ama kendinle çelişmiyor musun şimdi? hem güç alamadım dedin, hem de 60'tan 70'e geçiyor millet dedin. :) hangisi doğru şimdi? en iyisi stok gezmek mi? boşuna para harcamayayım :D
Printable View
Abicim ben kendimle çelişmiyorum yazılım yapılamayan bi araçta dp egzos nerde güç vericek.En güzel sistem 70 liktir,Diğer arkadaşlar geçiyor çünkü araçları cav ve yazılımları var.Şimdi anlatabildimmi kendimi?:) Bakın daha insanlar cth ın yazılım yapılamadıgını bilmiyoken ben cth la gecede 2 kez roll yapıp video attıgımda bana şerefsiz yalancı dolancı gizli spec'ci cth lar bukadar yürüyemez deniliyodu .Ben herşeyi denedim, denedigim arabayla deneyip hemen sonra aracı kanala sokup dp egzosu orj e çevirip birdaha deniyodum.
araç ısınınca sonuç ortaya çıkıyor en çok bunu roll gecesinde gördük havanın sıcak olması gerek veya 180 üstü hızlar olmalı
egzostun faydası o zaman belli oluyor
Buda demek oluyorki FA cupra stock olarak net 190 hp
Dogrumu ???
FA Cupra olayi degil
Cth 2013 ler 180 hp den fazla olay bu.
bekir le tekrar konuştum abi çok cth ölçtüm en fazlası benim dyno da full stock 190 çıktı kw olarak 134 hp olarak 182-184 lere geliyor max değer
abi yazılımsız bir araçta dp egzosu specten sayamazsın.Diyorumki ben dp egzosla denedigim araçla hemen gece kanala sokup orjinale dönüp tekrar denedim sonuç aynıydı:)
Down pipe veya Turkcesi katalitik iptali yazilim olsun olmasin araca guc verir.Net.Bunu basinc saati alip kat ustunde ve degilken okuyup gorebilirsiniz.Alet mekanik olarak ister istemez daha fazla basinc basar tahmini soyluyorum minimum 6 7 hp den baslar aracina turbosuna gore degisir benim gorusum.Bir kere egt dusuyor kaput alti sicakligi bile dusecek sadece sismeyi engellemesi degil mevzu.Ben 1.4 tsi da bu islere girismedim ama megane rs ten biliyorum.Dyno verili soyluyorum sirf downpipe la arabanin alt devirlerinde +40hp ye kadar fazla verdigini gordum.Peak power degil hemen saldiriya gecmeyin misal 3500devirde tam gazda 120 hp verecekken 160 hp verdi gibi.Devir guc aklima gelmedi ama boyle bir artis soz konusuydu(yazilim vardi ama olmasada alt devirlerde 40olmasa bile bayagi fark olusurdu yine).Turbo arabada dp guc vermiyor diyen dynoda deneyip baksin.Bu arada sayet cth lar 182 falan cikiyorsa (bence daha fazla) stock cavlar kac 170 falan mi dynosu.Hic sanmiyorum.
yok 2 ay sonrada denedim yine aynı.Bilmiyorum benim kendi test edip gözlemlediğim olay budur.Ben tam olarak bir şey iddaa etmiyorum.Benim derdim, herkes çok varsayımla konuşuyor.Madem bir iddaa varsa bi stock bi dp egzoslu denensin eğerki fark var ise bende kabul edeyim.
Abi 18 hp bana çok saçma geliyor. Vereceği bence en fazla 6-7 hp. Stock araçtada dp ve egsoz egt düşürür ve aracın şişmesini bir nebze önler diye düşünüyorum.
Kardeşim senin aracının maşallahı var :) ben biliyorum gidişini dyno verisi normaldir bence. Aracı satmana üzülenlerdenim.
izlemedeyim bakalım daha neler çıkıcak :D
Bak tekrar soyluyorum +10hp maksimum gucte verdigi basinc neredeyse standarda yakin kisik avans acik bir yazilimda.Ara degerlerde ayni devirlerde 40 hp ye kadar fazla verdi , dynolarda bir tek maksimum gucun olculmedigini biliyorsunuzdur? Ozelliklede yazdim boyle anlayan olmasin diye ornek devir ve deger yazdim falan ama..Konumuza donersek 1.4 tsi da da yazilimsiz fark eder he nedir boy boy etmez ama bu etmedigi anlamina gelmez.