ben lastikcilerdeki kalabalığa kalmamak hemde vakit çok zor bulduğumdan taktım 205 / 45 /17 nokian wd a4 aldım ciddi sessiz güzel lastik
sanırım geçen ay itibari ilede lastiklere %7 zam yansıdı
Printable View
ben lastikcilerdeki kalabalığa kalmamak hemde vakit çok zor bulduğumdan taktım 205 / 45 /17 nokian wd a4 aldım ciddi sessiz güzel lastik
sanırım geçen ay itibari ilede lastiklere %7 zam yansıdı
polo 15'inç için nokian vs aramaya gerek var mı ? Yoksa petlas vs yeterli olur mu sizce ? Araç yol yapıyor istanbul içinde aktif ve düzenli olarak günlük ortlaması 60km+.
Birde nokian ' da bir sürü çeşit var hangisini seçmek mantıklı orta sınıf araçlarda ?
Bende uzun araştırmalar yaptım kısaca çıkan sonuç;
225 45 17 ebatlarına en uygun Nexen Winguard Sport 2'ye karar verdim Ab etiketleri E/B Ses:69
Yeni lastik olduğu için çok test yok ama girdiklerinde hepsinde F/P olarak tavsiye edilmiş. Tanesi 300TL
Bende Nokian WR D4 çok takmak istiyordum ama aşınma aşırı şekilde olduğu testlerde belirtilmiş yurt dışında kullananlarda bundan şikayetçi. Tanesi 440TL
Nokian WR D4
Toplam: 62,7 / Islak: 35 / Kar: 27,7 Fren testi Ebat 225/50/17
Continental TS860 birinci geliyor nerdeyse her testte. kuru/ıslak/kar'da ortalaması en iyi olan lastik fakat tanesi 550TL
Continental WinterContact TS 860
Toplam: 61 / Islak: 33.5 / Kar: 27,5 Fren testi Ebat 225/50/17
Nexen Yeni deseni Winguard sport2 Nokian WR D4 ile benim ebatlarımda nerdeyse aynı performansı göstermiş hatta kimisinde daha iyi cıkmış özellikle sessizlikte.Ayrıca yabancı forumlarda çok sessiz olduğu söylenmiş.Tek eleştiri aldığı konu yuvarlanma direncinin yüksek olması.
Nexen WinGuard Sport 2
Toplam: 62.3 / Islak: 34 / Kar: 28.3 Fren testi Ebat 225/50/17
Ayrıca çok pahalı olsada Alpin 5 Testinide paylaşalım;
Michelin Alpin 5
Toplam: 62 / Islak: 33.3 / Kar: 28.7
20 Farklı Markanın detaylı testini inceleyebilirsiniz 2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews
http://www.tyrereviews.co.uk/images/...rd-Sport-2.jpg
Aldık çok methedilen nokianlardan 2055 / 55 / 16 ölçüsü için yorum yapacağım biraz kullanayım. Yarın takılır muhtemelen araca.
Testlere göre bakma bence.. En çok hangi ortamda kullanıcağın önemli.En çok karda kullanılacaksa BFGoodrich gForce Winter 2 iki kar testinide en iyi bitirmiş.. Bu lastik alınır kar için.. Veya kar için 2. sırada Conti winter contact.Eğer daha çok yağmur çamur ıslak yüzeyde kullanıcaksan Pirelli SottoZero ıslak testlerini farkla en iyi bitirmiş.. Tabiki aslında bunların hepsi premium lastik hiçbirinin üzeceğini sanmam birbirlerine çok yakın test sonuçları.
Kasım 23'ten sonra istanbul kış lastiğine geçebilir.
Çaptaki Değişim Oranı: % 3,8
Gerçek Çap Değişimi: -1 inç
Gerçek Çap Değişimi: -25,4 mm
Bildiğim kadarıyla %3 e kadar sıkıntı yok. Ben kışlığa geçtiğimde 215 55 17 den 215 55 16 ya geçiş yapacağım. Yüksek süratten kasıt üzerindeki hız endeksini aşmadığın sürece hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Yük ağırlık vs gibi konulardan bahsedecek olursan eğer... 215 55 16 b7 passatta kullandım ağırlığı yaklaşık 1600 kg, şimdi de b8 de kullanacağım ağırlığı 1440 kg.
Elbette orj. ebat gibi olmayacaktır fakat abartıldığı gibi ölüm kalım riski taşımaz.
Esnaf içi petlas hakk bilgi verecek olan varmı
ContiWinterContact™ TS 800 nasıl lastikdir bilen var mı?
Aslında Nokian Weatherproof almak istiyordum fakat aracıma uygun ebatları yok.
Önler 155/60/15
Arkalar 175/55/15
bende dün barum polaris 3 modelinden 215-65-16 ebat için 300 tl fiyat aldım..daha önce normal yazlık lastiğinden hoşnut kalmıştım ama kış lastiği performansını bilemedim..kullanan var mıdır?
2017 model fiorino aracım var günlük aile aracı olarak kullanıyoruz.
Ruhsatta araç sınıfı N1, kullanım amacı Yük Nakli-Hususi yazıyor. Kar lastiği kullanmak zorunda mıyım ? Çok sık kullanmıyorum ama çevirmeye denk gelirim yoktan yere ceza yemek istemiyorum.
çok kar yağan bir yerdeyseniz nokian'dan başkası alınmaz. benim işyerim uludağ'da, mecburen çivili kullanıyorum. petlas filan ancak şehiriçinde idareten kullanılabilir.aslında şöyle düşünün atıyorum alacağınız nokian 240 lira petlas 160 lira.80*4 = 320 lira kar yaparsınız. arabanın farları 1000 liradan başlıyor ;) bilmem anlatabildim mi?
Fluence e kıslık lastık alacagız. 205-55-17 ebatları.
ıncelerken Falken ve Petlas arasında kaldık fıyat olarak. yabancı testlere bakınca Falken fena degıl. Babamda adını duydugu ıcın Petlas olsun ıstıyor.
Lastıkler bunlar
Petlas:
Petlas 205/55 R17 91h Tl M+s, Sf Snowmaster W651 Kış Lastiği - n11.com
Falken:
Falken 205/55 R17 95v Eurowinter Hs01 Lastik - n11.com
yorumlarınızı beklıyorum...
Neden petlastan iyidir illa ki?
Lastikler hakkinda bilgisi olan varsa sozu onlara birakalim o zaman
Bir sezon petlas kullanmıştım, aşırı memnundum. İkinci sezon kısmet olmadı o araba, lastikle beraber satmıştım. Petlas savaş uçakları içinde lastik üretiyor. Genel yorum, bir kış kullanımdan sonra, ertesi kışa sertleştiği yönünde;
Yorum kime ait? Kullanan iş yerinden bir kaç araç sahibine.. Onlar daha uzun kullanma imkanı bulmuştu.
Falkeni bilmiyorum. Ama petlas, illaki petlasdan iyidir denilecek gibi dandik bir lastik değil.
good year uzay mekiğine lastik üretiyor ama ug8-ug9'dan istedikleri verimi alamadılar.ug9'ların 2-3 partisinde taban atma problemi var ki benimde başıma geldi. uludağ'da yaşıyorum diyorum 24 senelik ehliyetli geri kalan kısmı ehliyetsiz kullanıcıyım.kar tectübesi benden daha fazla olan bir kullanıcı varsa buyursun gelsin dağa birlikte çıkalım.
İşyerimin otoparkına çıkaran rampa muhtemelen 40 derece eğimi olan bir rampa. ve nokian....
https://i.hizliresim.com/OyO86Z.jpg
Genelde yerli malı olduğu için verilen bir tepki bu petlas ıyy öö tarzı şeyler, petlasdan iyidir yazan arkadaşa yönelik söylemiyorum bunu, bende kullanmadan önce aynı fikirdeydim çünkü.
Goodyear isterse Cennet-Cehennem Hava yollarına lastik üretsin, beş para etmez bir otomobil lastik hamuru var. Üst düzey serileri varmıdır durum nedir bilmiyorum ama, effiency grip felan rezalet hani, kış lastiğini zaten almam
Kuru havada memnun etmeyen şey, beni kışın rezil eder diyerekten tercih etmedim.
Söylediğiniz gibi kar tecrübeniz varsa size dağda bayırda bol şans :) ne diyeyim :)
Bu arada 205-55-16 civarı nokian satan bir yer biliyorsanız benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Nokian i cok seviyoruz ancak 2015te fd6 civic ime nokian aldigimda petlasla ayni paraydi. Simdi baktigimiz ebatta falken 340 nokian 480 civari. Babam orta halli bir kullanici tek lastige 140tl farki da hayatta vermez :) arabaya binmem taksiyle gezerim o paraya der:)
Valla bende nokian üzerine kışlık lastik bilmem, 2 arabamda 2 sezon kullandım 195/65/15 WRD3 ü harbiden kalite lastikti, kampanya falan filan 2015 kışına tanesi 125 liraya falan gelmişti, şimdi Accorda Milestone marka denk geldi bi yerden 2016 45. hafta, bakalım nasıl olacak. Milestone Türkiyede üretiliyor bu arada Çankırıda, aynı zamanda petlas ve falkende öyle, yazlıklarım falken onlardan oldukça memnunum.
evet bu sene gerçekten çok zam yapmışlar.gerçi adamlarda haklı dolar 3.90 lira. aslında şöyle bir konu'da var şehiriçi güzergahlarda sakin kullanımda genelde her lastik işinizi görür. sadece buzlanma olan kısımlarda ve extrem yollarda iyi bir lastiğe ihtiyaç oluyor. ilk başta fazla para gibi gözükebilir ama benim jeep'te 2012 dot'lu japon malı toyo kış lastikleri var.çok para vermiştim alırken 19 jant çünkü. bu sene 5.senesi olacak hala kullanılabilir durumdalar.lastik işinde fiyat/performans ölçüsünü iyi yakalamak lazım.
bugün bursadan çanakkale ezine ye kadar tüm yol boyunca çok şiddetli bi yagmurla geldim yeni taktıgım nokianları test ettim valla inanın yazın aynı yolu her hafta gidip geliyodum ama bu lastiklerle inanın yazdan daha konforlu daha emniyetli daha da hızlı geldim bence çok fazlasıyla parasını hakediyor bu lastikler fiyat/performans da en iyisi
2014 te 2 tane sıfır yokohama almıştım.o günden beri duruyordu depoda.bu kış takıcam tekrar bakalım nasıl bir cevap verecek :D:D
175/65/14 Lassa Snoways 3 taktım bende. Daha önce kış lastiği tecrübem olmadı bakalım nasıl tutunacak. Dört gözle kar yağsın diye bekliyorum :D