User Tag List

Sayfa 20/51 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
969 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: Kış Lastiği Tavsiye

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm araçlarımızda continantel kullanıyoruz hiç problem yaşamadık ki kardan kapanmış yollarda bile zincir takmadan manisadan afyon/emirdağ'a gidebilmiştim mesela.

şimdi benim sormak istediğim marka/model den ziyade ebatla ilgili. ***** karda vs küçük taban daha iyi. buna istinaden sizce taban küçültme yapmalı mı kışlıkları alırken. mesela şuanda qashqai var bunun kışlıkları olmadığından alıcam lastik ölçüleri 215/60/17. bunu 205/65/17 olarak alsam mesela sizce yararı olur mu? yuvarlanma çapını vs boşverin buarada

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polo da kışın 15" e geçiyorum bi rahatlama bi ferahlama oluyor arabada sormayın
    Pirelli snowcontrol serie3 var çok zor şartları değil zor şartı bile görmemiştir pek std soğuk şartlarında( kuru-ıslak vb ) gayet başarılı
    X1 de rft dunlop sp winter M3 var 2. takımım tüm olası ağır şartları ( kar-buz-çok düşük sıcaklık ) sık sık görüyor dunlop ı çok sevmem ama mükemmel ötesi diyebilirim rahatlıkla yeni serileri testlerde zaten sürekli en üstlerde..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm araçlarımızda continantel kullanıyoruz hiç problem yaşamadık ki kardan kapanmış yollarda bile zincir takmadan manisadan afyon/emirdağ'a gidebilmiştim mesela.

şimdi benim sormak istediğim marka/model den ziyade ebatla ilgili. ***** karda vs küçük taban daha iyi. buna istinaden sizce taban küçültme yapmalı mı kışlıkları alırken. mesela şuanda qashqai var bunun kışlıkları olmadığından alıcam lastik ölçüleri 215/60/17. bunu 205/65/17 olarak alsam mesela sizce yararı olur mu? yuvarlanma çapını vs boşverin buarada
    bence direk hayvani kar ve bol buzların oldugu yerde ufaltmak mantıklı (bosna nebilim alaska finlandinya vs ), olmadığı sürece ufaltmaya bence gerek yok
    1881 - 193

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kışlık lastiklerin dar yanak olması daha avantajlıdır ve genelde normalin bir altı seçilir
    mesela benim yazlıklar 205, kışlıklar 195

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatırlatmak istedim
    başlık kış lastiği evet ama halen saçma sapan zincir takıntısı olan tipler var
    kış lastiği gereksiz, nasılsa hepsi yuvarlak ve aynı diyen cahiller var
    bu cahillerin nesli tükenmez biliyorum ama genede yazalım belki aradan bir kaçını kurtarabiliriz.

kış lastiklerinin asıl üstün oldukları taraf desen değil (o sadece işin bir kısmı)
    fark lastiğin hamurunda
    normal lastikler soğuk havada sertleşerek "LASTİK" özelliğini kaybeder, taş gibi olur.
    dolayısı ile kar üzerinde hiç tutunamaz ve kayar, hiç bir işe yaramazlar.
    kış lastikleri ise en soğuk havada bile elastiktir, yaz lastiğine göre belki 1000 kat daha iyi yol tutuşun olur karda!
    rezillik çekmez, yürür gidersin

lastik önemlidir, belkide ömründe 1 kere tam lazım olur
    ya yaşarsın ya ölürsün!

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kis kastiginde siki bir conti ve pirelliciyim.
    Ancak conti son cikardigi desenle acik ara fark atti pirelliye.
    Nokian sessiz ama testlerde oek iyi cikmamis
    Good year baya ilerletti kendini,belkide alip deneyecegim. Dun yeni bir arac aldim,forester dizel,ona koyacagim. Bakalim nedir ne degildir...

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Lastik seçiminde kararsız kaldım. Ebat olarak aynı yanak olarak biraz küçük mü alsam diye düşünmüyor değilim. Aracı yeni aldım sayılır çok vakit ayıramadım. O yüzden bazı işleri kış mevsiminde halletmeyi düşünüyorum yaydır , tampon ekidir vs. Bir yandan da kış mevsimi olduğu için araç ile çok oynamasam mı diyorum. Hem bu yönde hem de lastik yönünde tavsiyesi olabilecek yetkili bir abi yardımcı olursa sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dean's Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Lastik seçiminde kararsız kaldım. Ebat olarak aynı yanak olarak biraz küçük mü alsam diye düşünmüyor değilim. Aracı yeni aldım sayılır çok vakit ayıramadım. O yüzden bazı işleri kış mevsiminde halletmeyi düşünüyorum yaydır , tampon ekidir vs. Bir yandan da kış mevsimi olduğu için araç ile çok oynamasam mı diyorum. Hem bu yönde hem de lastik yönünde tavsiyesi olabilecek yetkili bir abi yardımcı olursa sevinirim.
    Kışın araca elleme, lastiğini tak yeterli. Havaların ısınmasıyla tampon ekini vs halledersin.
    Kötü kış lastiği yoktur, kötü şöför vardır. Bütçene göre Goodyear UG8, Continental TS860 ya da Nokian WR D4 tercih edebilirsin.
    Lastik ebatlarını bilmiyorum ancak örnek vermek gerekirse; 225/55/17 olan orijinal ebat için 215 taban tercih edilebilir.

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    205/55 ya da 205/60 16 için önerdiğiniz bi marka var mıdır ? Yoksa Petlas alıp kış lastiği macerama öyle mi başlasam

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen kış (31 aralık günü bursa-balıkesir arası) 4 tekeri de boşa dönüp yürüyemeyen panameranın yanından önden çeker ama kış lastikli araba ile rahat bir şekilde geçince anladım önemini

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kışın araca elleme, lastiğini tak yeterli. Havaların ısınmasıyla tampon ekini vs halledersin.
    Kötü kış lastiği yoktur, kötü şöför vardır. Bütçene göre Goodyear UG8, Continental TS860 ya da Nokian WR D4 tercih edebilirsin.
    Lastik ebatlarını bilmiyorum ancak örnek vermek gerekirse; 225/55/17 olan orijinal ebat için 215 taban tercih edilebilir.
    Lassa iceways aldım abi tavsiyeler için teşekkür ederim.

Gearbox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar

Aracinda Celik Sibop kullanan var mi? Yorumlarinizi almak isterim..

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki bu kış lastiğine geçerken misal yanak aynı 225 tabandan 215 tabana geçmenin herhangi bir negatif yönü var mıdır?

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sorayım golf 7'ime birde kışlık set yapıcam, üzerine şuan 225/40/18 lassa impetus revo2ler var bunlar yazlık lastiklerim

Kışlık set için 15" teneke mi alayım 16" teneke mi
    İlk gelen oem jantlastik (midline donanım) 195/65/15ti

Yoksa 205/55/16 mı takayım

Birde maks 200 liraya kadar (adet) güzel performansı iyi kış lastiği ne tavsiye edersiniz

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle continental açık ara en iyisi bana göre. Ucuz seçim olarak petlasda bayağı iş görüyor.

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Conti Ts 860 lar piyasaya girmis kullanan var mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonsuz guvendiğim bir abimizin tavsiyesi ile michelin alpin x-ice modelinden 2 takım sipariş verdim. 225/60/18 ve 215/60/17. lastikler gelsin onlar hakkında yorumlarımı yazıcam. buarada hali hazırda kullanan var mı içimizde bu lastiklerden?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonsuz guvendiğim bir abimizin tavsiyesi ile michelin alpin x-ice modelinden 2 takım sipariş verdim. 225/60/18 ve 215/60/17. lastikler gelsin onlar hakkında yorumlarımı yazıcam. buarada hali hazırda kullanan var mı içimizde bu lastiklerden?
    edit yok tabii yanlış yazmışım Michelin Latitude X-Ice Xi2 olacaktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CNR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende sorayım golf 7'ime birde kışlık set yapıcam, üzerine şuan 225/40/18 lassa impetus revo2ler var bunlar yazlık lastiklerim

Kışlık set için 15" teneke mi alayım 16" teneke mi
    İlk gelen oem jantlastik (midline donanım) 195/65/15ti

Yoksa 205/55/16 mı takayım

Birde maks 200 liraya kadar (adet) güzel performansı iyi kış lastiği ne tavsiye edersiniz

Ben olsam 15" ten devam ederim kışlıklara. Hiç değilse lastik maliyetim az olur..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)