Konumuz tsi lar o yuzden uzatmayacagim sadece kucuk bir ekleme ;
O aldiginiz ve okudugunuz degerler buyuk ihtimal RS cilerin kullandigi RS Tuner ile alinmis degerlerdir. O yuzden baska yoruma gerek yok.
Printable View
Tamam konumuz 1.4 tsi da ayni zamanda downpipe la ilgili oldugu icin verdim o ornegi. RS tuner falan degil bildigimiz serp dyno uzerinde ayni yazilimla downpipe yaptiktan sonraki rakam farklari ikisininde ciktisini alip elde inceledim grafigi her devirde.Ne gordugumu biliyorum bu yuzden baska yoruma gerek yok.Kisacasi down pipe turbo aracta fark eder ama az ama cok.
Bakin benim aracim stockken stock cav ile arasinda 4 5 boy vardi.dp egzos lu cav ile benim dp egzoslu halimi denedik yine ayni.BARIZ bi sekilde zaten cth cavdan hizli.Benim dd te aracim 174.5 hp vermis.1.13 carpaniyla carparsak 197 hp ediyor.Hadi tamam dp egzos guc verdi denilsin 17 hp yi birden atalim kaldi 180 fabrikanin dedigi guc.e arkadas cav tsi 180 dynoda 170 mi vericek?bide dynamics e ciksin 155 160 larda surunsun boyle bi mantik varmi.ben sokuk yazilimli cav polo gti ile denedim kafa burun gidiyoruz.Adam yazilimla 20 hp aliyo biz dp egzoslami alicaz?:)
filtre
dp
dv
cooler
wg
yazılım
cav gti
miltek komple egsoz dp
filtre
cooler
cth cupra
sonuc 1 boy cupra geride
gti mi yavaş cupramı hızlı şimdi...
ispanyadaki vw fabrikasına ispanyolca bir email atalım.
"bilader nedir bu cth, ne ayak? cav'dan niye hızlı?" diye :D :D
Aman Alper hocam konu karismasin :) ben dynoda bir aracin yazilimli halde sadece down pipela ne gibi farklar aldigini yazdim sadece arkadaslar inanmadi olabilir keske kagitlari saklasaymisim.Her arabada ayni fark olmaz bir suru degisken var ama faydali oldugu kesin.
Hocam dedigim gibi basinci kisik bir yazilimla bile orta devirlerde td04-14t modeli turbo 40 hp + verdi bu da demek oluyorki sadece peak powerda degil ama ara hizlanmalarda bayagi faydasi oluyor.Zaten bence turbo arabada garanti muhabbeti yoksa ilk yapilmasi gereken is kat iptalidir iyi bir yazilim calismasiyla.
Yok Zeki konu zaten karışmasın ben rstunere çiçek gelince yazdım. Şu özlü tespiti yapayım ben,
Bizim memleket dynonun markasına bağlı olarak güç ölçümü az veya çok çıktığında sevinilen yegane yerdir :D
Bu arada polo gti cth kodlu motorun eskilerinden çok daha farklı gittiğini Utku uygulamalı seyrettirmişti :D
audi s1 oluyor galiba 185hp onların farkı nedir acaba? cth motorlulardan
belkide satış politikasıdır 185 audi 180 polo bilen var mı :)
Muhtemelen motorlar ve potansiyeller her markada ayni ama marka prestiji muhabbetine yazilimla aralarinda ufak tefek farklar yaratiyorlar.Agirlikda yardimci oluyordur bu ayarlamalarda.
Atlanilan bisey var
Cupra larin 11 ve 13 model lerinde sadece motor farki yok dsg ayarlamasi farki var
Ki zaten fabrika verileride farklidir.
Salt motor farkini sadece polo da gorebilirsiniz.