İş için kullandığım Opel Combo da kış lastiği yoktu. ***** perşembe varacak kar çarşambadan gelince , o sırada İzmir'de bulunduğumdan şehre girerken sorun olmasın diye Çölde vaha arar gibi İzmir'de kışlık lastik aradım durdum
Bulabildiğim tek seçenek az yol yapmış Petlas SM1 oldu. Dİğer her şey sipariş ile geliyordu. Bursa ve Balıkesir yol üstü olacaklardı ama geliş saatim geç olacağı için açık kapalı dükkan krizi olmaması için İzmir'de ki seçeneğe ok diyerek Petlasları takmış oldum.
Tüm yol yağışlı sürüş ve İstanbul Sarıyer itibariyle yer yer taze 20-30cm karların olduğu bölgede bolca kullanma şansım oldu.
Öncelikle konforsuz ve gürültülü bir kış lastiği. Bunun haricinde pek çok kimsenin yorum olarak yağmurda çok risk teşkil eder uyarısına katılıyorum. Su tahliyesi veya başka bir sebepten araçta her manada bir kayma meğili oluştu.
Kar performansı gayet yeterliydi. Buz için de bayağı uğraştı diyebilirim ama bir TS8x0 veya Alpin x değil.
SM 1 Çok karlı bölgeler için ucuz alternatif olabilir ama tüm kış için riskli buldum.
Üstteki yoruma göre SM 2 ye şans verilebilir