(kolayoto.com da tanesi 185 lira gibi bisey buarada)
Hatta bu senede yeniden alacaktim ama sava eskimo 3+ gorunce etiket degeride petlasa gore cok daha iyi olunca 740liraya onlari aldim dedigim siteden. Bu konu icinde cok yorumum varsir petlasa dair bulabilirsin Kullanip tecrube edindikcede yazarm sava hakkimda yorumlarımı,
Bu petlas
http://kolayoto.com/eulabel.php/?ene...71&soundWaves=
Buda eskimo 3+
Sayfanin altina dogru yaziyor
Sava eskimo s3+ - Guvenilir kış performansı
Yazligida kisligisa lastikcide birakiyodum hep depo niyetine.saklama kosullarindan dolayi çatlamış olabilr bilemiyorum ama bende lastikcimde incelerim hep taktirmadan ne icinde ne disinda hic birsey yoktu 4kis boyunca. Gonul rahatliyla alip takabilirsin cok canini aldim hic bir yerde yolda yüzümü kara cikartmadi 4sezon gorevini yapti 25 30bin km. sadece 4.kis diğer 3 kisa gore karda çok minik performansı azaldi ama yine fazlasiyla yetti
Ve ani bir kararla petlas yerine nokian almaya karar verdim. Bayideki arkadaş en yumuşak lastik dedi alıyosan bu işin piri nokian al diyince Nokian’da karar kıldım. Elinde d3 varmış d4 de birkaç güne elimde olur dedi normalde fark yok aralarında ama hangisini istersen ondan takalım dedi etiket olarak D4 önde olduğu işin D4 dedim.
2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews
ee şimdi bu test sonuçlarına göre d4 okadarda mükemmel değil mi?
Sorma hocam ya aynen 205/55/R16 geçen hafta baktım 250 liraydı şimdi 270'den aldım KolayOto'dan. Buradaki bayi'ye gelip takılacak. Genel olarak fiyatlarda artış var. Zaten birazda geç kaldım sayılır.
Buradaki bayide D3 varmış ona 290 lira dedi e tabi doğal olarak internetten biraz pahalı ama acelem olmadığı için ben D4 olsun dedim etiket değerleri daha iyi duruyordu.
205/55/16 Nokian WR D4 kullanıyorum, yaklaşık 3000km oldu takalı. Kar üzerinde sürüş imkanım daha olmadı fakat ıslak zeminde yol tutuş ve özellikle frenaj tatmin edici değil. Sürüş güvenimi ıslak zeminde ciddi derecede düşürdü keşke Sottozero veya TS860 alsaydım.
İstanbul'da Michelin kışlık lastikleri en uygun alabileceğim yer neresidir?