tabii belirttim ama dediğim gibi yay takıldı çözüm tamam dedi usta ama aynı hala bakalım fırsat bulunca gitmek zorundayım jantlarımı takamıyorum
Printable View
Basık arabada sürtme yoksa asıl sorun orda vardır :)
Postlari okudum da kafama takildi .. Coil diyorsunuz , bu manuel yukselik ayari olanagi sunuyor mu ? Benim bildigin coil alirsin amartisorun sinirlari cercevesinde + / - yukseklik ayarini yaparsin. Bu custom calismalarda da bu mumkun mu ? Ziplama konusu tehlikeli dogru ama bilincli olunduktan sonra hiz ve viraj muhabbetlerinde sorun olmaz , bazen ziplamakta keyif veriyor insana haha :) Bir de arabani goturmedin amartisorlerini yolladin olay cozuluyor mu ? Yoksa islem amartisoru kesip o'na bi ayar vermek mi ? Hani tornaci da yapiyor sonucta amartisor'den alma islemlerini .. Hic detayina girmemistim bugune kadar merak ediyorum ..
Coılde Amortısor Yollamıyorsunuz Baska Bı Ildeysenız Bız Yapıp Kargoluyoruz
sorun sıkıntı can sıkar.ama inşallah halledilir.
haftasonu gittim saolsun murat abi çok iyi ilgilendi öğlene kadar bitirdi işlemi ve beni gönderdi.çok memnunum.ben dandun olur pat küt vurur diye hayal ediyordum.sanki orjinal gibi çok başarılı.yaptırmak için düşüncesi olan kafasında soru işareti olan arkadaşlar hiç düşünmesin koskoca accordu bastım banamısın demedi..
teşekkürler cantürk :D
resim tlfda var ama aktarma kablom yanımda olmadığı için yükleyemiyorum
arac ne sekilde basıldı acaba?
Murat usta kendi amortisör ve yaylarınıza dokunmadan sil baştan amortisör yapıoyr.Yaptığı amortisörde yay için tabla yok bildiğimiz coilover gibi düşünün.Amortisör miline üstüne diş açılmış içi boş silindir geçirilip kaynatılıyor.Bu dişli silindir üstünde 2 segman var.Yay segman üstüne geliyor.Segman civata gibi dişlidir ve çevirdikçe aşağı iner.İndikçede araba yere yaklaşıyor.Bu dişli silindirin boyu uzun tutulup amortisör alt montaj deliklerine yakın kaynatılır.Böylece araba sürüngen olabilir.Sekme konusu dediğin gibi bilinçli olmalı.Ne kadar çok basarsan o kadar sekme kaçınılmaz oluyor.
Evet arkadaşımız gayet ney açıklamış Murat ustanın yaptığı işlem tam olarak budur.;) Gayet güvenilir sıkıntısız oluyor.Ben civicie yaptırdım öncesinde 3,5'luk yaylar vardı çok sertliğinden sıkıntılıydım Murat ustanın coilleri yaptı 5 cm'den fazla bastım ama 3,5'lukdan konforum daha iyi gayet güzel bir sistem bende tavsiye ederim. :icon_tup: I Love Replite :D
bende önleri 3-4 cm basmak istiyorum. aracımda m süspansiyon var yeterince sert zaten sadece amortisör tablasından düşürülebilirmi? fiyat olarak ne kadara mal olur acaba?
Tüm yazılanları okudum. Genel olarak görüşlerinizi, genel fikirleri, kaideleri biliyorum. Bir de benim özel durumuma güzel bir çözüm bekliyorum sizden;
Araç: İntegra, 15" spoon jant var
Araç üstünde öyle görsel ekstra birşey yok. JDM far ve spoon jant var sadece. Yani görsellik ön planda değil.
Beklentim: Daha iyi bir yol tutuş ve hafif bir basıklık. Konfor öncelik değil ama at arabasına da dönsüm istemem. En büyük önceliğim yol tutuş, özellikle de viraj kabiliyeti...
Şimdi bu aracı öyle ölümüne basmak gibi bir amacım yok. Sadece lastik-çamurluk arası biraz kapansın yeter. Zaten fazlası beklentilerime de ters olur. Asıl amaç yol tutuşunu geliştirirken biraz da şimdiki leylek görünümünden uzaklaştırmak.
Yazılanları okuyunca bu gibi beklentiler için marka coilover tavsiye ettiğinizi gördüm. SRK'da İntegra için coilover yok. Bilmiyorum, yaklaşık bu fiyatlara iş görür kalitede başka nerede hangi marka bulunabilinir veya bulunabilir mi...
Bir başka fikir de 5cm spor yay...
Diğer seçenek ise cantürk işi coilover...
Bir de presletmek, bakla kesmek, veya öne coil, arkaya böyle gibi uygulamalar var.
Yukarıda yazdığım kriterlere, araca göre marka coilover bulunma ihtimaline ve beklentilerime göre değerlendirecek olursanız bana hangi çözümü tavsiye edersiniz ve her bir çözüm alternatifinin yaklaşık maliyeti ne olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
koni amortisör + 5 cm yay işinizi görür ama fiyat tuzlu olur.orjinal amortisörün üzerine 5 cm yay takarsınız buda bir nevi işinizi görür.ama yol tutuş güzel olsun diyorsunuz.bence birazda amortisörlerinizi sertleştirirseniz 5 cm yaylar işiniz çok rahat görülür..cantürk e bu derdinizi anlatırsanız size buna göre bir düşüklük ayarlar ve mutlu mesut oradan ayrılırsınız :)
5 cm yay işinizi görür ama abimizin dediğim gibi orjinal amortisörlerle sağlıklı olmaz. Ya koni tarzında marka amortisör olmanız gerekicek yada orjinal amortisörleriniz sertleştirme yapmanız gerekecek.
@piscocuk ve @melih-ö
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Anlaşılan en mantıklı seçenek 5cm yay bulup amortisörleri de sertleştirmek.
Keşke raceland gibi uygun fiyatlı bir coilover kiti olsa bizim teg'e göre. O zaman hem amortisörler yenilenmiş olurdu, hem de ayarlı olurdu.
Varsa başka fikirlere de açığım.
ben fiestada 1 yıldır 5 cm yay kullanıorum amortisörlere hiç dokunmadım.bir problem çıkarmadı şu ana kadar.belkide şansıma bilmiyorum ama.sonuç olarak sertleştirilmesinde fayda var.araba çok esniyor çünkü.gerçi sertleştirincede sekmesi artıyor biraz ama yapıcak pekte birşey yok.aslında en mantıklı cantürk coil.sabırsızlıkla dükkana gitmeyi bekliorum :)