Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip volant hikayesi | kalipson adlı üye ile ilgili

Sayfa : 1 [2]

ghibli06
26-01-2014, 13:33
neyi sacmalıyoruz?
adamın taktıgı volan beni gram ilgilendirmiyorki isterse brodway volanı taksın, araba onun isterse döker benzini yakar, benim cebime giren yok cıkan yok
yanlız adama once megane rs denilen sonrada motorda sokulme laguna volan cıkan
volana ne diceksin, zaten onuda gec o volan 500 lira arada yani 500 lira bazıları ekmek yemiş kim yedi bu ekmegi ben adamı uyandırıyorum yoksa gene cebime giren yok, uyanıklılık yaparken bole yaparlar adamı senden uyanıgı cıkar ekmegini yer
bana deseydi ben laguna volan takıcam iyi kotu bulurduk onuda o paraya
neyse onuda kendi bilir gram ilgilendirmiyor herkesin parası malı kendine saygı duyarım sonuna kadar
napalım dünyanın sonu degil

benim takıldıgım mevzu bu degil
birinle iyi kotu anlastıktan sonra farklı arayısları devam ettirirse bir insan orda kafalarda soru isareti belirir. ben net bir insanım karsımdakindende onu beklerim
bir mal vardır ortada fiyatı sudur işine geliyorsa anlasırsın ve alırsın yada işine gelmez
almassın insanlarıda bosuna oyalamassın herkese senden alayım deyip 3 yeri birden idare etmessin, net olursun dersinki tamam kardesim fiyatın bana uymadı malın bana uymadı seni kafamdan eledim. hadi finalde birinle anlastın son dakka gene farklı bir alternatife donersen uydurma bir sebeple bu dahada kötü olur
acıkca deki kardesim ben sıfır volan buldum, evet senden bu volanı aldık ama farklı bir alternatif cıktı geri yollamak istiyorum, karısndakide biraz bozulsada finalde sana derki, tamam kardesim yolla geri npalım der gecer
ama olay malı boklamaksa olay cok farklı yere gider simdi oldugu gibi
o volanda bozuk falan degil
cok bilmiş ustalar demişki volanın ust tarafı dönüyor bu volan toparlamıyor o yuzden bozuk:D
eger o volan o sebepten bozuksa ben bugune kadar 2 kişiyi kazıkladım:D
cunku sattıgım volanlar 7-8 cm ileri geri donuyordu, adamlarda su an hayal goruyor bozuk volan kullanıyorlar
su an elimde 1 adet cıkma volan daha var oda donuyor ole, oda bozuk, denk gelirse bir kişiyi daha kazıklacam:D
güldürmeyin kendinizi ya, adı ustunde oynar volan
o volanın ustu zaten donmesi lazım
donmemesi lazımsa adam niye dual mass yapıyor, clio gibi single mass yapar gecerdi
o sıfır motordan alınan volanın ust kısmı donmuyor yani olemi:D peki:;)

peki ya sitede daha önce olan olaylar gibi, kalipson parayı gönderse diğer arkadaş malı göndermese ne olurdu? ya da söktük kırıldı kusura bakma başka volant bul deseydi? kalipsonun başka alternatiflere bakması neden bu kadar tepki görüyor cidden anlamıyorum, şu an garajımda bir sürü turbo ve parçası var, ne olur ne olmaz satın alıyorum kime ne? her dediğinize eyvallah ama adam madem bu almaktan kaçacaktı o kadar arayıp da neden parayı yatırsın? sanki mal konsinye geldi, arkadaş uyarsa öderim dedi parasını, sonrasında daha uygun buldu gelen malı b.kladı şimdi de göndermeye çalışıyor... ayrıca konuyu açan o bile değil...

yapmayın etmeyin bu kadar, karşıdakini bilerek volantı bozmakla itham etmek ona şerefsiz demektir, ustayı kendi komisyon alacağı parçaya yönlendirdi demek, onu ekmek yediği işte sahtekarlık yapıyor demektir, çoğumuzun bildiği Şahin ustaya bile dil uzatmak hiç kusura bakmayın ama kimsenin de haddi değildir...

600 lira için bu kadar adam suçladınız, bence artık susun, MRS i de ustaların çoğu hiç anlamıyormuş onu da öğrenmiş olduk sayenizde...

XSi
26-01-2014, 13:39
peki ya sitede daha önce olan olaylar gibi, kalipson parayı gönderse diğer arkadaş malı göndermese ne olurdu? ya da söktük kırıldı kusura bakma başka volant bul deseydi? kalipsonun başka alternatiflere bakması neden bu kadar tepki görüyor cidden anlamıyorum, şu an garajımda bir sürü turbo ve parçası var, ne olur ne olmaz satın alıyorum kime ne? her dediğinize eyvallah ama adam madem bu almaktan kaçacaktı o kadar arayıp da neden parayı yatırsın? sanki mal konsinye geldi, arkadaş uyarsa öderim dedi parasını, sonrasında daha uygun buldu gelen malı b.kladı şimdi de göndermeye çalışıyor... ayrıca konuyu açan o bile değil...

yapmayın etmeyin bu kadar, karşıdakini bilerek volantı bozmakla itham etmek ona şerefsiz demektir, ustayı kendi komisyon alacağı parçaya yönlendirdi demek, onu ekmek yediği işte sahtekarlık yapıyor demektir, çoğumuzun bildiği Şahin ustaya bile dil uzatmak hiç kusura bakmayın ama kimsenin de haddi değildir...

600 lira için bu kadar adam suçladınız, bence artık susun, MRS i de ustaların çoğu hiç anlamıyormuş onu da öğrenmiş olduk sayenizde...

+ volant takılmamış bile olduğu gibi geri gelecek.. sorunsuz ise (şahsen bende öyle olduğunu düşünüyorum) zaten bir başkası alır sıfır 2100 tl olan volant 600 tl ye havada kapılır..

dj_batukaan
26-01-2014, 13:49
neyi sacmalıyoruz?
adamın taktıgı volan beni gram ilgilendirmiyorki isterse brodway volanı taksın, araba onun isterse döker benzini yakar, benim cebime giren yok cıkan yok
yanlız adama once megane rs denilen sonrada motorda sokulme laguna volan cıkan
volana ne diceksin, zaten onuda gec o volan 500 lira arada yani 500 lira bazıları ekmek yemiş kim yedi bu ekmegi ben adamı uyandırıyorum yoksa gene cebime giren yok, uyanıklılık yaparken bole yaparlar adamı senden uyanıgı cıkar ekmegini yer
bana deseydi ben laguna volan takıcam iyi kotu bulurduk onuda o paraya
neyse onuda kendi bilir gram ilgilendirmiyor herkesin parası malı kendine saygı duyarım sonuna kadar
napalım dünyanın sonu degil

benim takıldıgım mevzu bu degil
birinle iyi kotu anlastıktan sonra farklı arayısları devam ettirirse bir insan orda kafalarda soru isareti belirir. ben net bir insanım karsımdakindende onu beklerim
bir mal vardır ortada fiyatı sudur işine geliyorsa anlasırsın ve alırsın yada işine gelmez
almassın insanlarıda bosuna oyalamassın herkese senden alayım deyip 3 yeri birden idare etmessin, net olursun dersinki tamam kardesim fiyatın bana uymadı malın bana uymadı seni kafamdan eledim. hadi finalde birinle anlastın son dakka gene farklı bir alternatife donersen uydurma bir sebeple bu dahada kötü olur
acıkca deki kardesim ben sıfır volan buldum, evet senden bu volanı aldık ama farklı bir alternatif cıktı geri yollamak istiyorum, karısndakide biraz bozulsada finalde sana derki, tamam kardesim yolla geri npalım der gecer
ama olay malı boklamaksa olay cok farklı yere gider simdi oldugu gibi
o volanda bozuk falan degil
cok bilmiş ustalar demişki volanın ust tarafı dönüyor bu volan toparlamıyor o yuzden bozuk:D
eger o volan o sebepten bozuksa ben bugune kadar 2 kişiyi kazıkladım:D
cunku sattıgım volanlar 7-8 cm ileri geri donuyordu, adamlarda su an hayal goruyor bozuk volan kullanıyorlar
su an elimde 1 adet cıkma volan daha var oda donuyor ole, oda bozuk, denk gelirse bir kişiyi daha kazıklacam:D
güldürmeyin kendinizi ya, adı ustunde oynar volan
o volanın ustu zaten donmesi lazım
donmemesi lazımsa adam niye dual mass yapıyor, clio gibi single mass yapar gecerdi
o sıfır motordan alınan volanın ust kısmı donmuyor yani olemi:D peki:;)

abi durum bu ise sorun ne ? ankaranin bozuk dedigi volani sen burda satabiliyorsun.. yani volan bozuk degil zaten olanda olmus yapacak tek bisey var parayi gonderip ankara ustalarina gore bozuk olan ama sizin yazdiklariniza gore sapasaglam olan volani alip bir baskasina satmak

bad cat
26-01-2014, 13:53
konu gereksiz uzadı arkadaşlar. sonuçta bu kul yapısı. fabrikasyon bozuk olabilir, yolda bozulmuş olabilir. buna bakan da kul; yanık değil der yanık çıkar, bozuk değil der bozuk çıkar. konuyu en başından beri takip ediyorum. lütfen birbirinizi daha fazla kırmayın. kul bu beşer de şaşar da. Sonuçta malzeme geri gönderilecek. sen gelince görürsün yada al işte yanık değilmiş de bozukmuş ben haklıyım gibi söylemlere iki tarafta devam ederse kalpler kırılacak.

Cliosportve
26-01-2014, 13:56

abi neyse herkes kendine gore haklı
yanlız renaultsport camiası biraz ufaktır ve herkes birbirini tanır o dedigin sekilde bir kazık kolay kolay kimse kimseye atmaz
sonra olay volanın geri alınması degilki ben inancla teldede konustum volanı geri almam vs tarzı birsey hicbir zaman demediki simdiye kadar
volanı zaten geri alıcak para geri gidicek
takılınan mevzu burda baska
inanc bir gun beni arıyor abi senin volanı almak isteyen kişi benim volanıda almak istiyor diyor, sizde burda bir aksilik yokmu?
sonra sunuda diyeyim ben filanca usta bilmemne parcacı tanımam kailede almam
ama ortada bir matematik var 500 tl ye alınabilen bir volan volan 1000 tl ye satılmıs
dedigim gibi beni cokta baglayan bir sey yok alan memnun satan memnunsa insallah kullanıcıda hayırlısyla kullanır
ama kusura bakmayında ermiş bile olsa su ulkede ustasıda parcacısıda gelecek 500e hayır demez herkez kazancının pesindedir bir kere once bu bilinmesi lazım
he tabiki ben su yaptı bu ayarlıyadı oteki gelen volanı bokladı diyemem onu işin içindekiler daha iyi bilir
ama matematik belli;)

Cliosportve
26-01-2014, 14:00
abi durum bu ise sorun ne ? ankaranin bozuk dedigi volani sen burda satabiliyorsun.. yani volan bozuk degil zaten olanda olmus yapacak tek bisey var parayi gonderip ankara ustalarina gore bozuk olan ama sizin yazdiklariniza gore sapasaglam olan volani alip bir baskasina satmak

volan benim degilki ;)
onu volanın sahibi dusunsun
ister satar ister atar isterse sokakta yuvarlar;)
benim için malzemenin cok kıymeti yoktur ki kendi malzememide koyarım satısa
işine gelen alır işine gelmeyen almaz tamamen bu gozle bakarım
cokda cabalamam

Oznsrl
26-01-2014, 14:02
Megane rs volan (http://www.renaultfanclub.com/megane-2-rs-fan-club-megane-2-rs-kulubu/69774-megane-rs-volan.html)

Kalipso usta bu konuyu açmanın sebebi nedir ?

Sende çok iyi biliyorsunki Laguna volanı takmışlar senin Arabaya ve sen İnanç abinin Sıfır volanına b.k atıyorsun geri Alması için :)

bu mesajı ben yazmadım konuyu takip eden bi arkadaşım yazmış görünce bende merak ettim neden böyle bi konu açılmış acaba :D

hem yanık diye takılmayan volan yanık değil bozuk çıktı ki oda sözde bu konuda Aytuğ abi gerekli açıklamayı yapmış zaten ki Gökhan abi olsun Aytuğ abi olsun mrs üzerine baya bilgili kişiler hayatları o arabalarla geçti. Baskıyı kurma örneği mesela kim biliyor ki yetkili serviste bile yapılmıordur belki ama araştırıp bulmuşlar öğrenmişler :) sanayideki x ustanın y ustanın bozuk dediği volan blki başka arabaların volanları baz alındığında bozuk diye yorumlanablr ama aytuğ abi gerekli açklamayı yapmş volan bozuk değil olması gereken o zaten :)

İnanç abinin bu kadar sinirlenerek malının arkasında durmasının sebebide o zaten malına sonuna kadar güveniyor ve ortada volana bi *** atma söz konusu neden *** atılmıştır iade edilmek isteniyor bilemem tabi ama bütün konudan ortaya çıkan şey volanın bozuk yada yanık olduğundan değil başka sebeplerle iade edilmek istenmesi ;)

ghibli06
26-01-2014, 14:04
abi neyse herkes kendine gore haklı
yanlız renaultsport camiası biraz ufaktır ve herkes birbirini tanır o dedigin sekilde bir kazık kolay kolay kimse kimseye atmaz
sonra olay volanın geri alınması degilki ben inancla teldede konustum volanı geri almam vs tarzı birsey hicbir zaman demediki simdiye kadar
volanı zaten geri alıcak para geri gidicek
takılınan mevzu burda baska
inanc bir gun beni arıyor abi senin volanı almak isteyen kişi benim volanıda almak istiyor diyor, sizde burda bir aksilik yokmu?
sonra sunuda diyeyim ben filanca usta bilmemne parcacı tanımam kailede almam
ama ortada bir matematik var 500 tl ye alınabilen bir volan volan 1000 tl ye satılmıs
dedigim gibi beni cokta baglayan bir sey yok alan memnun satan memnunsa insallah kullanıcıda hayırlısyla kullanır
ama kusura bakmayında ermiş bile olsa su ulkede ustasıda parcacısıda gelecek 500e hayır demez herkez kazancının pesindedir bir kere once bu bilinmesi lazım
he tabiki ben su yaptı bu ayarlıyadı oteki gelen volanı bokladı diyemem onu işin içindekiler daha iyi bilir
ama matematik belli;)

peki konuyu kalipson açsaydı 'RedSun nickli üye bana yanıl bozuk volant sattı, şimdi de malı geri almıyor, alsa da parasını sattığında ödeyecekmiş' dese ne olacaktı? ben satıcının neden bu konuyu açıp sonrasında bu kadar uzattığını anlamadım, sonuçta malı satan kendisi...

ghibli06
26-01-2014, 14:07
İnanç abinin bu kadar sinirlenerek malının arkasında durmasının sebebide o zaten malına sonuna kadar güveniyor ve ortada volana bi *** atma söz konusu neden *** atılmıştır iade edilmek isteniyor bilemem tabi ama bütün konudan ortaya çıkan şey volanın bozuk yada yanık olduğundan değil başka sebeplerle iade edilmek istenmesi ;)

süper anlamışsın herşeyi, zaten gidilen servis ve uzman kişiler de dışarıdan bir mal gelse de b.k atalım diye boş boş geziyorlar...

Cliosportve
26-01-2014, 14:09
konuyu aykut acsaydı volanda gercekten bozuk olsaydı redsun parayıda yeseydi
aykut haklı olurdu abi nolcak
gayet net:D
vay namıssız redsun derdik bizde:D
ama bu bir varsayım sadece

dj_batukaan
26-01-2014, 14:14
volan benim degilki ;)
onu volanın sahibi dusunsun
ister satar ister atar isterse sokakta yuvarlar;)
benim için malzemenin cok kıymeti yoktur ki kendi malzememide koyarım satısa
işine gelen alır işine gelmeyen almaz tamamen bu gozle bakarım
cokda cabalamam

benim anlatmak istedigim su... bi kisim volan bozuk diyor.. malin sahibi ve diger bi kisim bozuk degil diyor. ee malin sahibide bozuk degil diyor uzatmaya gerek yok..
konuyu basindan beri takip ediyorum yazildikca is cirkinlesiyor.

ghibli06
26-01-2014, 14:15
konuyu aykut acsaydı volanda gercekten bozuk olsaydı redsun parayıda yeseydi
aykut haklı olurdu abi nolcak
gayet net:D
vay namıssız redsun derdik bizde:D
ama bu bir varsayım sadece

peki bunu açabilecek durumda değil miydi konuyu kalipson? adamı yalancının şerefsizin önde gideni ilan edeceksiniz neredeyse de, adam öyle olsa konuyu kendi açardı burada savunma durumunda olması gereken de satıcı olurdu...

tekrar rica ediyorum, artık 600 km uzaktan tanımadığınız kişi, servis vs ler hakkında ithamlarda bulunmayı bırakın... kalipson da konya malı mı torostan çıkma mı ne aldıysa bu saatten sonra sadece kendini ilgilendirir, ancak kendi aranızda güler dalga geçersiniz nasıl kazıklamışlar adamı diye... burada gıyabında konuşup itham ettiğiniz kişiler bu olaydan çok rahatsız ve de tanıdığım kişiler, 600 liralık kişiler de değiller, lütfen artık konu kapansın...

Maxi
26-01-2014, 14:19
bu iş çok uzamadımı?

Oznsrl
26-01-2014, 14:22
süper anlamışsın herşeyi, zaten gidilen servis ve uzman kişiler de dışarıdan bir mal gelse de b.k atalım diye boş boş geziyorlar...

tamamda hiç bi usta bu volana yanık dememiş ki(volanı takıcak usta hariç) onlara göre yanık değil fakat bozuk ama iade edilme sebebi yanık olması burda büyük bi çelişki ortaya çıkıyor.

Alıcı başka bi forumda megane 2.0 t ile laguna 2.0t nin volanlarını araştırıyor.Aklıma tek neden geliyor megane a laguna volanı takılmış ilerde sorun çıkar mı çıkmaz mı ne olur ne biter o öğrenilmek isteniyor kafasındaki şüpheyi bi şekilde atması lazım :)

Zaten o volanda 500 liralıkmış 1000 liraya satın alınmış geçmiş olsun :)

ghibli06
26-01-2014, 14:28
bu iş çok uzamadımı?

bence de çok uzadı, TSE den rapor alıp getirse arkadaş yine kendini anlatamayacak bu kesin belli oldu, şimdi de 500 liralık volantı 1.000 liraya aldı diye dalgalar başladı... kusura bakmayın ama dünyada her işi bilen o çok küçük dediğiniz herkesin herkesi tanıdığı camia değil, burası Ankara, 1.000 liraya volant dahil 3.30 SACHS baskı balata takım aldığımı bilirim Başpınar BMW Ümit'ten... kazık yediyse de yanlış parça taktıysa da artık alıcıyı bağlar, konunun özünü de hiç bir şekilde değiştirmez...

RedSun
26-01-2014, 15:52
Suanda laptpoum yok ucagim yeni indi. Uygun bir firsatini bultugumda ben yazicagin son seyi yazicam. Eger haksizsam uzerime duseni yapicam. Kimsenin Parasi bende kalmaz. Ama kimseninde oyununa gelmem. O oyunu bozarim. Ben kiz gibi mal yollicam sonra benim malimin adi bozuk olucak yanik olucak. O malin ben tertemiz oldugunuda kanitlayacam.

burakcan
26-01-2014, 17:09
inanç ve aytuğ saçmalıosunuz artık. İnanç sen yanık olmadığı konusunda haklısın ama volan mekanik olarak bozuk. Takmaması hayırlı olmuş bozuksa özür dilerim diyeceğine siz bozdunuz diosun. Hayatında kaç tane volan değiştirdin taktın. Dual mass volan sadece bu arabaya mı ait. Adamlar deli mi senin malına zarar versin. Herkes karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Demek ki aynı şey senin başına gelsen volanı bozup geri yollayacaksın. Bana Allah muhammed demeyin de karıştırmayında.

Aytuğ sende yok uyanıklık yapıo diosun. Yapacak tabi adam mal alıo. Neresi avantajlıysa ondan alacak. Yok 4 yere sormuşmuş. Başka işiniz gücünüz yok mu arkadaş adamın kimlerden volan sorduğunun seceresini tutuosunuz. Serbest piyasa adam istediği yerden alır ki adam zaten sözünü tutmuş parasını yollamış malı almış. Mal gelinceye kadar arabasını sökmüş beklemiş. Mal yanık denilince otomatik olarak araştırma yapmış 1000 liraya X volanı Y volanı neyse ne koymuş kendince sorununu halletmiş.
Hala tutturdunuz laguna volanı laguna volanı. Tamam takmış bitmiş size ne adamın ne taktığından arkadaş. İsterse toros volanı koyar. İşini görüyorsa sizi ne alaka eder. Bide tutturdunuz bizim volanı almıştı ama 1000 liraya 0 ını alınca bunu almaktan vazgeçti. Adam manyak mı o zaman sizden gelecek malı beklemezdi gider alırdı 1000 liraya onu takardı. Size parasını verdikten sonra neden başka malın peşine düşsün. Yok ustası paragözmüşte şuymuş buymuş. O onlar arasında ve sizi alakadar etmeyen mesele.
Hayırlı olsun geçmiş olsun kusura bakma yolla malımızı al paranı diyeceğinize adamlar için demediğiniz şey kalmadı. Ayıptır insan utanır yaw. Bana usta yanık die takmadı demeyin sonuçta adam yanlışlıklada olsa bozuk malın takılmasını engellemiş.

abi olayı çok güzel özetlemişsin ağzına sağlık

kalipson
26-01-2014, 17:41
Vay arkadaş... Ürün gelmeden, ürünü görmeden, mal nedir ne değildir diye Inanc hariç kimseye hafiyelik yaptırmadan parayı gönderen biz; sahtekar, yalancı, düzenbaz ve de şerefsiz olduk iyi mi?? Allah razı olsun...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bu arada, ben araştırdım. Volan, Laguna volanı olsa gene iyi. Depoda kaybolmasın diye Laguna motoru üzerine tek civata ile tutturulmuş Toros volanı.
Biz de zaten hiç arabalarımıza özen ve olması gereken ilgiyi göstermiyoruz. Herkesi, sizin o kutsal(!) camianızdaki, arabaya çivi çakmayan ama chiple miple doldurup da tertemiz araba diye kakalamaya çalışan bazı tiplerden sandınız.

Şöyle bi anekdotumu da paylaşayım... İlk RS'imi Burç adında bir beyfendiye satacaktım. Tekirdağ'da. Adamla anlaştık, adam İzmir'e geldi. Abi dedim arabayı gösterelim. Adam yok, ben referansımı aldım da geldim dedi ve arabayı göstermedi. Ertesi gün satışı yapacaktık. Sabah hesabına bakarsın, öğlen de satışı yaparız dedi. Ertesi gün oldu; baktım saat 8:** 'da para yatmış. Ok... Telefon açtım, teşekkür ettim... Öğlen buluştuk, doğru notere. Ne olsa beğenirsiniz? Tüm TR'de noterlerde sistem kilitlenmiş. Akşam noter dükkanı kapatana kadar bekledik ama nafile. Tunç bey demez mi arkadaş ben ertesi gün Diyarbakır'da doğalgaz toplantısına gidecem diye... EE ne olacak? Araba sende kalsın.. Eee para? O da sende kalsın.. Para da araba da 1 hafta bende kaldı. Sonra geldi aldı. Gel zaman git zaman o da Erdal(ebas) kardeşimize satmış...
Kıssadan hisse... Güvenen adam güveneceği adamı da biliyor. Sizler gibi çirkinleşmiyor !!!
Seni nerden bilirim diyenler de herşeyi soruşturdukları gibi, bizi de soruştursunlar; bakalım ne çıkacak... ???

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Şunu da gördüm ki; ne yazık ki çoğumuzun psikolojisi bozuk. Herşeyin net olduğu şeye inanmamak ve o da önemli değil de güvensizlik!! Bunu isterseniz araştırın. 0-2 yaş arası çocukları ilgilendiren ama bu dönemde yaşananlar kişinin ne yazık ki ömrünün geri kalan kısmını ilgilendiriyor. Buna da "Temel güvene karşı güvensizlik" deniyor.
Eğer çocuğun bazı temel ihtiyaçlarının üzerine hakkaniyetle ve bilinçsizce(bilinçsizce diyorum bakın; polemik lazım değil. Tüm annelerimizin de ellerinden öpüyorum) yaklaşılırsa; yani yapılıyor ama eksiklik ya da azlık varsa kişide başkalarına karşı, hemen hemen her konuda başkalarına karşı güvensizlik duygusu oluşuyor. ALLAHTAN BUNU HER EĞİTİM BİLİMCİ VE PSİKOLOG BİLİR. ALLAHTAN ŞAŞMAZ'A GİTMEYE GEREK YOK. ARAŞTIRIN İSTERSENİZ.
Benim kaç sayfadır, gördüğüm bu; kusura bakmayın. Tabii ki kuşkuyla yaklaşmak da bi erdemdir bi yerde. Aksi olursa zaten saflık olur; benim bu alışverişimde yaptığım gibi. Ama artık herşey ortadayken, hala zırvalanıyorsa adamın çocukluğunda aranıyor bazı şeyler. Herşeyi bilen RS uzmanları da bu konuda gereken bilgilendirmeyi yapacaklardır !!!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

İnanc bey, senin hic Ankara'ya uçusun yok mu? Burda araba da var. Gel beraber gidelim, gösterelim. Eğer volan, harbiden sağlam(!) ise gene bende kalsın. Ya da volan da sende kalsın, para da. Diyorsun ki vay volan sağlammış, vay ispatlayacakmışım, vb. vb. Kusura bakma da bizi "change"çi ilan edip, yayları değiştirmediğini nereden bileyim, bilerek zarar vermediğini nereden bilelim, bakarak alsaydınız kardeşim zorla mı sattık diyen sana mı inanacağız şimdi? Ya da nasıl inanacağız, güveneceğiz??

Bu arada, gördüm ki volanı 1.000 TL'ye arayan, öyle şey mi olur, zırt pırt bulunan bir parça mı sanki diyen hiç kimseden bana bi talep gelmedi henüz. Benle daha tanışmadan EVRENLER OTO'ya giden Armağan ve Can kardeşimden de böyle bişey gelmedi, ya da telaffuz edilmedi. He, diyeceksiniz ki ihtiyaçları yoktur. O zaman neden soluğu EVRENLER'de aldılar? Allah selamet versin; çok değerli insanlar. Bu saçma olay sayesinde bi tek bu hayırlı olay ortaya çıktı da tanışmış olduk.
Abi, İnanç'ın o volan temizmiş, ben vereyim 600 TL'yi de gönderiver benim olsun volan diye!!! Madem volan sağlam ve tertemiz... Buyrun arkadaşlar; satılık volan... Adım gibi eminim, İnanc'a da öyle bi talep gitmemiştir.

Madem, tertemiz ve o paraya bedava.. Buyrun beyler!!! Volan bu ya, her zaman bulunmayan ve hele hele o paralara baba oğluna vermiyor ya.. KAÇIRMA VATANDAŞ !!! SIFIR ÇİZİKSİZ VOLAN VATANDAŞ !!!

Diğer bi husus... Armağan kardeşimin volanı götürdüğü bir diğer yerin adı da "KARAARSLAN TORNA" idi. Erhan & Hüsnü KARAARSLAN. Şaşmaz'da. Tel.: 0 533 232 14 91
Aslında bunlar tornacı da değil zaten.. Ayvalık Tostu yapan ama yıllardır Maliye'ye baskı balatacı, tornacıyız diye kazık atan(!) insanlar zaten. Double Mass volan görmüşler midir daha önce hayatlarında hiç bilmiyorum ama duvarda "double-kaşar" tost vardı menü listesinde. Tost da ikram ettiler de yemedik... Siz yersiniz belki diye yazdım. Yerseniz...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sizinle ayrıca, Mustafa Ustaymış, Şahin Ustaymış, vb... artık konuşmuyacağım. Klavyeden usta oldu çoğunuz; ama onlar bir çırak olamadılar. Herkesi kazıkladılar. Türlü kumpaslar yapıp bize kazık attılar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bülent abi, sen de sağolasın değerli fikirlerni paylaşmışsın ama "ALGIDA SEÇİCİCİLİK" denen şeyde de bu anlattığın insanların sıkıntısı var. Hala anlayamıyorlar şu yaşananları. Vay ben yanmış demişim de, usta da yanmış demişmiş. Ama en baştan bozuk dememiş, o da sadece yanık demiş en baştan. Ne olduysa, sonradan volan bozuk çıkmışmış.... Armağan ve Can hocamlar arzu ederlerse bu konuya da noktayı koyarlar da neyse. Konuyu açan zat-ı muhterem yüzünden adımız bir kere yalancı, kumpasçıya çıktığı için hala bir çoğunuz inanmamasını da çok kötüye yormamak lazım. Çamur at izi kalsın.
Bazılarının da işine gelmiyor...

Ayrıca, Allah korkusu değil de cebimden haksız yere edindiğim de olsa çıkacak diye oluşmuş olan para korkusu çok tehlikeli birşey. Allah şaşırtmasın; her yere götürür adamı.

kelalper
26-01-2014, 20:16
yaw arkadaş inançla alakalı ve inanç dahil bu işle uğraşmayan herkes usta ankaradaki usta diye takılan ankaranın ve türkiyedeki birçok arabada baskı balatası çalışan adamlar çoban oldu ya ne diim. Eline volanı alsa bomba diye kaçacak adam bile görmeden o volan sağlam yaw diyor. Helal valla.

CUB
26-01-2014, 20:19
Aykut (Kalipson) hocam öncelikle ben Evrenlerde filan soluğu almadım burada bir yanlış anlaşılma var.Ben Evrenlere en son ne zaman gittim onu bile hatırlamıyorum. Lazım olmasa gitmezlerdi gibi bir ifade kullanmışsınız buradan beni tanımadığını zaten anlıyorum. Ben aracıma servisten başka hiçbir yerde el sürdürmüyorum ve o kadar da Şaşmaz da esnaf olmama rağmen. Ben ucuz volan buldum hemen gidelim alalım hemen de taktıralım diyecek biri değilim. Al tak yapamam kısacası sizin gibi ; mutlaka servis olmalı ve o şase ile sipariş edilip öyle takılmalı volanım. Zamanı gelince de gider araç servise baskısı da değişir gerekiyorsa volanı da.
Kaldıki Can hocam ve Armağan son sözü söyler demişsiniz. Siz kendi aranızda halledemiyorsunuz diye biz geldik yardımcı olmaya çalıştık lütfen bizi taraf olarak göstermeyin. Ben gayet açık şekilde ustalardan aldığınız bilgiler doğrultusunda bu ürün ‘’bozuk ‘’ dendiğini yazdım zaten.

thedevil
26-01-2014, 20:21
O değilde Sİ arayan var mı ?

kalipson
26-01-2014, 20:38
Aykut (Kalipson) hocam öncelikle ben Evrenlerde filan soluğu almadım burada bir yanlış anlaşılma var.Ben Evrenlere en son ne zaman gittim onu bile hatırlamıyorum. Lazım olmasa gitmezlerdi gibi bir ifade kullanmışsınız buradan beni tanımadığını zaten anlıyorum. Ben aracıma servisten başka hiçbir yerde el sürdürmüyorum ve o kadar da Şaşmaz da esnaf olmama rağmen. Ben ucuz volan buldum hemen gidelim alalım hemen de taktıralım diyecek biri değilim. Al tak yapamam kısacası sizin gibi ; mutlaka servis olmalı ve o şase ile sipariş edilip öyle takılmalı volanım. Zamanı gelince de gider araç servise baskısı da değişir gerekiyorsa volanı da.
Kaldıki Can hocam ve Armağan son sözü söyler demişsiniz. Siz kendi aranızda halledemiyorsunuz diye biz geldik yardımcı olmaya çalıştık lütfen bizi taraf olarak göstermeyin. Ben gayet açık şekilde ustalardan aldığınız bilgiler doğrultusunda bu ürün ‘’bozuk ‘’ dendiğini yazdım zaten.

Can hocam, sizin art niyetli, hafiye kılıklı biri gibi nitelemek istemedim. Yanlış anlattıysam, affola...

Durumu anlatmaya çalıştım sadece.

Saygılar...

kalipson
26-01-2014, 20:40
yaw arkadaş inançla alakalı ve inanç dahil bu işle uğraşmayan herkes usta ankaradaki usta diye takılan ankaranın ve türkiyedeki birçok arabada baskı balatası çalışan adamlar çoban oldu ya ne diim. Eline volanı alsa bomba diye kaçacak adam bile görmeden o volan sağlam yaw diyor. Helal valla.

"Tank mayınına benziyor bu... Nedir bu hocam?" diyen o kadar çok ustayla(!) karşılaştık ki... Anlatsam inanmazsınız. :)

Hoş, anlatınca da inanmayan zat-ı muhteremler de var...

kalipson
26-01-2014, 20:44

Sen ne diyosun abi ya... Tam yüksek lisans tezi yapılacak, üzerine uğraşılacak konu. Ama konu, volan üzerine değil. Psikoloji üzerine olabilir. İnanma güçlüğü, hayaller görme, vb. vb.. Ucu açık. Çok tez çıkar buradan.

Neyse, pazartesi günü göreceğim şeyler doğrultusunda ben salı günü hukuken yapacağımı bilirim. Çoğu iyi niyetli, saf, art niyetsiz ve bütçesine göre hareket edeyim de çoluğumun çocuğumun rızkını su gibi harcamayayım deyip de arayışlar içerine girebilecek arkadaşlara da yol gösterici olur. Böyle birşey yaşarlarsa yol yordam öğrenirler en azından. Bize de bi hayır duası etseler ne ala, etmezlerse de Allah razı olsun.

Ondan sonra, konu nasıl açılırmış bu sitede hep beraber göreceğiz dostlar !!!

Enes-x
26-01-2014, 20:51
Bu konu neden bu kadar uzadı ki

Herşey açık saçık ortada alıcı ustasının tavsiyesiyle malı beğenmemiş iade edip parasını istemek en doğal hakkı.

Satıcının dediği gibi belkide 100k km sorunsuz gider o volan ama adamın içine sinmediyse ki o görüntü ile benimde içime sinmezdi iade istemesi gayet etik.

kalipson
26-01-2014, 21:06
Bu konu neden bu kadar uzadı ki

Herşey açık saçık ortada alıcı ustasının tavsiyesiyle malı beğenmemiş iade edip parasını istemek en doğal hakkı.

Satıcının dediği gibi belkide 100k km sorunsuz gider o volan ama adamın içine sinmediyse ki o görüntü ile benimde içime sinmezdi iade istemesi gayet etik.

Ben en başta görüntüye ve ustanın bu volan bozuk demesine ve takmamasına takıldım. Sonra da acaba bana sıfır volan itelemek için mi böyle konuştu etti dedim. Sağa sola konu bile açtım...

Ama başka başka ve benim değil de başka arkadaşların ricası üzerine gidilip gösterilen yerler de tereddütsüz aynı şeyi söyleyince olay zaten benim için bitmiştir.

Yani, olay etiklikten öte bi durum hocam.

ArMy
26-01-2014, 21:27
Şimdi görüyorumki sürekli Can abiyle benim ismim geçiyor son sayfalarda...

Öncelikle parçacıya giden benim.1000tl'ye MegRs volanı denirse ve ref istenince verilemezse gider bi sorarız.Hatta önceki sayfalarda GökhanRs ara bi sor demiş bana.Ben de özelden dedimki abi dur uyandırma kıllık yaparlar kendim gidip sorucam.Ki gittiğimde de gene referansı vermedi parçacı.Benden sonra kalipson gitmiş ona söylemiş biri geldi özellikle referansı vermedim diye.Bu işin sıfır volan boyutu :)

Ayrıca ben oraya zaten kalipson'a ön yargıyla gittim ve bunu yüzyüze kendisine de söyledim.Forumdaki yazdıklarıyla ikili tartışmamızla bende iyi izlenim oluşturmamıştı.. Ben İnanç'ın haklı olduğu düşüncesiyle gittim.Can abi uğruyacağım diyince bende beraber gider bakarız ak g.t kara g.t çıkar meydana düşüncesiyle gittim. Ki tekrar belirtiyorum bunları kalipsona da benzinlikte durduğumuzda söyledim. :)

Volanı sağa sola döndürüp baktılar denmiş üst postlarda. Volanın testleri İnanç'ın şu postundaki şekilde birebir yapıldı;
http://www.techturkey.com/forum/7292442-post127.html

Ayrıca kalipson bize ilk mesajlarda teşekkür etmişsiniz ama son mesajlarda gene şiraze kaymış..Bilmiyorum farkındamısınız veya unuttunuz mu.Eğerki biz oraya gelmesek ben o volanı ustama ve tornacıya göstermesem siz hala burda debelenecektiniz.Volan yanık(ki yanık değil) - bozuk diyecektiniz ve kimseyi inandıramayacaktınız.Burda herkesin yazdıklarına tek tek cevap verebilecek güvene sahipseniz bunda bizim de payımız var.

Uzun lafın kısası bizim ismimiz sürekli geçmesin.Ne gördüysek yazıdık.Artık aranızda anlaşın uzamasın konu..

RedSun
26-01-2014, 21:29
olayın en başına dönelim.

sen aytuğ ile hafif volanda prensipte anlaştın, daha sonra bendeki volanı görünce o volanı almaktan vazgeçtin beni aradın ve 800 lira yazdığım fiyatı 600'e indirdin. eyvallah dedim. senin işin görülsün bende aytuğdan hafif volanı alayım dedim.

Bana kesinkez konuştun dedinki o volan benim arkadaşım kimseye satma! Aracım sökülmeden parasını senden istemedim. Ne zaman sölülür ozaman yollarsın dedim. Akabininde söküldü.

Ben resim çekmedim video çekip sana göndermedim burda hata ettim. Ama senden benden resimini talep etmedin sende burda hata yaptın.

Sen beni arayıp bu volanı alıcam dediğinde artık o volan senindi. Parasını yolladın kargoya verdim. Bunu kargoya verdimde bu volan artık benim değil senin volanındı.

Diyosunki ben bu volana kasti olarak bişey yapmadım yaptırmadım, eyvallah! Bende diyorumki bu volan benden çıktığında olması gerektiği gibi sağlamdı. -bunuda kanıtlıcam-

Eğer sende bir sorun yoksa bende bir sorun yoksa bu iş nerde patlak veriyor? Kargoda!
Sana bu volan gelene kadar kargoda başına bişey gelmişse benim suçum ne? Sana suç sende de demiyorum.

Bu volanı kargoya senin malın olarak verdim ve belirttiğin servise gitti dimi? Ustan bu malın yanık olduğunu aracına takmadan çıplak gözle görebiliyordu madem neden kargo ona ulaştığında kargocunun önünde ürünün kontorlünü yapmadı? Ürünün paketini açamak 20sn, kontrolünü yapmak 3dk! Kargocuyu orda 3dk 20sn bekletip kontrolünü yapıp daha sonra yok kardeşim bu ürün bozuk ayıplı pis kaka diyip zabıtını tutturup geri yollabilirdi.

Şimdi diyebilirsinki bana göstermek için bana kanıtlamak için. Sen zaten ustana güvendiğini, itimat ettiğini söylüyorsun. Belliki volandan pekde anlamıyorsun yani sana göstermesi kanıtlaması senin için pek bişi ifade etmiyor bu sebeplerden dolayı. Geldiği gibi geri yollsaydı.

Neyse, ustan volanı aldı sana bu yanık dedi! Bozuk demedi! Sen bu volanı sağa sola göstermeye gittikten sonra, yanık olmadığını anladıktan sonra adı bozuk volana çıktı ne hikmetse. Diyeceksinki Armağanlarda bunu aldı gösterdi bu böyleydi. Yahu ben senin ne olduğunu olmadığını nerden bileyim! Ne bileyim bi anlık sinirle volanıma bi zarar vermediğini? Seni tanıyomurum arkadaşım? Sana neden inanayım?

Madem bu volan bozuk! Yolla bakalım arkadaşım bunu bana. Bunu söken nasıl söktüğünü ne halde söktüğünü biliyor! Bana gelen volanla aynı kondüsyona sahipse zaten bozuk değildir paranın da hepsini alırsın!

Ha ama değilse öyle yada böyle bu volan bozulduysa herhangi bir sebepten dolayı bunun başına bişey geldiyse bunun ceremesini ben neden tek başıma ödeyeyim? Seninle bir ticarete girmişiz ve sonucunda beklemediğimiz şeyler olmuş neden kabak benim başıma patlıyor? Sana zorlamı sattım bunu? Sen istedin aldın. Madem iki çizik bi kaç siyah iz yüzünden aracına bu volanı takmayacak kadar pimpirikli bi adamsın laguna 2.0 mı megane 1.9dci volanımı aracına nasıl taktırdın? İstanbuldan bir arkadaşına aldırsaydın, ona baktırsaydın ona kontrol ettirseydin!

Kusura bakma bu işte seninde başın yanıcak birazcık. Ama benim başım seninkinden daha çok yanıcak. Sırf sana bu volanın benden çıkarken temiz olduğunu kanıtlmak için sana yollamadığım 300 liranı yarın TSK'ne bağış olarak yatırıcam ve dekontunu buraya koyucam. Burdan anlaki dostum ben seni kazıklamaya çalışmıyorum! Ben parasının peşinde değilim! Benim burdaki yegane savaşım sana bu volanın benden çıkarken temiz olduğunu kanıtlamak. Bak güzel kardeşim burda benim cebimden 600 lira gidiyor! varsın olsun gitsin çıkacağı varmış çıksın! Ama burdaki hatalar zincirinin bir kısmı sana ait ve ceremesini benim çektiğimin yarısı kadar çekiceksin. Sonuçta sana sıfır garantili ürün yollamadım. Bu yüzden kargoda sigortalı olarak yollayamadım. Ben cebime para indirmiyorum, senin helal etmediğin parayı ben helale çeviriyorum. Volanım senin paranla benim vesilemle bir askerin montu, botu, kamufulajı olucak.

Sabah 3 den beri tayyarenin içinde bir oraya bir buraya gittik durduk şuanda kafamı toparladığım kadarıyla yazabildim. sonuç olarak ne çıkartırsın ne çıkartırsın bilmem ama senin paran bende kalmadı! kalmazda! benim senin parana puluna ihtiyacım yok seni kazıklamak gibide bir çabam yok! Bilsemki emin olsamki sen bu volana zarar verdin yada verdirttin ozaman paranın yarısını bile yollamazdım. Ama emin değilim hakkın bana geçmesin. Kargoda başına bişey geldiysede bunun sonucuna ikimiz katlanıcaz.

Şimdi ister mahkemeye git, ister AIHM'ne git umrumda değil. Benim gönlüm kuş gibi, çok rahat! Sanada söyleyeceklerim burada bitti. Sen bundan sonrasına yazsanda benim için hiç bi anlam ifade etmiyor. Senin haram ettiğin para yarın sana dolaylı yoldan geri dönecek. Yani senin hiç bir zararın yok ama ben volanımdan, 600 liramdan oldum. Hadi şimdi sevin :)

Saygılar
İnanç.

kalipson
26-01-2014, 21:32
Armağan hocam... Arkadaşın kafasına bi türlü volanın bozuk olduğu sokamadığımız için sürekli sizin adını geçirdim. Kusura bakma; kendi adıma özür de dilerim.

EVRENLER'deki arkadaşa ben de şakayla karışık çattım sonra; ya arkadaş neden vermiyorsun diye. Bu camia(!) küçük, gene polemik çıkacak dedim. Ama bunu dediğimde ne biz tanışmıştık, ne de birbirimizin ne tür insanlar olduğunu haliyle anlamamıştık. Samimi olduğu arkadaşlar görüşür eder, isterse sorar.

Şiraze kayma niyetim inan yok; buluştuğumuzda da konuştuğumuz gibi.. Yazıyla tam anlaşılamıyoruz... :)

Saygılar.

kalipson
26-01-2014, 21:41
Valla kardeşim, senin hayırseverliğin beni bağlamıyor. Ben verdiğim parayı geri alacağım. Kusura bakma; biz askerin botunda, çorabında değiliz. Bana bunlarla hiç gelme, bana da hiç anlatma; keza ben TSK'da yeri geldiğinde canımı vermek için halihazırda zaten çalışıyorum. Hem de çok şükür en uç noktasında. Detayına girmeyeceğim. Sen bağış yapacam, para verecem dersin; biz de canımızı !!!

Bu hassas konulara hiç girme, iyice batma. Rica ediyorum. Düşman milletlerin, düşman insanları değiliz en nihayetinde. Savaş da yok.

Ama hala, bu volana zarar verdine getiriyorsun. Bu volan sıfırdı diyorsun. Hala konuşabiliyorsun. Yemin ediyorum YUH !!!

Sen benim paramı gönder, sonra o hatasız olduğunu iddaa ettiğin volanı satarım dediğin gibisat; parasını da nereye yatırırsan yatır.

Ya da sen bilirsin. Ben bunu hukuki boyutlara da taşımayı düşünmüyordum ama adamda ne haysiyet ne şeref bıraktınız şu lanet volan yüzünden açtığınız şu konu ile.

McS_R53
26-01-2014, 21:43
No comment

Diyim vazgectim yorum yapmaktan