Kötü kış lastiği yoktur, acemi şöför vardır..
Printable View
Kötü kış lastiği yoktur, acemi şöför vardır..
195-65-15 olarak golf 6 aracıma sessiz ve yumuşak kar lastiği önerisi olanlar varmı beyler ?
alpin 4 lerden çok memnundum geçen sene ama yılbaşı gecesi silivride beni zorladı gerçekten; 3sene oldu
gerçi acemi ve yaz lastikli arkadaşlar rampada kalınca kalkamadım tekrar ondan olabilir sanırım
A4 allroad a 245/45/18 goodyear eagle ultra grip var kar lastigi var cok iyi tipide kar yagisinda buzlanma vs fren de hic yari yolda birakmadi tabi quattro var ama cok nadir esp yakti
falken eh işte ucuz diye alınır ama tavsiye ucuz lastikte debica alın.
paraya kıyarsanız good year veya nokian tek geçerim.
Ön çeker araçta sadece önlere takmak iş görür mü veya bir zararı olur mu? çok yol yapan biri değilim maksat araç lazım olduğunda saplanıp kalmayalım.
Is görür. Dikkat edilmesi gerekenler;
Viyadük geçişlerinde hız yüksek ve yer karliysa ufaktan arkayi yana doğru gelebilir.
Ani frenlemelerde Arkasi yalpalayabilir. Hatta freni azaltıp arabayi duzeltmezseniz yan yan durabilir. Ama hani sakin dikkatli giderim diyorsanız is görür.
Nokian wr d4 biraz erken taktırmıştım be lastik ihtiyacından dolayı, ilk dikkat çeken şey sessizliği oldu,geçenlerde de ankaraya kar yağınca kar performansında gayet başarılı,dah aönce kışlık olarak conti ve yokohama kullanıyordum,evin önündeki dik rampada onlarda yaşadığım bası ufak tefek eksi noktalar bile yok bu lastikte.
pirelli sottozero kullanıyorum problem görmedim şimdiye kadar.tavsiye ederim.
daha öncede yazdım elemanın kavşakta arkayı kaydırdı geldi vurdu benim aracıma, en kötü kış lastiği bile en iyi yazlık lastikten iyidir karlı zeminde.sürekli soru işareti ile gezmektense sorunu kökten çözüp rahat rahat binmek bence en güzeli.
Ekleme yapayım bir üstteki mesaja. 16 üstü kışlıklar pahalı. 13-14 sac janta geçip 550-600'e çözebilirsin.
bu arada arkadaslar gecen kıs aldıgım lastiklerimi 1 ay falan anca kullandım riken marka 225/50/17 olculernde sıfır sayılırlar 500e vercem lazım olan mesaj atabilir karda tutunması gayet başarılıydı
Satmak isteyen varsa 195-65-15 ebatlarında ikinci el olarak kar lastiği de alabilirim arkadaşlar..
Dün bir takım petlas alarak kış lastiğine geçiş yaptım. Bir kar yağsa da test etsek bakalım nasıl olacak. :D
Goodyear Ultimate Grip 9 kullanıyorum iki senedir, kar yağdığında direksiyon başından kalkamayan bir insanım, oldukça sağlam kar/buz durumlarında aracı kopartamadığım için şikayet ettiğim dahi oldu :)
Araç Leon.
Şimdilik Kumho I'ZEN KW27 kullanıyorum, memnunum.
Ayrıca fiyat açısından da bir çoğuna göre uygundu 205/55/17 ölçülerinde olan.
Geçen kış Uludağ çıkışımda sabah 5 gibi tırmanmıştım, kar yoktu buz vardı çok sıkıntı yaşamamıştım ancak karda buzdan daha iyi olduğuna ben de katılıyorum :)
Bu arada 7 derecenin altında yağmurlu zeminde sıkıntı çekmemiştim hiç ancak bundan sonra ekstra bir dikkat edeceğim. :)
Çok acil lastik tavsiyenize ihtiyacım var. Araç 1998 s320, jant lastik ebadı 235 60 R16. Uludağa çıkacağım nokian wr d4 düşündüm ama benim ebatlarda yokmuş 4 serisinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
eğer uludağ gibi biryere çıkma niyetin varsa , ne marka alırsan al lastik havalarını 3-4 arttır. ki dişler açılsın...
yazlık lastikle bu taktiği deneyip , 30 hava bastığım lastikleri 36 doldurup bolu rampasını keçi gibi çıkmıştım.
tabi ki lastik hava doldurma ve ayarlama işlemleri lastikler soğukken yapılmalıdır. bunu unutmayalım. kışın karda buzda bile lastikler ısınır.bir yakıt istasyonunda 5 dk da soğur. soğuduktan sonra işlem tavsiye ederim.
marka olarak ucuz ama iyi bir lastik istersen continental yan ürünü barum tavsiye ederim. yazlığı bile kışın iyi yol tutuşu sağlar. diş aralıkarı açıktır.
kolay gelsin. iyi tatiller dilerim.
Şu sorumu ben bi yenileyeyim:
2004 Honda CRV marka aracin lastik degisim zamani geldi geciyor, uzerinde 205/65/16 ebatinda lastik var. Sanirim orjinal ebati. Ancak istedigim lastigin 205 tabanda 65 yanagi yok. 55 ve 60'i var. Ancak 55 yanak 60'a gore 300 lira avantajli. Sorum su, 205/65/16'dan sonra takilacak en mantikli lastik ebati bunlardan hangisi olur? Acaba 65 yanaktan 55'e donmek sikinti kisa veya uzun vadede cikartir mi?
Almayi dusundugum lastik Michelin CrossClimate
cok konfor delısı degılsen bence hıc bısı olmaz ama fıyatı fark edıyo 55 ıle 65 yanak arası lassa da dusunebılırsın bence daha uzun omurlu bence lastık olarak
Beyler acil lastık almam lazım afyonda nerdeyse barıyerden ucucaktım. Yazlık lastıkle
Beyler sunu da iyi kavramak lazim kar lastigi alacaksaniz illa standart evatlara bagli kalmaniza gerek yok hatta mumkunse caplari inceltin 235 standart taban olcusunu kar lastiginde 225 e dusurun.
205 i 195 e
195 i 185 e
Jant vs sikinti olmayacaksa daha iyi yol tutusu ve frenleme icin tabanlari kucultun.
SUV araca binek lastiği takmamanı öneririm ben.
CrossClimate nin SUV versiyonu denebilecek LatitudeCross bak derim o sebeple. 215/65R16 olanını kullanabilirsin. Veya CrossClimate illa diyorsan 215/60R16 sını kullan derim.
http://www.michelin.com.tr/otomobil-...latitude-cross
Cevap icin tesekkurler Levent, daha once hic dusunmedigim bir konuya parmak bastin. :)
Hic bu sekilde dusunmemistim, cunku sen de bilirsin CR-V bence yukseltilmis ve biraz kilo olarak şişman binek arac gibi, SUV sinifina girse de arazi kabikiyeti cok denecek kadar az.
Ha bugun kaşkaylar bile SUV sinifina girmekte ama bilmiyorum asfalt jipleri bunlar :)
LatitudeCross'u daha once hic incelemedim, internette testlerine vs. bakacagim en kisa firsatta. Bana en yakin oran dedigin gibi 215/65/16
Peki binek arac lastikleri ile SUV lastikleri arasindaki temel farklar nedir? Yani CrossClimate'yi neden onermedin ilk başta? Agirliktan dolayi mi, yoksa baska etkende mevcut mu?
15 jantli dip basik onden cekisli araba icin ne onerirsiniz. Arac kendi aracin 98 bravo ? Suan onlerde 195x50x15 yaz lastigi var. Bir de 4 lastikmi yoksa sadece onlere taksamda olur mu ?
Öncelikle ağırlıktan ziyade yükseklik farkından dolayı oluşan virajlardaki G farkının yanaklara olan etkisi diyelim.
Misal 1500 kg olsun CRV, aynı ağırlıkta Accord diyelim aynı ebat lastiği kullanıyorlar. Aynı hızla ikisi aynı viraja girdiği zaman yükseklikteki yaklaşık 15-20 cm lik farktan dolayı Accord un lastiklerinin yanağı CRV dekiler kadar katlanmayacaktır. Arazi lastiklerinin yanakları daha güçlü üretiliyor bildiğim kadarıyla darbelere karşı koruma esas amaçlı olarak, o sebeple arazi lastiği dedim ama;
Dediğin de mantıklı geldi Buğra, kaşkay, crv, rav4 bunlar hep kompakt suv sınıfı. Arazi kabiliyetleri belli, şimdi böyle düşününce gündelik şartlarda kullanılan CRV için arazi sınıfı lastik ne kadar gerekli tartışılır.
215/60R16 CrossClimate tak gitsin :) Yuvarlanma çapındaki değişim de minimumda tutulmuş olur böylece hem.
Merhabalar
Kış Lastigi hakkinda bilgi ve tecrubelere ihtiyacim var.
Nexen Winguard Sport
Kumho WP51
nokian wd4 geçen sene i30 a aldım ciddi başarılı düşünenler incelesinler