Şirket aracı 1.2 golf7 kullandım her gün İstanbul trafiğinde deli dana gibi gezmemize rağmen pek bi ses duymadım yakıtı vs olarak da çok iyiydi araç
Printable View
Şirket aracı 1.2 golf7 kullandım her gün İstanbul trafiğinde deli dana gibi gezmemize rağmen pek bi ses duymadım yakıtı vs olarak da çok iyiydi araç
1.4 tsi high kullanıyorum,Aracın yol tutuşu dusundugumden cok daha vasat duzeyde.
Arkasını cok cabuk bırakıyor önüde keza cogu vırajda bırakmaya hazır konumda. Normal bır kullanıcı ıcın rısk olusturmuyor ama hepımızın onune ansızın bır engel cıkabılır
Bu engelden golf 7 esp sayesınde belkı kurtulabılır . Kurtulamama ıhtımalı daha yuksek.
Cogu aracı kullandıgım ıcın daha rahat yorum yapabılıyorum.
Artısı olarak sınıfı ıcınde sessızlıgı, ıc mekan kalıtesı, yakıt tuketımı ..
Lastiklerle çok ilgisi var birde arkadaki lastik basıncı
bendede hıghlıne var turanzalar ile geldi sert sekme yapıyordu, 225 18 e g year f1 e gecınce çok değişti, birde arkada 28 gibi ayarlamak lazım lastik basıncını çok etkileniyor arka yumuşuyor kendine geliyor
Ama düşük hızlarda tutunmasının düşük olduğu konusunda hemfikirim, bu mqb platformunun ortak özelliği sanırım, hız arttıkça canlanıyor şase özelliğini ortaya koyuyor.
225 45 17 orj. jantı kullanıyorum. Lastık havalarıda 31 psi . Lastikler Pirelli P7
Kullandıgım cok ıyı bır lastık degıl cokta kotu degıl. Ama sadece lastık bır aracın surus dengesını zemın ıslak veya buzlu olmadıgı surece bukadar bozmaz.
Yol tutuşu cogu rakıbının gerısınde oldugunu dusunuyorum.
Bunun dısında arac sınıfına gore gayet başarılı.
225/45/17 temiz 2014 goodyear lastik var aracımda prelli ile değiştirmek isteyen olursa ulaşabilir çunku ben goodyeardan nefret ediyorum :)
Bir arkadaş yazmış Golf daha konforludur daha sessizdir vs sıralamış ne varsa :)
Bende Audi A3 var, babama kia ceed sw aldırdım yemin ediyorum benim arabamdan hem daha konforlu hem daha sessiz.
Arkadaşın hesabına göre golf audi a3ten daha konforlu daha sessiz olmalı :D
Bu arada i30 ile kia ceedi kıyaslamayın, ne konfor ne kalite olarak alakaları yok. Ceed her zaman i30dan 1 tık daha iyidir. Golf A3 gibi düşünün. Amortisöründe hyundai yazar, aynı motoru kullanır ona aldanmayın.
Tutunma lımıt hızı ile genel sürüş dinamikleri farklı, şimdi araba yatmıyor fazla, bir bütün hareket ediyor kafa tutunması başarılı özellikle 100km üstündeki hızlarda ancak ani hareketlerde lift offda arkayı çok bıraktığı doğru,
Sürüş stili ilede alakalı benim tarzıma uygun mesela yüksek hızlarda çok güven veriyor ancak çok sert sık virajlı kullanımlara uygun değil.
Valla bana yeni a3 daha sert geldi, benim arabam ondan daha konforlu. Bi de 2012 sonu benim araba, 2003 modeldekiyle birebir aynı amortisör yoktur sanmıyorum.
Golf7 de en yakın arkadaşlarımda, özgünle tolgada var. Güzel araba seviyorum da ama konfor ve sessizlikte ceedin yarışamayacak bir durumu yok inan bana.
konuyu acan bombanın pımını cektı kaçtı:)
bence golf o paraları hak etmıyor kıme gore hak eder onu bılemem ama ben olsam a3 alırım ceed alırım ama ılk aklımdan gecen leon olur fıyatını cıdden hak edıyor
Ceed kullanmadım ama i30 dan iyi golf:)
Bu arada golf süspansiyon olarak çok yumuşak değil hatta tatlı sert en iddialı olduğu yerler orası değil ama sessiz çalışıyor süspansiyon özellikle ön.Arkası bende bağımsız çok iyi değil kötüde değil 10 üzerinden 7.5 alır genede..
Sessizligi neye dayanarak soyluyorsunuz?Acaba benmi on yargiliyim sesi fazla duydum diye dusundum teknik veri arama koyuldum
Babanizdaki 1.6 crdi sw ceedin 130 km/h hizdaki desibeli
68.5 desibel (link: global-4-lvs-turing.opera-mini.net/hz42-04/31282/0/-1/www.adac.de/1062832398/KIA_cee_d_Sportswagon_1_6_CRDi_128_ISG_Edition7_DP F.pdf )
1.6 tdi golf7'ninki ise 66.9db
global-4-lvs-turing.opera-mini.net/hz42-04/31282/0/-1/www.adac.de/1269306434/VW_Golf_1_6_TDI_BMT_Comfortline_DPF.pdf
Hatta daha buyuk motorlu 2.0 tdi golf7 variant:
global-4-lvs-turing.opera-mini.net/hz42-04/31282/0/-1/www.adac.de/228655809/VW_Golf_Variant_2_0_TDI_BMT_Highline_DPF.pdf
Bu arada sizin aracinizda (2003-2012) amartisorler ayni kodlarina kadar veya yuruyen aksam birsey degismedi makyajla
İyidir kötüdür kullanım tarzına göre tartışılır. Olay zevkler renklere geliyor kısacası...Ben de yumuşak araba sevmem.
Ama golfü yücelticem diye diğer markalara tu kaka yapmaya gerek yok. Ceed her konuda golf ile yarışabilir. Golf hepsinin ilham kaynağıdır, örneğidir bak bunu da yazıyorum.
Herkesin tercihleri farklı, ben sıfır golf almadım, 6 aylık 2000km de audi a3 aldım çok daha fazla memnunum. Alacak arkadaş ölçsün biçsin tartsın, test sürüşleri yapsın karar versin.
Mehmetmert o beğenmedim diye tıkladığın yorum sana yönetim uyarısıdır, burada insanların binbir emekle satın aldığı arabalara densiz densiz yorum yapamazsın bilgin olsun bir daha uyarmam.
Bayramın 3. günü Doğuş çankaya da 1.6TDI GOLF DSG test sürüşü için randevu aldım birde a3 için randevu alacağım.Manuel alacak olsam belki CEED e yönelebilirdim ama OTOMATİK alacağımdan dolayı eledim CEED'i
Hayırlı olsun şimdiden.
Mehmetmert o testler benim için çok birşey ifade etmiyor. TRye gelen arabanın lastiği farklı olur desibeli farklı olur. Bp, shellden yakıt alırsın sessiz olur opet alırsın gürültülü çalışır. Yollara falan hiç girmiyorum zaten. DSG şıkırtısı da benim için rahatsız edici bir ses misal, seni rahatsız etmeyebilir. Avrupadaki teste bakılıp TRde araba alınmaz.
mercedes alana kadar vw'e devam.
@mehmetmert kardeşim, sütçü beygiri dediğin arabanın 5 yıl garantisi var, sonradan para verip uzatalım vs de değil direkt fabrika çıkışı. Servise götürdükten sonra da yetkili serviste arabamla makas attılar, sülaleme sövdüler diye konu açmıyorsun o araçta. Yanlış hatırlamıyorsam sen yaşamıştın o olayı. Başıma gelse arabamı satar kapısından geçmem bir daha.