Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip volant hikayesi | kalipson adlı üye ile ilgili
Kendi aracıma bundan 1-2 ay evvel aldığım sıfır baskı balata ve volanımı 1000km hadi en fazla 1500km kullandım.
Bu kiti aldıktan sonra aracım zaten arıza verip verip durduğundan doğru düzgün süremedim bile.
akabininde geçen hafta motor indi yapılmaya başladı. bu arada hafif volan buldum ve kendi volanımı satışa çıkarttım. kalipson adlı üye talip oldu ve ankaraya yolladım.
aşağıda resmini paylaştığım volanın yanık olduğunu kendisine söylemiş ve inandırmış.
sıfır baskı balata ile kullanılan sıfır volanda böyle izler normal değilmi?
USTA!'nın dediği gibi yanık olsa benim baskı balatam bitik olmazmıydı?
ben sattığım üründen eminim, nasıl kullandığımdan eminim ama bu ustayı aradığımda bana bu volan nasıl yanar bana bir açıklama yaparmısın dediğimde "sen kendin daha iyi bilirsin" deyip kısa kesip bir cevap veremedi.
şimdi Allah rızası için max 1500km deki bir volanın nasıl olcağını ve bu volanda sıkıntı varmı yokmu resimlerden gördüğünüz kadar açıklayabilirmisinz?
soldaki ayna gibi olan benim volanım. sağdaki kendi aracından çıkan volan.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1002206_10152554634468502_2137296888_n.jpg
benim volan
https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1606980_10152554634503502_1987038730_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1560633_10152554634173502_1181454895_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/482510_10152554634243502_2093544209_n.jpg
edit: usta sıfır volan takmış :) bilginize
hakim olduğum bi konu değil ama resimlere bakıldığında volan pırıl duruyor daha 0 parlaklığı üzerinde :D
hakim olduğum bi konu değil ama resimlere bakıldığında volan pırıl duruyor daha 0 parlaklığı üzerinde :D
benimde hakim olduğum bi konu değil ama o volanın temiz olduğunu ben biliyorum.
açıklık getirebilcek kimse yokmu?
bende 2 bin yaptım volanımla ve baskı balatamla sonra soktuk manzara bu sekılde degıldı yanı en kucuk bır yanık yoktu taslatıp taktıgımızda nasılsa o sekıldeydı. bu sankı bana bıraz yanmıs gıbı geldı ama bu tabı her aracta aynı olucak dıye bır sey yok belkı normaldır rs ıcın
bende 2 bin yaptım volanımla ve baskı balatamla sonra soktuk manzara bu sekılde degıldı yanı en kucuk bır yanık yoktu taslatıp taktıgımızda nasılsa o sekıldeydı. bu sankı bana bıraz yanmıs gıbı geldı ama bu tabı her aracta aynı olucak dıye bır sey yok belkı normaldır rs ıcın
volanın kafası oynuyomu sende?
volandaki yanık bu şekildemi olur?
bu arada 2. resime bakıldıgında yanan volanla alakası yok gibi puruzlu yuzeye sahıpduruyor goruntu olarak yanık gıbı gorunebılır cok az ama onemlı olan yuzeyınde puturlerı resımden bıle gorunuyor kullanıp denemek lazım kısacası benım fıkrım
volanın kafası oynuyomu sende?
oynamıyor sen konuyu actıgında ılk resım vardı net goremedım suan 2. resımde hersey ortada zaten volan bence dırek kullanılır yuzeyındekı puturler 2. resimde gorunuyor :icon_tup:
oynamıyor sen konuyu actıgında ılk resım vardı net goremedım suan 2. resımde hersey ortada zaten volan bence dırek kullanılır yuzeyındekı puturler 2. resimde gorunuyor :icon_tup:
aynen sen diyince bende şimdi dikkat ettim. çizgileri belli oluyor.
eğer bu bu volan 1500 değilde 10000km yapmış olsaydı inanıyorumki o izler sürtünmeden dolayı silinip giderdi. yanlış mı düşünüyorum?
Volan yanarmı ya???
ontheair
24-01-2014, 19:28
Volan yandığı zaman mor-mavi bir renk alıyor. En azından ben daha önce yaktığımda öyle olmuştu. Otto'nun ucu yanık tabir edilen egzozları gibi oluyor rengi.
Cliosportve
24-01-2014, 19:37
Kötü yorum yapmak huyum degildir ama bu konuda USTA sanki iscilik ucretinden alicagi ucret tatmin etmedigi icin parcadanda kazanc elde etmis ...
Senide ekarte etmis :)
Klasik sanayici zihniyeti ...
Anlastigi parcacidan indirimli alip ille birsekilde dayar :)
açıkcası ben olayın şöyle olduğunu düşünüyorum;
Arkadaşın aracındaki volanın dual mass olduğunu bilmeden usta bu kırık yenisini alman gerek dedi.
benden aldığı volanında aynı şekilde olduğunu görünce almaktan vazgeçti.
yarın benim baskı balatanında resmini koyucam buraya. eğer bu volan o ustayım diye geçinen adamın dediği gibi yanık olsaydı benim baskı balatamın durumunun içler acısı halde olması gerekirdi.
bu arada bu USTA! ankarada bronz baskı balata yapan şahin ustanın arkadaşa önermiş olduğu bir yer.
kaldı ki bu volanın üzerindeki çizgileri dahi duruyor.
bugüne kadar çok malzeme sattım hepsinin ardından hayır duası aldım ama anlatamadığım daha doğrusu anlatmak istemediğim çirkinlikler oldu bu olayda.
ben kendim utandım bunları yaşayınca...
kalipson
24-01-2014, 20:34
Hazır konu benimle alakalı; ee bi iki çift laf da ben edeyim... :)
Bahse konu (ismi lazım değil ama eğer yukarıdaki yazılanlar gibi kar amaçlı bi yaklaşım varsa sıkça bahsederim) servise, TR'de birçok performans tutkununun bronz balata yapımı için direkt kapısını çaldığı sevgili Şahin Usta tarafından bizzat beraber gidildi... TR'de birçok kişiyle samimiyeti ve bağlantısı olan Şahin Usta'nın koskoca Ankara'da önerebileceği ve ısrarla beraber gideceğimiz tek yer burası olmasa gerek... Sonra araç söküldü edildi.. Liftte kaldı.. vb. vb..
Sonrasında Inanç hocamın aracından çıkan henüz 1.000 km.de olduğunu söylediği volanı beklemeye başladık. Sağolsun hem fiyatta hem de ulaştırmada yardımcı da oldu ve gönderdi; her ne kadar bi iki defa volan gelmeyecek mi diye sorduğumuzda sonrasında zılgıtı yediysek de. :)
Velhasıl kelam, bi şekilde volan elimize ulaştı ve hemen ardından usta bizi aradı. Bu volan yanmış diye... Israrla nasıl olur dediğimde ve detaylı anlatmasını istediğimde, volanın yüzeyinin yanmış olduğunu söyledi. Ve atlayıp soluğu ustanın yanında aldık. Nedir bu yanık olayı diye... Arabadan da parça bazında çok da anlamayan ben, hakikaten ve sizlerin de resimlerde göreceği üzere volan üzerindeki yanık izlerini gördük ki hiç de öyle az gözükmüyor. Bu nasıl olur ben de anlam veremedim... Volan, metal kondüsyonu olarak ben buradayım diyor ama yüzeyi aynı şekilde konuşmuyor. Çizgiler düzgün ve net ama o yanık lekeleri nedir ben de anlamadım...
İnanç bey de itimatımın olduğu bi arkadaştır ama böyle bi macera da yaşadık... Yarın, bunların sebebini çoğu site takipçisinin itimat ettiği bi iki yere daha soracağım...
Saygılar..
ghibli06
24-01-2014, 20:37
volantın taşlama izleri hala üzerinde bu fotolarda belli oluyor ama yanma olayı farklıdır, o tamamen volantın aşırı ısı görmesi ile alakalıdır, yani yüzey sıfır olsa bile volant yanabilir...
burada yüzey temiz ama sanırım balatanın bastığı yüzey tam dengeli değilmiş, mavi-morlar yanma belirtisidir, canlı görmek lazım tabi... bu arada Şahin ustanın tavsiye ettiği dükkandan da kolay kolay sıkıntı çıkmaz...
kalipson
24-01-2014, 20:42
Bülent abi.. Seni de andık Şahin Usta'yla gıyabında... Bronz balata yapacaktık biz de ama evdeki hesap çarşıya uymadı. OEM takılıyoruz.. :)
Saygılar..
ghibli06
24-01-2014, 20:47
Bülent abi.. Seni de andık Şahin Usta'yla gıyabında... Bronz balata yapacaktık biz de ama evdeki hesap çarşıya uymadı. OEM takılıyoruz.. :)
Saygılar..
iyi anmışsınızdır umarım :) aynı anda yazmışız senle, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla az da olsa bir yanma görüyorum ben ama canlı görmediğim için birşey diyemem, haa o kadar yanıkla bir zarar görmüş müdür onu da bilemiyorum...
kalipson
24-01-2014, 20:53
Bülent abi... yanıklar çokça.. Yani 3-5 tane olsa zaten takılmak paranoyakça olur; ki usta da muhabbet kurulacak bi beyefendi. Art niyeti konduramıyorum...
Ön amortisörler de değişti mesela. Mais'in kuleler de değişecek dediği kulelerin değişimine gerek yok dedi. Yani, parça temin edip oradan da para kaldırmayı düşünecek birisi değil.
Bu arada, işyerin oralardaysa araç çıkınca bi çayını içmek isterim. :) Eski BMW fanlarından kim kaldı... :D
ghibli06
24-01-2014, 20:57
Bu arada, işyerin oralardaysa araç çıkınca bi çayını içmek isterim. :) Eski BMW fanlarından kim kaldı... :D
iş yerim OSTİM de ama ben 3 aydır pek gidemiyorum, bu aralar buluşma düşünyoruz sana da haber veririm :)
volantın taşlama izleri hala üzerinde bu fotolarda belli oluyor ama yanma olayı farklıdır, o tamamen volantın aşırı ısı görmesi ile alakalıdır, yani yüzey sıfır olsa bile volant yanabilir...
burada yüzey temiz ama sanırım balatanın bastığı yüzey tam dengeli değilmiş, mavi-morlar yanma belirtisidir, canlı görmek lazım tabi... bu arada Şahin ustanın tavsiye ettiği dükkandan da kolay kolay sıkıntı çıkmaz...
bu volant sıfır, taşlama izi dediğiniz nedir:confused:
şahin usta kendi usta olabilir ama kusura bakmayın bu volana yanık diyen adama ben usta demem. yanık volan nasıl olur bir kişi buraya resmini koyabilirmi?
ghibli06
24-01-2014, 21:03
bu volant sıfır, taşlama izi dediğiniz nedir:confused:
şahin usta kendi usta olabilir ama kusura bakmayın bu volana yanık diyen adama ben usta demem. yanık volan nasıl olur bir kişi buraya resmini koyabilirmi?
taşlama izi derken siz taşlattınız anlamında değil, fabrikadan direk bu şekilde çıkar, yüzeydeki izler otm. planyanın izleri...
Bülent abi... yanıklar çokça.. Yani 3-5 tane olsa zaten takılmak paranoyakça olur; ki usta da muhabbet kurulacak bi beyefendi. Art niyeti konduramıyorum...
Ön amortisörler de değişti mesela. Mais'in kuleler de değişecek dediği kulelerin değişimine gerek yok dedi. Yani, parça temin edip oradan da para kaldırmayı düşünecek birisi değil.
yanık değil onlar iz. ben halen bunu anlatamıyorum. bu volantın yanması için aracın 500hp olması gerek.
ayna gibi volan yoksa benmi göremiyorum ya anlayamadım gitti.
ghibli06
24-01-2014, 21:06
http://www.minihausperformance.com/wp-content/uploads/2012/03/newandoldflywheel.jpg
sıfır ve yanmış bir volant...
taşlama izi derken siz taşlattınız anlamında değil, fabrikadan direk bu şekilde çıkar, yüzeydeki izler otm. planyanın izleri...
ozaman o siyah izler yanıkmı? yoksa sadece izmi?
sıfır baskı balata ile kullanılmıış sıfır volan 1000-1500km de yanarmı?
kaldıki ilk mesajımda aracın durumunuda anlattım.
http://www.minihausperformance.com/wp-content/uploads/2012/03/newandoldflywheel.jpg
sıfır ve yanmış bir volant...
e bu duruma göre benim volantım yanmışmı yanmamışmı sizce
yanlış anlaşılmasın benim volantım ayna gibi olan...
ben kendisine aracımın şase numrasınıda yolladım kendi herhangi bir reno servisinden ne zaman alındığını kaç km de aldındığını görebilir.
yahu 2100 liralık volanı 600 liraya verdim nerdeyse sıfır hemde.
yukarda allah var bu volan yanmışmı ya???
ghibli06
24-01-2014, 21:10
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1560633_10152554634173502_1181454895_n.jpg
ben bu fotoğrafa istinaden söylüyorum, o mor-mavi olan kısımlar ısı görmüş, yakından görmediğim için 'bu komple yanmış' vs diyemiyorum...
bu tarz polemiklere pek girmem kime yanlış anlamasın, zaten son zamanlarda sitede mühendislerle makara yapılmaya başlandı, ben eğitimim ve işim gereği metalden biraz anlarım...
ben bu fotoğrafa istinaden söylüyorum, o mor-mavi olan kısımlar ısı görmüş, yakından görmediğim için 'bu komple yanmış' vs diyemiyorum...
bu tarz polemiklere pek girmem kime yanlış anlamasın, zaten son zamanlarda sitede mühendislerle makara yapılmaya başlandı, ben eğitimim ve işim gereği metalden biraz anlarım...
mavi mor kısın dediğiniz yer neresi? işaretleyip koyabilirmisiniz?
madem ikinizde ankaradasınız, buluşup bu volana bakabilirmisiniz. geçtim 600 lirasını, bu volanda bir sıkıntı varsa ben en adi ****** çocuğuyum.
aksini iddia eden varmı?
ghibli06
24-01-2014, 21:15
http://img856.imageshack.us/img856/9970/f8s7.jpg (http://img856.imageshack.us/i/f8s7.jpg/)
buraları kastediyorum
http://img856.imageshack.us/img856/9970/f8s7.jpg (http://img856.imageshack.us/i/f8s7.jpg/)
buraları kastediyorum
iyideonlar mavi mor değil siyah.....
mavi mor, yanmış metal;
http://mcdn01.gittigidiyor.net/10028/tn70/100284161_tn70_0.jpg
iyideonlar mavi mor değil siyah.....
Okadar olur normal bence sorun olarak görmüyorum şahsen
ghibli06
24-01-2014, 21:18
yanan metal mavi mor ve k.rengi görünür, metal kararmaz benim gördüğüm kadarıyla oralarda her 3 renk de mevcut, neyse dediğim gibi amacım polemik değil, bu haliyle sıkıntı çıkarır mı çıkarmaz mı takılmayacak gibi midir değil midir canlı görmeden bir şey diyemem... ama ustanın gördüğünü benim gözüm de seçti maalesef...
ghibli06
24-01-2014, 21:19
Okadar olur normal bence sorun olarak görmüyorum şahsen
bana sorsan bence de sorun olmaz gibi ama ustanın 'yanmış' dediği kısımları ben de gördüğüm için yazdım...
bana sorsan bence de sorun olmaz gibi ama ustanın 'yanmış' dediği kısımları ben de gördüğüm için yazdım...
Hafif yanmış hem fikiriz
madem işiniz metalle az çok alakadar, bu metal kaç derecede yanar?
kaç derece lazım mavi mor olması için?
ghibli06
24-01-2014, 21:27
madem işiniz metalle az çok alakadar, bu metal kaç derecede yanar?
alaşımını bilmek lazım, bütün volantlar aynı alaşımla çıkmaz, ama bana sanki sorun balatanın tam basmaması nedeniyle olmuş gibi geldi, dikkat ederseniz sadece iç kısımda var, balatanın dar çapı sanki geniş çapla aynı düzlemde değilmiş gibi, göbekten basmış, her debriyaja bastığınızda erken basmış içi geç bırakmış gibi hafif bir yanık izi yapmış...
ghibli06
24-01-2014, 21:32
madem ikinizde ankaradasınız, buluşup bu volana bakabilirmisiniz. geçtim 600 lirasını, bu volanda bir sıkıntı varsa ben en adi ****** çocuğuyum.
aksini iddia eden varmı?
vallahi bu lafları etmenize gerek yok, hiç kötü bir şey söyledim mi size ya da görüş farkından dolayı neden bunları söylüyorsunuz, bir volanta değmez, konu açmışsınız fikir sormuşsunuz ben de bildiğim kadarıyla cevap verdim, konu böyle gelişecektiyse emin ol yazmazdım...
alaşımını bilmek lazım, bütün volantlar aynı alaşımla çıkmaz, ama bana sanki sorun balatanın tam basmaması nedeniyle olmuş gibi geldi, dikkat ederseniz sadece iç kısımda var, balatanın dar çapı sanki geniş çapla aynı düzlemde değilmiş gibi, göbekten basmış, her debriyaja bastığınızda erken basmış içi geç bırakmış gibi hafif bir yanık izi yapmış...
yani bu dediğiniz bu volanın yanık olduğu anlamınamı geliyor?
dediğine göre şahin ustanın önerdiği bu USTA! arkadaşın kendi volanının daha iyi durumda olduğu, benim yolladığım volanın daha kötü durumdaymış...
Göz var nizam var ya :D
sizin örnek resimde gösterdiğiniz resimle benim volanım birmi allah aşkına?
ben bu volanı söktüğümde en ufak bir sorunu kaçırması yoktu olmazda. çünkü volan daha maxxxx. 1500km'de!
ben dedimki kendisine bu volandan çıkacak en ufak soruna ben kefilim, tüm masraflarını karşılıcam dedim.
Ama OTORENO daki Mustafa usta arkadaşa sıfır volan takmış......
vallahi bu lafları etmenize gerek yok, hiç kötü bir şey söyledim mi size ya da görüş farkından dolayı neden bunları söylüyorsunuz, bir volanta değmez, konu açmışsınız fikir sormuşsunuz ben de bildiğim kadarıyla cevap verdim, konu böyle gelişecektiyse emin ol yazmazdım...
ya ben kendimden ve volanımdan eminim. yoksa neden böyle bişey yazayım. adamın dediğine gibi yanmış olan volan falan yok ortada.
en sonunda patladım.
1 haftadan beri bir volan 1000000000000 kez sorulmaz. ne zaman söktün ne zaman yollican yeter yahu.
arkadaş 2 kez sordum demiş burda resimleriyle kanıtlatım ne 2 keresi????
kaldıki arkadaş benimle anlaşmış olmasına rağmen, söz vermiş olmasına rağmen halen başka kişilerde daha ucuzunu bulmanın peşinde olan birisi.
delirdim artık...
2100 lira olan nerdeyse sıfır volanı 600 liraya alıp ardından böyle *** atılmasına daraldım..
kelalper
24-01-2014, 21:41
inanç hem anlamam diosun hem de sorun yok diosun. Abisi sen düzgün mal almış olabilirsin arabana ama takan usta düzgün takmazsa düzgün torklayarak sıkmazsa volan tam basmadığı için hafif egzantrik çalışıp yanabilir. O gördüğün nokta nokta kısımlar yanık izi olabilir. Normal bir volan üzerinde yani tam basan volan üzerinde o noktaları görmezsin bütün basan yüzey eşit aşınır. Resimlerden tam belli değil ama senden çıkan malda düzgün değil maalesef. Yanık diyemem ama hafif kusurlu. Ama volan yeni olduğu için tek pas torna ile kurtarılabilir diyede düşünüyorum.
Aga volanda sorun yok hafif bir sekilde silinip zimparalanirsa birseyi kalmaz.
Ustada ayni volandan vardir satmak için malı kötüler alış böyle şeyler e
inanç hem anlamam diosun hem de sorun yok diosun. Abisi sen düzgün mal almış olabilirsin arabana ama takan usta düzgün takmazsa düzgün torklayarak sıkmazsa volan tam basmadığı için hafif egzantrik çalışıp yanabilir. O gördüğün nokta nokta kısımlar yanık izi olabilir. Normal bir volan üzerinde yani tam basan volan üzerinde o noktaları görmezsin bütün basan yüzey eşit aşınır. Resimlerden tam belli değil ama senden çıkan malda düzgün değil maalesef. Yanık diyemem ama hafif kusurlu. Ama volan yeni olduğu için tek pas torna ile kurtarılabilir diyede düşünüyorum.
peki bu 1500 km de olmasayıda 10000 kmde olaydı böyle izler olacakmıydı?yoksa bu izler gidecekmiydi?
sende hafif volan var. sen ting diye ses duymuyormusun?bu ses balansla alakadar değilmi? yoksa benim ustam bostancı sanayinden seninki NASA sanayindenmi?
sökelim bakalım senin volanın bu haldemi değilmi?
bana şunu söyle o iki resim arasında hangisi yanmış volan?
anlamam dediğim halde bu şekilde kendimden eminsem anlaynın bu şekilde yalan söylemesinden *** atmasından başka ne sonuç çıkartabilirim sence?
kalipson
24-01-2014, 21:49
Inanç hocam, daralmayın lütfen... Volanınızı size yolluyorum; parasını da istemiyorum. Delirmeyin, daralmayın hemen..
Siz bizi bugün yarın, bugün yarın diye diye sallarken biz hiç delirmiyoruz, daralmıyoruz. Biraz da bizi örnek alın lütfen; hemen daralmayın...
Ayrıca, fiyat sorduğum doğrudur.. Ama en nihayetinde "İnanç bey'e söz verdim" dediğim de doğrudur. EĞER İSPATLARSAM, O ÇOK SEVDİĞİMİZ ARABALARIMIZA İDDAA'SINA VAR MISINIZ???
HODRİ MEYDAN... BULUŞMA NOKTAMIZ, NOTER !!!
Yoksanız susun lütfen. Ne kıymetli volanmış arkadaş ya. Allah muhtaç etmesin; aldım bugün sıfırını da rahatladım... Alttan aldıkça, mütevaziliğimi korumaya çalıştıkça bizi muhtaç sandınız.
Adam(Bülent abi çok özür dilerim) mühendis ve TR'de çoğu BMW sevdalısı tanır; bildiğini söylüyor, gördüğünden bahsediyor. Siz ise üslupta pusulayı şaşırıyorsunuz.
kelalper
24-01-2014, 21:51
tek parça volanda o sesi duymazsın o duyduğun çift parçadaki yay sesi. Abicim doğru düzgün takılmazsa 1000 km de değil 100 km de de bozulur. 100km yolu 100 km ortalama ile gitsen 1 saatte gidersin. 60 dakika boyunca oraya iğne ile bastırmadan dokunsan 1 saatte tahribat yaratır ki ısındıkça tahribat artar. Benim volanımın bunla ne alakası var yaw. Resimlerde anlaşılmıyor bişey. Diorum volanın yeniyse üzerinden tek pas silme geçsinler tornada kurtarır. Zaten tornadan geçtiktan sonra izler duruosa o yanık demektir. O yüzden yanan volanlar tornada kurtarılmaz. Yana bölge ısınıp özelliğini kaybeder. Yani bir anlamda deforme olur.
kalipson
24-01-2014, 21:55
Hay ağzınızı öpeyim... Ağır ya da hafif ama zat-ı şahanelerine bi türlü şu volanın kusurlu olduğunu anlatamadık... Göz var nizam var. Bunlar yanık değil de ne? Doğum lekesi mi yav ??
Inanç hocam, daralmayın lütfen... Volanınızı size yolluyorum; parasını da istemiyorum. Delirmeyin, daralmayın hemen..
Siz bizi bugün yarın, bugün yarın diye diye sallarken biz hiç delirmiyoruz, daralmıyoruz. Biraz da bizi örnek alın lütfen; hemen daralmayın...
Ayrıca, fiyat sorduğum doğrudur.. Ama en nihayetinde "İnanç bey'e söz verdim" dediğim de doğrudur. EĞER İSPATLARSAM, O ÇOK SEVDİĞİMİZ ARABALARIMIZA İDDAA'SINA VAR MISINIZ???
Yoksanız susun lütfen. Ne kıymetli volanmış arkadaş ya. Allah muhtaç etmesin; aldım bugün sıfırını da rahatladım... Alttan aldıkça, mütevaziliğimi korumaya çalıştıkça bizi muhtaç sandınız.
Adam(Bülent abi çok özür dilerim) mühendis ve TR'de çoğu BMW sevdalısı tanır; bildiğini söylüyor, gördüğünden bahsediyor. Siz ise üslupta pusulayı şaşırıyorsunuz.
ben sana bugün yarın derken, gerçekten 2 günü yani bu günü yarını kastetmedim. ilk önce bugün yarın ne demek onu öğren.
araç yaptırıyorum, ne zaman sökülürse ozaman yollicam bugün yarın sökülür bende yollarım dedim sende tamam dedin kabul ettin.
aracın ne zaman söküldüğü belli şu anda ne durumda olduğu belli ne zaman yolladığım belli.
ben değil arabasına herşeyine varım arkadaşım. o volanı tak, 100.000 km içersinde 2 baskı balata değişiminde sana sorun çıkartırsa arabamı değil ne istesen sana vericem.
o volanın bana sorunlu olduğunu kendin zarar vermedikce bana İS-PAT-LA-YA-MAZ-SIN. ne zaman alındığı belli nasıl kullanıldığı belli, malzeme belli, benim baskı balatam belli, yani herşey belliyken bana bişey istaplayamazsın arkadaşım.
kıymetli olan volan değil, sorun olan sizin tutumunuz...
tek parça volanda o sesi duymazsın o duyduğun çift parçadaki yay sesi. Abicim doğru düzgün takılmazsa 1000 km de değil 100 km de de bozulur. 100km yolu 100 km ortalama ile gitsen 1 saatte gidersin. 60 dakika boyunca oraya iğne ile bastırmadan dokunsan 1 saatte tahribat yaratır ki ısındıkça tahribat artar. Benim volanımın bunla ne alakası var yaw. Resimlerde anlaşılmıyor bişey. Diorum volanın yeniyse üzerinden tek pas silme geçsinler tornada kurtarır. Zaten tornadan geçtiktan sonra izler duruosa o yanık demektir. O yüzden yanan volanlar tornada kurtarılmaz. Yana bölge ısınıp özelliğini kaybeder. Yani bir anlamda deforme olur.
doğru düzgün takılmadığını nerden biliyorsun? doğru düzgün takılmayan baskıda volanda böyle izlerden daha çok aşınma izi olur, o pütür çizgiler gider.
ne kurtarması yahu? neden bahsediyosun sen? volan balanssız olur kurtarırsın bu volanda balans sorunumu var? SIFIR baskının yaptığı İZ'ler den başka ne var?
kalipson
24-01-2014, 22:01
Ben size hep ustanın dediğini söyledim. Art niyetli olsam resim de çekmezdim. Volanınızı da hiç ama hiç kötülemedim. Gördüğümü söyledim.
Yahu, şu yanık izlerini kabullenmeniz için şu volanı NASA'ya mı göndermemiz gerekli??
Ben size hep ustanın dediğini söyledim. Art niyetli olsam resim de çekmezdim. Volanınızı da hiç ama hiç kötülemedim. Gördüğümü söyledim.
Yahu, şu yanık izlerini kabullenmeniz için şu volanı NASA'ya mı göndermemiz gerekli??
ustan usta değil kusura bakma.
ilk önce şunu bana açıkla, o gördüklerin izmi yoksa yanıkmı?
bende neyi kabul edip etmeyeceğimi söyleyim.
kalipson
24-01-2014, 22:07
Yahu, İnanç bey. Şöyle yapalım... Mutlaka Ankara'da tanıdıklarınız vardır. Buluşalım ve bir metalurji mühendisi bulalım. Olmaz mı? Yani, yaş olmuş 31. Ben de her ne kadar Endüstri Mühendisliği de okumuş olsam bi yanık izini az çok anlarım. Gemi inşa derslerinden de hatırlarım az çok ne nedir...
İşim gereği de sayısını hatırlayamadığım kadar göz muayene ve kontrolüne girmişliğim ve geçmişliğim de vardır. Çok şükür gözlerim de iyi görür. Ama yine de ben bu akşam - çok afedersiniz yarım saat mala bakar gibi- volana eyice bi baktım ve inceledim.
Volanın yüzeyi irili ufaklı yanık dolu. Metalin içine tesir etmiş midir; ona yorum yapamıyacağım.
Yahu, İnanç bey. Şöyle yapalım... Mutlaka Ankara'da tanıdıklarınız vardır. Buluşalım ve bir metalurji mühendisi bulalım. Olmaz mı? Yani, yaş olmuş 31. Ben de her ne kadar Endüstri Mühendisliği de okumuş olsam bi yanık izini az çok anlarım. Gemi inşa derslerinden de hatırlarım az çok ne nedir...
tamam buluşalım madem iddia makamı sensin buyur gel istanbula volanla beraber sana o volanın yanık olmadığını kanıtlayım.
ghiblinin gösterdiği yanık volan ile benim volanım arasındaki farkı göremiyorsan ben sana daha ne diyeyim?
kalipson
24-01-2014, 22:16
Ben daha ne diyeyim.. Yanık yok diyorsunuz hala. Olmadı photoshop da yapmış olabilirim. Sürtme izi ile yanık izini ayırt edemiyorsak biz araba kullanmayalım hiç.
kalipson
24-01-2014, 22:19
Ustanın söylediği; "arabayı ben alayım, 5 dk sonra volanı yakmazsam adam değilim" Yani, adamın dediği, bunun ne 1000 km ile ne de 100.000 km. ile alakadar olmadığı. Kullanım şekli tamamen ya da Alper bey'in(kelalper) de dediği gibi yanlış montaj.
Kusura bakmayın yani. Doğruya doğru.
Mikrop_Ali
24-01-2014, 22:25
malzeme ankaradaysa tarafsız iki tarafıda tanımayan başka bir kişiye gösterilebilir veya daha net fotoğraflar çekilebilir ne olduğu daha kolay anlaşılabilir. bunları yapacak kimse yokmu kamladımı yani ankarada ?
kalipson
24-01-2014, 22:33
Bunun ne olduğunu bi bakışta söyleyecek ağa babası çok Ankara'da... Ama ürünü gönderen beyfendi inanmak istemiyor ya da işine gelmiyor. Mühendislerimize ayıp olmasın; hatta haklarını da helal etsinler ama bu volanın yanık olduğunu bir bakışta anlamak için mühendis olmaya da gerek yok !!!
Volanda çizik yok, hatta sıfır diyen; ama bu volanın hali nedir diye sorunca, bakmadan almasaydınız kardeşim diyen bir kişiden de farklı postlar beklemiyordum açıkçası...
Durum öyle bir hal aldı ki sanki ben gelen ürüne b.k atıyorum...
şimdi
senin ustan senin bana dediğin kadarıyla "senin volanın bu gelen volandan daha iyi bunu hiç takmayalım" dedi, dimi? bunu sen söyledin bana.
bak bu resimde senin volanın ile benim volanımın resmi var-ki bunu diyen USTA! göz var nizam var;
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1002206_10152554634468502_2137296888_n.jpg
hangisi daha iyi durumda?
yanık volan nasıl olur diye sormuştum akabininde ghibli06 yanıtlamış ve yanık volan resmi koymuş;
soldaki sıfır volan sağdaki yanık volan
şimdi Allahın sana vermiş olduğu göz ve görme yeteneği ile bu iki resim arasında yanık olan volan hangisi bana söyleyebilirmisin?
sen kendine senin yanında olan tek bir kişiyi kıstas alarak doğruya doğru diyebiliyorsan, yansız tarafsız olarak buraya yazı yazan kelalper dışında ben herkesi kıstas alabilirim sana karşı.
sen demiyormuydun benim param yok arabaya bu kadar masraf ettim şunu 800'den 600'e indirelim diyen? madem paran yok arkadaşım benimle 50 liranın pazarlığını yapıyorsun sen nasıl aldın bu volanı? kaldıki sıfır volanın fiyatı 2100 lira? nereden 1000 liraya aldın söyle ben stok yapayım..
madem 1000 liraya volan aldın buraya faturanın resmini çek koy. senin ustan eğer ustaysa baskı balata değşiminde şanzuman silindirinide değiştirirdi, değiştirmediyse usta değil bildiğin sanayicidir o zaten. şayet değiştirdiyse bu parça 400 küsür lira, param yok derken 1000???+400 lira olan bu parçaların toplamını nasıl kabul ettin?
hadi bunları geçtimde birader göz var nizam var yanmış volanla benim sana yolladığım volanı nasıl ayırt edemiyorsun ben bunuda anlamıyorum.
sen bi sebepden dolayı caydın bu işten şimdide geri yollamaya çalışyorsun. ben sana geri almam demedim hiç! yollarsın ne zaman satılır parasını o zaman yollarım dedim.
bu volan senin dediğin gibi yanık olsa ne olur olmasa ne olur? seni 120.000km götürürmü götürmezmi arkadaşım? sen bunun üzerindeki izlere takılmışın bunu geri al diyosun. madem böyle sıkıntılar çıkarıcaktın paran vardı neden hafif volanı almadında beni böyle uğraştırıyorsun.
sorularıma cevabını bekliyorum.
freelife
24-01-2014, 22:52
konulara vakıf değilim ama şunu söyleyebilirim bende 1000 tl ye volan yalan....varsa hemen havale yapayım bende istiyorum birkaçtane...( hemde orjinal ),burdanda ya ustayı zan altında bırakıyorsunuz ( yalancı diye ) yada usta sıfır diye başka ikinci el volan taktı . sonuçta usta dürüstlüğü kalmıyor burda..
yanılıyormuyum acaba rs binicileride bu konuda yorum yapsın ,1000 tl ye sıfır orjinal volant ( hemde bu kur artışında ) alınabilinirmi....
2 tarafı da tanımam etmem.. Ama benim gördüğüm, bildiğim, onayladığım ticaret anlayışı özellikle şehirlerarası ve internet üzerinde ise;
Para verilir, mal gider, alıcı malı beğenmedi ise aynı ya da takip eden 1-2 gün içerisinde durumu satıcıya bildirir. Mal kullanılmadan geri iade edilir, para da iadeyi takip eden 1-2 gün içinde hesaba geri yatırılır.
2 tarafı da tanımam etmem.. Ama benim gördüğüm, bildiğim, onayladığım ticaret anlayışı özellikle şehirlerarası ve internet üzerinde ise;
Para verilir, mal gider, alıcı malı beğenmedi ise aynı ya da takip eden 1-2 gün içerisinde durumu satıcıya bildirir. Mal kullanılmadan geri iade edilir, para da iadeyi takip eden 1-2 gün içinde hesaba geri yatırılır.
eğer ben hafif volan almasaydım parasını geri yollayacaktım. ama ben artık başkasıyla ticaretimi yaptım.
kendisi malı beğenmeyebilir, geri yollamak isteyebilir ben buna bişey demedim, kendisinede söyledim. malı gönderirsin ben ne zaman satarım parasını ozaman yollarım. şayet bana geri gelicek olan malın benim kendi ürünüm olup olmadığı ne *****?
ben ticari bir firma değilim, sattığım ürün sıfır bir ürün değil, alıcı bunu bilerek alıyorsa benim suçum nedir?
karşı taraf "senin bana yolladığın malzeme bozuk" deyip kanıtlayamazsa o zaman ben neden geri alayım?
kalipson
24-01-2014, 23:11
İlk sorundan başlayalım...
Hangisi yanık volan demişsin... Cevap : İkisi de. Burada, az yanık ya da çok yanık işimize yarar mevzusu değil; yanık olması yeterli!!! Yanık olan işimize yaramıyor. Ayrıca, bi küfür etmediğin kaldığı postlarında sen değil miydin volanda çizik bile yok diyen... ??
Diğer sorun... Bu volanı, senin yanmış volan fiyaskondan sonra Şaşmaz Oto Sanayi'sinde Evrenler Oto Renault Parçacısı'ndan aldım. 1.000 TL'yi maaşımın eksi hesabından çekip buraya rehin bırakacağım yarın. Volan şu an aracımın üzerinde. Araç da Mustafa Usta'nın dükkanında liftte. 1 haftaya kadar kredi kartım gelecek kısmetse ve oradan taksit yaptırıp o paramı geri alacağım. Sayende, ilk defa tanıdığım birçok insana, bankacıya da az zamanda bolca ağız göz eğmek durumunda kaldık; sağolasın. Fiyatını buradan teyit ediver bi zahmet. Diğer parçaları da burada taksit yaptıracağım. Yanmış volanının 2 saattir mevzusunu yapacağına bi iki dakikanı ayırıver ve bu insanlarla tanış. Dürüstlük, helal para ve adamlık nedir gör. Bahsettiğim yerin telefonu da: 0312 278 22 68. Adresi de : Oto Sanayi Sitesi, 2530.sok. No: 68 Şaşmaz /ANKARA. RS camiası burayı es geçmesin vatandaş !!!
Diğer husus; sana güvendik ettik... Hata bizde. Ben daha volanı görmeden, ürün Ankara'ya bile daha düşmeden parayı sana yolladım. Bu yaşta bu kafasızlık örneğini nasıl sergiledim; ben de anlayamadım hala... Canımızın sıkılacağı varmış.
Ayrıca, hafif volan alıp açılmak istemedik ve arayışlara girdik. Arayan mevlasını da bulur, belasını da hesabı sana denk geldik... Şu an vazgeçmemizin sebebi de volanın yanık olduğu ve bunun da işe yaramayacağı ya da randımanlı bir şekilde bize hizmet etmeyeceğini Mustafa Usta ve yakın civarındaki bir çok motor ustasının da teyit etmesi...
Yarın arabayı teslim almaya gidince, bi ara vakit ayırıp kucağımda volanla birçok ustaya uğrayıp görüşeceğim. Hatta video bile çekebilirim becerebilirsem. Ama şu da var; o insanlara para da yedirmiş olabilirim... Benim yaptığım gibi hemen karşınızdakine inanmayın!!!
eğer ben hafif volan almasaydım parasını geri yollayacaktım. ama ben artık başkasıyla ticaretimi yaptım.
kendisi malı beğenmeyebilir, geri yollamak isteyebilir ben buna bişey demedim, kendisinede söyledim. malı gönderirsin ben ne zaman satarım parasını ozaman yollarım. şayet bana geri gelicek olan malın benim kendi ürünüm olup olmadığı ne *****?
ben ticari bir firma değilim, sattığım ürün sıfır bir ürün değil, alıcı bunu bilerek alıyorsa benim suçum nedir?
karşı taraf "senin bana yolladığın malzeme bozuk" deyip kanıtlayamazsa o zaman ben neden geri alayım?
Dediğim gibi, sadece şu konuda okuduklarım doğrultusunda değerlendirme yapıyorum.. Şu 2 farklı mesaj üzerine yorumum; Rabbim seninle ticaret yapmak zorunda bırakmasın beni..
Mikrop_Ali
24-01-2014, 23:12
bu tarz alışverişlerde herşeye dikkat etmek gerekiyor gerekiyorsa parçanın bir yerine işaret koyulması gerekiyor.
bende birsürü malzeme satıyorum kargoya verirken fotoğraflarını ve videosunu çekiyorum. bin türlü insan var ne olur ne olmaz malzemeyi alır bu bozuk kırık der geri yollamak ister olabilir yani böyle şeylere dikkat etmekte fayda var..
kimseye değil sözlerim bilgi amaçlıdır iki tarafıda tanımam..
kalipson
24-01-2014, 23:14
konulara vakıf değilim ama şunu söyleyebilirim bende 1000 tl ye volan yalan....varsa hemen havale yapayım bende istiyorum birkaçtane...( hemde orjinal ),burdanda ya ustayı zan altında bırakıyorsunuz ( yalancı diye ) yada usta sıfır diye başka ikinci el volan taktı . sonuçta usta dürüstlüğü kalmıyor burda..
yanılıyormuyum acaba rs binicileride bu konuda yorum yapsın ,1000 tl ye sıfır orjinal volant ( hemde bu kur artışında ) alınabilinirmi....
Evet... 1.000 TL'ye alıyorum. Yarın isterseniz parayı bıraktığıma dair kaşeli imzalı kağıdın fotoğrafını çeker yollarım...
ghibli06
24-01-2014, 23:15
konuyu açan sizsiniz, kimse size ne sahtekar demiş ne yalancı demiş, usta bu yanık demiş, arkadaşımız da başka volant takmış bunu da el sürdürmeden iade etmek istediğini bildirmiş, ama kusura bakmayın da, hem ustayı sahtekar yaptınız hem de ticaret yaptığınız kişiyi yalancı, hatta iş hemen herkesin tanıdığı Şahin Usta'ya kadar gitti... bu konuyu açarken beklentiniz neydi? aaa bu volant iade edilir mi sıfır gibi duruyor mu demeliydi herkes? eh demediyse bu kadar adam, hata belki bendedir diye düşündünüz mü? haklı olduğunuzu bir tek siz iddia ediyorsunuz, volantı geri alınca satıp parasını yollarım diyorsunuz, karşınızdaki ona da OK diyecektir ama bu konuyu neden açtınız o zaman?
kalipson
24-01-2014, 23:16
"Evrenoz" nickli arkadaşım.. Beni kastetiyseniz de canınız sağolsun kastetmediyseniz de
:)
freelife
24-01-2014, 23:17
Evet... 1.000 TL'ye alıyorum. Yarın isterseniz parayı bıraktığıma dair kaşeli imzalı kağıdın fotoğrafını çeker yollarım...
başka satacaklarmı o paraya , o zaman ihtiyacı olanlar olacaktır hemen alsınlar bende alayım 1 tane kenarda dursun ..benim kaşeli falan fotoğrafa ihtiyacım yok oyuna gelmeyin demek istediğim bu ..hepimiz volan aradık zamanında ama bu fiyatlara bulamadık .konunun içine girmek istemem çünkü yanıktan falan anlamam,takıldığım konu fiyatı..
"Evrenoz" nickli arkadaşım.. Beni kastetiyseniz de canınız sağolsun kastetmediyseniz de
:)
Hayır, diğer kişiyi kastettim "Rabbim ticaret yapmak zorunda bırakmasın" diyerek. Yanlış anlaşılma olmasın
kalipson
24-01-2014, 23:18
konuyu açan sizsiniz, kimse size ne sahtekar demiş ne yalancı demiş, usta bu yanık demiş, arkadaşımız da başka volant takmış bunu da el sürdürmeden iade etmek istediğini bildirmiş, ama kusura bakmayın da, hem ustayı sahtekar yaptınız hem de ticaret yaptığınız kişiyi yalancı, hatta iş hemen herkesin tanıdığı Şahin Usta'ya kadar gitti... bu konuyu açarken beklentiniz neydi? aaa bu volant iade edilir mi sıfır gibi duruyor mu demeliydi herkes? eh demediyse bu kadar adam, hata belki bendedir diye düşündünüz mü? haklı olduğunuzu bir tek siz iddia ediyorsunuz, volantı geri alınca satıp parasını yollarım diyorsunuz, karşınızdaki ona da OK diyecektir ama bu konuyu neden açtınız o zaman?
Yahu, ürünü görmeden parasını yatıran adam - ben - sahtekar oldu şimdi abi; iyi mi???
Hey Allahım.. bugün kaçıncı yaşlarıma girdim; ben sayamadım...
kalipson
24-01-2014, 23:20
başka satacaklarmı o paraya , o zaman ihtiyacı olanlar olacaktır hemen alsınlar bende alayım 1 tane kenarda dursun ..benim kaşeli falan fotoğrafa ihtiyacım yok oyuna gelmeyin demek istediğim bu ..hepimiz volan aradık zamanında ama bu fiyatlara bulamadık .konunun içine girmek istemem çünkü yanıktan falan anlamam,takıldığım konu fiyatı..
Burayla irtibata geçin; nasıl olduğunu izah etsinler... Zırt pırt olacak bi hadise değil bu benim volan alımım ama Ankara'daki en uygun orjinal parça bulabileceğiniz yer. Tabii babanız Renault Parçacısı değilse... :)
freelife
24-01-2014, 23:22
Burayla irtibata geçin; nasıl olduğunu izah etsinler... Zırt pırt olacak bi hadise değil bu benim volan alımım ama Ankara'daki en uygun orjinal parça bulabileceğiniz yer. Tabii babanız Renault Parçacısı değilse... :)
valla babamda olsa o paradan vermez sanırım :)..hemde stoklarında var. acaba başka modelin volanı uyuyormu ,aytuğdan bir öğreneyim ..çünkü ciddi ucuz fiyat.
İlk sorundan başlayalım...
Hangisi yanık volan demişsin... Cevap : İkisi de. Burada, az yanık ya da çok yanık işimize yarar mevzusu değil; yanık olması yeterli!!! Yanık olan işimize yaramıyor. Ayrıca, bi küfür etmediğin kaldığı postlarında sen değil miydin volanda çizik bile yok diyen... ??
Diğer sorun... Bu volanı, senin yanmış volan fiyaskondan sonra Şaşmaz Oto Sanayi'sinde Evrenler Oto Renault Parçacısı'ndan aldım. 1.000 TL'yi maaşımın eksi hesabından çekip buraya rehin bırakacağım yarın. Volan şu an aracımın üzerinde. Araç da Mustafa Usta'nın dükkanında liftte. 1 haftaya kadar kredi kartım gelecek kısmetse ve oradan taksit yaptırıp o paramı geri alacağım. Sayende, ilk defa tanıdığım birçok insana, bankacıya da az zamanda bolca ağız göz eğmek durumunda kaldık; sağolasın. Fiyatını buradan teyit ediver bi zahmet. Diğer parçaları da burada taksit yaptıracağım. Yanmış volanının 2 saattir mevzusunu yapacağına bi iki dakikanı ayırıver ve bu insanlarla tanış. Dürüstlük, helal para ve adamlık nedir gör. Bahsettiğim yerin telefonu da: 0312 278 22 68. Adresi de : Oto Sanayi Sitesi, 2530.sok. No: 68 Şaşmaz /ANKARA. RS camiası burayı es geçmesin vatandaş !!!
Diğer husus; sana güvendik ettik... Hata bizde. Ben daha volanı görmeden, ürün Ankara'ya bile daha düşmeden parayı sana yolladım. Bu yaşta bu kafasızlık örneğini nasıl sergiledim; ben de anlayamadım hala... Canımızın sıkılacağı varmış.
Ayrıca, hafif volan alıp açılmak istemedik ve arayışlara girdik. Arayan mevlasını da bulur, belasını da hesabı sana denk geldik... Şu an vazgeçmemizin sebebi de volanın yanık olduğu ve bunun da işe yaramayacağı ya da randımanlı bir şekilde bize hizmet etmeyeceğini Mustafa Usta ve yakın civarındaki bir çok motor ustasının da teyit etmesi...
Yarın arabayı teslim almaya gidince, bi ara vakit ayırıp kucağımda volanla birçok ustaya uğrayıp görüşeceğim. Hatta video bile çekebilirim becerebilirsem. Ama şu da var; o insanlara para da yedirmiş olabilirim... Benim yaptığım gibi hemen karşınızdakine inanmayın!!!
kullanılmış 2. el volanın üzerinde çizik nasıl olmaz arkadaşım! görmüyormusun ayna gibi parlıyor malzeme????
benim sana üzerinde bile yok derken kastettiğim senin kendi volanına baktığında gördüğün çiziklerin olmadığından ibarettir.
bir kere akıl var mantık var; ikisi birbirine değen parçada çizik nasıl olmasın?
bu parçayı aracına tak değil 1000km 100km, 10km git aynı izleri görürsün. parçarlar mekanik ve sürtünme ile işlev gören parçalar.
yahu be birader! senin yanıl anlayışını ben anlamadım hele ustanın sana attığı kazığı hiç anlamadım.
senin maaşın kredi kartın beni hiç ilgilendirmiyor. 1000 liraya aldığın volan ya megane rs volanı değildir ya 2. el dir yada sen yalan söylüyorsun. hadi faturasını koy buraya. sen 1000 liraya megane rs volanı al ben 3 tane alıp depoma koyucam bak YEMİN EDİYORUM!
ben kendimi bildim bileli reno kullanıyorum, otomobillerim forumunda konumu görebilirsin hangi parçanın ne olduğunu ne kadar olduğunu inan çok çok iyi biliyorum!
elbette parasını yollicaksın ben ürünü sana yollicam,bu işler böyle yürür. beni istediğin yerde istediğin insana sorabilirsin, benim yerim yurdum belli bugüne kadar yaptığım ticaretim belli bir kişiden hakkımda kötü birşey duyarsan gel suratıma tükür arkadaşım.
vallahi kusura bakmada kendi canını sıkan kendi cahilliğin bilgisizliğin.
Açılmak istemedin madem telefonda en son 650 lira olur dahada benden bişey bekleme dediğim halde "inanç hocam nolur bunu 600 lira yapalım, vallahi billahi param yok" diyen sen değilmiydin?
ya zaten 2. el bitik, kararmış volanın fiyatı bugün 600 lirayken sen ayna gibi volanı almışın, sonra caymışın şimdide bana *** atıyosunda yok böyle bi yağma...
istediğine git sor bu saatten sonra ben senin 1 lafına inanmam..
Dediğim gibi, sadece şu konuda okuduklarım doğrultusunda değerlendirme yapıyorum.. Şu 2 farklı mesaj üzerine yorumum; Rabbim seninle ticaret yapmak zorunda bırakmasın beni..
Amin,
bana bir kişi bu volanın bozuk olduğunu, 120.000km 2 baskı balata dönemi gitmeyeceğini kanıtlasın ben 3 kat fazlasını karşı tarafa vermeye razıyım.
kalipson
24-01-2014, 23:29
Sen benim lafıma inanma. Bu saatten sonra herkes inanacağı adamı kestirmiştir sanırım...
bende diyorumki madem yanık bu kanıtlasın ??
bunu kanıtlamasını istemem hakkım değilmi?
ben ticari bir firma değilim, sattığım mal 2. el bi mal kim nerden bu kanıya varabiliyor, bunu diyen usta hayatında kaç tane 1000km de megane rs volanı değiştirmiş?
kalipson
24-01-2014, 23:33
Niye??? Megane RS volanı Zirkonyum mu? Çıkma uzay mekiği kabinlerini eritip te mi yapıyolar RS volanı nı da bu usta görmesin??
Sen benim lafıma inanma. Bu saatten sonra herkes inanacağı adamı kestirmiştir sanırım...
merak etme sen, beni tanıyan tanıyor. benim kalbim temiz, gönlüm ferah gerisini sen düşün.
senide tanıyan tanıyo bilen biliyor.
Mikrop_Ali
24-01-2014, 23:35
abi nasıl kanıtlamasını istiyorsun?
vatandaşta ona göre bişeyler yapsın yani ankara'da tanıdıgın fılan bırısi varsa o baksın sana durumunu söylesin veya test mi edilecek malzeme nasıl yapılacaksa yapılsın bence olay çözülür.
malzemede sorun yoksa senin dediğin gibiyse alan kişide kalır.
o haklıysa dogruysa yanıksa sen ödersin parayı geri alırsın bu kadar basit bir olay bence.
Niye??? Megane RS volanı Zirkonyum mu? Çıkma uzay mekiği kabinlerini eritip te mi yapıyolar RS volanı nı da bu usta görmesin??
değiştirmişin mesajını bunuda yazayım
toplasan bu memlekette kaçtane mrs var? hadi kaçının volanı değişti acaba?
abi nasıl kanıtlamasını istiyorsun?
vatandaşta ona göre bişeyler yapsın yani ankara'da tanıdıgın fılan bırısi varsa o baksın sana durumunu söylesin veya test mi edilecek malzeme nasıl yapılacaksa yapılsın bence olay çözülür.
malzemede sorun yoksa senin dediğin gibiyse alan kişide kalır.
o haklıysa dogruysa yanıksa sen ödersin parayı bu kadar basit bir olay bence.
ben buna bişey demiyorumki,
arkadaş bi önceki mesajında demişki "usta ben bunu takarsam bu 5km bile gitmeden bozulur patlar çatlar"
al işte kanıtlama fırsatı;
yetkili servisine gitsin, benim yollamış olduğum volanı orada taktırsın, 5km ve fazlası giderse ben haklı olurum?
Ustanın söylediği; "arabayı ben alayım, 5 dk sonra volanı yakmazsam adam değilim" Yani, adamın dediği, bunun ne 1000 km ile ne de 100.000 km. ile alakadar olmadığı. Kullanım şekli tamamen ya da Alper bey'in(kelalper) de dediği gibi yanlış montaj.
Kusura bakmayın yani. Doğruya doğru.
Bana kalirsa volan bir şekilde iz oluşmuş ya kullanici hatasi yada usta nin torklama konusunda gozden kacmasi bir baska konu eger bu yuruyen aksam parcalarinin alisma rodaj kismi var
Bu iste usta 3 kişi ye gösteririm torna ciya goturum hatta vida baglanti yerlerine egime vs dikkatlice baktirirm
Kaldi ki burda herkes ticaret yapar benim bir urunum hatali cikmisti peki diyip parasini yatirdim arkadasin hesabina bir baska parca kargo da kirilmisti ama ceremeyi ben cektim para kaybetmek kazanacak ken zarara ugramak hersey insanin kendi düşüncesine bagli ben saglam banane diyip isin icinden cikmak illaki haram mal para bu dunyada cezasiz kalmaz ben bir mal gonderirken fotograf cekerim bana bir kazik birsey atma durumu olursa diye tanimadigim insanlar herkes iyi bilmemek gerekir bunun disinda karsi taraf okey demesen para hesapta durur olmazsa diye okey derse harcarim
Siz ne idda ettiniz bilemem satarken karsi taraf a cizik bile yok demişsiniz ama kullanicinin icine sinmemis geri vermek istemesi en büyük hakkidir eger mal benim malimsa
Bana kalirsa volan bir şekilde iz oluşmuş ya kullanici hatasi yada usta nin torklama konusunda gozden kacmasi bir baska konu eger bu yuruyen aksam parcalarinin alisma rodaj kismi var
Bu iste usta 3 kişi ye gösteririm torna ciya goturum hatta vida baglanti yerlerine egime vs dikkatlice baktirirm
Kaldi ki burda herkes ticaret yapar benim bir urunum hatali cikmisti peki diyip parasini yatirdim arkadasin hesabina bir baska parca kargo da kirilmisti ama ceremeyi ben cektim para kaybetmek kazanacak ken zarara ugramak hersey insanin kendi düşüncesine bagli ben saglam banane diyip isin icinden cikmak illaki haram mal para bu dunyada cezasiz kalmaz ben bir mal gonderirken fotograf cekerim bana bir kazik birsey atma durumu olursa diye tanimadigim insanlar herkes iyi bilmemek gerekir bunun disinda karsi taraf okey demesen para hesapta durur olmazsa diye okey derse harcarim
Siz ne idda ettiniz bilemem satarken karsi taraf a cizik bile yok demişsiniz ama kullanicinin icine sinmemis geri vermek istemesi en büyük hakkidir eger mal benim malimsa
eyvallah,
sattığım malzeme ile yanık olan volan arasında bir değerlendirme yapabilirmisiniz?
çizik yok dahi derken volan'dan bahsediyorum.
çizik yok derken ürünün sıfır gibi olduğunu ima ediyorum. ima ettiğim ürün volan. böyle değerlendiririp bir yorum yapabilirmisin
kalipson
24-01-2014, 23:48
Ben sana 100 tane de yanmış volan göndersem ben gene sahtekar olurum sana göre... Senin volan kesinlikle içinde olmayacaktır di mi?? Ben başka mal gönderirim.
Bu arada, benim kim olduğumu anlaman için ancak iş yerime gelmen lazım. Yaptığım işi bilen vardır mutlaka ama detayda ne olduğunu burda yazıp da tribüncülük oynamayalım..
kalipson
24-01-2014, 23:49
Hala, volan yanık değillerdeyiz... :D
Bu kadar yanık lafını bir arada görünce aklıma bu geldi, yav bir kuru demir parçasına bu kadar uzatmayın orta yolu bulun gitsin.
gWHaJ3Zta_g
Hala, volan yanık değillerdeyiz... :D
ee? başından beri ben sana diyorum zaten?
savunduğum şey bu zaten?
o volan yanık değil seni 2 baskı zamanı götürür diyorum zaten?
sen demiyomusun ustam bunu 5dk da yakar parçalar diye.
yetkili servisinde taktır sonra ustana götür, 5dk da parçalarsa haklı olan sensin
parçalayamazsa haklı olan benim?
hadi yap bunu.
yetkili serviste kayıt açtır aracına taktır volanımı
eyvallah,
sattığım malzeme ile yanık olan volan arasında bir değerlendirme yapabilirmisiniz?
Maddeler zamanla tahribat olusabilir cesitli nedenlerden sürtünme su bu o ghimli 06 nin resmindeki volan uzun sure kullanildigi aşikar
Sizde ise sanki ufak bir kullanici hatasi veya usta nin hatası ile alakali bir konum var Renault sistemi bilemem ustasina gosterir dedigim gibi ama her metal da yanik izi farkli olmaktadir sayet ufak bir kusuru yoksa benim düşüncem bir metal da bu kadar km de bu izler olmamasi lazim ufak tefek te olsa bir kac yuzeyde yanik kivilcim izi olmuş ama komple yanik degil tornaciya a dan z ye baktirim bu neden olur usta yada kullanici hatasimi vs bu izi satmadan once kendi aracimda gorsem yine baktirir arkadasa soyler arkadasim boyle bi durum oldu ama usta onayliyor yada arkadasim kusura bakma mal da sorun cikti satamiyorum derim bu tip olaylar herzaman normal dir ama genel görüşum bu olay var ve siz yanik mi diye soruyorsunuz mutlak bir zarar var ha kullanilir veya kullanılamaz ben bunu yetkili servis e birakrim çünkü 1500 km de ki mal i onlar taktiysa fatura varsa garantilidir ha kendim taktirdiysam kendim ceremesine katlanirim siz bilirsiniz her insan 1 degil
Maddeler zamanla tahribat olusabilir cesitli nedenlerden sürtünme su bu o ghimli 06 nin resmindeki volan uzun sure kullanildigi aşikar
Sizde ise sanki ufak bir kullanici hatasi veya usta nin hatası ile alakali bir konum var Renault sistemi bilemem ustasina gosterir dedigim gibi ama her metal da yanik izi farkli olmaktadir sayet ufak bir kusuru yoksa benim düşüncem bir metal da bu kadar km de bu izler olmamasi lazim ufak tefek te olsa bir kac yuzeyde yanik kivilcim izi olmuş ama komple yanik degil tornaciya a dan z ye baktirim bu neden olur usta yada kullanici hatasimi vs bu izi satmadan once kendi aracimda gorsem yine baktirir arkadasa soyler arkadasim boyle bi durum oldu ama usta onayliyor yada arkadasim kusura bakma mal da sorun cikti satamiyorum derim bu tip olaylar herzaman normal dir ama genel görüşum bu olay var ve siz yanik mi diye soruyorsunuz mutlak bir zarar var ha kullanilir veya kullanılamaz ben bunu yetkili servis e birakrim çünkü 1500 km de ki mal i onlar taktiysa fatura varsa garantilidir ha kendim taktirdiysam kendim ceremesine katlanirim siz bilirsiniz her insan 1 degil
arkadaşın ustasına telefon açtım ve sordum; bu volan nasıl yanar bana açıklarmısın dedim
dediki; onu sen daha iyi bilirsin, kullanım tarzından
sordum: dedim nasıl kullanırsam yakarım bu volanı
dediki: onu sen daha iyi bilirsin
sordum: tamam onu ben daha iyi bilirim ama bir volan nasıl yanar onu açıkla bana
dediki: /&+^'^+^%&+%(/)/&%+^'!'^+%&/()=
sonra telefonu kapattı.
daha bana bir volan nasıl yanar bunu açıklayamayan bir ustanın bu volana yanık diyebilmesine ben nasıl inanayım?
madem bu izlerin ufak bir kullanıcı hatası yada usta hatası olduğunu söyleyebilcek bilgiye sahipsin bu volanın 2 baskı dönemi gidip gitmeyeceğini söyleyebilirmisin?
kalipson
25-01-2014, 00:08
ee? başından beri ben sana diyorum zaten?
savunduğum şey bu zaten?
o volan yanık değil seni 2 baskı zamanı götürür diyorum zaten?
sen demiyomusun ustam bunu 5dk da yakar parçalar diye.
yetkili servisinde taktır sonra ustana götür, 5dk da parçalarsa haklı olan sensin
parçalayamazsa haklı olan benim?
hadi yap bunu.
yetkili serviste kayıt açtır aracına taktır volanımı
Inanç hocam... Volan az ya da çok yanık. Ama YANIK !!
Bu beni 100.000 gütürür mü bilemem ama yanık... En az 4 yere de bugün akşamüstü, esnaf artık kefenk indirirken yalvar yakar gösterdim. Kusura bakma da Şahin Usta'nın götürdüğü usta takılmaz diyorsa takılmaz. Hee bu adam baskı balatanın duayeni midir? Bilemem... Ama Şahin Usta illa beni, hatta aracı da kendi kullanarak direkt bu adama götürdüyse hiç yoksa ben itimat ederim... Bu arada, ben zaten bu volanı sıfır olarak rekor fiyata aldım. Kim neyden ne kar edecek söyleyebilir misin?? Çalıntı olsa ancak bu fiyata olur...
Inanç hocam... Volan az ya da çok yanık. Ama YANIK !!
Bu beni 100.000 gütürür mü bilemem ama yanık... En az 4 yere de bugün akşamüstü, esnaf artık kefenk indirirken yalvar yakar gösterdim. Kusura bakma da Şahin Usta'nın götürdüğü usta takılmaz diyorsa takılmaz. Hee bu adam baskı balatanın duayeni midir? Bilemem... Ama Şahin Usta illa beni, hatta aracı da kendi kullanarak direkt bu adama götürdüyse hiç yoksa ben itimat ederim... Bu arada, ben zaten bu volanı sıfır olarak rekor fiyata aldım. Kim neyden ne kar edecek söyleyebilir misin?? Çalıntı olsa ancak bu fiyata olur...
yahu yanık volan örenği var önünde. yanık ne bi bak hele resimlere.
madem 100.000 götürür götürmez bilemiyorsun neyin peşindesin?
kusura bakmada şahin ustanın götürdüğü usta bu işten anlamıyor.
sen yarın yetkili servisine götür expertizini yaptır co tech'den imzalı bu ürün kullanıma uygun değildir yazılı kağıdı tarafıma ulaştır sonrasında gereken neyse ben yapıcam.
Gunes G.
25-01-2014, 00:23
Urunu almadan once saticidan detayli resimleri isteyip incelediniz mi? Anladigim kadariyla bunu yapmamissiniz, bir dahakine bunu yapin.
Resimden gordugum kadariyla size yollanan volantin yuzeyi hafiften isi gormus, ama eger yuzeyde konkavite yoksa volant kullanilabilir. Bunu kontrol edin. Yuzey duzgunse urununde ikinci el oldugu goz onunde bulunduruldugunda bana normal gelir bu volan.
Yorumumu tamamen resimlere endeksli yazdim, volanin kendini gormeden sadece on bilgilendirme olabilir unutmayin.
arkadaşın ustasına telefon açtım ve sordum; bu volan nasıl yanar bana açıklarmısın dedim
dediki; onu sen daha iyi bilirsin, kullanım tarzından
sordum: dedim nasıl kullanırsam yakarım bu volanı
dediki: onu sen daha iyi bilirsin
sordum: tamam onu ben daha iyi bilirim ama bir volan nasıl yanar onu açıkla bana
dediki: /&+^'^+^%&+%(/)/&%+^'!'^+%&/()=
sonra telefonu kapattı.
daha bana bir volan nasıl yanar bunu açıklayamayan bir ustanın bu volana yanık diyebilmesine ben nasıl inanayım?
madem bu izlerin ufak bir kullanıcı hatası yada usta hatası olduğunu söyleyebilcek bilgiye sahipsin bu volanın 2 baskı dönemi gidip gitmeyeceğini söyleyebilirmisin?
Sebepler basit
Roll de debriyaj tokatlamak mesela anlik agirligini kullanaraktan ivmeye katkisi olur
Burn out baski ve volan isinacaktir
Kullanim seklinden daha sert fabrika nin belli bi dayankliligi var hani insan isi degil yaptigin derler ya o tarz hareketler el freni cekip gaza basa basa gitmek onden cekiste
Birde uygun olmayan baski balata kullanmak
Usta hatalari
1 torklama
2 yuva nin bozuk olmasi somunda istenilen olcu yerine x aracin parxasini kullanmak
3 uretim hatasi var mi yok mu kontrol unu saglamamak
Bunlardan herran gibi biri bile sebeb vermis olabilir yarin bir kac usta ile gorusur daha net aciklama yaparim ama en iyisini tornaci yapar butun hersey e bakaraktan
Sizin usta neden birsey demiyor size peki burda soru ariyorsunuz ?
Km onemi yok ozellikle burn out ve insan osi kullanmamak 50 km urunun bile irzina gecer
Servis mesela degistirmeyebilir bu ürünü ayni yaniklik baski balatada varsa
Benim aklıma gelen bunlar
GokhanRS
25-01-2014, 00:26
buraları kastediyorum
ben 60km yaptıktan sonra merkezi değişmeyi unuttuğum için söküp değişirken baktım aynı bu izler vardı daha 60 km deki rs volanında.
yani bu volan bence cok temiz. ancak bir usta huylandımı istersen mühendis raporu cıkarttır genede sindiremiyorsunuz usta milletinin içine. yani bence iki tarafta haklı.
kalipson
25-01-2014, 00:27
Bugün de görüştüğümüz gibi... Yarın göstericem. Bu kadar masrafın üzerine Yetkili Servise gidebilir miyiz bilmiyorum ama yarın bir dizi yere göstereceğim. Yetkili servise de uğruycam.
İnşallah yanılıyoruz.. İnşallah sen haklısındır. Sen haklıysan ben gene, alakasız bir masraf çıkması(sıfır volan alımı) hariç bi zararım olmayacak ki bahse konu şey de volan zaten. Zırt deyince o rakamlara bulunmuyor. Benim bu fikrime ister inan, ister inanma Polyannacılık yaptığımı zannet; sorun değil...
Ben özür de dilemesini bilen bir insanım.
Ama gözle ve elle bakıldığında farkına çok net varılabilen bu yanıkların olmadığını iddaa etmeni hala kabullenemiyorum... İstatistik yapsak, 10 kişiden neredeyse 10'u da varlığını kabul ediyor. 3 harfli görmüyoruz burada di mi? Bana gözüktü.. sana gözüktü... vb. vb. vb...
He, işin kırılma noktası bu yanıklar ilerde başımıza iş açar mı?Kavrarken titremelere ve zamanla balatanın daha fazla aşınmasına sebep olur mu? İşte burada benim canımı sıkan şey, bu akşam kime sorduysam "yapar" demesiydi.. Yarın bi de gündüz gözüyle millete musallat olucaz. N'apalım ???
Sebepler basit
Roll de debriyaj tokatlamak mesela anlik agirligini kullanaraktan ivmeye katkisi olur
Burn out baski ve volan isinacaktir
Kullanim seklinden daha sert fabrika nin belli bi dayankliligi var hani insan isi degil yaptigin derler ya o tarz hareketler el freni cekip gaza basa basa gitmek onden cekiste
Usta hatalari
1 torklama
2 yuva nin bozuk olmasi somunda istenilen olcu yerine x aracin parxasini kullanmak
3 uretim hatasi var mi yok mu kontrol unu saglamamak
Bunlardan herran gibi biri bile sebeb vermis olabilir yarin bir kac usta ile gorusur daha net aciklama yaparim ama en iyisini tornaci yapar butun hersey e bakaraktan
Sizin usta neden birsey demiyor size peki burda soru ariyorsunuz ?
Km onemi yok ozellikle burn out ve insan osi kullanmamak 50 km urunun bile irzina gecer
Servis mesela degistirmeyebilir bu ürünü ayni yaniklik baski balatada varsa
Benim aklıma gelen bunlar
ilk mesajlarımı okudunuzmu bilmiyorum ama baskı balata volan kitini aldıktan sonra zaten aracım hemen hemen her gaza basmada arıza verdi ve devir kesi. yani doğru düzgün kullanamadım bile.
eğer bu volan denildiği gibi yanıksa baskı balatam şuanda bitik olması gerek yani doğrumu? gündüzeyin her bir cm'ini resimleyip buraya koyucam. ozaman bu şeffaflığınızla yprumunuzu yazarsanız sevinirim.
Bugün de görüştüğümüz gibi... Yarın göstericem. Bu kadar masrafın üzerine Yetkili Servise gidebilir miyiz bilmiyorum ama yarın bir dizi yere göstereceğim. Yetkili servise de uğruycam.
İnşallah yanılıyoruz.. İnşallah sen haklısındır. Sen haklıysan ben gene, alakasız bir masraf çıkması(sıfır volan alımı) hariç bi zararım olmayacak ki bahse konu şey de volan zaten. Zırt deyince o rakamlara bulunmuyor. Benim bu fikrime ister inan, ister inanma Polyannacılık yaptığımı zannet; sorun değil...
Ben özür de dilemesini bilen bir insanım.
Ama gözle ve elle bakıldığında farkına çok net varılabilen bu yanıkların olmadığını iddaa etmeni hala kabullenemiyorum... İstatistik yapsak, 10 kişiden neredeyse 10'u da varlığını kabul ediyor. 3 harfli görmüyoruz burada di mi? Bana gözüktü.. sana gözüktü... vb. vb. vb...
He, işin kırılma noktası bu yanıklar ilerde başımıza iş açar mı?Kavrarken titremelere ve zamanla balatanın daha fazla aşınmasına sebep olur mu? İşte burada benim canımı sıkan şey, bu akşam kime sorduysam "yapar" demesiydi.. Yarın bi de gündüz gözüyle millete musallat olucaz. N'apalım ???
yetkili servis buna rapor tutmak için para istemez kaygılanmana gerek yok.
ben resimi çok net görebiliyorum ve orada yanık -mavi mor renk göremiyorum- orada olan siyah izler. buda baskı balatadan kaynaklanan şeyler.
eğer denildiği gibi balans problemi olsaydı gibi bir kısımda olur bir kısımda olmazdı. yüzeyin karşılıklı iki tarafında var bu izler.
gündüz sana baskımın balatamın resimlerini yollicam buraya koyucam bakalım o ne durumda.
resim:
http://img856.imageshack.us/img856/9970/f8s7.jpg
kalipson
25-01-2014, 00:43
Ee şimdi ben de senin gibi yapıp "Görmüyor musun balata bitmiş.. o da aşınmış" desem nasıl çıkıcaz bu işin içinden...
-HAKTAN-
25-01-2014, 00:43
Bu tip 2.el alisveris durumlarinda heleki mekanik kullanici hatasi olusturabilecek parcalari alirken biraz esnek davranmak gerektir.
Ortalama 2.000 tl degeri olan bir parcayi 1.000 - 2.000k civari kullanilmis bir parcayi nerdeyse 3/1 parasina 600 tl'ye alinca biraz verici olmak gerektigi kanisindayim.
Magdem cok ince eleyip sıkndokuyan bir kisi alacaksa neden 2.el tercih sebebi oluyor?
Cunku fiyat cok hesapli...
Turk milleti olarak uyanigiz ya ucuza kapattik misali...
İki tarafida tanimam etmem objektif olarak bana gore volan o paraya gore coooooook cooook mantikli...
Bu durumda yapilabilecek 2 şık var ya memur zihniyeti olarak gidip sifirini pasa pasa dunya para verip alicaksin yada arabaci gibi dusunup 3/1 fiyatina aldim diyip kismetime ne cikar diyip gecmekte fayda var demek lazim.
Bu tip ufak seyler icin kalp kirmaya insanlari rencide etmeye gerek yok...
ben sana aşınmadığını kanıtlarım
kalipson
25-01-2014, 00:55
Sevgili " -HAKTAN-" , her harfinize katılıyorum da şu volanda yanık yok deniyor ya, işte film orada kopuyor ve takipçiler de 6 sayfadır yazıyor ve okuyor... Bir de esas sıkıntı bu volanın 100.000 ya da 1.000.000 km yapıp yapmaması değil; almadan önce hatasızmış gibi lanse edilmesi. Bana zaten bu hali fotoğraf olarak gelse ya da ben istemiş olsam ve görsem, vallahi almazdım billahi almazdım.
Satan kişi çizik bile yok, sıfır diyor. Tamam, mübalağa yapıyor. 100 metre bile gitse çizik olur. Onu zaten kabul etmeyecek kadar paranoyak değiliz de bu yanıklar neyin nesi deyince ortalık karışıyor...
Yarın buna servis de yanık diyecek. Sonrasında ne yapıcaz? Kim milyoner olmak isterdeki gibi seyirciye mi sorucaz??
Mikrop_Ali
25-01-2014, 00:57
Sevgili " -HAKTAN-" , her harfinize katılıyorum da şu volanda yanık yok deniyor ya, işte film orada kopuyor ve takipçiler de 6 sayfadır yazıyor ve okuyor... Bir de esas sıkıntı bu volanın 100.000 ya da 1.000.000 km yapıp yapmaması değil; almadan önce hatasızmış gibi lanse edilmesi. Bana zaten bu hali fotoğraf olarak gelse ya da ben istemiş olsam ve görsem, vallahi almazdım billahi almazdım.
Satan kişi çizik bile yok, sıfır diyor. Tamam, mübalağa yapıyor. 100 metre bile gitse çizik olur. Onu zaten kabul etmeyecek kadar paranoyak değiliz de bu yanıklar neyin nesi deyince ortalık karışıyor...
Yarın buna servis de yanık diyecek. Sonrasında ne yapıcaz? Kim milyoner olmak isterdeki gibi seyirciye mi sorucaz??
servisten durumu hakkında yazılı bir rapor alınıp buraya koyulması en mantıklısı bence. veya aldığınız kişiyede yollayabilirsiniz. kendiside zaten rapor belge bekliyor durumu çözmenin en mantıklı yolu budur.
götür bakalım ne dicek.
neyse ben yattım.
GokhanRS
25-01-2014, 01:00
inanç 3 kuruş için böyle bir konu açmaya deymez. o volan temiz bence, sen o volana mühendis raporu cıkarttırsan genede usta içine sinmediyse takmaz o volanı.
aradan ay geçmediysede sende esnek olmalısın, al gitsin geri kargo masrafları hariç. uğraşmaya deymez. adamın biri benden segman seti aldılar sıfır. ustası blok aşınmış bu olmaz özel ölçüde getirtcem demiş. ne kadar anlattıysam anlamadılar aldım iade. sonra ustası segman kestirip rse takıp sıfır getirttim demiş. arabasını alınca püfür dumanlı teslim alınca anlaşıldı değerimiz.
sende al geri, 1000 liraya orjinal olduğunu iddia ettikleri volanla mutluluk mümkün olucakmı meraktayım.
-HAKTAN-
25-01-2014, 01:04
Magdem is yetkili servis raporuna kalmis ikiniz icinde hayirlisi demekten baska birsey diyemem
Ben sahsen anti yetkili servis taraftariyim
Genel olarak tarafsiz soylemek gerekirse bana gore yetkili servis personeli sok taktan baska biseyden anlamayan salla basini al maasini tiplerdir...
kalipson
25-01-2014, 01:08
Evet... O da var. Hersey "sök-tak" olmuş....
GokhanRS
25-01-2014, 01:08
Magdem is yetkili servis raporuna kalmis ikiniz icinde hayirlisi demekten baska birsey diyemem
Ben sahsen anti yetkili servis taraftariyim
Genel olarak tarafsiz soylemek gerekirse bana gore yetkili servis personeli sok taktan baska biseyden anlamayan salla basini al maasini tiplerdir...
hiç biri meg rs baskı balatasının montaj sırasında kurma olayını bilmez :) hiç birinde kurma aparatıda yoktur zaten :)
video çekmiştik bunla ilgili
Megane RS Baskı Kurma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GobqZPvzZFU)
inanç 3 kuruş için böyle bir konu açmaya deymez. o volan temiz bence, sen o volana mühendis raporu cıkarttırsan genede usta içine sinmediyse takmaz o volanı.
aradan ay geçmediysede sende esnek olmalısın, al gitsin geri kargo masrafları hariç. uğraşmaya deymez. adamın biri benden segman seti aldılar sıfır. ustası blok aşınmış bu olmaz özel ölçüde getirtcem demiş. ne kadar anlattıysam anlamadılar aldım iade. sonra ustası segman kestirip rse takıp sıfır getirttim demiş. arabasını alınca püfür dumanlı teslim alınca anlaşıldı değerimiz.
sende al geri, 1000 liraya orjinal olduğunu iddia ettikleri volanla mutluluk mümkün olucakmı meraktayım.
almayım demiyorum ama motoru yaptırdım parasını ödedim hafif volanı aytuğdan aldım sorun olmaz iadeside olurda turbo araçta tork var , dual mass volanda sürtünme izide olur biraz silse 2000 zımparayla girse anlıcakki o izler yanık değil.
şunada geri almaya durumum yok araç yapıyorum yapmışken bir kere yapmak istiyorum kimseye borcum harcım kalsın hakkım kalsın istemiyorum. aytuğdan aldığım volanda böyle izler olsaydı ben gram dert etmezdim. volana bakardım parlaklığına bakardım devam ederdim.
ben şahsen 1000 liraya aldığı volanada inanmıyorum ya neyse.
edit: bu arada iş içine sinmemesi değil bence kendi yanlışını bana kesmeye çalışıyor.
kalipson
25-01-2014, 01:10
Sizce orjinal olmayacak da 1.6 Megane volanı koyma ahmaklığında bulunabilirler mi? Gerçi anlattığınız örneğe göre evet ama ben konduramıyorum açıkçası...
şu siyah kısımları kaliteli bi makineyle yakından çekip atma şansınız yokmudur ?
Sizce orjinal olmayacak da 1.6 Megane volanı koyma ahmaklığında bulunabilirler mi? Gerçi anlattığınız örneğe göre evet ama ben konduramıyorum açıkçası...
1000 liraya senin aracına volan yok...
yan sanayide yok hani olsa 1000 lira volan dicem yan sanayi ama yok yok..
anla bunu artık ya.
yanlış gelecek o volan göreceksin sende.
bu kadar konuştuğuna pişman olacaksın..
geldimmi faturasını koy buraya ben eşşeğim diye anırcam burda 1000 liraya mrs volanımı olur ya hemde sıfır.
GokhanRS
25-01-2014, 01:18
taktırcağın ustaya çektiğimiz videoyu izletmezsen oda standart montaj yapacak ve 5 km sonra o volandada aynı iz oluşacak. hiç bir zararı olduğunuda pek sanmıyorum emin olmasamda. ancak biz ustalara bunu anlatsakta arkamızı döner dönmez sokarım kurma sistemine diyip standart araç montajı gibi takıyorlar o yüzden her rsin başına geliyor o izler. ben sorun çıkarıcağını sanmıyorum ama keşke bu usta milleti ılımlı olsa biraz.
1.6 uymaz lagunanın bir versiyonu var uyan. yarın öbürgün yüklersen çat eder. sonra kalır öyle araç yolda. çünkü gövde kalitesi 170lik lagunaya göre.
hatta ankarada motor ithal eden adam var volanları sandık motordan söküp ayrı satıyor iyi kar ediyor. ancak o adam meg rs motoru sanıyor laguna motorunu :)
aracı ben söktüm. taraf tutuyor gbi olmasın diye yazmak istemedim ama sanırım olay çözüldü. o nedenle yazayim dedim.
sıfır volan ve baskı da her ne kadar sıfır da olsalar yüzeysel yamukluklar olur. ha kiminde çok olur kiminde hiç olmaz. baskı-volan oturana kadar bu şekilde ufak izler yapar. sonuç da turbo bir araç, 60hp şahin değil. bu izler yanık izi değil, baskının volana daha çok temas eden yüzeyinin oluşturduğu aşındırma izleri. baskı yüzeyini toplayana kadar volanda bu şekil izler yapabilir. dikkat ettiyseniz izler hep aynı dairesel çizgide. ayrıca yanık volan lacivert-maviye kaçar. bence ince bir zımpara ile izler alınıp, gönül rahatlığı ile takıp kullanabilirdin.
edit: bu arada ustaları da yerden yere vurdunuz arkadaş :D
kalipson
25-01-2014, 01:20
Buna çakma bişey uymaz. Hem parçacı hem de ustam bu hususta beni tatmin ettiler. Zaten aksi bişey çıkarsa sonuçlarına katlanırlar...
-HAKTAN-
25-01-2014, 01:22
Evet... O da var. Hersey "sök-tak" olmuş....
Yanlis anlamayin ama ne zaman garanti kapsaminda aracim oldugunda istemeye istemeye 2 katini verecegimi bilerek yetkiliye gitmek zorunda kaldysam disardan ve yetkiliden fiyatlandirmasi yapip gittigimde en basit ornek 15.000k rx8'im vardi dexelia ozel yagina kadar fiyat aldigimda net 2,5 kati olmasina ragmen aman garanti disi kalmasin alacak kisi iskillenmesin diye mecburi olarak yetkili serviste yaptirip fahis bir bedel odedim...
Disardaki is bilen usta minimum seviyede maliyet cikarir servis prosedure gore is cikarir ama baktiginda ikise ayni orj malzeme kullanip farkli maliyetlerle farkli iscilikler cikarir....
Yani is yine sok tak'a geliyor
Ne demisler ne kadar ekmek o kadar kofte...
kalipson
25-01-2014, 01:24
Sayın "Murat", umarım öyledir... Umarım Inanc haklıdır da biz de g.t oluruz. Bu lafı da kullanayım da rahatlayacak varsa rahatlasın. Hatta iş öyle çıkınca da buraya da g.t oldum yazayım da delirmesin kimse...
Olmadı, kenarda bi volanımız olur ya da sıkışırız -ki şu an sıkışığız- bakarsınız satarız...
kalipson
25-01-2014, 01:25
Sayın "GökhanRS" , emeğiniz için teşekkürler... Baya faydalı olmuş...
kalipson
25-01-2014, 01:27
Ben eski mavi RS'imle arka sileceği değiştirmeye İzmir Bornova Mais'e gittiğimde 35'li yaşlarda bi usta(!) bu araba turbo mu hocam diye sormuştu...
Bi de böyleleri var(dı)...
GokhanRS
25-01-2014, 01:35
Sayın "GökhanRS" , emeğiniz için teşekkürler... Baya faydalı olmuş...
valla dostça söylüyorum inançla samimiyetim yok forumdan tanıyorum senin kadar. o yüzden objektifim. 1000 liraya haklısın volan var ama rsin volanı değil 2.0 lagunanın volanı. o videoyu motor parçaları üretilen fabrikada çektik, oranı sahibi bahattin keşke foruma takılsada ikisinin arasındaki gövde birleşimi ve metal kalitesini teknik bilgiyle anlatsa eminim şaşırırdın duruma.
kalipson
25-01-2014, 01:36
Sayın "GökhanRS", belki benim aracıma o 170'lik Laguna'nın volanını koydular... Ama ben arabayı modlamayı düşünmüyorum. Dolayısıyla, sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum... Haksız mıyım?
Sayın "GökhanRS", belki benim aracıma o 170'lik Laguna'nın volanını koydular... Ama ben arabayı modlamayı düşünmüyorum. Dolayısıyla, sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum... Haksız mıyım?
Konuyla tamamen alakasizim
Ama arabaya yuklenmeseniz bile suan ki tork ve guc belli takilcak muadil volan kisa surede bitcek
senin usta dediğin adam bumu
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
kalipson
25-01-2014, 01:40
Sen yatmamıs mıydın???
Sen yatmamıs mıydın???
yattım yattım :D
kalipson
25-01-2014, 01:43
Birazdan acil servisi arayıp tımarhaneye gidecem heee... :D
GokhanRS
25-01-2014, 01:45
Konuyla tamamen alakasizim
Ama arabaya yuklenmeseniz bile suan ki tork ve guc belli takilcak muadil volan kisa surede bitcek
yüklemezse bişey olacağını sanmıyorum lagunada torku az bir araç değil ancak insan bu ustaların bu mantıklarını görünce üzülüyor. sanayi ustası adamın bu parçaları üreten fabrikanın hem sahibi hem eğitimini almış adama sallıyor hiç bir boktan anlamıyor dediğinide gördüm gerçi.
Birazdan acil servisi arayıp tımarhaneye gidecem heee... :D
çok büyük yanlışın içindesin hocam ceremesini çekersin yapma etme.
ben sana ne yalan söylüyorum nede kötü niyetim var. burda sana bunu anlatıyosam daha halen iyi niyetimden bak.
onlar yanık değil sadece iz. al kullan tepe tepe kullan sıkıntısınıda çekmeyeceksin görmeyeceksin. şayet 170 lik volanını takarsan allah yardımcın olsun..
dahada bişey demiyorum.
2100 liralık volanla 1000 liralık volan arasında hiçmi fark olmaz ya? bi düşün...:icon_wack
neyse bu sefer cidden gittim.
yüklemezse bişey olacağını sanmıyorum lagunada torku az bir araç değil ancak insan bu ustaların bu mantıklarını görünce üzülüyor. sanayi ustası adamın bu parçaları üreten fabrikanın hem sahibi hem eğitimini almış adama sallıyor hiç bir boktan anlamıyor dediğinide gördüm gerçi.
Abi konuya cok vakif degilim ama illaki gazlarken vites atislari daha hizli asindircaktir volani daha kisa surede bozcaktir diye dusunuyorum
Lagunanin tahminim torku 200-220 arasidir rs vardir heralde 300+
kalipson
25-01-2014, 01:49
O Lagunanın torku 270. RS ise 300.
kalipson
25-01-2014, 01:53
Yani?? İngilizce var da amca biraz aşmış..
GokhanRS
25-01-2014, 01:56
Abi konuya cok vakif degilim ama illaki gazlarken vites atislari daha hizli asindircaktir volani daha kisa surede bozcaktir diye dusunuyorum
Lagunanin tahminim torku 200-220 arasidir rs vardir heralde 300+
varsayalım 120k gitmez 60k gider :) 60k rs e binen kaç kişi var ki? arkadaş bu yolu tercih etmiş ustası bu yolu seçtirmiş hayırlı olsun demek düşer bizede. maaşallah arabasıda çok güzel.
ben inança diyorum bu konuyu açmasına değmez kargo masrafını düşüp al diyorum tavsiye olarak. o volan o paraya 10 tane talip bulur. hata yapıyor bu konuyu sıkıntı etmekle. ticaret bu satıcıysan alttan alıcaksın haklı bile olsan.
yani bak soldaki eski volanı sağdaki yeni volanı
eski volan kim bilir kaç km'de. demekki ilk kullanmaya başladığından itibaran o izleri yapıyor. zamanla volan aşındıkca izler dairesel bir şekil alıcakki benim baskı balata volana daha alışamadığı kadar yeniydi.
yani ustan usta olsa 170 lik laguna volanı koymazdı yani ustan usta değil sana bunu başından beri söylüyorum.
yani baktın 400 lira fazlasına sıfır volan var aklımda soru işareti kalmasın ben bunu alayım dedin ustanda elindeki ürünü satmak için seni gaza getirdi vazgeçtin. olay bu değilmi?
kalipson
25-01-2014, 01:59
Yahu.. Çocuğumun üzerine yemin ederim alakası yok... Amala 5-6 kez telefonla konuştum. En son suratıma kapattı... Ben sana gözü kapalı ürünün parasını yolluyorum; sen bana hala güven miyorsun.
Bu volan yanık, ben takmam diye... Birbirimize inanmıyoruz ki.. Esas sorun bu.
varsayalım 120k gitmez 60k gider :) 60k rs e binen kaç kişi var ki? arkadaş bu yolu tercih etmiş ustası bu yolu seçtirmiş hayırlı olsun demek düşer bizede. maaşallah arabasıda çok güzel.
ben inança diyorum bu konuyu açmasına değmez kargo masrafını düşüp al diyorum tavsiye olarak. o volan o paraya 10 tane talip bulur. hata yapıyor bu konuyu sıkıntı etmekle. ticaret bu satıcıysan alttan alıcaksın haklı bile olsan.
peki ankaranın kralı şahin ustanın arkadaşın aracını kullanarak götürdüğü bu adam ustamı şimdi? bu mantık doğru bi mantıkmı?
ben geri almam demiyorum ama arkadaşın ustasının yaptığı yanlışın ceremesini ben neden çekiyorum?bi yanlıştan ortada olmayan bi sebepden ben neden kendimi sıkıntıya sokuyorum?
böyle anlamsızca atılan bir iftiradan dolayı ben neden suçlu olayım ?
belli usta dediği adam elindeki malı takmak için benim volanımı pislemiş. olay bu.
yanık olmadığı belliki, arkadaşda eğer yanık değilse yedek yaparım demiş kabul etmiş.
yanıksa alıcam kardeşim tamam...
Yahu.. Çocuğumun üzerine yemin ederim alakası yok... Amala 5-6 kez telefonla konuştum. En son suratıma kapattı... Ben sana gözü kapalı ürünün parasını yolluyorum; sen bana hala güven miyorsun.
Bu volan yanık, ben takmam diye... Birbirimize inanmıyoruz ki.. Esas sorun bu.
ben inanmıyorum değil burda kaçtane post atıldı bu volanın yanık olmadığına dair sen anlamak istemiyorsun. kaç kere daha yazıcam bunu burda?
çok gözden çıkarttıysan zımpara at, iz olan yerlerin altının yanık olmadığını kendin gör.
kalipson
25-01-2014, 02:10
Yarın 1 Allahın kulu bu volanı kullan desin; ben buraya çıkacam herkesin önünde özür dileyecem. Bu açıdan sorun yok. Hatta, takacam da...!!! Ben de meraklı değildim durduk yere sıfır volan bulmaya. Şartlar öyle gelişti. Ama sen buna inanmıyorsun ki... Hoş; bu saattir inandıramadık, bu saatten sonra da beklemiyorum. Ben sana bu volan hadisesi olduğundan beri inşallah sen haklı çıkarsın demiyor muyum??? Bugün tanımadığım o kadar çok insana ağız göz eğdik ki hiç yakıştıramadım kendime... Sen de bi empati yapmıyorsun ki arkadaş...
Eğer böyle bir durum oluşursa, bunu ustaya nasıl anlatırım? Ne derim? O da aklıma gelmiyor değil. Aynen söktürcez o zaman... Herhangi bi yük binmedi çünki.
ben inanmıyorum değil burda kaçtane post atıldı bu volanın yanık olmadığına dair sen anlamak istemiyorsun. kaç kere daha yazıcam bunu burda?
çok gözden çıkarttıysan zımpara at, iz olan yerlerin altının yanık olmadığını kendin gör.
derlerr yanmasada yandı derler :D :D :D
AvgMo9lVV_A
kalipson
25-01-2014, 02:15
Vay arkadaş... Biz neyin peşindeyiz, sen neyin... :D
Yarın 1 Allahın kulu bu volanı kullan desin; ben buraya çıkacam herkesin önünde özür dileyecem. Bu açıdan sorun yok. Hatta, takacam da...!!! Ben de meraklı değildim durduk yere sıfır volan bulmaya. Şartlar öyle gelişti. Ama sen buna inanmıyorsun ki... Hoş; bu saattir inandıramadık, bu saatten sonra da beklemiyorum. Ben sana bu volan hadisesi olduğundan beri inşallah sen haklı çıkarsın demiyor muyum??? Bugün tanımadığım o kadar çok insana ağız göz eğdik ki hiç yakıştıramadım kendime... Sen de bi empati yapmıyorsun ki arkadaş...
Eğer böyle bir durum oluşursa, bunu ustaya nasıl anlatırım? Ne derim? O da aklıma gelmiyor değil. Aynen söktürcez o zaman... Herhangi bi yük binmedi çünki.
senden ricam sağda solda 170 lik laguna volanı takan bi usta! ya gitmede yetkili servisine git olurmu. her ne kadar sök tak olayı oluyor densede cotech'e göster.
yoruldum
saygılar.
konuyu baştan sona okudum çokta hakim değilim konuya ama inanç abi ile ticaretim olmuştu kendisi samimi biri hatta bana yardımcı olmuştu allah razı olsun.
arkadaşıma sordum b.evlerde kendisi renault servisi. mrs volan 1000 liralara varmı dedim varsa hepsini alalım al sat yaparız dedi :).
Rs e laguna volanı takma fikri çok ilginç hele hele bir ustanın böyle birşeye onay verip takması çok ilginç belki vardır bir bildiği diyicem ama olucak olan belli kısa süre içinde o volan yakıcak.
Resimdeki volan temiz duruyor ama hatali bir montajda olucak etkiyi bilemiyorum tabiki.
Genel olarak kısaca :) inanç abi kotu niyetle birşey yapmaz. her gün olur olmadık saatlerde aramama rağmen hep yardımcı oldu.
kalipson
25-01-2014, 02:20
Bizi de her volanı sorduğumuzda neredeyse azarladı... Sanki volanını kaçırcaz...
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/20140125_031530_HDR.jpg (http://s1231.photobucket.com/user/RTOPAL/media/20140125_031530_HDR.jpg.html)
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/20140125_031544_HDR.jpg (http://s1231.photobucket.com/user/RTOPAL/media/20140125_031544_HDR.jpg.html)
yukarıdakı resımler bnm aracımın 80 bın km de ıken değiştirdiğim fabrıkanın takmıs oldugu orjınal baskı balata.sokmemın sebebı vıteslerın zor gecmesı sebebı dagılan bılyamızmıs.
resımlerını bıraz once cektım uzerınde uretımden kalan cızgılerı duruyor yer yer yanıkları mevcut .debrıyajı soktugumuzde usta banada volan hafıf yanmıs demıstı baktım gercektende bı ınce yer yer silmiş yüzeyi.
ama problem olucak bısey degıl denmişti ki bnm debrıyaj baskı balatamdan herhangı bır sıkayetımde yoktu. dıyecegım okı.
fabrıkanın taktıgı volanda bıle ınce ınce yanıklar olusabılıyorsa bunun torkla dengelı montajla alakası yok volanbaskı vs yanabilir çok aşırı olmadıktan sonra bunun kımseye zararı yoktur. bnce gereksız yere sıfır volan alınmıs .2ncı el alınan bı ınce taslanıp cıcek gıbıde kullanılabılırmıs.
eger ımkanınız var ıse 2000-3000 km sonra volanınıza sokup bakın benzer durum sızınkındede olucaktır.
kalipson
25-01-2014, 02:52
Sizin aracınız nedir?
Cliosportve
25-01-2014, 03:43
valla kimse kusura bakmasın konuya yazma geregi duydum
öncelikle 1000 liraya volandan bahsediliyor akla bazı sorular geliyor
bu volan orjinal megane rs mi yoksa laguna veya yurtdısında megane 165 lik turbolarda cıkan volanmı, bir sekilde ithal yolla yurda giren
bu volanlar fiyat ve calısma olarak biraz farklıdır bunu belirtmek isterim
2cisi bir cok yetkili serviste ve bazı reno parcacılarında kapıdan girrdigim zaman %20 indirim alırım ve bu indirimi istemem bile direk fatruraya yansır ki %21 verin desemde kesinlikle reddedilir bazı istisnayi parcalar haric
asagıda guncel fiyatıgını verdigim volan nasıl oluyorda eger bu referansa sahipse 1000liraya alınabiliyor
farzedelimki bir sekilde alınabiliyor acıkcası bende olsam 1000liraya sıfırı varken tabi orjinal megane rs olması kaidesiyle bende 600-700 e cıkma volan almam
ama bunun bahanesi volan yanık olamaz ve olmamalı
benzer seyleri nadirde olsa bende yasadım
alıcı adam alternatif olmadıgında kölen olur ama farklı bir alternatif cıktımı baslar ık mık yapmaya
simdi bir resim verilmiş biri 1000km de volan digeri 60binde
bırak 1000 km dekini 60bindeki bile yanık degil siz neyden bahsediyorsunuz
o volanın yuzeyinde elinizi gezdirdiginizde engebe yoksa o volan inceden bir el zımparası ile veya telle silinip bal gibide kullanılır mekanizması bozuk degilse veya ses yapmıyorsa
burda inancı yalancı durumuna sokmaya calısmayın adam bana daha bu mevzu yokken sıfır baskı balata volan aldıgında solemişti
bahsettigimiz volan asr li megane rs oynar volan
sen tak sıfır volanı arabaya 2 defa asr devreye girsin bilmem kac bin devirde donerken o volan yalattıra yalattıra baskıya degsin bıraksın ondan sonrada sök o volanı bakalım o sıfır goruntusunu bulabilcenmi o volanın
kısacası o volana cöp diyen kusurlu diyen adam onu bir gecicek
kusura bakılmasında bir alısveris 2 kişi arasında olur, araya baskaları salcalanırsa yok o ole dedi yok bu bole dedi yok usta onu alma o mındar dedi ben sana baska volan buldum falan olaylarına benim karnım tok
bu kumpasları ben cok gordum o yuzden karnım tok
son olarak bu kalipson denilen arkadas işin basından beri farklı farklı arayıslardaydı ben dahil 2-3 kişiyle surekli irtibatta kalarak kimden hangi volanı alayımın derdindeydi
bu piyasa ufaktır oturdugum yerden hersey gelir kulagıma merak edilmesin
finalde bu iki kişinin napacagı olayı nasıl sonuclandıracagı aralarındadır
ama burda 1000 liraya nerden nasıl geldigi neye gore alındıgı belli olmayan bir volan bulundu diyede dümenden iş bozulmaz
bu arada inanca hafif volanıda satan benim burdan kendisinede ne zaman isterse ozaman odemesini yapabilecegini soyluyorum,, ne zaman dilerse
cunku onun su anki durumunu cok iyi anlıyorum ve bu tarz işleride hic sevmiyorum sevemedimde
bu arada inanc oyaladı gondermedi volanı gibi birseyler ima edilmiş
adam motor yaptırıyor motoru sokturmeden nasıl gonderebilirdi volanı hala onu hesabını yapmaktayım kendi kendime:D
hadi hayırlı geceler
aytu
http://img545.imageshack.us/img545/3758/7bfe.jpg (http://img545.imageshack.us/i/7bfe.jpg/)
Cliosportve
25-01-2014, 03:53
bu arada bir onceki sayfayı pas gecip yazmısım
volan zaten lagunaymıs mutemelen buraya gelen ithal motorların uzerinden sokulme büyük ihtimal
ithalatcılardan 400-500 liraya temin edilenlerden
400-500 kar edilmiş işten hayırlı işler dilerim:D
ustada haklı ayakustu 400-500 gelicek sahsen kutusunda sıfır volanda gotursen kulp bulur
Bu tip işlerde laf soz olmasi en cekindigim mevzudur. Ondan satın alan iade istedimi makul sure içinde hemen para iadesi ve ürünü geri almak itibar açısından en temizi. Adanaya tial wg satmistim hiç kullanmadigim ikinci el almıştım sattığım kişi ertesi gün dediki bu mal sorunlu geri al hemen aldım para iadesi cart curt. Bozuk dedikleri wg ile bu yaz 2.1 bar bastım herhangi bir şey yok belki bahane etti iade etti ama burda kırk laf edeceğine parasini gönderdim gitti yoluna.
bakın 2. sayfadan sonra okumayı bıraktım
anlamsız yere uzamış konu
-volan 1km de bile yanabilir, kullanım ile alakalı
-ilk resimdeki volanda çok az yanık izi var
-bu dünyanın sonu değil
-5dk zımpara yap hoop düzeldi
-önemli olan derin çizikler, çizik yoksa sorunda yok
kısacası basit bir zımpara sonrası takılacak volanı mundar ettiniz.
O volanda benim gordugum kadari ile bir sey yok.
Ikincisi yetkili servisteki is bilmez tiplere mi soracaksiniz? Hic ugrasmayin, adam gibi bir garaja sorun Ankara'da, daha cok aydinlanirsiniz. Ha size benim en guzel tavsiyem sasmaz Yilmaz Tork konvertore gidin ve Turker yada Ilker usta'ya gosterin bu volani. Ilker abi kadar bu ulkede baski balata - tork konvertoru vs tarzi islerden anlayan yoktur. Tarafsizdir ve hayatta yalan soylemez
Benim selamimla Ilker abiye gidin.
Adres :
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 1 Cadde 24. Sokak No:10 Güvercinlik / ANKARA
2787778
Evrenleri iyi tanırım Ankara daki en büyük parçacılardandır. Hattaki bir Clio Rs imi zamanında onlar almıştı. Müsait bir zamanda sıfır volan için konuşur bilgi alırım.
Şahsi fikrim ise ikinci el olarak alınan bir volan için gayet temiz takılabilir. Zaten arkadaşta hafif volan bulup almasaydı bunu kullanmaya devam edecekti anladığım kadari ile. Eğer böyleyse zaten kendi arabasında bile kullanmayı düşündüğü ürünün temizliğinden emindir diye düşünüyorum.
Alıcı kısmını gelince ; ne konuşuldu ürün alınmadan öncesi bilmediğimden bir şey demek zor , eğer konuşulandan farklı bir ürün geldi ise tabi ki alıcı içinde iade isteme gibi bir durum olabilir bunu da satıcının anlayışla karşılaması gerekir.
Kısacası ; üzmeyin kırmayın birbirinizi , yeri zamanı gelir tekrar ticaret yaparsınız , aynı masada oturur muhabbet edersiniz. Anlaşın aranızda iki tarafta mağdur olmasın sorun çözülsün.
kalipson
25-01-2014, 08:01
Ustanin dedigi, sifir volanin referansi bile benim aracimdan cikaninkiyle ayni. Buna ne diyeceksiniz??
kalipson
25-01-2014, 08:06
Aytug bey... Beni ne kadar taniyorsunuz ki kumpas felan diyorsunuz. Kumpas kurmaya kalksak en dik alasini yapariz. Yakistiramadim....
Bana siz bi yer soyleyin de ben oraya gideyim ve orada gostereyim su "sifi" volaninizi.. ***** heran kumpas falan kurariz...
İnanç bu volanı kim takmıştı?
Aykut, bir parçanın aracına birebir takılabilir olması o parçanın RS parçası olduğunu garanti etmez.
Bunun örneklerini bütün RS kullanıcıları bilir.
Gökhan ve Aytuga sör istersen acemi bir göze nasıl bütün 170 lik parçalarının 225 gibi göründüğünü.
Aytug kadar uzun yazacak sabrım yoktu fakat yazdıklarına katılıyorum.
İkiniz arasındaki ticarete karışmam bize düşmez, volanı da canlı görme şansım yok maalesef.
bunu yetkili servisemi soracaksınız?
hala anlamadınızmı servislerin çalışmasını?
parça ya sıfırdır, yada kaka dır onlar için
kalipson
25-01-2014, 09:20
Motomot parca sekliyle almamak lazim tabii ki.Ama referans no.su da ayni.
Diger konuya yazmak da istemiyorum aslinda. Keza yazdikca adam yerine koydugumuz tipler oldugunu aci bi sekilde gorduk. Cebine gore hareket edip, bi urun alirken bircok yere fiyat sormanin etik bir hareket olmadigini savunabilecek kadar seviyesiz insanlarla karsiladmisiz. Neyse, yapacak bisey yok. Kaderde bunlarla da tanismak varmis. Adamlar bizi resmen ahlaksiz moduna soktular.
Benbu volanin bana soylendigi gibi gelip gelmedigime bakarim arkadas.. Yok yuzbin gidermis.. yok kabahat bendeymis.. arkadas bu urun su an ayipli mi ayipli. Bu ne terbiyesizliktir bu ne seviyesizliktir ya. Hala bu adami savunuyorsunuz...
Ama daha durun... Daha volani gezdirmedim. Ak g.t kara g.t cikacak yakinda... Aslinda cikti da dun aksam karanliga kaldi....
kelalper
25-01-2014, 09:29
İnanç volanında izler var ben ne dedim tornada ince pas geçin yanıksa izler durur değiilse geçer.
Volan işine gelince 1000 liraya Megane RS volanı bulamazsın. Sürekli Fransaya gidip geliyorum her sene 2 kere. Fransa fiyatı 493€. Bu fiyat yüzünden bende gittim ktecten aldım almışken düzgünü olsun diye 850 poundluk kiti aldım. Arabanın orjinal baskı balata ve volanı stock olduğu sürece sıkıntı yaratmıyor. Yüklemeye başlayınca ilk zaten volanın kendi merkezi dağılıyor sonra yayı kırılıyor ondan sonra başlıyor ötmeye.
Bide volan 1000 km de yanar mı demişsin ya. Ben sana 100 km de volan paramparça teslim ederim istersen. Kullanmana bağlı. Arabayı en dik yokuşa vur Üzerinde sürekli geri viteste yüksek devirde in çık in çık 50 km sonra debriyaj biter. 10 km bitik tutmayan ayırmayan debriyajla yol yap gaza basıp çekerek volan aynen paramparça olur.
Şahin usta için ankaranın kralı demişsin ama gerçekten öyledir. Imprezada sorunumuzu o giderdi. İlk yolladı sorun yaşadık tamam dedi yeniden yolladı tutturamadık. Tamam abi ücret istemiyorum benim hatam var dünya işçilik verdiniz komple yeni hks stage 3 baskı balata yolluyorum bu twin plate ı da tamir edip yolluyorum dedi çok komik bir para aldı.
kalipson
25-01-2014, 09:35
Yav.. Adam sifir gibi, ciziksiz volan gonderiyorum dedi; ustu yanik icinde. Bu urun bana atilmis kaziktir; kimse kusura bakmasin. Burada iki gundur ahkam kesen tiplerin de cogunun nasil ve hangi sekilde mal aldigini, hafiye gibi arastirdiklarini cok iyi biliyorum. Ayni durumda onlar olsalar su iki gunde bu site konu kirliliginden kitlenmisti....
Isin garibi, bu durumu surf kankigilliklerine baglayip savunan adamlar var.
Adam hala malini savunuyor.. Ben boyle yuzsuzluk gormedim.
ghibli06
25-01-2014, 09:36
Şahin usta Ankara'nın kralı, alıcı yalancı kumpasçı, renault parçacısı sahtekar, usta ise şerefsizin önde gideni... bunları beyan etmek için de konu açmış arkadaşımız, 600 lira için itham edilen kişilere ticari işletmelere yapılan suçlamalara bakın...
volant çok güzel arkadaşım, çizik bile yok dediğin gibi, sen de 120bin ben diyeyim 220bin km sorunsuz gider, garantisi de kendimim...
volant da 'rodaj' olur evet, volantın önce içi sonra dışı aşınır, aşındıkça da rodaj olur, arada yanar , balata da gram çizik olmaz, çünkü arabanın aşınan parçası volanttır...
Kalipson boşver arkadaşım, yolla adamın volantını kapansın konu, satarsa parçasını alırsın paranı, nasılsa ayna gibi parça ben 2 günde sitedeki RS çi arkadaşların alacağını tahmin ediyorum...
kalipson
25-01-2014, 09:43
Ya abi ben boyle seviyesiz adamlar gormedim... Ama kabahat bunlari bulanda. Onlarda degil...
Arkadas, buyuyun artik. Beni kotulemekle beni kotu olmam, ovunce de adam olmam. Ben sana kazik attim diyemiyorsun ama bakarak alsaydin zorla mi sattim diyorsun. Yani o seviyene inmeye calisiyorum; dun aksamdan beri beceremedim.
Referans no su ayniysa o zaman isler degisir. Fakat fiyat cidden ultra iyi.
ghibli06
25-01-2014, 09:49
Ya abi ben boyle seviyesiz adamlar gormedim... Ama kabahat bunlari bulanda. Onlarda degil...
Arkadas, buyuyun artik. Beni kotulemekle beni kotu olmam, ovunce de adam olmam. Ben sana kazik attim diyemiyorsun ama bakarak alsaydin zorla mi sattim diyorsun. Yani o seviyene inmeye calisiyorum; dun aksamdan beri beceremedim.
boşver inme, ben olayın başlığını okuyunca teknik bir şeyler konuşulabilir zannedip yazdım, yoksa ne işim olurdu... olay 'Ankara'nın alayı böyle' ye doğru gidiyor, artık kişi ismi ticari işletmelerin ismi vs geçmesin herkes zan altında kalıyor, lütfen...
dediğim gibi, volant çok iyi, sen geri gönder, nasılsa daha kargodayken satılır o malzeme alırsın sen de paranı takma kafana...
kalipson
25-01-2014, 09:54
Ya yemin ediyorum, soyle 50-100 liralik bi iscilik olsa sokecem su volani. Gosterecem altinini ustunu no.sunu.... Ama ne gerek var. Numarayi printerdan da cikti alir koyariz biz zaten....
kalipson
25-01-2014, 10:12
Bulent abi.. sen de haklisin... Ankaranin helal sut emmis insanlarina da yazik oluyor. 20 lira icin arabanin altinda aksama kadar duracak ama uc kurus menfaat icin basini bi egmeyecek ustalarina yazik ediliyor... Bi de bunlar bilinen insanlar he... Diger genc arkadaslar icin ne derler dusunemiyorum...
Megane rs volan (http://www.renaultfanclub.com/megane-2-rs-fan-club-megane-2-rs-kulubu/69774-megane-rs-volan.html)
Kalipso usta bu konuyu açmanın sebebi nedir ?
Sende çok iyi biliyorsunki Laguna volanı takmışlar senin Arabaya ve sen İnanç abinin Sıfır volanına b.k atıyorsun geri Alması için :)
gemsazr9
25-01-2014, 10:41
bu volanı luk üretmiş. belki renault a bile luk veriyor .luk un sitesine girip aradığınız parça nosu yazarsınız hangi araçlarla ortak ve eş değer görürsünüz . oktaykanın arkasında bilgin oto var luk parçaları getiyorlar yurtdışından türkiyede yoksa bile 1 ayda falan getiriyorlar luk refaransı verince . yani kısacası bu volanı servis fiyatından daha aşağı bulunabilir . ayrıca spot yedek parça getiren bursürü ver var onlarda bile olabilir .ben bu parçanın 1000 ytl bulunmasının imkansız olmadığını düşünüyorum .
kalipson
25-01-2014, 10:48
Megane rs volan (http://www.renaultfanclub.com/megane-2-rs-fan-club-megane-2-rs-kulubu/69774-megane-rs-volan.html)
Kalipso usta bu konuyu açmanın sebebi nedir ?
Sende çok iyi biliyorsunki Laguna volanı takmışlar senin Arabaya ve sen İnanç abinin Sıfır volanına b.k atıyorsun geri Alması için :)
Cok bilen dostlarimiz sayesinde gecenin bi vakti uykumuz kacti? Ben de ese, dosta sorayim dedim. Ama sabahtan beri ustanin yanindayim ve refetans nosuna kadar volan ayni !!! Ama siz gene bana inanmayin, bu aralar hedef gozetmesizin salliyorum ben....
kalipson
25-01-2014, 10:50
bu volanı luk üretmiş. belki renault a bile luk veriyor .luk un sitesine girip aradığınız parça nosu yazarsınız hangi araçlarla ortak ve eş değer görürsünüz . oktaykanın arkasında bilgin oto var luk parçaları getiyorlar yurtdışından türkiyede yoksa bile 1 ayda falan getiriyorlar luk refaransı verince . yani kısacası bu volanı servis fiyatından daha aşağı bulunabilir . ayrıca spot yedek parça getiren bursürü ver var onlarda bile olabilir .ben bu parçanın 1000 ytl bulunmasının imkansız olmadığını düşünüyorum .
Hocam, sen oyle dusunme hic bence. Adamlar(!) senin benim yerime dusunuyorlar. Bulamazsin diyolarsa bulamazsin hocam; kusura bakma.
konuyu bilmiyorum hepsinide okumadım
elime çok volan geçti
bu volan yanmış bi volan değil
bana göre
saygılar
Cok bilen dostlarimiz sayesinde gecenin bi vakti uykumuz kacti? Ben de ese, dosta sorayim dedim. Ama sabahtan beri ustanin yanindayim ve refetans nosuna kadar volan ayni !!! Ama siz gene bana inanmayin, bu aralar hedef gozetmesizin salliyorum ben....
Neymiş referansı bi yazsanıza ?
kalipson
25-01-2014, 10:56
Bi iki kere chip yaptiran ya da hasbelkader motor toplayan adamin, su guzelim internet sayesinde usta takildigi ulkemizde, ben de birakin b.k atayim degil mi??
kalipson
25-01-2014, 11:00
Neymiş referansı bi yazsanıza ?
300 tl isciligi gonderin, volani sokturup yazayim. Eger yalan varsa ben size 600 TL verecegim. Su an Sasmaz Oto sanayideyim. Buyrun gelin, en azindan cay icmis tanismis oluruz... Olmaz mi?
1. Cad. 25. Sokaktayim. Buyur misafirim ol lutfen... Ben simdi ya Valeonun ya da Luk'un sitesine girip de sizi mors edecek bisey yazmayayim hic. Hani sahtekariz ya; ondan dedim...
Saka bi yana isiniz yoksa buyrun lutfen...
Ben vakit bulursam birazdan uğrayacağım.
300 tl isciligi gonderin, volani sokturup yazayim. Eger yalan varsa ben size 600 TL verecegim. Su an Sasmaz Oto sanayideyim. Buyrun gelin, en azindan cay icmis tanismis oluruz... Olmaz mi?
1. Cad. 25. Sokaktayim. Buyur misafirim ol lutfen... Ben simdi ya Valeonun ya da Luk'un sitesine girip de sizi mors edecek bisey yazmayayim hic. Hani sahtekariz ya; ondan dedim...
abicim hazır şaşmazdasın gürsel abi de yazmış ilker abiye gösterin diye , hemde şuan 1 sokak üstünüzde :) götüp bi gösterin bence :)
O volanda benim gordugum kadari ile bir sey yok.
Ikincisi yetkili servisteki is bilmez tiplere mi soracaksiniz? Hic ugrasmayin, adam gibi bir garaja sorun Ankara'da, daha cok aydinlanirsiniz. Ha size benim en guzel tavsiyem sasmaz Yilmaz Tork konvertore gidin ve Turker yada Ilker usta'ya gosterin bu volani. Ilker abi kadar bu ulkede baski balata - tork konvertoru vs tarzi islerden anlayan yoktur. Tarafsizdir ve hayatta yalan soylemez
Benim selamimla Ilker abiye gidin.
Adres :
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 1 Cadde 24. Sokak No:10 Güvercinlik / ANKARA
2787778
kalipson
25-01-2014, 11:04
Ben vakit bulursam birazdan uğrayacağım.
Valla bekliyorum..burdayim. Saygilar...OTORENO. 1.Cad. 25. Sok.
Referans aynı aynı diyorsunuz diye sordum.Madem aynı bilmiyormusunuz.Son 3 rakamı da yeter..Geçelim o söktürme işini ticareti ben mi yaptım ki para vereyim :)
Siz valeo veya lukun sitesine girip bakana kadar ben renonun sisteme girer bakar sizi mors ederim merak etmeyin..
Aynı aynı diyorsunuz diye sordum.Evrenlerin ürün yelpazesi çok geniştir.Diğer parçacılarda bulunmayanlar onlarda vardır ama kesinlikle en pahalı fiyat da onlardadır. Ben de o volanın orj volan olmadığı fikrindeyim..He orj diil o da sizi ilgilendirir.. Ama ref bile aynı diyorsanız bi yazın bakalım bizde.Aynıysa ihtiyac olursa bizde ordan temin ederiz..
kalipson
25-01-2014, 11:12
Yazmayayim hic... Cok yalan soyledik hocam su iki gundur. Allah affetsin. 3 kurusluk dunya mali icin yalan soylemeyelim...
kelalper
25-01-2014, 11:26
faturasında parça kodu ve ref nosu yazmak zorunda. Bak görüntü olarak fark yok diyebilirsin belki ama materyal farkı yay sertlik farkı değişebilir. UGK nın şanzımanın içine de Master parçaları mı bişeyin parçalarını takmışlardı. Baktığın zaman çalışıyor mu çalışıyor. Arabada yürüyor. Bi de burada suçlu yok neden tartışma büyüdü anlamıorum. Sen malı almışsın parasını gelmeden ödemişsin. Mal gelmiş ustan beğenmemiş geri iade edersin karşı tarafta aynen geri alır paranı geri iade eder. Masraflarını keser. Bu kadar senedir bu işin içerisindeyim ustamın ok vermediği parçayı bende arabama takmam. Takarsam bişey olursa laf edemezsin.
GokhanRS
25-01-2014, 11:30
faturasında parça kodu ve ref nosu yazmak zorunda. Bak görüntü olarak fark yok diyebilirsin belki ama materyal farkı yay sertlik farkı değişebilir. UGK nın şanzımanın içine de Master parçaları mı bişeyin parçalarını takmışlardı. Baktığın zaman çalışıyor mu çalışıyor. Arabada yürüyor. Bi de burada suçlu yok neden tartışma büyüdü anlamıorum. Sen malı almışsın parasını gelmeden ödemişsin. Mal gelmiş ustan beğenmemiş geri iade edersin karşı tarafta aynen geri alır paranı geri iade eder. Masraflarını keser. Bu kadar senedir bu işin içerisindeyim ustamın ok vermediği parçayı bende arabama takmam. Takarsam bişey olursa laf edemezsin.
ugk da laguna şanzumanı cuk diye oturmuş şekildeydi. ondan söktüğümüz şanzuman parçalarını başka lagunaya sattık uydu yani öyle söyliyim.
ugkyada tekrar megane rs şanzumanı taktık öyle ayar tuttu araba :) konusu geçmişken ugknında şuan orjinal megane rs şanzumanına kavuşmuş durumda olduğunu söyliyim dedim.
kalipson
25-01-2014, 11:31
Alper hocam, yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Ama karsi taraf, bi volanimizi caldi demedigi kaldi. Bi de bu muameleyi, urunu daha gormeden parasini yatiran biri olarak hic haketmiyorum...
blumenberg
25-01-2014, 11:35
satan arkadaş volant'ın sorunsuz olduğunu söyleyip duruyor, madem kendinden bu kadar emin alıcıya parasını öncesinde göndersin, neden satılınca parasını ödemek istiyor? demekki sorunlu bu volant..
2. el mal alımlarını (hele hele internet üzerinden tanımadığın adamdan) tavsip etmiyorum, eğer arada çok yakınım yok ise
Konuyu ilk mesajdan itibaren okudum.
Alınan mal 2.el nihayetinde ve sıfır ürün göre baya uygun.3 te 1 fiyatına alınan bir üründe sıfır kondisyonu beklemek büyük hata.
Anladığım kadarıyla sizin takıldığınız nokta,redsun ın ürün için çiziksiz vs. tabirler kullanması.Ancak biraz mantıklı düşününce o kelimenin ürünün sıfıra yakın olmasından dolayı mübalağa edilerek kullanıldığını anlarsınız.Çiziksiz diyipte leş bir volan yollansaydı,o zaman tam anlamıyla haklı olurdunuz.
1000 liraya sıfır olarak aldığınız ürünün kesinlikle yetkili serviste satılan mrs volanı olduğuna inanmıyorum.e36 coupe ye pahalı diye megane1 kapı fitili takarlar genelde,sizde de öyle bir durum olmuş.
Hatta bence redsun ın ürününe gerçekten güvenmesinden dolayıdır ki,ürünü yetkili servise göstermenizi istiyor.Arabayla içki dışlı olan herkes bilir ki yetkili servis için ürün jelatinliyse,kutuluysa ok,değilse leş.O sebeple yetkili servise filan gerek yok.Orada bu volanı muayene edebilecek bir adam yoktur.Yüzde 95 i montaj elemanı.
Yapılması gereken tek şey,volan zımparalanacak.İddia edildiği gibi iz ise çıkacak,yanık ise kalacak.Bir tez çürüyecek,birisi doğru çıkacak.
İki tarafı da tanımıyorum.İşk mesajdan itibaren okuduğumdan anladığım,iki tarafta iyi niyetli.kalipso biraz fazla güvenen ve söylenene kulak veren bir kişi.
Benim tamamen tarafsız görüşüm bu şekildir.Selamlar
kalipson
25-01-2014, 11:37
Hay agzini opeyim "blumenberg". 2 gundur onlarca posttur sacmalayanlara kapak oluversin...
serkanaygün
25-01-2014, 11:38
satan arkadaş volant'ın sorunsuz olduğunu söyleyip duruyor, madem kendinden bu kadar emin alıcıya parasını öncesinde göndersin, neden satılınca parasını ödemek istiyor? demekki sorunlu bu volant..
2. el mal alımlarını (hele hele internet üzerinden tanımadığın adamdan) tavsip etmiyorum, eğer arada çok yakınım yok ise
Es geçilmiş sanırım, satıcı arkadaş maddi sıkıntıdan dolayı volantın satılınca parasını yollayabileceğini söylemiş.
Motomot parca sekliyle almamak lazim tabii ki.Ama referans no.su da ayni.
Diger konuya yazmak da istemiyorum aslinda. Keza yazdikca adam yerine koydugumuz tipler oldugunu aci bi sekilde gorduk. Cebine gore hareket edip, bi urun alirken bircok yere fiyat sormanin etik bir hareket olmadigini savunabilecek kadar seviyesiz insanlarla karsiladmisiz. Neyse, yapacak bisey yok. Kaderde bunlarla da tanismak varmis. Adamlar bizi resmen ahlaksiz moduna soktular.
Benbu volanin bana soylendigi gibi gelip gelmedigime bakarim arkadas.. Yok yuzbin gidermis.. yok kabahat bendeymis.. arkadas bu urun su an ayipli mi ayipli. Bu ne terbiyesizliktir bu ne seviyesizliktir ya. Hala bu adami savunuyorsunuz...
Ama daha durun... Daha volani gezdirmedim. Ak g.t kara g.t cikacak yakinda... Aslinda cikti da dun aksam karanliga kaldi....
Yav.. Adam sifir gibi, ciziksiz volan gonderiyorum dedi; ustu yanik icinde. Bu urun bana atilmis kaziktir; kimse kusura bakmasin. Burada iki gundur ahkam kesen tiplerin de cogunun nasil ve hangi sekilde mal aldigini, hafiye gibi arastirdiklarini cok iyi biliyorum. Ayni durumda onlar olsalar su iki gunde bu site konu kirliliginden kitlenmisti....
Isin garibi, bu durumu surf kankigilliklerine baglayip savunan adamlar var.
Adam hala malini savunuyor.. Ben boyle yuzsuzluk gormedim.
Bi iki kere chip yaptiran ya da hasbelkader motor toplayan adamin, su guzelim internet sayesinde usta takildigi ulkemizde, ben de birakin b.k atayim degil mi??
adam yerine koyduğumuz tipler
bi lafa bakarım lafmı diye, bide söyleyene bakarım adammı diye.
bi urun alirken bircok yere fiyat sormanin etik bir hareket olmadigini savunabilecek kadar seviyesiz insanlarla karsiladmisiz
araştırmak en doğal hakkın elbette. ama el sıkıştıktan sonra ucuzunu bulmanın peşinde olup akabininde bulup mal sana geldikten sonra malı pisleyip geri göndermek pek etik değil.
ben sana kabahat sende dedimmi hiç ? oku bakalım yazdıklarımı teker teker.
burda bu volan yanık değil diyenler benim yancım, yanık diyenler senin yanıncınmı? Burda herkes bildiğini yazar bizde bir ortalama çıkartır alırız.
allahdan sana volan ayna gibi demedim ha! üzerine bakıp kendini görmeye çalışırdın mazallah :D göremeyince bu ayna gibi değil diyip geri yollamaya çalışırdın.
arkadaşım çizik yok dedim sanada aldığın parça volan ne bekliyosun? hiçmi düşünmedin volanda çizik nasıl olmaz? çizilmeyen volanmı var? bi araştır bu parça nasıl çalışıyor ne işe yarar ama bilmediğinden ve bu konudaki cahilliğinden dolayı seni hor görmüyorum.
yanlış anlama bende cahilim belki ama senden benden dahada cahilsin bu konuda.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/Ya abi ben boyle seviyesiz adamlar gormedim...
Adamlar senin yaptığını buraya yazmış, şimdi onlarmı seviyesiz oldu? Burda bu şekilde ithamda bulunduğun adamlar sana rs'in kitabını yazar koyar önüne.
zaten bu forumda bulamadığın cevapları ve desteği başka yerlerde aramayada başlamışsın. Allah kolaylık versin sana bu yolda başarılar.
ortada bi yalan var orası bellide Allah görüyor herşeyi.
dün ben senin eşinin telefonda bana dedikleri gibi sana beddua okumam. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsında demem. hatta dahada çirkefleşmem yani bu yaptığından ötesi yok benim için.
şu ref no'yu yazda bide biz görelim. parçayı sökmene gerek yok zaten bi ref no ile bulunmuştur bu parça, gökten zembille incek hali yok.
başında okumamışsın belli.
durumu biraz düzelteyim bi gecede 600 lira yerken resmlerimi koyucam buraya :)
Es geçilmiş sanırım, satıcı arkadaş maddi sıkıntıdan dolayı volantın satılınca parasını yollayabileceğini söylemiş.
teşekkürler.
GokhanRS
25-01-2014, 11:50
Referans aynı aynı diyorsunuz diye sordum.Madem aynı bilmiyormusunuz.Son 3 rakamı da yeter..Geçelim o söktürme işini ticareti ben mi yaptım ki para vereyim :)
Siz valeo veya lukun sitesine girip bakana kadar ben renonun sisteme girer bakar sizi mors ederim merak etmeyin..
Aynı aynı diyorsunuz diye sordum.Evrenlerin ürün yelpazesi çok geniştir.Diğer parçacılarda bulunmayanlar onlarda vardır ama kesinlikle en pahalı fiyat da onlardadır. Ben de o volanın orj volan olmadığı fikrindeyim..He orj diil o da sizi ilgilendirir.. Ama ref bile aynı diyorsanız bi yazın bakalım bizde.Aynıysa ihtiyac olursa bizde ordan temin ederiz..
army arkadaş önceki sayfalarda ürünü aldığı yerin telefonunu v.s bişeylerini vermişti. bir arayıp sorsan ya bende almak istiyorum filan diyerekten ürünü bir araştırsan. emin olmadan haksız yere yıllarının ustalarının günahını almış olmayalım. sen anlarsın ankara esnafının dilinden.
olurda gerçek mrs volanı çıkarsa hepimizin işine yarar bundan sonra bizde ordan alırız.
Hay agzini opeyim "blumenberg". 2 gundur onlarca posttur sacmalayanlara kapak oluversin...
kapak? sazan? hangisi :D
blumenberg
25-01-2014, 11:54
hı hı kendisi çok büyük maddi sıkıntılarda imiş :)
başında okumamışsın belli.
durumu biraz düzelteyim bi gecede 600 lira yerken resmlerimi koyucam buraya :)
teşekkürler.
milleti böyle gambazlayarak mı? aferim böyle devam.. 600 lira bi gecede yemek her babayiğidin harcı değildir.. çok kral adammışsın !
volantı alan arkadaş göndersin malı buna, nasılsa alışmış yemeye
kalipson
25-01-2014, 11:56
Bi bulusmada halledebilirsem, bi barkovizyon getirip koyacam. Su watsup'tan yazilanlari bi izleyelim de gulelim. Ama bir sartla! Herkes agziyla gulecek. Lagubalilik istemem..
Diger bir husus; isteyen istedigi kitabi kitabeyi yazsin. Ama paylasiyorsa da Allah rizasi icin paylassin. Millete artistlik yapmak icin degil !!
Madem bu urun super ve ben g.tum... Al o zaman urunu, ver paramizi birader. Biz de zengin degiliz ama sana gozumuzu kapatip para yolladik.
Sunu anlaman icin daha kac post atmak lazim bilmiyorum.. Sen bana bu volan sifir, ciziksiz dedin mi dedin. Ben de mubalaga yaptigini biliyorum ve oyle sacma bi beklentim yok dedim mi dedim. Ama su izlerin yanik oldugunu hala kabul etmiyorsun. Ben buna ayar oluyorum... Bana bunu soylemedin. Diger bir husus da senin begenmedigin ama Ankara'nin nedense begendigi Mustafa usta(kaldi ki Sahin usta israrla kendisi beni goturdu) Mustafa usta'nin bu volani yaniklari itibariyle takmamasi ve dolayisiyla ise yaramamasi... Dun de anlattim. 3-4 kisi de ayak ustu bakti. Ben bu durumu ve duydugum rahatsizligi sana anlatamadim. Sen de anlamak istemedin...
kelalper
25-01-2014, 11:57
arkadaş olayı alevlendirmek için şuraya yazmayın. Git kimden ne alıosan al. Adam arabasının üstünde çalışan parçanın sorunlu olduğunu nereden bilsin. Parça sökülsün yoliicam demiş anlaşılmış. Parçada yanık vardır yoktur silindikten sonra ortaya çıkar. Bende tanımadığım birisine bişey satıosam parası hesaba düşer malı yollarım. Bana güvenmiosun diyene de babamın oğlumusun derim. Volvo servisinde bekleme odasında bekleyin bize güvenmio musunuz diyen ustayada demişliğim vardır. Senin dediğin yoruma göre her peşin para çalışan sahtekar hilekar.
Valla konuyu baştan sona okudumda iki tarafta haklı
Adam 2 el volan almış ustası ( belki art niyetlidir bilemem günahını almıyım ) bu yanmış demiş adamın midesi bulanmış 1000 lirayada sıfırını bulunca takmak istememiş.
Satan arkadaşta malına güveniyor birçok kişide o izlerin normal olduğunu pek bi zararı olmadığını söylemiş. Ordan gelen paraylada başka bi parça almış haliyle çıkarıp 600 ü hemen veremiyor ama satılınca vericeğini söylüyor. Ama anladığım kadarıyla kendince haklı sebeplerle o sağlam olduğuna emin olduğu parçaya *** atıldığını düşünüyor. Valla biraz empati yapın bence ikinizde haklısınız. Atar gider yapmayın.
Bence dostum sen malı geri al yollıyabilirsen 200 300 bişey yolla kalanınıda satınca yollarsın olayda çözülür bi şekilde fazla tatsızlaşmadan
hı hı kendisi çok büyük maddi sıkıntılarda imiş :)
milleti böyle gambazlayarak mı? aferim böyle devam.. 600 lira bi gecede yemek her babayiğidin harcı değildir.. çok kral adammışsın !
volantı alan arkadaş göndersin malı buna, nasılsa alışmış yemeye
:) olmadıığından nasıl bu kadar eminsin açıklasana?
kim kimi gambazlıyor?
kim kimin malına *** atıyor? ilk önce bunu bi anlsan..
600 lira senin için olmayabilirde benim için büyük para. neredeyse asgari ücret. sırf benim içinde değil ülkenin büyük bi çoğunluğu için böyle. baba olmak için işin parasında olmadığımı göstermek için bunu yazdım..
kalipson
25-01-2014, 12:00
En son adimiz ajana cikacak ama telefon konusmalarini da kaydetcem... Is oraya gidecek az daha.
ghibli06
25-01-2014, 12:00
Barlas bir de sen girme olaya, ben dün girdim yazdım pişman oldum... çelik konstr. parçaları imal eden de ben değilim maden mühendisi olan da ben değilim, üzeri 'kararmış' parçayla ısı görmüş metali de ayırt edemem... bakıyorum herkes burada ısıl işlem uzmanı olmuş ve de bunlar hep MRS çi arkadaşlara denk gelmiş...
parça 100bin de yapar, sorunsuz da kullanılabilir, tornada biraz alınca sıfır gibi de takılır, o iş başka, ustanın dediğini yalan çıkartmak başka... benim ustam depoya asit dök desem yapar, neden çünkü arabam yansa benim sorunum, ama işçilik verdiğiniz bir servis güvenmediği parçayı müşterisine takmaz, usta güvenmemiş takmamış... şu anda para satıcıda mal alıcıda, konuyu açan satıcı, sonrasında servisi, Şahin Ustayı, alıcıyı hatta yorum yapanları suçlayan da kendisi... seviye zaten ben 600 lira yerken foto koyacağım lafıyla iyice okyanusun dibine indi...
Valla konuyu baştan sona okudumda iki tarafta haklı
Adam 2 el volan almış ustası ( belki art niyetlidir bilemem günahını almıyım ) bu yanmış demiş adamın midesi bulanmış 1000 lirayada sıfırını bulunca takmak istememiş.
Satan arkadaşta malına güveniyor birçok kişide o izlerin normal olduğunu pek bi zararı olmadığını söylemiş. Ordan gelen paraylada başka bi parça almış haliyle çıkarıp 600 ü hemen veremiyor ama satılınca vericeğini söylüyor. Ama anladığım kadarıyla kendince haklı sebeplerle o sağlam olduğuna emin olduğu parçaya *** atıldığını düşünüyor. Valla biraz empati yapın bence ikinizde haklısınız. Atar gider yapmayın.
Bence dostum sen malı geri al yollıyabilirsen 200 300 bişey yolla kalanınıda satınca yollarsın olayda çözülür bi şekilde fazla tatsızlaşmadan
eyvallah,
tarafsız güzel özetlemişsin. ben parçayı alamayacağımdan değilde kimin ne olduğu ortaya çıksın istedim.
herşey kabak gibi ortaya çıktı artık. seni tanıyan tanıdı beni tanıyan tanıdı kalippo
pazartesi gönder volanı paranın bi kısmını yollayım.
saygılar.
kalipson
25-01-2014, 12:08
Bakiniz... Ister inanin ister inanmayin; umurumda degil.Neticesinde cani sikilan benim, oyle klavyeden ahkam kesmek kolay. Ama yemin ediyorum; ustam bu volan is gorur deseydi ben gene takicaktim. Ne anlarim ben izden dizden... Uygun rakama isim olsun derdindeydim... Ustasi var iste. Dedigim gibi; ister inanin ister inanmayin. Gerci sagolsunlar; yilin yalancisi yaptilar bizi ve etrafimizdakileri.
blumenberg
25-01-2014, 12:09
Barlas bir de sen girme olaya, ben dün girdim yazdım pişman oldum... çelik konstr. parçaları imal eden de ben değilim maden mühendisi olan da ben değilim, üzeri 'kararmış' parçayla ısı görmüş metali de ayırt edemem... bakıyorum herkes burada ısıl işlem uzmanı olmuş ve de bunlar hep MRS çi arkadaşlara denk gelmiş...
parça 100bin de yapar, sorunsuz da kullanılabilir, tornada biraz alınca sıfır gibi de takılır, o iş başka, ustanın dediğini yalan çıkartmak başka... benim ustam depoya asit dök desem yapar, neden çünkü arabam yansa benim sorunum, ama işçilik verdiğiniz bir servis güvenmediği parçayı müşterisine takmaz, usta güvenmemiş takmamış... şu anda para satıcıda mal alıcıda, konuyu açan satıcı, sonrasında servisi, Şahin Ustayı, alıcıyı hatta yorum yapanları suçlayan da kendisi... seviye zaten ben 600 lira yerken foto koyacağım lafıyla iyice okyanusun dibine indi...
abim böyleleri ile muhatap olmamak lazım en güzeli, sen mühendis değilsin zaten biz de anlamıyoruz bu işten, veya hiç ticaret yapmadık
arkadaş olayı alevlendirmek için şuraya yazmayın. Git kimden ne alıosan al. Adam arabasının üstünde çalışan parçanın sorunlu olduğunu nereden bilsin. Parça sökülsün yoliicam demiş anlaşılmış. Parçada yanık vardır yoktur silindikten sonra ortaya çıkar. Bende tanımadığım birisine bişey satıosam parası hesaba düşer malı yollarım. Bana güvenmiosun diyene de babamın oğlumusun derim. Volvo servisinde bekleme odasında bekleyin bize güvenmio musunuz diyen ustayada demişliğim vardır. Senin dediğin yoruma göre her peşin para çalışan sahtekar hilekar.
her peşin para çalışan hilekar demedim ki, ben detayları bilemem kim ne demiş vs. İyi niyetli bi satıcı malı ayıplı olmasa da geri almalıdır kaldı ki malının sorunsuz ve jilet gibi olduğunu iddia ediyor.Almamasının nedeni 'nasılsa bu malı alıcaya kitledim' düşüncesindendir. Ben de madem bu kadar emin parasını öncesinde yollasın dedim, ayrıca satıcının maddi sıkıntısı da yokmuş, gecede 600 TL harcayan adam sonuçta
yurtdışında bulundunuz mu bilmiyorum bi mal alırsın, malın ayıplı çıkmasına bile gerek yoktur, ben bunu beğenmedim deyip 2 -3 ay (hatta süresini hatırlayamadım) geri iade edebiliyorsunuz..
yahu 600 lira yemek marifet değil. ben işin parasında değilim onu açıklamaya çalışıyorum sen başka yerlere çekiyosun olayı seviyeye vuruyosun.
anlarsın anlamazsın işindir değildir
bu usta bu adama dememişmi; senin üzerinden çıkan parça bundan daha iyi bunu hiç takmayalım diye? bu yazıyı okuyosun bide ne anlatma istediğimi anlayabilsen.
o iki volan arasında hangisi iyi durumda? benim derdim bu volanın sıkıntısız olduğunu anlatabilmek yani taktığında 2 debriyaj dönemi gidiceğini iddia ediyorum.
amaç ne burda?
amaç volanı alıp tepe tepe kullanmak değilmi? bu volan olması gerektiği gibi iş görürmü görmezmi? burda çoğu kişi bu volanın olması gerektiği gibi çalışacağını üzerindeki izlerin bir sıkıntı çıkarmayacağını hatta iddia edildiği gibi bu volanın yanık olmadığını yazmış dimi?
gerekirse konuyu anlayacağınız şekilde tane tane yazar açıklarım.
abim böyleleri ile muhatap olmamak lazım en güzeli, sen mühendis değilsin zaten biz de anlamıyoruz bu işten, veya hiç ticaret yapmadık
her peşin para çalışan hilekar demedim ki, ben detayları bilemem kim ne demiş vs. İyi niyetli bi satıcı malı ayıplı olmasa da geri almalıdır kaldı ki malının sorunsuz ve jilet gibi olduğunu iddia ediyor.Almamasının nedeni 'nasılsa bu malı alıcaya kitledim' düşüncesindendir. Ben de madem bu kadar emin parasını öncesinde yollasın dedim, ayrıca satıcının maddi sıkıntısı da yokmuş, gecede 600 TL harcayan adam sonuçta
yurtdışında bulundunuz mu bilmiyorum bi mal alırsın, malın ayıplı çıkmasına bile gerek yoktur, ben bunu beğenmedim deyip 2 -3 ay (hatta süresini hatırlayamadım) geri iade edebiliyorsunuz..
muhattap olmicaksın madem neden yazıyorsun?
kalipson
25-01-2014, 12:14
Saygilar bizden... Bizde saygi cok. En basindan beri. Ama sen"kalipson nickli uye ile ilgil" konu acinca saygi maygi kalmiyor di mi? Bu iste kim hakli olursa olsun....
Cok sukur yanik nedir nasil olur bilen herkesi de ahmak yerine koydunuz...
ghibli06
25-01-2014, 12:16
senin bu konuyu açma amacın nedir önce oradan başla, fotoğraf koydun siteden yorum istedin, yanlış mıyım? yorumlar istediğin gibi çıkmayınca olayı arkadaşın şahsiyetine, ustanın şerefine, Şahin ustanın krallığına bizim de bilgisizliğimize vurmadın mı? Allahtan markadaş arkadaşların seni destekleyen yorumlar yaptı da olay dengelendi...
tarafsız yorum mu istiyorsun? usta malı beğenmemiş takmamış, alan arkadaşımız da volantı geri göndermek istiyor, gönderir sana sen satıp mı yollarsın hiç mi yollamazsın artık o sana kalmış, ama öyle bir yazıyorsun ki konuyu açan Kalipson, sana da sahtekar dedi, o fotoğrafları da 'alın sahtekar adam bana yanmış volant gönderdi' diye o koydu siteye...
dünyanın her yerinde 2 ile 2 yi çarpınca 4 eder, uzaktan 3 e benzetmeniz ya da çarpımı yapan kişiyi tanıyıp tanımamanız sonucu değiştirmez...
Saygilar bizden... Bizde saygi cok. En basindan beri. Ama sen"kalipson nickli uye ile ilgil" konu acinca saygi maygi kalmiyor di mi? Bu iste kim hakli olursa olsun....
Cok sukur yanik nedir nasil olur bilen herkesi de ahmak yerine koydunuz...
bak bu yazım son dahada seninle tek iletişimim sana yollicam adres olur.
saygısızlıkla ne alaksı var konu başlığına kalipson adlı üye ile igili yazmamın?
burda yazılarımda en ufak bi saygısızlığımı gördün veya okudunmu?
ben volanıma güveniyorumki bi sorun çıkartmayacağını biliyorumki sana bu kadar cevap verebiliyorum arkasında durabiliyorum. sen bunu yolla yada yollama ama ustan usta değil arkadaşım bunu tekrar söylüyorum.
bende şahinde bronz baskı balata yapmayı düşüyordum, derken aklıma ne geldi. sen bu volanı neden şahine götürmüyosun? bakalım o ne diyecek? madem baskı balatacı bu usta tarafsız olarak bu volanın yanık olup olmadığını iş görüp görmeyeceğini kendi söylesin.:confused:
saygısızlık dün bana telefonda denilenlerdi, saygısızlık ustanı iyi niyetli arayıp olayı öğrenmeye çalışıp karşımda tam bir sanayi ağzıyla konuşup sesini bana yükseltmesiydi, saygısızlık olmayan bişeyi olmuş gibi göstermekti.
ben sana daha halen iyi niyetli yaklaşıyorum çünkü kandırıldın arkadaşım, senin adına üzgünüm.
cevabını veremediğin bir konu var ref. no ve fatura. bunuda es geçtim hadi..
benim için konu kapandı. sen uzatırsan bilemem paranın bi kısmını sana yollicam gerisinide satılınca kapatıcam. kabul ediyosan yolla etmiyosan daha ben ne yapabilirim?
senin bu konuyu açma amacın nedir önce oradan başla, fotoğraf koydun siteden yorum istedin, yanlış mıyım? yorumlar istediğin gibi çıkmayınca olayı arkadaşın şahsiyetine, ustanın şerefine, Şahin ustanın krallığına bizim de bilgisizliğimize vurmadın mı? Allahtan markadaş arkadaşların seni destekleyen yorumlar yaptı da olay dengelendi...
tarafsız yorum mu istiyorsun? usta malı beğenmemiş takmamış, alan arkadaşımız da volantı geri göndermek istiyor, gönderir sana sen satıp mı yollarsın hiç mi yollamazsın artık o sana kalmış, ama öyle bir yazıyorsun ki konuyu açan Kalipson, sana da sahtekar dedi, o fotoğrafları da 'alın sahtekar adam bana yanmış volant gönderdi' diye o koydu siteye...
dünyanın her yerinde 2 ile 2 yi çarpınca 4 eder, uzaktan 3 e benzetmeniz ya da çarpımı yapan kişiyi tanıyıp tanımamanız sonucu değiştirmez...
yorumdan daha çok gerçek bilgi istedim.
ben ustaya şerefsizmi dedim?
ben senin bilginin dibine vurmadım,mavi mor yanık demişsin ben orda mavi mor yanık göremiyorum dedim. onlar siyah izler dedim.
sahtekar olsam burda ne işim var benim? Malı çakar giderim arkadamada bakmam. bi çok forumda aynı isimle üyeliğim var bir kişiden benim hakkımda kötü birşey gösteremezsin. ben bu şekilde iyi niyetli davranıp karşılığında bu etiketi yemem çünkü HAK ETMİYORUM. sen beni tanı tanıma önemli değil ben kendimi tanıyorum.
Gereksiz inat var arkadasta.
Ilker abi soyler zaten. Sonrasinda satan mi hakli, alan mi hakli goruruz...
Cliosportve
25-01-2014, 12:51
Aykut sen bana kumpas yapamassın cokda fazla konusmam
sana kumpas yapıyosun demedim ben ortada bole bir kar marjı varken herkes menfatine bakar demek istedim
kimse kimsenin babasının oglu degil herkes alcagı paraya bakar heleki ustalar...
bikere sunuda bırakın yok volanı ona gostercem yok buna, neyin yarısındayız
herkesin niyeti belli herkes sondakkada olsa ekonomisine gore karar vermiş, dahada bu saatten sonra o volan altında olsa bu degişmez, karar coktan verilmiş
yanlız herkes su soruyu bir sorsun
bu arkadas eger son dakka kafasına yatan baska bir alternatif bulmasaydı bu yanık denilen volanı bal gibi takacakmıydı takmıcakmıydı? 600 liraya alınan serviste 2150 lira olan volandan bahsediyorum
herkesin eknomik durumu kendine saygı duyarım
ama adama sorarlar madem cizigi bile onemsiceksin cıkma volan neden kovalıyosun, beni arayıp hafif volanı bana ayır deyip birden selamı neden kesiyosun
izmiri arayıp abi seninki daha uygunsa senden alayım neden diyorsun, işin finalinde zaten gunler evvelden anlastıgın inanctan volan alıp son dakka baska bir alternatif bulup yanık volan deyip neden cayıyorsun
ha cayabilirsin cokta umrumda degil
ama bir insan once ne yapmak istedigine karar vericek, karsısındakileri bosa oyalamıcak
ve sunuda son olarak yazıyorum asr li aracta heleki oynar volanda 1 kac kez devreye girdimi
illaki bir iz söz konusu olucak, asr nin mantıgı ne yoksa , saniyeler içinde defalarca yarım debriyaj yaptırıyor arabaya ve bu arabanın balatasında darbeyi az cok sönümlücek yaylar yok, ne bekleniyor yani
bugune kadar bir cok kişiyle ticaretim oldu
ve hafif volanı ınanca vermeme ragmen satıstan kaldırmadım bir sure daha tuttum cünkü
yaklasım ve konusmalardan bu işde bir cayma olacagını az cok tahmin ettim, olabilir dedim
ve sonucta olede oldu
nedenide inanc beni aradı ve hafif volana talip oldu
abi senden volan alacak arkadas benim volana talip oldu ben zaten 1000 km once yaklasık 2500-3000 liralık bir masrafla baskı balata volanımı yeniledim, ihityacım yok ama hazır bu işlemler yapılıyorken hafif volanıda alırsam guzel olur dedi, araca cok masraf yaptıgından dolayıda ancak kendi volanını satabilirse alabilecegini belirtti
ve bende inanca dedimki kendi volanını neden okadar ucuza veriyosun
maksat iş gorulsun abi dedi
simdi kim hatalı acaba 1000-1500 kmdeki volanı nerdeyse 4te 1i fiyatına veren adamdamı bizdemi alıcıdamı kimde
bir malın yorumu fiyatına gore yapılır
bana gore o volan 1250 liradan asagı satılmaz hadi sıkı bir pazarlıkla 1000 lira diyelim
ben sahsen 999 liraya vermem
1.5 2 ay servisten volan bekleyen adamlar oldu gecmişte
bu malzeme herzaman herdaim servisin elinde bulunamayabiliyor
bu arada glibli06 isminizi bilmiyorum abi diye hitap edeyim
bende maden muhendisiyim abi bu benim volan uzmanı oldugum anlamına gelmez
uzmanı degilim ama su an elimizde bulunan hafif volanın biraz daha hafifini yapma cabası icerisindeyiz
kafamızdaki bir kac pürüzüde giderirsek bir urun cıkarabilirz
ama ben genede volan ve metal uzmanı degilim
o volanın cok ta guzel bir sekilde kullanılacagını zannedersem ikimizde kabul ederiz
bana kalırsada 2 baskı balata donemini cıkarır
Biz şimdi CUB can abiyle birlikte dukkandayiz kalipsonu bekliyoruz tecrübeye cikmislar. Detaylari yazarim burdan..
yilmazcatalbas
25-01-2014, 13:27
Biz şimdi CUB can abiyle birlikte dukkandayiz kalipsonu bekliyoruz tecrübeye cikmislar. Detaylari yazarim burdan..
Bilgilendirme için teşekkürler. 15 kişi beklemedeyiz :)
kalipson
25-01-2014, 14:08
Simdi Sahin abinin dukkanindan ciktik ve volani gosterdik. Sahin usta bi yere kadar gitmisti. Tarik ustayla gorustuk... Birazdan Sahin ustayi da gormek icin ugruycaz. Cayini icicez kismetse...
Asil bombaya geliyorum... Volan hem yanik hem bozuk.
Yalniz rica ediyorum benden tel. No istemeyin. Sitede var. Arayin sorun.... Sonucta ben yalanciyim ya. Ne olur ne olmaz. Su inanmayan ama iki gundur klavyeden ayrilmayan arkadaslar bi zahmet arayip sorsunlar.
He yetkili servise de ugruycam.. Laf bizde agizdan cikiyor.
kalipson
25-01-2014, 14:10
Yarim saate kalmaz Mustafa Ustanin dukkanindayim. Bu arada bazi arkadaslar Evrenler otoya ugramis ve volani sormus. Kendi volanimin parasini yatirmaya gittigimde ogrendim. Fiyat olarak ne cevap almislarsa buraya yazarlar zaten...
ghibli06
25-01-2014, 14:42
bu arada glibli06 isminizi bilmiyorum abi diye hitap edeyim
bende maden muhendisiyim abi bu benim volan uzmanı oldugum anlamına gelmez
uzmanı degilim ama su an elimizde bulunan hafif volanın biraz daha hafifini yapma cabası icerisindeyiz
kafamızdaki bir kac pürüzüde giderirsek bir urun cıkarabilirz
ama ben genede volan ve metal uzmanı degilim
o volanın cok ta guzel bir sekilde kullanılacagını zannedersem ikimizde kabul ederiz
bana kalırsada 2 baskı balata donemini cıkarır
ben hayatımda hiç madencilik yapmadım, ama hali hazırda hem metal parçalar hem de inşaatla uğraşıyorum... onun alaşımı şudur, volant şöyle olmalı gibi cümleler de kullanmadım yani ben bir volant uzmanı değilim, ama ısı gören metali ayırt edebilirim dedim, hatta canlı görmediğim için durumunu bilemem parçanın dedim... kısıtlı bilgilerimle de , balatanın volanta tam dengeli basmadığını bunun neticesinde erken basma geç bırakma gibi bir karakterle iç çapa yakın mor-mavi-k.rengi gördüm dedim... bana bunun zıttı bile olsa, en ufak teknik bir şey yazan olursa güzel güzel tartışırız çok da yararı olur herkese belki ben yanılırım, belki ikna ederim... ama benim yazdıklarım buyken, aldığım cevapların seviyesi ve de ismen bazı kişi, servis ve ticari kişiliklerin geçmesini hiç doğru bulmuyorum...
FeaTuRiNG
25-01-2014, 14:50
1000 TL'ye sıfır megane rs volant varsa, sağ sol laguna aynası alıp onlarıda takın bence... takım olsun volantla
freelife
25-01-2014, 14:52
1000 TL'ye sıfır megane rs volant varsa, sağ sol laguna aynası alıp onlarıda takın bence... takım olsun volantla
yeni avatarın hayırlı olsun :)...
FeaTuRiNG
25-01-2014, 14:54
yeni avatarın hayırlı olsun :)...
Saolasın : ) Huzur Spec Yeminlen :P
ferhat-a
25-01-2014, 15:49
yani bu dediğiniz bu volanın yanık olduğu anlamınamı geliyor?
dediğine göre şahin ustanın önerdiği bu USTA! arkadaşın kendi volanının daha iyi durumda olduğu, benim yolladığım volanın daha kötü durumdaymış...
Göz var nizam var ya :D
sizin örnek resimde gösterdiğiniz resimle benim volanım birmi allah aşkına?
ben bu volanı söktüğümde en ufak bir sorunu kaçırması yoktu olmazda. çünkü volan daha maxxxx. 1500km'de!
ben dedimki kendisine bu volandan çıkacak en ufak soruna ben kefilim, tüm masraflarını karşılıcam dedim.
Ama OTORENO daki Mustafa usta arkadaşa sıfır volan takmış......
Hocam yanlış anlaşılmasın yazdıklarım ama.
Mustafa ustayı 20 yıldır tanırım babam sanayide esnaf ve ben Türk Hava Kurumu personeliyim. Çalıştığım yerdeki arkadaşlarımın reno veya başka marka fark etmez Oto reno Mustafa abiye yollarım ve kefil olurum. O adam kesinlikle parçadan para kazanma yoluna gitmez araç sahibine veya getiren kişiye parçanı al gel der. Oto reno Mustafa Caş renodan ayrılma 20 yıldan fazla zamandır reno üzerinde elleri nasır kaplamış bir insan Şahin abiye gelince kolay kolay kimseye referans olmaz. Referans olduysada kesin olarak yapılan işten başının öne eğilmeyeceğini bilir. (Yazdıklarım polemik yaratmak için değil hiç bir ustanın ekmeği ile oynanmasına karşı olduğum içindir.Senin sattığın malzeme için bir şey demem yanlış olur canlı canlı görmedim çünki)
Cliosportve
25-01-2014, 17:02
ben hayatımda hiç madencilik yapmadım, ama hali hazırda hem metal parçalar hem de inşaatla uğraşıyorum... onun alaşımı şudur, volant şöyle olmalı gibi cümleler de kullanmadım yani ben bir volant uzmanı değilim, ama ısı gören metali ayırt edebilirim dedim, hatta canlı görmediğim için durumunu bilemem parçanın dedim... kısıtlı bilgilerimle de , balatanın volanta tam dengeli basmadığını bunun neticesinde erken basma geç bırakma gibi bir karakterle iç çapa yakın mor-mavi-k.rengi gördüm dedim... bana bunun zıttı bile olsa, en ufak teknik bir şey yazan olursa güzel güzel tartışırız çok da yararı olur herkese belki ben yanılırım, belki ikna ederim... ama benim yazdıklarım buyken, aldığım cevapların seviyesi ve de ismen bazı kişi, servis ve ticari kişiliklerin geçmesini hiç doğru bulmuyorum...
anladım abi sende kendince haklısın tabi, herkeste bu mevzuda kendince haklı
dogru durust basıp basmama konusunda ben gerekeni yazdım
bu aracın asr si tamamen volan ve balatayı yeme uzerine calısır
ilk megane rs ciler bilir 10 15 binde bir cok kişi balata degişmistir cunku 106 gibi 1-2 de surekli asr yaka yaka gezmislerdir
zamanla millet bilinclenip imkanı olan asr sini rs tuner cihazıyla iptal etmiştir
bu arabada asr butonu vardır ama kapasanız dahi 50 de tekrar devreye girer
cihazla bu limiti ben meseala 250 yaptım bazı arabalara guvenlik için 170 yaptım
kısacası yarım debriyaj gibi devereye giren bir asr cok kısa surede o izi olusturabilir
asr nin gostergede ısık yakması bu kadar onemlidir bu aralarda
adam sokmustur 1 kac defa asr ye dalıp unutmustur kapamayı yandan
o izi yapar
burda onemli konu volanın geri alınıp alınmaması degil volan zaten geri alınabilir
ama sen simultane aynı anda 3 kişiyle konusup herkesle ayrı bir pazarlık içine girip sonunda bir kişiye ibreyi cevirip ondan sonra 4. bir alternatifte karar kılarsan
ben bu ticaretten bir sey anlamam banada ters gelir
bu arada volan simdide bozuk oldu galiba
bikere volanı sıfır alırsınız hafif tok doner ust kısmı, 50 km kullan sok o yaylar yumusar ve 7-8 cm ileri geri oynar o volan
filanca ustanın isciliği insanlıgı beni ilgilendirmez,isterse 150 senelik usta olsun
inancın volanına laf eden usta acaba arabadan cıkan volanla o araba nasıl gidiyormus bir solesin ki bana gore o volan bile temizlense bir balata donemi gider
oynar volan mantıgı kavranamamıs ben onu anladım
bu arada bastan denseydi laguna volanını 500e falan bulurduk burdan gerek yoktu 1000 vermeye
yani kara gectim zannedilmesin
Öncelikle bi özet geçelim konuya ne gördk ne yaptık..
1000tl'ye alınan sıfır volandan gireyim mevzuya..Evrenlere uğradım sordum megane rs volanı.1000tl vs.. Dedm referans ver bi karşılaştırıcam laguna ile karışabilir falan.Parçacı arkadaş bi panikledi duraksadı.Kıllandı galiba..Şasi lazım dedi biraz kem küm durumları oldu.Neyse 1-2 muhabbetten sonra volanı sandık motordan söktüğünü söyledi..Bir çok Rs'ci de bilirki o motorlar laguna motoru..
Sonrasında cub ile dükkana geçtik.Redsun'ın volan ve araçtan çıkan volan-baskı balata yerdeydi..O kahverengi dairesel çizgi araçtan çıkan volanda ve balatada da aynı şekilde vardı yani o dairesel kahverengi çizgimiz problem teşkil etmiyor.Redsun'ın volandaki siyah lekeler de sanki aracın asr açmasından ötürü gibi duruyordu. Tabi gene de kendi fikrimize bırakmadık ustaya gösterdik.
Benim ustaya ben lekeleri söyledim önemli değil cevabını aldım.Sonra sağa sola döndürdü salladı dedi bu bozuk..Nası olur 1500kmdeki volan dedim.O zaman tornacıya bi göster dedi.3-4 dükkan yandaki tornacıya geçtik.Aynı şekilde sağa sola döndürdü ve oynar kısmı sağa sola esnetti.Hem boşa dönüyor hemde sağa sola esniyor.Bu araca takılmaz bozuk değiştirmeniz lazım dedi.Peki lekeler dedim.Onlar önemsiz sıkıntısı yok dedi..
Yani sonuç olarak lekelerin ,yanıkların bi önemi yok ama volan mekanik olarak arızalı sonucu çıktı..
Ayrıca kalipsonun ustasının baya ismi geçti ona gelicek olursak.Efendi düzgün bi usta bizle de gayet iyi sohbet etti.Yanlız yerdeki baskı üzerinden konuşurken ben baskıyı kurdunuz mu diye sordum.Bunlara işlem yapılmaz cevabını aldım yani direk takmışlar.Burdan da anlaşılıyorki baskıyı kurmadan takmışlar..
Tarafsız olarak durum bu..Artık iş alıcı satıcı arasında nası sonuçlanır bilemem..
Öncelikle bi özet geçelim konuya ne gördk ne yaptık..
1000tl'ye alınan sıfır volandan gireyim mevzuya..Evrenlere uğradım sordum megane rs volanı.1000tl vs.. Dedm referans ver bi karşılaştırıcam laguna ile karışabilir falan.Parçacı arkadaş bi panikledi duraksadı.Kıllandı galiba..Şasi lazım dedi biraz kem küm durumları oldu.Neyse 1-2 muhabbetten sonra volanı sandık motordan söktüğünü söyledi..Bir çok Rs'ci de bilirki o motorlar laguna motoru..
Sonrasında cub ile dükkana geçtik.Redsun'ın volan ve araçtan çıkan volan-baskı balata yerdeydi..O kahverengi dairesel çizgi araçtan çıkan volanda ve balatada da aynı şekilde vardı yani o dairesel kahverengi çizgimiz problem teşkil etmiyor.Redsun'ın volandaki siyah lekeler de sanki aracın asr açmasından ötürü gibi duruyordu. Tabi gene de kendi fikrimize bırakmadık ustaya gösterdik.
Benim ustaya ben lekeleri söyledim önemli değil cevabını aldım.Sonra sağa sola döndürdü salladı dedi bu bozuk..Nası olur 1500kmdeki volan dedim.O zaman tornacıya bi göster dedi.3-4 dükkan yandaki tornacıya geçtik.Aynı şekilde sağa sola döndürdü ve oynar kısmı sağa sola esnetti.Hem boşa dönüyor hemde sağa sola esniyor.Bu araca takılmaz bozuk değiştirmeniz lazım dedi.Peki lekeler dedim.Onlar önemsiz sıkıntısı yok dedi..
Yani sonuç olarak lekelerin ,yanıkların bi önemi yok ama volan mekanik olarak arızalı sonucu çıktı..
Ayrıca kalipsonun ustasının baya ismi geçti ona gelicek olursak.Efendi düzgün bi usta bizle de gayet iyi sohbet etti.Yanlız yerdeki baskı üzerinden konuşurken ben baskıyı kurdunuz mu diye sordum.Bunlara işlem yapılmaz cevabını aldım yani direk takmışlar.Burdan da anlaşılıyorki baskıyı kurmadan takmışlar..
Tarafsız olarak durum bu..Artık iş alıcı satıcı arasında nası sonuçlanır bilemem..
Armağan uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ben hiç bişey demememe rağmen kendisi gidip volana baktı. Allah razı olsun.
---------------------------------------------------------
YnaXB8q3uzQ
Neymiş yanık değilmiş dimi!
Dual Mass volan sağ sola elbetteki oynar. Bunda bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Volan elime ulaştığında bizde istişaresini yapıcaz.
Murata telefon açtım ve sordum bu volanı çıkartırken ne kadar oynuyordu hatırlıyormusun diye. bana az biraz sağ sola oynuyordu buda zaten normal dedi. olması gerekende bu.
Yani ben bunu sana yollarken bu, bu şekildeydi. Volan bana ulaştığında zaten sana yolladığım gibimi değilmi belli olur.
Ha şu var arkadaşım ben bilemem benim volanımın yaylarını kendi volanınamı taktın kastenmi bozdun.
Artık bunu demek zorundayım;
Bu volanı ben sana bozuk yolladıysam Rabbim benim 1000 belamı versin 10 katı benden ailemden, çocuğumdan çıksın.
eğer
Bu volanı sen yada senin tanıdığın başkası tarafından kasten bozduysa, düşürüldüyse ve bu volana zarar senin tarafından geldiyse üzerinde herhangi bir işlem yapıldıysa Rabbim senin 1000 belanı versin 10 katı senden ailenden çıksın.
hesap numaranı aldım pazartesi paranı yollicam. masrafı sana ait olarak bana geri yollayacaksın ben burda nedir ne değildir ne olmuştur olmamıştır detaylı olarak araştırıcam. önemli değil 600 lirayla ben fakir olmam başımın gözümün sadakası olsun.
Saygılar.
kalipson
25-01-2014, 17:36
"ARMY" nickli Armağan kardeşim durumları yazmış... Bundan sonra ben daha bişey demiyeceğim. Koskoca insanlarız. Can bey de durumun çoğuna bugün şahitlik etmiştir. Armağan kardeşim ile elimizde volanla istediği ustaya gittiğimizde, usta yorumunu bitirmeden ağzımı da açmadığımı ÖNEMLE belirtmek isterim. Ama mutluyum ki en başta ben, Şahin usta, Mustafa usta ve daha birkaçı da aklandık...
Volan işine gelince, bugün Merdan Usta'yı aradım. Saat tam 16:56 idi ve Armağan bey ile Can beyi henüz uğurlamıştım ve ayrılmıştık. Her ne kadar içim rahat olsa da yine de bi sorayım dedim. Mustafa Usta'nın yemin ederek ve en sonunda da bana kızarak referans numarasının aynı olduğunu gördükten sonra taktığını söylediği volanı sordum. Herhangi bir katikulle var mıdır diye? O da bana referans numarasının aynısı ise ürünün de aynı olduğuydu ve Laguna 2.0 T'lerde manuel şanzımanın zaten olmaması itibariyle şansa direkt orjinal Megane RS volanı çıkmış olabileceğiydi.... Merdan ustamın telefonu çoğumuzda vardır. İsterseniz siz de bi danışın; yardımcı olur ve anlatır... Çoğu arkadaşa da bu konuda yardımcı olacaktır.
Hee... bu her zaman olur mu? Bilemem... Ama EVRENLER OTO'daki arkadaş da isteyen olursa bu konuda yardımcı olacağını belirtmesiydi...
Bir diğer husus, hala polemik yaratacak tipler çıkıyor... Yok ayna takalım, yok takım yapalım. Siz mutlu olacaksanız takarız; merak etmeyin !!! Şurada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, aynı zamanda haksız yere üzerime atılan çamuru temizlemeye çalışıyorum ama hala böyle tipler çıkıyor. Allah akıl fikir versin. Aklınız sıra espri yaptığınızı zannediyorsunuz...
Hee bu arada, tarafsız yorumu için "ARMY" nickli Armağan kardeşime sonsuz teşekkürler. Allah razı olsun.
kalipson
25-01-2014, 17:47
Armağan uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ben hiç bişey demememe rağmen kendisi gidip volana baktı. Allah razı olsun.
---------------------------------------------------------
YnaXB8q3uzQ
Neymiş yanık değilmiş dimi!
Dual Mass volan sağ sola elbetteki oynar. Bunda bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Volan elime ulaştığında bizde istişaresini yapıcaz.
Murata telefon açtım ve sordum bu volanı çıkartırken ne kadar oynuyordu hatırlıyormusun diye. bana az biraz sağ sola oynuyordu buda zaten normal dedi. olması gerekende bu.
Yani ben bunu sana yollarken bu, bu şekildeydi. Volan bana ulaştığında zaten sana yolladığım gibimi değilmi belli olur.
Ha şu var arkadaşım ben bilemem benim volanımın yaylarını kendi volanınamı taktın kastenmi bozdun.
Artık bunu demek zorundayım;
Bu volanı ben sana bozuk yolladıysam Rabbim benim 1000 belamı versin 10 katı benden ailemden, çocuğumdan çıksın.
eğer
Bu volanı sen yada senin tanıdığın başkası tarafından kasten bozduysa, düşürüldüyse ve bu volana zarar senin tarafından geldiyse üzerinde herhangi bir işlem yapıldıysa Rabbim senin 1000 belanı versin 10 katı senden ailenden çıksın.
hesap numaranı aldım pazartesi paranı yollicam. masrafı sana ait olarak bana geri yollayacaksın ben burda nedir ne değildir ne olmuştur olmamıştır detaylı olarak araştırıcam. önemli değil 600 lirayla ben fakir olmam başımın gözümün sadakası olsun.
Saygılar.
Allah kimsenin belasını vermesin... Senin halen bilerek ve art niyetli olarak bu volanı göndermediğine inandırıyorum kendimi. Ama kusura bakma yani.. Neredeyse 10 tane usta gezdi bu volan ve bi Allahın kulu da bu volan bozuk değil demedi. Hatta samimi arkadaşların ile hem tanıştık, hem de istedikleri yerlere ikiletmeden ve kem küm etmeden gittik. Ağzımızı da açmadık bu yerlerde...
Sen de bunu kabulleniver artık...
Allah kimsenin belasını vermesin... Senin halen bilerek ve art niyetli olarak bu volanı göndermediğine inandırıyorum kendimi. Ama kusura bakma yani.. Neredeyse 10 tane usta gezdi bu volan ve bi Allahın kulu da bu volan bozuk değil demedi. Hatta samimi arkadaşların ile hem tanıştık, hem de istedikleri yerlere ikiletmeden ve kem küm etmeden gittik. Ağzımızı da açmadık bu yerlerde...
Sen de bunu kabulleniver artık...
madem bukadar eminsin kendinden neden allah kimsenin belasını vermesin? ben kendimden çooook eminim. Rabbim görüyor ve biliyor herşeyi..
bu iş ya senden ya benden ortası yok..
ben diyeceğimi dedim arkadaşım.
konu benim için o volan istanbula gelene kadar kapandı.
kalipson
25-01-2014, 17:56
Ben de eminim kendimden... İstediğiniz ustalara gidildi, gösterildi... Cevap hep aynı; kusura bakma. Bu konuyu kapat ya da kapatma; farketmez. Sonuçta ben aklandım !!! Sen karasın da demiyorum ya da içimden gelmiyor. Ama kusra bakma, mal meydanda. Gerisini sen düşün. Sayende şu volanı ve bendenizi hem bu değerli site, hem de Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi tanıdı sayende şu iki günde.
Pazartesi hesabımızda paramızı görürsek memnun olacağım. Lütfen.
Saygılar.
kalipson
25-01-2014, 18:20
Bu arada, bana sahtekar muamelesi yapan, sıfır volan bulunca İnanc beyin sıfır(!) ayarındaki volanını almaktan vazgectiğimi ısrarla belirten zat-ı muhteremlere de buradan selam yolluyorum...
Neymiş efendim?? Klavyeden yarmakla olmuyormuş o işler öyle; değil mi sevgili RS uzmanları ??
FeaTuRiNG
25-01-2014, 18:28
Abi doğru söylüyorsun; lakin atladığımız nokta var... Bizzat niyetlendiğim bu yaz gördüm ki araç en basitinden baskı balata ve motor kulakları istiyordu ki sırf bunlar bile yaklaşık 3.000 TL ederdi. Eften püften de bi sürü şey çıkabiliyor; biliyorsun.. Benden sonra aracın nasıl gazlandığını sen benden daha iyi takip etmişsindir ki bence bu da aracın kuvvetle muhtemel yeni bir volan'a da gebe olduğunu işaret eder bence... Yani, bence aracın bu yaz temiz 5.000 TL masrafı vardı.............)
başka bir konudan alıntı, 5000 - 3000 TL = 2000 TL kendin yazmışsın zamanında volanta
Ayna konusunda ben espri vs yapmadım. yapsam smile vs koyardım..Durumu yazdım... İnşallah çözersiniz...
kalipson
25-01-2014, 18:39
Olayı çözdük... Merdan usta ve Mustafa usta da şaşırdı bu işe ama volan, Megane RS'in volanı. Şans... :)
Zaten ciddi ciddi sadece Lagunaya uyan ya da net bir şekilde Laguna volanı olsaydı benim eski volanımı Şahin ustaya teslim edip yaptıracaktım artık...
600 tl veya 2000 tl bi metal parçası için bu kadar beddua bu kadar ima bu kadar hararet sinir stress gerek yok yaşlarınız belli. kolay kolay yazmam dahil olmadığım konulara ama
Satan malının arkasındaysa her türlü geri alır, malına bir zarar verilmediyse takılmadıysa.(1. sayfadan tek tek okudum merak etmeyin) önceki sayfalarda da demiş her türlü alırım malımı diye beğenilmese bile. ha geri alırsan ödemeyi, şartlarından dolayı söylediğin gibi yapabileceğini belirtirsin ki karşı tarafta gayet olumlu yaklaşıyor burada yazılanlara göre.
Alıcı ustasına güvenip onu taktıysa ki diyorsunuz olmaz, cezasını ceremesini yine kendisi çeker fazlasıyla da zarar eder öder başına çıkacak masrafları tekrardan o onu ilgilendirir, ki mala *** attığını da görmedim ben şahsen
Yani dolandırıcılık yok sahtekarlık yok bana göre, biri satsa mal yollamasa biri alsa parayı göndermese eyvallah da.
bence buraya bile gerek yoktu telefonda halledilirdi.
2 tarafı da tanımam etmem sadece yazılanları okudum, aslında evrenoz ve maxi noktayı koymuş ama neden diğer kişiler devam ediyor anlamıyorum.
Bu arada, bana sahtekar muamelesi yapan, sıfır volan bulunca İnanc beyin sıfır(!) ayarındaki volanını almaktan vazgectiğimi ısrarla belirten zat-ı muhteremlere de buradan selam yolluyorum...
Neymiş efendim?? Klavyeden yarmakla olmuyormuş o işler öyle; değil mi sevgili RS uzmanları ??
merak etme o volan elime ulaşınca neyin ne olduğu anlaşılcak..
kalipson
25-01-2014, 18:44
Allah bin kere Armağan kardeşimden razı olsun. Ayaklarına sağlık. İyi ki de gelmiş... Ben, bütün TR'yi dolaşsam anlatamayacaktım derdimi hem millete hem de Inanc beye...
Baktırdı da rahatladık.
kalipson
25-01-2014, 18:47
merak etme o volan elime ulaşınca neyin ne olduğu anlaşılcak..
Lafım sana değildi İnanç bey... Laf gideceği yerlere gitmiştir; eminim.
kalipson
25-01-2014, 18:56
600 tl veya 2000 tl bi metal parçası için bu kadar beddua bu kadar ima bu kadar hararet sinir stress gerek yok yaşlarınız belli. kolay kolay yazmam dahil olmadığım konulara ama
Satan malının arkasındaysa her türlü geri alır, malına bir zarar verilmediyse takılmadıysa.(1. sayfadan tek tek okudum merak etmeyin) önceki sayfalarda da demiş her türlü alırım malımı diye beğenilmese bile. ha geri alırsan ödemeyi, şartlarından dolayı söylediğin gibi yapabileceğini belirtirsin ki karşı tarafta gayet olumlu yaklaşıyor burada yazılanlara göre.
Alıcı ustasına güvenip onu taktıysa ki diyorsunuz olmaz, cezasını ceremesini yine kendisi çeker fazlasıyla da zarar eder öder başına çıkacak masrafları tekrardan o onu ilgilendirir, ki mala *** attığını da görmedim ben şahsen
Yani dolandırıcılık yok sahtekarlık yok bana göre, biri satsa mal yollamasa biri alsa parayı göndermese eyvallah da.
bence buraya bile gerek yoktu telefonda halledilirdi.
2 tarafı da tanımam etmem sadece yazılanları okudum, aslında evrenoz ve maxi noktayı koymuş ama neden diğer kişiler devam ediyor anlamıyorum.
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
Ben ne yapabilirim ki şu durumda... :cool:
Cliosportve
25-01-2014, 19:00
herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D
GobqZPvzZFU
kalipson
25-01-2014, 19:04
herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D
GobqZPvzZFU
Siz öyle diyorsanız öyledir(!)
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
senin adının oraya yazılması bana göre hiç bir şey ifade etmez okuyan herkes az çok kimin nasıl yaklaştığını anladı, bence siz bir daha kesin ticaret yapmayın bedelsiz hibe mal bile olsa.
olayların gerçeklerini bilmem ama, şahsi fikrim olarak senin üslubunda bir bozukluk görmedim ben.
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
ben kapadım konuyu volan bana gelene kadar konuşmicam diyorum kendisi bana cevap verme hakkı doğuruyor.
ne kadar medeni olduğunu anlatmak için, bana yakışmaycağı için kendimi tutuyorum.
bu iş külliyen yalan.
iş maddi boyutunu aştı benim için manevi boyutu var. gelsin o volan ben neyin ne olduğunu kanıtlayacam.
kalipson
25-01-2014, 19:15
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
Oldu olacak gidip fişini alıp, üzerine "bu bir Laguna volanıdır, alan da hıyarın dik alasıdır" yazalım, evinize asın... pes!!
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
ya banane senden istanbula gel sen ben istanbulu terk ederim.
allahım yarabbim......
kalipson
25-01-2014, 19:20
Sen lütfen sözünü tut ve zamanında paramı yatırıver sadece lütfen. Söz, sana süpriz yapıp da habersiz İstanbul'a gelmeyeceğim İnanç bey.. :)
BurakCengizhanoğlu
25-01-2014, 19:21
Bütün sayfaları okudum.O volant temiz be abicim :) Biraz ustanın cıbırlığına gelmiş :D
Olayın bu boyutlara gelmesi gerçekten üzücü , birbirinizi kırmayın üzmeyin dedikçe siz daha da abarttınız.
Bu gün gittik baktık. Volanın yüzeyi konusunda büyük bir sıkıntısı yok takılabilir diye düşünüyorduk fakat volan yüzeyi sorun değil volanın kendisinde mekanik sorun varmış bunu anlayabilecek teknik bilgimiz olmadığı için bilen kişileri soruldu. Ve sonuç olarak hepsi aynı cevabı vermiş (ben o an arkadaşların yanında yoktum) bu volan bozuk...
Şu saatten sonra birbirinizle anlaşıp sorunu çözmek düşer size. Fakat siz sorunu daha da büyük bir sorun haline getirdiniz sizin sorunun boyutu 600 tl yi de geçti Volan ı da geçti. Umarım sorununuzu en kısa sürede çözersiniz.
kalipson
25-01-2014, 20:23
Can hocam, haklısın. Umarım sorunu halledicez. İnanc bey sözünü tutacaktır; eminim. Bir de bu kadar usta bozuk derken onun da kendini bizim yerimize koyması gerekirdi. Bizi yalancı yerine değil... Ne fırsatçılığımız, ne yalancılığımız, ne şerefsizliğimiz, ne içten pazarlıklılığımız, vb. vb. kaldı... Yanlışsam, söyleyin. Uzatmak için söylemiyorum; harbiden haksızsam söyleyin...
Neyse, uzatmanın manası yok..
cagalazade
25-01-2014, 20:57
Ortada bir alisveris var sonucu beklenildigi gibi bitmeyen ama cözume ulasmasi icin o kadar insanin araya girmesinden sonra bile eşin beni aradi, bin kat bela okumalar vs yakışıyor mu üstünüze sevgili arkadaslar...
Hala volan duzgun bence, hayir bozuk ya filan gibi yorumlara "bence" gerek yok, mal satıcıya iade edilir ucret vs konulari konusulur, kapanir...
Deger mi olayi bireysellestirip kalp kirmaya, rencide etmeye... alisveris gecici dostluk baki millet...
kelalper
26-01-2014, 08:17
inanç ve aytuğ saçmalıosunuz artık. İnanç sen yanık olmadığı konusunda haklısın ama volan mekanik olarak bozuk. Takmaması hayırlı olmuş bozuksa özür dilerim diyeceğine siz bozdunuz diosun. Hayatında kaç tane volan değiştirdin taktın. Dual mass volan sadece bu arabaya mı ait. Adamlar deli mi senin malına zarar versin. Herkes karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Demek ki aynı şey senin başına gelsen volanı bozup geri yollayacaksın. Bana Allah muhammed demeyin de karıştırmayında.
Aytuğ sende yok uyanıklık yapıo diosun. Yapacak tabi adam mal alıo. Neresi avantajlıysa ondan alacak. Yok 4 yere sormuşmuş. Başka işiniz gücünüz yok mu arkadaş adamın kimlerden volan sorduğunun seceresini tutuosunuz. Serbest piyasa adam istediği yerden alır ki adam zaten sözünü tutmuş parasını yollamış malı almış. Mal gelinceye kadar arabasını sökmüş beklemiş. Mal yanık denilince otomatik olarak araştırma yapmış 1000 liraya X volanı Y volanı neyse ne koymuş kendince sorununu halletmiş.
Hala tutturdunuz laguna volanı laguna volanı. Tamam takmış bitmiş size ne adamın ne taktığından arkadaş. İsterse toros volanı koyar. İşini görüyorsa sizi ne alaka eder. Bide tutturdunuz bizim volanı almıştı ama 1000 liraya 0 ını alınca bunu almaktan vazgeçti. Adam manyak mı o zaman sizden gelecek malı beklemezdi gider alırdı 1000 liraya onu takardı. Size parasını verdikten sonra neden başka malın peşine düşsün. Yok ustası paragözmüşte şuymuş buymuş. O onlar arasında ve sizi alakadar etmeyen mesele.
Hayırlı olsun geçmiş olsun kusura bakma yolla malımızı al paranı diyeceğinize adamlar için demediğiniz şey kalmadı. Ayıptır insan utanır yaw. Bana usta yanık die takmadı demeyin sonuçta adam yanlışlıklada olsa bozuk malın takılmasını engellemiş.
kalipson
26-01-2014, 08:46
Alper hocam... Gayet güzel ve net açıklamışsın. Bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ağzınıza, elinize sağlık. Teşekkür ederim. Son cümlenize ithafen, ustamız da şans eseri yani yanlışlıkla buna bozuk dememiş. Adam işine hakim. Şaşmaz'da herkes tanır.
Hadi ben kendi ustamlara göstertiyorum, yalan söylüyorum... "ARMY" nickli Armağan bey de geldiğinde onun istediği ustalara gösteriliyor bu volan. Herkes bozuk diyor. Sanki oralara ben zorla götürdüm göstermeye. Bir de Armağan bey bu postu okursa, şunu da yazabilir mi lütfen.. Götürdüğü ustaların, bu volanın bozuk olduğu kanısına varmaları ve bunu ifade etmeleri acaba toplamda kaç saniye sürmüş?? Paylaşırsa çok ama çok memnun olurum. Eğer, götürdüğü ustaların bu kararlarına harcadıkları süre, her iki ustanın da toplamda 10(yazı ile on) saniyeden fazla sürdüyse lütfen yazsın. Bir de lütfen nerelere götürdüğünü de. Rica ediyorum. Ben yazarım da adam iftira atıyor bana.
Sonra da bana, nereden bileyim volanı bozmadığınızı diyor. Zorla mı sattım, bakıp alaydınız deniyor. Ama neydi??? Volan sıfırdı değil mi??
İlk tavsiyem, en az 1 ay kırdılı döktülü Amerikan filmleri seyretmemen!!! Muhtemelen etkisi altında kalıyorsun. Özellikle konusu komplo üzerine olan filmleri bırak izlemeyi, fragmanlarına bile bakma. Senbana paramı gönder; ben sana her iki volanı da yollayacağım. Kargo evraklarını da buraya koyacağım. Ne de olsa senin sağlam(!) dediğin volanın sağlam(!) yaylarını ben kendi volanıma taktım sana göre, değil mi? Bi zahmet tekrar söker takarsın artık, kusura bakma.
Ama en başından beri asıl olay şu... Parayı göndermek işlerine gelmiyor.
Aytuğ hocayı da bu konuda ve herşey apaçık ortadayken İnanç'ı da ısrarla desteklemesini anlayamıyorum. Yine saygı duyduğum bi insan ama benim kafamda baya bi düşünceyi de bu konu vesilesiyle yıktı. Şimdi de cevap verirse şaşırmam; yıkılırsa yıkılsın umrumda mı diye...
Diğer bi husus, ne zamandır aklımda. Sağdan soldan hep saçmalık çıktığı için unutuyorum yazmayı. Ben şu hafif volan konusu açılınca İnanç'a da söyledim telefonda. Aytuğ hocaya da ayıp oluyor sanki ama en azından onu sen alınca ben de seninkini alacağım diye. Adamı mağdur etmeyeceğiz en azından diye. Tabii, bu da yalanlanacak ya neyse. Benden çıksın da... İnanan inanacağı adamı çözmüştür zaten.
Yani, tereddütsüz bozuk olduğu apaçık meydanda olan şu metal parçasına 600 lirayı geri vermeyeyim diye 600 takla atıldı... Şurda X bi sirke çalışmaya girsen, o kadar taklayla çoktan bi Trophy parası çıkardı.
Bu para gelecek de 600 lira olarak mı çıkacak, yoksa ne kadar çıkacak; artık ona devlet karar verecek. Eğer para pazartesi akşamında hesabımda olmazsa HUKUKİ gereken neyse dibine kadar yapacağım ve arzu edenlere de belgelerini özelden yollayacağım.
Bu tarz insanlara artık prim vermeyin lütfen.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Diğer husus da şu volan olayı... Kusura bakmayın ama sizin sahtekar dediğiniz adam, bu volan bozuk ve ben bunu takmam, takamam dedi. İstersen çağır çekicini, nerede taktırırsan taktır. Ben bunu takıp da sonra problem çıkınca sizinle uğraşamam dedi. Hee ne oldu. Volan harbiden de öyle çıktı. Hem de çok NET. Sana göre bozuk, Ahmet usta iyi diyor ama Mehmet usta takarım diyor değil. Kim gördüyse bu volanı, bozuk dedi.
Kusura bakmayın; hatta baksanız da umurumda da değil ama beni doğru yola sevk eden bu adam, ikili ilişkileri vasıtasıyla bana çok uyguna bir Megane RS volanı(size göre Laguna volanı) buluyorsa ve referansına kadar bakıp da taktım diyorsa ben o adama inanırım arkadaş !!! Kim ne derse desin... İsterse Toros motorundan çıkarıp getirsinler. Bu volan, sesli komutlu ve konuşan bi volan da olsa ve dese ki ben Laguna volanıyım diye, ben gene de bu ustaya inanırım. Zaten, Merdan ustayla da görüşüp fikir birliği sağladık. Ama kimileri, biz yanlış çıkalımda, kazıklanalım da biraz gülelim derdinde olan zavallı insanlar. İyi niyetlileri tenzih ediyorum; onlar zaten yorumlarını yaptılar güzelce. Onlara da buradan selam ediyorum...
Baştan ben de uyuzlandıydım baya; hatta başka sitelere de konu açmıştım ama ustanın kalitesi, Armağan hocamın gelişi sonrasında yaşadıklarımızla beraber apaçık günyüzüne çıktı.
Bu arada, TR'de "YÜZ NAKLİ" artık çok başarılı seviyelerde değil mi?? İhtiyacı olanlar değerlendirsin. Fransa'ya İngiltere'ye gitmeyin boşuna. Ama ihtiyacı olan RS uzmanları varsa, gitsinler. Gitmişken orjinal ve ucuza parça da alırlar. Bize de burada hava atarlar. Zaten kimilerine göre biz ancak havamızı alan, RS yürütemeyen, sürekli kazıklanan, dağ başındaki aciz insanlarız !!!
Beni dinlediğiniz için teşekkürler...
ersandeniz
26-01-2014, 08:55
keşke baştan yanık değil de bozuk denseydi, konu bu kadar uzamazdı bence,
neyse yarın para yatar, inşallah bir şekilde tamir de olur da kimse mağdur olmadan kapanır konu
satıcı kötü niyetli olsa konu açmazdı diye düşünüyorum
kalipson
26-01-2014, 09:15
keşke baştan yanık değil de bozuk denseydi, konu bu kadar uzamazdı bence,
neyse yarın para yatar, inşallah bir şekilde tamir de olur da kimse mağdur olmadan kapanır konu
satıcı kötü niyetli olsa konu açmazdı diye düşünüyorum
Diyelim ki kötü niyetli değil... O zaman biz bilmem ne çocuğuymuşuz gibi neden konu açılıyor söyler misiniz?? En başından beri ithamlara bakar mısınız lütfen...
kalipson
26-01-2014, 10:01
Bir de aklıma geldi... Allah bana ikinci kez RS sahibi olmayı nasip etti çok şükür. Aracın nasıl bir araç olduğunu, düzgünlüğünü, çizgilerini, boyasızlığını ve içerisinde çizik-çentik çüntük yer bile olmadığını belirtmek isterim. Araştırmayı seven, kim ne yapmış soruşturan meraklı arkadaşlar Merdan Usta'yı arayıp sorsunlar. Diyeceğim o ki, titiz ve dikkatli bir kişiyimdir ve Allahın da izniyle paraya kıydık, aldık. Ayrıca, ilk RS'imi tam 2 sene kullandım yaklaşık ve 40.000 km yol yapıp sattım. Satma sebebini, lafı dinlenen, sevdiğim saydığım insanlarla paylaşıyorum zaten. Bilen bilir ki o araç şu an bile "düzgün" tabir edilebilecek RS'ler arasındadır. Bu iki yıllık süre zarfında RS camiasından kimseyi tanımıyordum; eski sahibi Barış abi hariç. Bir de satmaya yakın "CLIORS" nickli Alper hocamla tanıştım; Allah selamet versin.
Diyeceğim o ki; dünya halidir kimin kime işi düşeceği hiç belli olmaz. Büyük konuşmayı hem sevmem; hem de kouşmamak lazım. Ama kimse de bizi aciz, kendini de bi nimetten sanmasın. Kimseden ekmeğimiz, suyumuz gelmiyor çok şükür. Çatır çatır da yürütür, çatır çatır bakımını yaptırır, çatır çatır da gezeriz evvelAllah. Kırk yılın başında böyle bi işe girdim; ağzımızın tadı kaçtı ne yazık ki. Bunu da tecrübe cv'mize ekledik biz de...
Lafım art niyetli, ukela kişileredir. Laf gideceği yere gider, alan da alır !!!
ghibli06
26-01-2014, 10:09
Bir de aklıma geldi... Allah bana ikinci kez RS sahibi olmayı nasip etti çok şükür. İlk RS'imi tam 2 sene kullandım yaklaşık ve 40.000 km yol yapıp sattım. Bilen bilir ki o araç şu an bile "düzgün" tabir edilebilecek RS'ler arasındadır. Bu iki yıllık süre zarfında RS camiasından kimseyi tanımıyordum; eski sahibi Barış abi hariç. Bir de satmaya yakın "CLIORS" nickli Alper hocamla tanıştım; Allah selamet versin.
Diyeceğim o ki; dünya halidir kimin kime işi düşeceği hiç belli olmaz. Büyük konuşmayı hem sevmem; hem de kouşmamak lazım. Ama kimse de bizi aciz, kendini de bi nimetten sanmasın. Kimseden ekmeğimiz, suyumuz gelmiyor çok şükür. Çatır çatır da yürütür, çatır çatır bakımını yaptırır, çatır çatır da gezeriz evvelAllah. Kırk yılın başında böyle bi işe girdim; ağzımızın tadı kaçtı ne yazık ki. Bunu da tecrübe cv'mize ekledik biz de...
Lafım art niyetli, ukela kişileredir. Laf gideceği yere gider, alan da alır !!!
BMW den şaşmamak lazım :)
kalipson
26-01-2014, 10:22
Gene mi hata yaptık abi?? Galiba yaptık... :)
ersandeniz
26-01-2014, 10:27
Diyelim ki kötü niyetli değil... O zaman biz bilmem ne çocuğuymuşuz gibi neden konu açılıyor söyler misiniz?? En başından beri ithamlara bakar mısınız lütfen...
bazı sözleri aşırı, doğru söylüyorsunuz, neyse bu alışveriş sayesinde şehirlerarası 2.el alışveriş yapmamayı öğrendim :)
Cliosportve
26-01-2014, 12:34
inanç ve aytuğ saçmalıosunuz artık. İnanç sen yanık olmadığı konusunda haklısın ama volan mekanik olarak bozuk. Takmaması hayırlı olmuş bozuksa özür dilerim diyeceğine siz bozdunuz diosun. Hayatında kaç tane volan değiştirdin taktın. Dual mass volan sadece bu arabaya mı ait. Adamlar deli mi senin malına zarar versin. Herkes karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Demek ki aynı şey senin başına gelsen volanı bozup geri yollayacaksın. Bana Allah muhammed demeyin de karıştırmayında.
Aytuğ sende yok uyanıklık yapıo diosun. Yapacak tabi adam mal alıo. Neresi avantajlıysa ondan alacak. Yok 4 yere sormuşmuş. Başka işiniz gücünüz yok mu arkadaş adamın kimlerden volan sorduğunun seceresini tutuosunuz. Serbest piyasa adam istediği yerden alır ki adam zaten sözünü tutmuş parasını yollamış malı almış. Mal gelinceye kadar arabasını sökmüş beklemiş. Mal yanık denilince otomatik olarak araştırma yapmış 1000 liraya X volanı Y volanı neyse ne koymuş kendince sorununu halletmiş.
Hala tutturdunuz laguna volanı laguna volanı. Tamam takmış bitmiş size ne adamın ne taktığından arkadaş. İsterse toros volanı koyar. İşini görüyorsa sizi ne alaka eder. Bide tutturdunuz bizim volanı almıştı ama 1000 liraya 0 ını alınca bunu almaktan vazgeçti. Adam manyak mı o zaman sizden gelecek malı beklemezdi gider alırdı 1000 liraya onu takardı. Size parasını verdikten sonra neden başka malın peşine düşsün. Yok ustası paragözmüşte şuymuş buymuş. O onlar arasında ve sizi alakadar etmeyen mesele.
Hayırlı olsun geçmiş olsun kusura bakma yolla malımızı al paranı diyeceğinize adamlar için demediğiniz şey kalmadı. Ayıptır insan utanır yaw. Bana usta yanık die takmadı demeyin sonuçta adam yanlışlıklada olsa bozuk malın takılmasını engellemiş.
neyi sacmalıyoruz?
adamın taktıgı volan beni gram ilgilendirmiyorki isterse brodway volanı taksın, araba onun isterse döker benzini yakar, benim cebime giren yok cıkan yok
yanlız adama once megane rs denilen sonrada motorda sokulme laguna volan cıkan
volana ne diceksin, zaten onuda gec o volan 500 lira arada yani 500 lira bazıları ekmek yemiş kim yedi bu ekmegi ben adamı uyandırıyorum yoksa gene cebime giren yok, uyanıklılık yaparken bole yaparlar adamı senden uyanıgı cıkar ekmegini yer
bana deseydi ben laguna volan takıcam iyi kotu bulurduk onuda o paraya
neyse onuda kendi bilir gram ilgilendirmiyor herkesin parası malı kendine saygı duyarım sonuna kadar
napalım dünyanın sonu degil
benim takıldıgım mevzu bu degil
birinle iyi kotu anlastıktan sonra farklı arayısları devam ettirirse bir insan orda kafalarda soru isareti belirir. ben net bir insanım karsımdakindende onu beklerim
bir mal vardır ortada fiyatı sudur işine geliyorsa anlasırsın ve alırsın yada işine gelmez
almassın insanlarıda bosuna oyalamassın herkese senden alayım deyip 3 yeri birden idare etmessin, net olursun dersinki tamam kardesim fiyatın bana uymadı malın bana uymadı seni kafamdan eledim. hadi finalde birinle anlastın son dakka gene farklı bir alternatife donersen uydurma bir sebeple bu dahada kötü olur
acıkca deki kardesim ben sıfır volan buldum, evet senden bu volanı aldık ama farklı bir alternatif cıktı geri yollamak istiyorum, karısndakide biraz bozulsada finalde sana derki, tamam kardesim yolla geri npalım der gecer
ama olay malı boklamaksa olay cok farklı yere gider simdi oldugu gibi
o volanda bozuk falan degil
cok bilmiş ustalar demişki volanın ust tarafı dönüyor bu volan toparlamıyor o yuzden bozuk:D
eger o volan o sebepten bozuksa ben bugune kadar 2 kişiyi kazıkladım:D
cunku sattıgım volanlar 7-8 cm ileri geri donuyordu, adamlarda su an hayal goruyor bozuk volan kullanıyorlar
su an elimde 1 adet cıkma volan daha var oda donuyor ole, oda bozuk, denk gelirse bir kişiyi daha kazıklacam:D
güldürmeyin kendinizi ya, adı ustunde oynar volan
o volanın ustu zaten donmesi lazım
donmemesi lazımsa adam niye dual mass yapıyor, clio gibi single mass yapar gecerdi
o sıfır motordan alınan volanın ust kısmı donmuyor yani olemi:D peki:;)
34btr1907
26-01-2014, 13:02
bu ustalar 10 sanıyede anladı bozuk oldugunuda diğer yanık dıyen usta yanık + bozuk demedı o an ben ona takıldım...sen ılk postunda yanık bu ve bozuk deseydın uzamazdı sanırım bu kadar konu.tanımam ıkı kısıyıde bastan sonada okudum konuyu 10 sayfa yanık konusu varken son anda bozuk konusuna döndü mesele.