Abi çok merak ettim. Porsche 924'ün kazık gibi olan debriyajında uygulanabilir senin sistem. Takipteyiz![]()
Abi çok merak ettim. Porsche 924'ün kazık gibi olan debriyajında uygulanabilir senin sistem. Takipteyiz![]()
otomobil restorasyon
bu sefer işlem tamam, hem pedal yumuşak hem de kaçırma yok. Sabit göbekli bir balata kullandığımız için rölantide biraz ses yapıyor o kadar, havasını alırken zorlandık biraz ama nihayet debriyaj işini de çözmüş olduk, bu hidrolik baskı rulmanını direk tavsiye ediyorum![]()
Abi merhaba, anladığım kadarıyla M3 için üretilmiş bir parçayı kendi aracınıza takmışsınız. Bu çok güzel bir adaptasyon olmuş. Benim burda sormak istediğim birşey var. Sonuçta M3 baskı-balata seti universal bir set değil, bu parçayı aracınıza takma uygunluğunu hangi kıstasları göz önüne alarak belirlediniz ve maserati parçalarında veya M3 parçalarında herhangi bir düzeltme işlemi yapıldı mı? Vereceğiniz bilgiler, parçası bulunmayan veya zor bulunan araç sahipleri için yol gösterici olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.
tabii ki kriterler var uydurabilmek için, mesela stage 1 M3 baskı ve balata için 240 mm düz volant lazımdı, benimkisi zaten öyleydi, piriz direk diş sayısının da tutması lazım yoksa balatayı sokamazsınız, piriz direk değişebilir uymuyorsa, volanta baskıya göre yeniden diş açılıyor sonrasını biz hesap ederek hidrolik baskı rulmanını taktık... bir ra detaylı konu açacağım bu konuda![]()
Konuya baştan bir göz attım. Tespit ettiğim konular aşağıdaki gibi.
Şanzıman Getrag ( E36 M3 , JZA80 Supra, R34 Skyline)
Baskı balata Bmw ,
Hidrolik Rulman Mustang 2005
Elektrik grubu Fiat ,
Direksiyon Momo
BOSCH 044 benzin pompası
TOMEI benzin regülatörü
HKS EVC-S
Bujiler Palio 1,2 bujisi
Map Sensörleri PRT 06 Alfa
Motor Kulakları özel yapım
Egzoz X-pipe özel yapım
Oil Cooler R35 GTR (Nissan sanırım )
Yağ filresi (ne halt olduğu belli değil),
Koltuklar NoName,
Frenler E34M5,
Fren Balata X5,
Beyin Magnetti marelli P8,
Benzin hortumları Demirel Hidrolik,
IHI Turbocharger
Jantlar OZ Futura
Farlar çakma Zenon ( ama mercekli )
Bide üstüne üstelik Motorun Citroen olma olasılığı var.
Bi tek Su kabı Maserati .
Arabanın karakteri de zaten Turbo Şahin .
Araba toplamak bu olsa gerek. Bu nedir arkadaş ?![]()
Nazar değmesin diye *** atıyorum. Yanlış anlaşılmasın.![]()
Bu ara yeni parça takılmadımı ? iyice boşladın arabayı.
abi yazılıma gireceğiz önümüzdeki hafta, bu esnada boya kusurlarına dalalım dedikçatlama yapmış bir yer vardı kaputta, rötuş yapalım diye giriştik yakında komple araba boyayacağız sanırım
bu arada fotodaki herkes güzel sanatlarda öğrenci-hoca
klasik araba meraklısı bir avuç manyak işte benim gibi
düzeltme işi bitti, astarladık ve kaputu komple matlaştırarak boyaya hazır hale getirdik
![]()
Elinize sağlık ama boya felan umurumuzda değil . Geç bunları.
Hepimizin beklediği ayarların bitmesi , basıncın sonuna kadar açılması ve sonra video yüklenmesi.![]()
Hocam piste ne zaman çıkmayı düşünüyorsunuz. ..
Bir aksilik olmaz ise biz bir kaç arkadaş hep beraber Mayıs ayında çıkmayı düşünüyoruz. .
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)