PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 km Araç satış danışmanları

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

207_TR
17-06-2022, 08:40
Memleketime daha önce yanılmıyorsam Rusya veya kuzey ülkeleri için üretilen golfler gelmişti ama klimasız.
Sende böyle bir durum yaşama eğer niyeti bozarsan. Aksesuarları net öğren.

Yok abi öyle başka ülkenin aracı şuanki gündemde Tr ye dönmüyor.

Pandemi başında sorduk bu durumu.

207_TR
17-06-2022, 08:42
Ben bir bayinin satış müdürüne tanıdık vasıtasıyla hatır gönül ulaştım. Aracımı takasa alıp, Rusya ya gidecek olan sevkiyattan araç çevirebiliriz diyor. Diyor ama teslim tarihini ekim-kasım planlıyor. O tarihe kadar araçsız kalmak imkansız benim için.
Nakit almak istersem bu yıla araç gelmez diyor.

İlla bu arabayı alacağım dersen sarı sayfalardan aklına yatan en uygun fiyatlı aracı al derim. Bekleyen kaybediyor maalesef.

Sezgin
17-06-2022, 10:42
İlla bu arabayı alacağım dersen sarı sayfalardan aklına yatan en uygun fiyatlı aracı al derim. Bekleyen kaybediyor maalesef.

Yok o kadar da gözümü karartmadım. Hali hazırdaki aracım zaten yeni.

2022 model A200 ün sıfır 1050 lira gidipte 2019 modeline şuan en düşükte 1170 lira vermem ama sıfırı denk gelmiş olsa da bir dakika düşünmem almak için.

Runo
18-06-2022, 11:43
Hazırda sıfır renault clio 1.0 tce joy x-tronic olan bir bayi veya bir duyum var mı acaba ?

Ersin ÖREN
18-06-2022, 15:01
0 Km Berlingo yada Peugeot Rifter yada Toyota Proace konusunda yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı ? Dizel Otomatik.

yada Renault Ekspress

207_TR
18-06-2022, 15:38
0 Km Berlingo yada Peugeot Rifter yada Toyota Proace konusunda yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı ? Dizel Otomatik.

yada Renault Ekspress

Önerim markaların Çağrı Merkezlerini arayıp elinde olan bayi bilgisi istemek olur.

Doğuş'ta bu rahat oluyor

Ersin ÖREN
18-06-2022, 17:55
Toyota hariç hepsiyle görüştüm. Stok yok. Toyota erken kapamış dükkanı. Bi tanıdık bulursam kesin olarak listeye gireceksem sipariş vericem. Yoksa mecburen uğraşmadan stoklayanlardan alıp geçicem.

ef186
18-06-2022, 22:01
Ağustos sonu Eylül ayı kartlar yeniden dağıtılır, bu konu satış danışmanı dolar ozaman sizde aynı kıymeti verin der susarım.
Bu mesajı alıntılar altına yazarsınız...

ruudvan
19-06-2022, 02:09
Hazırda sıfır renault clio 1.0 tce joy x-tronic olan bir bayi veya bir duyum var mı acaba ?

demirkollar altunizadede sanırım var. gecen hafta 2021 var denildi

dj ugurcan
19-06-2022, 11:08
pick-up veya c-suv elektrikli araçlar hakkında yardımcı olabilirim şu anda çok çok az araç stoğumuz kaldı arkadaşlar, gelecek olan c-suv benzinli araçlarda ise fiyat sabitlemesi yapabilirim bilg.

207_TR
19-06-2022, 13:32
pick-up veya c-suv elektrikli araçlar hakkında yardımcı olabilirim şu anda çok çok az araç stoğumuz kaldı arkadaşlar, gelecek olan c-suv benzinli araçlarda ise fiyat sabitlemesi yapabilirim bilg.

marka nedir ?

MBuğra
19-06-2022, 15:29
Dacia için yardımcı olabilecek var mı?

LightSide
19-06-2022, 20:13

yada Renault Ekspress

Bu grup araclarda ayin 1 ile 5 i arasinda gelecek ayin stoklari aciliyor ve kaporalari aliniyor diye biliyorum. Bu ayin 5 inde telefon biraktigim citroen cetas aradi, Berlingo feel stil paket, manuel icin 440 bin tl uzerinden kapora verdim. Sifir faiz kredi kullanmak ve kasko sigortayi kendilerinden yapmak mecburi dediler. Ayin 15 indede arayip 17 bin tl zam geldi dediler. Kredi mecburiyetide araci kampanyali pesin satis fiyati olan 427 bin tl den vermemek icin zorunlu tutuyorlar. İsimiz icin ihtiyacimiz var yoksa durum kufur edip telefonu kapatmalik durumda. :( ikinci el al gec diyenler olacaktir, 3 yas 30 bin km de araclar ile arada 50 bin tl fark var yada yok.

207_TR
19-06-2022, 20:36
Ağustos sonu Eylül ayı kartlar yeniden dağıtılır, bu konu satış danışmanı dolar ozaman sizde aynı kıymeti verin der susarım.

Forumdaki satış danışmanları diğer forum üyelerine kıymet vermiyor mu abi :)

Eylül de kartların dağıtılması durumunu adetlerin artması ihtimaline mi bağlıyorsunuz, yoksa piyasanın maddi olarak çöküşe geçip az olan stoğun bile alıcı bulamayacağını mı düşünüyorsunuz ?

ChtArdARSL
19-06-2022, 21:57
Temmuz basi gelecek araclar verildi bayram sonrasi icin siraya girebilirsin. Hic bekleme dovizin ne olacagi belli degil 10k ustune ver al isini coz derim. Eylulde araclar cok rahatlayacak sene basindaki gibi

ef186
19-06-2022, 21:59
Forumdaki satış danışmanları diğer forum üyelerine kıymet vermiyor mu abi :)

Eylül de kartların dağıtılması durumunu adetlerin artması ihtimaline mi bağlıyorsunuz, yoksa piyasanın maddi olarak çöküşe geçip az olan stoğun bile alıcı bulamayacağını mı düşünüyorsunuz ?

Yardımcı olanları tenzih ederim. Ama sessizce izleyen arkadaşların tahminen sölediğim zamanlarda yazacağını düşünüyorum. Ağustosta piyasa beklentisi pek tatlı değil, naktin başka yeni yatırım araçlarına kayacağını bu nedenle şimdi olduğu gibi yok satılmayacağı kanaatindeyim.

207_TR
20-06-2022, 08:28
Yardımcı olanları tenzih ederim. Ama sessizce izleyen arkadaşların tahminen sölediğim zamanlarda yazacağını düşünüyorum. Ağustosta piyasa beklentisi pek tatlı değil, naktin başka yeni yatırım araçlarına kayacağını bu nedenle şimdi olduğu gibi yok satılmayacağı kanaatindeyim.

Bilgim kadarını ve öngörümü belirteyim bende.

Araç tedariği aynı sıkıntıyla sene sonuna kadar devam eder, Hatta Ağustos ayında daha da az gelecek diye hatırlıyorum.
Mercedes, Bmw, Audi de araç bulmak oldukça sıkıntılı.
Mercedes 2023 diyor, Bmw 75.000 TL kapora ile sipariş alıyor teslim tarihi net değil, Audi ise minör modeller az sayıda da olsa bulunuyor ama major modeller A6,A5,A4 sıkıntılı.

Diğer markalarda 1-1,5 ay beklemeyle araç bulunabiliyor.

Vw için söyleyeyim. Neredeyse her modelden geliyor ama model içi paket çeşitliliği ve adet az geliyor.

Piyasa içinse piyasada dönen parada azalma olacağı kanaatindeyim. Şuan bile araç fiyatlarını müşterilere söylediğimize şok olan insanlar var. B segmenti 600.000 TL ye yerleşti. C Segmenti 1 Milyon a yerleşti. D Segmenti 1-1.500.000 TL arası.

AlwaysFast
20-06-2022, 09:23
Bilgim kadarını ve öngörümü belirteyim bende.

Araç tedariği aynı sıkıntıyla sene sonuna kadar devam eder, Hatta Ağustos ayında daha da az gelecek diye hatırlıyorum.
Mercedes, Bmw, Audi de araç bulmak oldukça sıkıntılı.
Mercedes 2023 diyor, Bmw 75.000 TL kapora ile sipariş alıyor teslim tarihi net değil, Audi ise minör modeller az sayıda da olsa bulunuyor ama major modeller A6,A5,A4 sıkıntılı.

Diğer markalarda 1-1,5 ay beklemeyle araç bulunabiliyor.

Vw için söyleyeyim. Neredeyse her modelden geliyor ama model içi paket çeşitliliği ve adet az geliyor.

Piyasa içinse piyasada dönen parada azalma olacağı kanaatindeyim. Şuan bile araç fiyatlarını müşterilere söylediğimize şok olan insanlar var. B segmenti 600.000 TL ye yerleşti. C Segmenti 1 Milyon a yerleşti. D Segmenti 1-1.500.000 TL arası.

Doğuş otoyu arayınca kapora almıyoruz, tarih vermiyoruz vs. burnundan kıl aldırmıyor. Bizi koparıyorlar demek.
Dünyanın her yerinde tedarik krizi var da bizdeki gibi arabaların eşe dosta galeriye satılıp normal alacak adama araba kalmayan var mıdır onu bilmiyorum.
Tedarik krizinden Türk sanayicisi olarak memnunuz:) Avrupalılar hala teslim veremiyor, siparişler de mecburi bize dönüyor.

BARR
20-06-2022, 09:38
Yahu ismimi yazdırdım param hazır dedim, alıcam dedim arayın dedim ne arayan var ne soran, sorduğumda belli değil, ne zaman gelicek şu bu o haziran sonu ağustos vs diyorlar.

Ama evvelki gün arkadaşım bana whatsapptan video atıyor aynı arabayı dün teslim almışlar sıfır km olarak Doğuştan diye.

Bence bunun adı şerefsizliktir.

207_TR
20-06-2022, 11:13
Doğuş otoyu arayınca kapora almıyoruz, tarih vermiyoruz vs. burnundan kıl aldırmıyor. Bizi koparıyorlar demek.
Dünyanın her yerinde tedarik krizi var da bizdeki gibi arabaların eşe dosta galeriye satılıp normal alacak adama araba kalmayan var mıdır onu bilmiyorum.
Tedarik krizinden Türk sanayicisi olarak memnunuz:) Avrupalılar hala teslim veremiyor, siparişler de mecburi bize dönüyor.

Al satçıya verme konusu ciddi araştırma konusu. Ama herkes alsatçı artık.

Burada yazamadığım bazı işler dönüyor İstanbul da özellikle.

furkane
20-06-2022, 11:45
Konular 2 yöndende garipleşti. Firmalar her nekadar biz galeriye araba satmıyoruz desede , müdürler ppf kaplamaya 50-70 bin yazmasını bildiler . Bunu ne yazıkki biniciye yapamazlar pandemi döneminde yaptılar kasko sigorta cam filmi kaplama zorunlu tutuldu , buda 10bin lik işlerdi. Galerilerden açık açık 50-100 bin aldılar, alıyolarda. Durum böyle olunca ne yazıkki bayide biniciye satacagına esnafa veriyor. Diğer tarafta binicidede sacmalık var kışın 21 model pololar 380-380 bınden satmaya calısıyodu doğuş , binici ite kaka arac alıyordu şimdi malın fiyatı 600 olmuş deli gibi araba arıyorlar , aynısı başka araçlardada geçerli yada ikinci eldede geçerli. İşte binicinin uyanıklığı rakam düşme eylemine girdiğinde daha düşer daha düşer diye diye uyanıklığa gidiyor sonra boyle karaborsa

said_
20-06-2022, 11:50

Amerika özelinde şöyle bir durum var. yetkili bayi, arabayı liste fiyatı üzerinde satabilir. Mark up dedikleri ekstra ücreti koyuyorlar, bu eskiden özel az üretilen ve çok talep gören arabalarda olurdu.
Şuan düz civic alıcaksın adam mark up diyor, 30 bin dolarlık araba oluyor 35.

Kardeşim liste fiyatına Hyundai alabilmek için, 4-5 farklı bayi aradı ve en sonunda başka bir eyaletteki bayiden aldı.

marka ismi vermiyeyim ama istanbul da bir bayi müdürü, %10 luk bir eksik var arz da daha fazla değil demiş. yani şuan gelen arabalar talebin %90nını karşılıyormuş.
bana çok inandırıcı gelmedi

207_TR
20-06-2022, 12:07
Sahibinden.com gibi sitelere, alım-satıma büyük bir denetim mekanizması gelmedikten sonra bu işin terazisi kaçtı.

Ve bu işlerin düzeleceği yok, enflasyon daha da kötüye gidecek gibi. Devlet hala asgari ücret iyileştirmesi, ek gösterge vs konuşuyor.

individual
20-06-2022, 12:33
otomobil yatırım aracı olarak görülüyor türkiyede son yıllarda.bu durumdan dolayı'da bayiye araç gelmeden daha yolda satılıyor.abi sen 500.000Poloyu al 1 hafta sonra 650.000 satarsın.bu kazancı ne dovizden en altın'dan ne faiz'den kazanırsın olayı olduğu sürece araba bulmak imkansız olur.

kredi faizleri yükselsin devlet mevduat faizlerini yükseltsin.enflasyon karşısında bir faiz verirse o zaman işte bayilerde araçlar yığılmaya başlar.tercih eden olmaz.

berkaym
20-06-2022, 12:55
bazı markalarda satış temsicileri öylesine koltukta oturuyor, araçların hepsi müdürler üstünden galeriye elden ciddi nakit paralarla gidiyor. Böyle bayilerinde keyfi yerinde tabi, hepsine kasko sigorta çakma ppf cam filmi kitle üstüne elden paranı al arabayı ver, listesi 1m olan araba bayiden çıkana kadar 1.1 civarına geliyor sırf araba alabilmek için..

bizim insanımızda ne tutturursak diyip alıp satmaya çalışıyor, durumun düzeleceğide yok zaten 500lük araba krediyle 2ye gelse ***** sitede hepsi 2.5 civarına ilana girer bayide araba olmaz yine satarlar, bizim insanımızda alır :D

207_TR
20-06-2022, 15:38
bazı markalarda satış temsicileri öylesine koltukta oturuyor, araçların hepsi müdürler üstünden galeriye elden ciddi nakit paralarla gidiyor. Böyle bayilerinde keyfi yerinde tabi, hepsine kasko sigorta çakma ppf cam filmi kitle üstüne elden paranı al arabayı ver, listesi 1m olan araba bayiden çıkana kadar 1.1 civarına geliyor sırf araba alabilmek için..

bizim insanımızda ne tutturursak diyip alıp satmaya çalışıyor, durumun düzeleceğide yok zaten 500lük araba krediyle 2ye gelse ***** sitede hepsi 2.5 civarına ilana girer bayide araba olmaz yine satarlar, bizim insanımızda alır :D

2.5 milyonluk araca 3.5 milyon ödeyen ve ödeyecek var İstanbul da bayide … nasıl olacak…

Mutu
20-06-2022, 16:04
i20n için aradım sonraki ayın 5inde arayın diyor. Sanırım gidip fabrikadaki üretim bantını ya da çalışanların dağıtımı yapanların ağzını yoklasan bunlardan daha net bilgi alırsın. 100 km ötede üretilen araç için bu kadar bilgisiz olmaları mümkün değil, zerre kadar masum gelmiyor şu tavırları bana.

kalipson
20-06-2022, 16:09
i20n için aradım sonraki ayın 5inde arayın diyor. Sanırım gidip fabrikadaki üretim bantını ya da çalışanların dağıtımı yapanların ağzını yoklasan bunlardan daha net bilgi alırsın. 100 km ötede üretilen araç için bu kadar bilgisiz olmaları mümkün değil, zerre kadar masum gelmiyor şu tavırları bana.

Şu ana kadar satılan hiçbir i20n için "hasbelkader" satış olmadı sanırım.. Yani x bi şahıs showroom.da öylesine gezerken denk gelip de almadı etmedi. Tanıdık, vb. olmadan olmayacak gibi bi durum söz konusu benim anladığım.

Mutu
20-06-2022, 17:20
Şu ana kadar satılan hiçbir i20n için "hasbelkader" satış olmadı sanırım.. Yani x bi şahıs showroom.da öylesine gezerken denk gelip de almadı etmedi. Tanıdık, vb. olmadan olmayacak gibi bi durum söz konusu benim anladığım.

biri diyor 9 aydır sıra bekliyorum, diğeri 4 aydır. Biz arıyoruz sonraki ay stoğa girme ihtimali olan araç için sonraki ay ara diyorlar. Kimse bu işleyişin masum olduğuna beni ikna edemez, piyasanın da öyle bir şey umrunda değil zaten. Herkes ekmeğinin peşine düşmüş. :)

OnurG
20-06-2022, 18:43
Bu işler o kadar kötü bi hal aldı ki artık gerçekten midem bulanıyor. Sen yeme içme bi şekilde para biriktir denkle bu seferde sıfır araç bulamama durumun olsun gerçekten inanilmaz bi olay ya

Mutu
20-06-2022, 21:43
Sorsan hiçbir bayide stok yok, ilk gelen modellerin lansman araçları filolara( kullanıcı bu sebeple lansman fiyatından bir b*k alamaz), sorsan kismede araç yok, isim de yazamıyoruz, ama filo firmalar yüzlerce sıfır araç çekip, kurumsal firmalara teslim eder, sorsan kimsede stok yok son 10 yılın ortalaması üstünde 65bin araç satılır. Bu mesaj Yersen kirschen'den atılmıştır.

bilalMW
20-06-2022, 21:54
Abicim araç yok. Seneye belki...

https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D22AQHDJ45Pyjw9hQ/feedshare-shrink_2048_1536/0/1655725612959?e=1658361600&v=beta&t=TygQx_JrZrju8v8e09XN82gnaDjbn4oNEIPPPnegNhE
https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D22AQGiJWetEIX7QQ/feedshare-shrink_2048_1536/0/1655725613341?e=1658361600&v=beta&t=EG9wG1VSBQ-1DKQWbf4_DfKckTFGTEG2_I7cEIeoLIE
https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D22AQFkA0mmh1vEsg/feedshare-shrink_2048_1536/0/1655725613631?e=1658361600&v=beta&t=m4ffEFqlhjj8w9vH6whWBHfJ8t1W8MwZELAT8xudheM

207_TR
20-06-2022, 22:24
Filo tarafındaki iş ayrı, filo ile perakendeyi kıyaslamayalım.

Filo müşterileri mesele Ekim Turizm ( İntercity ) Hangi tarihte kaç tane alacağını çok önceden bildiriyor, fabrika ile Distribütör buna göre araç tedarik ediyor.

Perakende için gelen araçlar kiralamaya, kiralama için gelen araçlar perakendeye verilmiyor istisnalar dışında.

Fiat yada Renault olması gerekli. 3 hafta üretim durdurdu bildiğim kadarıyla.

ChtArdARSL
21-06-2022, 07:51
Yahu ismimi yazdırdım param hazır dedim, alıcam dedim arayın dedim ne arayan var ne soran, sorduğumda belli değil, ne zaman gelicek şu bu o haziran sonu ağustos vs diyorlar.

Ama evvelki gün arkadaşım bana whatsapptan video atıyor aynı arabayı dün teslim almışlar sıfır km olarak Doğuştan diye.

Bence bunun adı şerefsizliktir.

Herkes parasına bakıyor sende 15/20 ateslersen sanada hemen araba bulurlar.. bunu Buyuk mercedes Bmw bayileri 100k/150k var ıle yapıyor yüzden normaldır bu tarz serefsızlıkler..

dj ugurcan
21-06-2022, 07:58
marka nedir ?

ssangyong ve seres elektrikli. pick-up ve c-suv segmentinde araçlarımız mevcut

Aliburakb
21-06-2022, 08:29
Herkes parasına bakıyor sende 15/20 ateslersen sanada hemen araba bulurlar.. bunu Buyuk mercedes Bmw bayileri 100k/150k var ıle yapıyor yüzden normaldır bu tarz serefsızlıkler..

çok haklısın banka personeliyim bir müşterimize araç kredisi kullandırdık. bedelin üzerinde 180 bin tl elden talep etmişler ve müşterimiz o bedeli ödeyip sıfır civic aldı aracın rakamı 900 e kredisiz olarak adama geldi birde bunun faizi vs var.

207_TR
21-06-2022, 12:00
çok haklısın banka personeliyim bir müşterimize araç kredisi kullandırdık. bedelin üzerinde 180 bin tl elden talep etmişler ve müşterimiz o bedeli ödeyip sıfır civic aldı aracın rakamı 900 e kredisiz olarak adama geldi birde bunun faizi vs var.

Hangi bankaydı sizin ? Şundan dolayı soruyorum. Bankalar bireysel yada ticari müşterilere kredi vermemeye başladı. 1 haftadır şahit oluyoruz.

arda35
21-06-2022, 12:33
Sahibinden.com gibi sitelere, alım-satıma büyük bir denetim mekanizması gelmedikten sonra bu işin terazisi kaçtı.

Ve bu işlerin düzeleceği yok, enflasyon daha da kötüye gidecek gibi. Devlet hala asgari ücret iyileştirmesi, ek gösterge vs konuşuyor.

sahibinden.com'un iki taraf için ulaşılabilirlik sunma haricinde ne zararı var?

Marka özelinden gidelim. VW grubunun elinde Dod gibi bir nimet var. İnternet ve mobil uygulaması aşırı dandik ama olsun, ihtiyaç halinde geliştirilebilir. Vw bayileri ellerindeki araçları sahibinden'den geri çeksin, sadece dod üzerinden satsın da görelim.

Bence bugün için en önemli problem, sektördeki korkunç vergi kaçakçılığı. Bayi ve galeriler büyük meblağları elden tahsil etmek suretiyle vergi kaybına neden oluyor. Diğer sorunlar anca yapısal reformlar ile düzelebilir (ötv, ötv matrahı vb.). Fakat bu elden para alma işi gayet kolay çözülebilir.

207_TR
21-06-2022, 13:11
sahibinden.com'un iki taraf için ulaşılabilirlik sunma haricinde ne zararı var?

Marka özelinden gidelim. VW grubunun elinde Dod gibi bir nimet var. İnternet ve mobil uygulaması aşırı dandik ama olsun, ihtiyaç halinde geliştirilebilir. Vw bayileri ellerindeki araçları sahibinden'den geri çeksin, sadece dod üzerinden satsın da görelim.

Bence bugün için en önemli problem, sektördeki korkunç vergi kaçakçılığı. Bayi ve galeriler büyük meblağları elden tahsil etmek suretiyle vergi kaybına neden oluyor. Diğer sorunlar anca yapısal reformlar ile düzelebilir (ötv, ötv matrahı vb.). Fakat bu elden para alma işi gayet kolay çözülebilir.

Sahibinden.com un zararı yok konuyu çarpıtmayalım.

Şu piyasada bir kötü oyuncu bayiler oluyor.

Sizi tenzih ederek yazıyorum. Müşteri aracı alıp daha bayiden çıkar çıkmaz bayide hatıra için çektiği fotoğraflarla bayiden aldığı fiyatın 150.000 TL üzerinden ilana koyunca o sütten çıkmış ak kaşık.

Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Zaten sizi tenzih ederek yazıyorum aramızda bir ticari alışveriş yok. Bilgi ve görüş paylaşıyoruz.

Bu işin temeli ülkedeki ekonomik düzensizlik, herkesin kendine maddi fırsat yaratma çabası. Ve alan için de satan için de ağır vergi yükleri.

207_TR
21-06-2022, 13:15
Örnek vermek için söylüyorum. 1.5 milyona ev aldık, faturası ne kadar 500.000 TL, neden, çünkü X meblağ üzerinde ve X metrekare üzerindeki vergi daha fazla vs

Aliburakb
21-06-2022, 14:07
Hangi bankaydı sizin ? Şundan dolayı soruyorum. Bankalar bireysel yada ticari müşterilere kredi vermemeye başladı. 1 haftadır şahit oluyoruz.

YKB hocam. bizde öyle birşey yok herhangi bir sıkıntısı yoksa şahsın yada şirketin kredilere devam :)

dj ugurcan
21-06-2022, 14:13
YKB hocam. bizde öyle birşey yok herhangi bir sıkıntısı yoksa şahsın yada şirketin kredilere devam :)

kkb si yüksek olan sadece yapı kredi ile çalışan vergi mükellefi müşterim kendi üzerine alacağı araçta max 12 sınırı koyulmuş. fatura bedeli 1.130.000 tl. bddk nin belirlediği limit zaten 24 ay değil miydi?

207_TR
21-06-2022, 14:22

3-4 farklı bankadan ( 3 ü kamu ) benzer durumları yaşadık

Aliburakb
21-06-2022, 14:46
kkb si yüksek olan sadece yapı kredi ile çalışan vergi mükellefi müşterim kendi üzerine alacağı araçta max 12 sınırı koyulmuş. fatura bedeli 1.130.000 tl. bddk nin belirlediği limit zaten 24 ay değil miydi?

yeni yasalar cıktı işler biraz karıştı evet bireyseldede ticari dede vade kısıtlamaları geldi.

3-4 farklı bankadan ( 3 ü kamu ) benzer durumları yaşadık

doğrudur hocam bizde henüz öyle bişey olmadı.

DOHC
21-06-2022, 18:33
21 haziran 2022 hyundai rezaleti (http://zxro.com/u/onizleme_onbellek/d305f9b62b8d393794f173ea73f8731c.html)

21 haziran 2022 hyundai rezaleti - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/21-haziran-2022-hyundai-rezaleti--7315647)

DOHC
21-06-2022, 18:34
21 haziran 2022 hyundai rezaleti (http://zxro.com/u/onizleme_onbellek/d305f9b62b8d393794f173ea73f8731c.html)

21 haziran 2022 hyundai rezaleti - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/21-haziran-2022-hyundai-rezaleti--7315647)

Edit geri gelsiin.

Bu olayı yapan resmi Hyundai bayisi. Hyundai Türkiye izlesin sadece..........

207_TR
21-06-2022, 22:54
Edit geri gelsiin.

Bu olayı yapan resmi Hyundai bayisi. Hyundai Türkiye izlesin sadece..........

https://i.ibb.co/L8z2rwz/Ads-z.png (https://ibb.co/2y7fS27)

207_TR
21-06-2022, 22:57
Kimseyi savunmuyor hatta bu durumu eleştiriyorum.

Ancak 2022 model olarak ilana koyulmuş ve bayi liste fiyatından aşağıda olarak satışa sunulmuş sahibinden satılık araç ilanlarını süzdüğünüzde 100 ilandan max %10 u geçmez.

Bu %10 luk kısımda ya km yüksektir ya hasar kusur vardır.

Ülkemizin durumunun vehameti bu.

Motorsiklette de aynı, arabada da aynı, evlerde de aynı...

DOHC
21-06-2022, 23:53
https://i.ibb.co/L8z2rwz/Ads-z.png (https://ibb.co/2y7fS27)

Biri yetkili bayiden, öteki sahibinden.
Sahibinden olana başarılar dilemek lazım, satabilirse satsın. Ama yetkili bayinin bunu yapması ve yanına kar kalması memleketimin vaziyeti, zafiyeti malesef.

cnzdmr
22-06-2022, 08:45
Ülkede vatandaşta fırsatçı, esnafta fırsatçı, yetkili bayi de fırsatçı. Bizim işimiz zor bu zihniyetle.

Koskoca Yetkili Bayi nin yaptığı işe bak. Git Galerici ol o zaman kapa servisini satışını. Ama yok ondan da kazanacak bundan da kazanacak en çok o kazanacak.

Niye ticaret zeka işi, ahlakla bi alakası yok değil mi ?

Bu ülkedeki zihniyet değişmediği sürece daha doğrusu biz değişmediğimiz sürece daha çok görürüz bu ve benzerini...

207_TR
22-06-2022, 08:46
Biri yetkili bayiden, öteki sahibinden.
Sahibinden olana başarılar dilemek lazım, satabilirse satsın. Ama yetkili bayinin bunu yapması ve yanına kar kalması memleketimin vaziyeti, zafiyeti malesef.

Abi bazen bende ülke neferi olarak savaşayım diyorum, sonra en kötü ben oluyorum :)

Kabile reisi ve kabile yöneticileri birşeyleri değiştirmedikten sonra kabile üyelerinin yaptıklarına kimse müdahele edemiyor.

Golf R konusunda hatırlarsınız belki :)

ACTPK
22-06-2022, 08:51
Günlerden beri iş yerine camlı koltuklu fiorino doblo vb hafif ticari arıyorum. Elemanlar kullanacağından baz paket olması önemli değil. Sıfırının 20-30bin üzerinde yazan 0 km ilan dolu. Aramadığım bayii kalmadı. Yardımcı olabilecek var mı?

207_TR
22-06-2022, 09:58
Günlerden beri iş yerine camlı koltuklu fiorino doblo vb hafif ticari arıyorum. Elemanlar kullanacağından baz paket olması önemli değil. Sıfırının 20-30bin üzerinde yazan 0 km ilan dolu. Aramadığım bayii kalmadı. Yardımcı olabilecek var mı?

Fiorine bizde sorduk bir arkadaşımız için Balıkesir bayisine, maalesef bulamadık.

bilalMW
22-06-2022, 11:41

satış danışmanlarımı alıyor?

207_TR
22-06-2022, 12:02
satış danışmanlarımı alıyor?

Mercedes te bundan birkaç ay önce G serisi sordum bir müşterim için.

Eski bir arkadaşıma sordum İstanbul'da.

Tuğbay'cım araç 6.000.000 TL, Burada bize 7.000.000 TL teklif ediyorlar.

Sende yoğun adamsın bende yoğun adamım birbirimizin vaktini çalmayalım dedi.

İçimden çok küfür ettim. Herkese açık bir mecra olmasa ifşa ederdim :)

BARR
22-06-2022, 13:29
Peki aracı grey market kendim ithal etsem bu adamların ağız kokusunu çekmesem?

drago
22-06-2022, 15:00

Bunlar hep evrenin mesajı, ne güzel araban var bin diyor :)

BARR
22-06-2022, 15:09
Bunlar hep evrenin mesajı, ne güzel araban var bin diyor :)

Buna gittikçe inanasım geliyor :hehe:

arda35
22-06-2022, 15:29
Sahibinden.com un zararı yok konuyu çarpıtmayalım.

Şu piyasada bir kötü oyuncu bayiler oluyor.

Sizi tenzih ederek yazıyorum. Müşteri aracı alıp daha bayiden çıkar çıkmaz bayide hatıra için çektiği fotoğraflarla bayiden aldığı fiyatın 150.000 TL üzerinden ilana koyunca o sütten çıkmış ak kaşık.

Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Zaten sizi tenzih ederek yazıyorum aramızda bir ticari alışveriş yok. Bilgi ve görüş paylaşıyoruz.

Bu işin temeli ülkedeki ekonomik düzensizlik, herkesin kendine maddi fırsat yaratma çabası. Ve alan için de satan için de ağır vergi yükleri.

dod'u örnek olarak verdim ben de. Galerici ve bayiler sahibinden'den huzursuz, ama o olmadan da iş yapamıyorlar.

Şahısların yaptığı fırsatçılığın tespiti daha zor. İşletmelerin elden para almasının tespiti ise nispeten kolay. Maliye bu işe el atsa piyasanın içinden geçer. İlginç bir şekilde danışıklı dövüş sergileniyor.

Bu işlerin sonu nereye gidecek, cidden merak ediyorum.

207_TR
22-06-2022, 17:39
dod'u örnek olarak verdim ben de. Galerici ve bayiler sahibinden'den huzursuz, ama o olmadan da iş yapamıyorlar.

Şahısların yaptığı fırsatçılığın tespiti daha zor. İşletmelerin elden para almasının tespiti ise nispeten kolay. Maliye bu işe el atsa piyasanın içinden geçer. İlginç bir şekilde danışıklı dövüş sergileniyor.

Bu işlerin sonu nereye gidecek, cidden merak ediyorum.

Direkt bir meslek söylemeyeceğim ama dolaylı olarak bu sektöre yakın mesleklerde (resmi) olan bazı kişiler güzel yolunda :) rüşvet vs demiyorum alım-satım konusunda :)

Sadece araba-motor da değil, ev-arsa vs :)

individual
22-06-2022, 18:48

bildigim kadariyla yapilabiliyor tek eksik 2 yil garanti onun haricinde bir sorun yok gibi gozukuyor.

207_TR
22-06-2022, 23:23
bildigim kadariyla yapilabiliyor tek eksik 2 yil garanti onun haricinde bir sorun yok gibi gozukuyor.

Hukuki olarak alında üretici garantisi var, garanti verilmesi gerekli ancak bazı markalar sorun yapabiliyor.

BARR
23-06-2022, 06:55
Yemişim garantisini, belli başlı araba alacaksan garanti çok dert değil. Bi araştırmak lazım.

FRTDI
23-06-2022, 10:59

Ben tam da dediğiniz gibi aldım i20n'i. Şans mı kısmet mi bilmiyorum lansman günü oturdum tüm bayileri aradım tek tek birtanesinde araç vardı kimseye satmamışlardı fiyat öğleden sonra belli olcak dediler sabah kapora gönderdim iki gün sonrada teslim aldım hiç kimseyide tanımıyordum bayiden

kalipson
23-06-2022, 11:06
Ben tam da dediğiniz gibi aldım i20n'i. Şans mı kısmet mi bilmiyorum lansman günü oturdum tüm bayileri aradım tek tek birtanesinde araç vardı kimseye satmamışlardı fiyat öğleden sonra belli olcak dediler sabah kapora gönderdim iki gün sonrada teslim aldım hiç kimseyide tanımıyordum bayiden

Tanıdıklardan aldığım bilgiye göre bariz şanslıymışsınız. Allah kaza bela vermesin. Güzel günlerde kullanın

Mutu
23-06-2022, 11:44

Çok şanslı adammışsınız çevresi geniş olmayan bir satış temsilcisine ve bayi müdürüne denk gelmişsiniz. :)

eminkilic61
23-06-2022, 12:39

örnek olması amaçlı:
ithal Taycanlar için herkes garantisini Porsche Türkiye kabul ediyor diyorlar ama ortada resmi bir şey yok, herhangi bir batarya arızasında binlerce euro'luk fatura kesebilirler.

207_TR
23-06-2022, 12:46
örnek olması amaçlı:
ithal Taycanlar için herkes garantisini Porsche Türkiye kabul ediyor diyorlar ama ortada resmi bir şey yok, herhangi bir batarya arızasında binlerce euro'luk fatura kesebilirler.

Taycanlar'da extra ücretli garanti sattılar galiba ithal araçlar için.

eminkilic61
23-06-2022, 12:58
Taycanlar'da extra ücretli garanti sattılar galiba ithal araçlar için.

porsche uzatılmış garanti hizmetini ithal olanlara satmış olabilir, bir bilgim yok maalesef
ben sadece örnek amaçlı Taycan demiştim :D

individual
23-06-2022, 13:07
şimdi garanti şöyle oluyor.X distribütör bir marka ve o markanın modellerini kendi getiriyor ve türkiye'de satabilmek için'de 2 yıl garanti vermek zorunda.X sahış distribütör'den almayıp kendisi getiriyor.doğal olarak'da türkiyede aynı marka model distribütör'de ben bu aracı getirmedim benim sorumluluğumda garantimde değil diyor. (haklı olarak)

biz elektronik büyük bir markanın kamera ve diğer aksesuarlarını satışını yapıyoruz.ürünlerde herhangi bir sorun olduğunda kendilerine gönderiyoruz türkiyedeki genel merkezine bakıyorlar.aynı ürün eminönünde kaçak yollar ile satılıyor.ürün bozulduğunda bize'de eskiden getiren oldu.türkiyede merkez ben bakmıyorum ben getirmedim benim garantim dışında diyor.müşteri yurtdışına mail atmış bakmıyorlar diye.firma kendisine ürünün 1 yıl garantisi olduğunu ama kendilerine yurt dışına göndermesi yada getirmesi gerektiğini belirtilmiş.

otomobil içinde taycan olayında açıkcası yeni bir otomobil full elektronik ve pilli o arabayı grey market almak büyük cesaret.ama onun haricinde atıyorum tr çoğu marka model ile aynı parçaları olan araçları getirebilirsiniz.

örnek hot hatch GOLF R,Megane RS, i30N gibi araçların parçalarını burda bulabilirsiniz.burda bayide araç yok gelmiyor gelende hemen gidiyor kapıda yatın tutumunu yaşamak istemeyen yurt dışında özel getirip sanayide bakımlarını yaptırabilir.

DOHC
23-06-2022, 13:44
Türkiye'de birşey satılırken fiyatının içinde garanti giderleri de vardır. Yetkili distribütör, ürünü ben getirip satmadım diyebiliyor ama bu kanunen yasaklandı galiba.
Bu durumda ne yapıyor distribütör, ya kullanıcı hatasına sokmaya çalşıyor olayı veya yüksek fiyat veriyor ki müşteri yaptırmasın. Yaptırırsa da eywallah elbette.
Biz yıllar önce Dyson süpürge aldık istanbul bilişimden. Bir süre sonra parça gerekti, Hakman ne diye bir firma idi distribütörü o zamanlar. Aradım, seri no sorup "bunu biz ithal etmemişiz, parça tedarik edemeyiz" türünden konuştular. Ben de ebay ingiltereden mi almıştım parçayı.

207_TR
23-06-2022, 14:21
Mercedes te çalışırken 2012-2013 döneminde hukuk eğitimi almıştık işleyişle ilgili.
Orada bir avukat eğitmen hukuki olarak üretici garantisi şartlarını uygulamamız gerekli ancak ..... diye bir örnek vermişti.

Kullanıcı hukuki olarak hakkını ararsa Üreticinin TR temsilcisi olarak garanti uygulamak zorundayız demişti....

eminkilic61
23-06-2022, 15:17
otomobil içinde taycan olayında açıkcası yeni bir otomobil full elektronik ve pilli o arabayı grey market almak büyük cesaret.ama onun haricinde atıyorum tr çoğu marka model ile aynı parçaları olan araçları getirebilirsiniz.

tesla alan bir abime 'niye taycan almadın? teslanın servisi bile yok' dediğimde

'garanti ve servis için çekiciyle bulgaristan servisine gönderip yaptırabiliyorum' demişti

şimdilik garanti ve servislik bir şey olmadı:D

G_TT_I
23-06-2022, 15:34
örnek olması amaçlı:

Dogus panameralara avrupa othal oldugunda 1 yil garanti veriyordu,
Taycanda hasar vs durumunda pil tamiri yok gibi ozel durumlar var dediler, garantililerde bile buyuk sikintilarda r yapiyor olabilirker

207_TR
23-06-2022, 15:48
Dogus panameralara avrupa othal oldugunda 1 yil garanti veriyordu,
Taycanda hasar vs durumunda pil tamiri yok gibi ozel durumlar var dediler, garantililerde bile buyuk sikintilarda r yapiyor olabilirker

Audi ve Porsche de daha Doğuş çıkışlılar gelmeden ithal araçlar gelmişti.
Batarya problemlerinde (ilk araçlarda vardı) doğuş destek olmadı diye hatırlıyorum. Çünkü daha eğitim ve gerekli techizata sahip personel yoktu.

207_TR
29-06-2022, 11:41
Yeni araç almak için bayiye adını yazdıranlar, yada alma niyeti olanlar tekrar araç aradığı bayilerle iletişime geçsin bence.

Duyduğum kadarıyla son dakika kredi reddi, kredi çıkmaması gibi durumlardan her markada 1-2 araç boşa düşme durumu oluyormuş, şansı olan yakalar.

AliGizda
29-06-2022, 11:45
Bu hafta kuzen için 0 araç niyetlenmiştik, T-Cross, T-Roc ve Passat Karadeniz bayiilerinde vardı. Erzincan' daki bayiide T-Cross Life paket vardı. Düşünenlere yardımcı olur belki.

Sti_Ozan
29-06-2022, 12:47
Dün sabah Erya Seatte 3 tane formentor vardı 1145 den sıfır çıkarıyorlardı 3 ayrı renk, donanımlar aynı. Alsak mı vs derken akşama 3 ü de yok olmuştu :)

CND
01-07-2022, 09:47

Şu mesaj eski sayfalarda kaldı ancak unutmamakta fayda var. Fırsatı kaçırma korkusu ile saçma satın alımlar yapmadan önce usd bazda %30+ düşen hammadde ve bollanacak ürünü göz önüne alırken dünyada musluğu kısılan paranın etkilerini iyi tartmak lazım.

BARR
01-07-2022, 09:48
Dün sabah Erya Seatte 3 tane formentor vardı 1145 den sıfır çıkarıyorlardı 3 ayrı renk, donanımlar aynı. Alsak mı vs derken akşama 3 ü de yok olmuştu :)

Ben Vosmere adımı yazdırdım 4 tür arıyorum ne arayan var ne soran.

cnzdmr
01-07-2022, 09:57
Ben Vosmere adımı yazdırdım 4 tür arıyorum ne arayan var ne soran.

Dün maslak sanayideydekn tırın üstünde gördüm bende 4-5 adet sıfır formentor. Doğus oto ya doğru gidiyorlardı.

Karaborsa gibi kapan alıyor :)

BARR
01-07-2022, 10:26
Dün maslak sanayideydekn tırın üstünde gördüm bende 4-5 adet sıfır formentor. Doğus oto ya doğru gidiyorlardı.

Karaborsa gibi kapan alıyor :)

Yahu çıldırıcam artık bu ne saçmalık al satçıların para bağlayandan galericiden gına geldi. Elinizde patlasın aq aldığınız arabalar.

131mirafiori
01-07-2022, 13:11
Yaklaşık 45 gün kadar önce bir sohbet sırasında T-Cross'un varlığını ve 475k fiyatını duyunca hemen Bursa Doğuşta çalışan bir abimizi aradım,

şanslısın bir tane lansman rengi dediğimiz turkuaz geliyor ve şu an müşterisi yok dedi, hemen ayırdı aracı bana sağolsun. 1 haftalık kredi ve aracın gelmesi vs süreci derken sıfır araç sahibi olduk.

2. el 2017-2018 dizel Golf bakarken sıfır T-Cross Benzinli manuel sahibi olduk. Galiba konunun şanslılarından biriyim :)

ikuybu
05-07-2022, 23:29
Mini de çalışan arkadaşımız var mı acaba ? Bir umut ötv indiriminden faydalanıp elektrikli mini alabilir miyiz ?

PiscocuK
06-07-2022, 07:58
Sıfır A4 bulabilirmiyiz acaba.Bekleme sıkıntısı yok.Yardımcı olabilecek kimse varmı?

207_TR
06-07-2022, 08:19
Mini de çalışan arkadaşımız var mı acaba ? Bir umut ötv indiriminden faydalanıp elektrikli mini alabilir miyiz ?

Mini-Bmw grubunda 75.000 TL kapora, özel sipariş.

Çalışma sistemleri bu.

Kasım teslim araç verebiliyorlar.

makif84
06-07-2022, 08:37
Sıfır A4 bulabilirmiyiz acaba.Bekleme sıkıntısı yok.Yardımcı olabilecek kimse varmı?

whatsaptan bişey attım :)

PiscocuK
06-07-2022, 09:06
whatsaptan bişey attım :)

Teşekkürler :)

ikuybu
06-07-2022, 09:36

Mini-Bmw grubunda 75.000 TL kapora, özel sipariş.

Çalışma sistemleri bu.

Kasım teslim araç verebiliyorlar.

Kapora verdim bu sabah ama ekimde teslim dedi ekime kadar muhtemelen hem kur artar hem araç maliyeti artar ve yüzde 10 luk dilimden çıkar araç, yinede bir umut beklicez.

CND
06-07-2022, 10:00
Bmw'nin son yaptığı rezervasyon hamlesi daha önceki lotlar için yapılmış mıydı?

Eylül-Aralık 2022 tarih aralıklarına her aya ön rezervasyon aldı. İstediğin kombine karşılık 75k TRY ön ödeme ile. Stok sıkıntısı varken stoğun kime nasıl satılacağı lüksünü elinden devretmesi garip geldi açıkcası.

Acaba son bddk kararları kapsamında elindeki TRY - döviz dengesini bu 75k ön ödemeler ile mi sağlamış oldu ? Yoksa nasılsa kredi kalmadı satışlar yavaşlayacak hamlesi mi ? Sektöre bak komplo teorisi ürettiriyor... :D

207_TR
06-07-2022, 11:05
Bmw'nin son yaptığı rezervasyon hamlesi daha önceki lotlar için yapılmış mıydı?

Eylül-Aralık 2022 tarih aralıklarına her aya ön rezervasyon aldı. İstediğin kombine karşılık 75k TRY ön ödeme ile. Stok sıkıntısı varken stoğun kime nasıl satılacağı lüksünü elinden devretmesi garip geldi açıkcası.

Acaba son bddk kararları kapsamında elindeki TRY - döviz dengesini bu 75k ön ödemeler ile mi sağlamış oldu ? Yoksa nasılsa kredi kalmadı satışlar yavaşlayacak hamlesi mi ? Sektöre bak komplo teorisi ürettiriyor... :D

Aslında çok güzel yapıyor. Keşke her marka yapsa .

Deli gibi araç varmı, yok, neden yok telaşesini ortadan kaldırıyor.

75.000TL kapora, özel sipariş. İstediği gibi araç.

Tabi bu arada Bmw den ayda 3-4 araç çıkartan galerici arkadaşlar tanıyorum yakın çevreden.

75.000 TL bağlayıp yine tekelci davranışlar oluyor.

CND
06-07-2022, 11:24
Aslında çok güzel yapıyor. Keşke her marka yapsa .

Deli gibi araç varmı, yok, neden yok telaşesini ortadan kaldırıyor.

75.000TL kapora, özel sipariş. İstediği gibi araç.

Tabi bu arada Bmw den ayda 3-4 araç çıkartan galerici arkadaşlar tanıyorum yakın çevreden.

75.000 TL bağlayıp yine tekelci davranışlar oluyor.

Olması gereken şekilde şeffaflık içeren satış sürecinin bu olduğu konusunda hem fikirim. Garip olan bu dönemde elindeki ticari malın bir güç olduğu gerçeğine rağmen bu sistemi tercih etmeleri.

Markayı elindeki gücü bırakmaya ikna eden durumun peşindeyim kısacası.

207_TR
06-07-2022, 11:40
Olması gereken şekilde şeffaflık içeren satış sürecinin bu olduğu konusunda hem fikirim. Garip olan bu dönemde elindeki ticari malın bir güç olduğu gerçeğine rağmen bu sistemi tercih etmeleri.

Markayı elindeki gücü bırakmaya ikna eden durumun peşindeyim kısacası.

Marka ile bayi arasındaki farklılık

Marka kural getirdiyse bayi uygular ancak bayinin arka planda nasıl uyguladığını bilemeyiz.

Özgörkey de işler temiz yürüyor, arkadaşlarım var yönlendirebilirim.

Öztorun Otomotiv le bir iş yapmadık ama çevremde yıllardır orayı kullananlar var acayip memnunlar.

CND
06-07-2022, 13:15
Marka ile bayi arasındaki farklılık

Marka kural getirdiyse bayi uygular ancak bayinin arka planda nasıl uyguladığını bilemeyiz.

Özgörkey de işler temiz yürüyor, arkadaşlarım var yönlendirebilirim.

Öztorun Otomotiv le bir iş yapmadık ama çevremde yıllardır orayı kullananlar var acayip memnunlar.

Aradığım bir aracı bulmakla ilgili bir problemim hiç olmadı. Zaten bahsettiğim bu değil... Ancak teşekkür ederim.

Buradaki konu bmw nin süreci bugüne kadar böyle yönetmemiş olması. İstediğine araç verdi, istemediğine vermedi. Bu gücü kendi isteği ile yönetti.

Durum böyle iken markaya yıl sonuna kadar malını online rezervasyon ile sattıran durumu merak ediyorum. Konuya bilen biri yazmadığı sürece hepimiz için komplo teorisi olarak kalmaya devam edecek gibi :)

burakburn
08-07-2022, 09:10
Malatya Audi Bayisi ( Miram ) 1 adet A7 sportback 40 tdi var. Stoklarına dün öğleden sonra düştü. 4.075.000-TL diyorlar :) ilgilenen varsa bilgisine

gokhan g.
12-07-2022, 14:07
Vw golf 1.0 e-tsi life dsg veya leon 1.0 - 1.5 dsg paket farketmeksizin sıfır bulma şansımız var mı?

tequila818
14-07-2022, 16:19
Vw golf 1.0 e-tsi life dsg veya leon 1.0 - 1.5 dsg paket farketmeksizin sıfır bulma şansımız var mı?

bugün vosmer e gittim polo ve golf yokmuş. Sıfır Polo otomatik bulabilirsem alacağım.

207_TR
14-07-2022, 21:45
bugün vosmer e gittim polo ve golf yokmuş. Sıfır Polo otomatik bulabilirsem alacağım.

Maalesef bu ay polo ve golf sevk olmadı desek yeri var. 1-2 tane geldi

tequila818
15-07-2022, 00:34
Acelemiz yok agustos ve eylul bekleyecegim. Troc style paket vardi ama o kadar butceyi asmak istemiyorum acikcasi

lowLevel
15-07-2022, 00:37
20 Nisan'da Afyonda'ki Hyundai Gurses bayisini aradigimda ellerinde i20N oldugunu soylemislerdi. Satin almak icin kapora gonderecektim ki birkac dakika sonra malesef araci bayi mudurunun yegeni icin aldigini soylemislerdi. Amaclarinin ne oldugunu simdi anlamis oldum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-gurses-afyon-dan-2022-i20-1.6t-gdi-n-hatasiz-boyasiz-1.500-km-1038719304/detay

ckrc
15-07-2022, 19:19
sifir x3 bulabilecek var midir? bayiden farkli fiyat da vermeye okeyiz.

S.Özeren
15-07-2022, 21:45
sifir x3 bulabilecek var midir? bayiden farkli fiyat da vermeye okeyiz.

Var
Sıfır km
2022
Beyaz m sport
2.0 dizel
Xdrive
190k euro

BARR
18-07-2022, 15:00
Hala Formentor arıyorum. Bucket Seat olması tercihim hafızalı, deri olmak zorunda değil.

SCfr
21-07-2022, 00:14
Tcross Style paket var mıdır bulabileceğimiz ?

AliGizda
21-07-2022, 07:41
Tcross Style paket var mıdır bulabileceğimiz ?

Karadeniz bayiileri aradığımda ellerinde vardı, bayiilerin Türkiye listesini açıp sıradan ara elbet bir tanesinde bulursun :)

lowLevel
23-07-2022, 14:42
Su an Turkiye'de 2-3 tane bayide i20N var. Ekstra 125 bin TL istiyorlar.

Tunacan
23-07-2022, 19:42
Hala Formentor arıyorum. Bucket Seat olması tercihim hafızalı, deri olmak zorunda değil.

Deri olanların hepsi bucket tipidir.
Kumaşlar standart koltuktur.

AşkınS.
23-07-2022, 21:46

800 bin mi diyorlar ? Hangi bayiler ?

yiGT
24-07-2022, 00:33
Merhabalar, Honda çalışanı bir arkadaşımız var mıdır acaba ?
Civic için soruyorum.

lowLevel
24-07-2022, 01:36
800 bin mi diyorlar ? Hangi bayiler ?

850 bin. Bayileri buraya yazmayayim.

BARR
24-07-2022, 22:02
Deri olanların hepsi bucket tipidir.
Kumaşlar standart koltuktur.

Kumaş bucket olanlar da var.

mustafa53
24-07-2022, 23:37

lowLevel hangi bayilerde bu araçlar özelden yazar mısın?

Tunacan
25-07-2022, 07:00
Kumaş bucket olanlar da var.

Evet 2022 de kombinasyon yapmışlar.
Ben 2021 de alırken yoktu bu kombinasyon

eminkilic61
25-07-2022, 09:02
850 bin. Bayileri buraya yazmayayim.

bu paraya alıp binmeye okey arkadaşlarım var, özelden bilgi verirseniz çok sevinirim

hothatch
25-07-2022, 11:07
İki araç da gitmiş maalesef

lowLevel
25-07-2022, 14:22
Ben buraya haksiz hukuksuz is yapiliyor diye yazmistim. Sifir araca ekstra %20 daha fazla veren insanlar oldugu surece bu bayiler ekstra para istemeye devam eder, araba piyasasinda da bu devran boyle devam eder. Suc bayilerde degil biz musterilerdeymis anlamis oldum. Ama bence kaybeden musteriler oluyor kazanan da bayiler.

eminkilic61
25-07-2022, 14:39
Ben buraya haksiz hukuksuz is yapiliyor diye yazmistim. Sifir araca ekstra %20 daha fazla veren insanlar oldugu surece bu bayiler ekstra para istemeye devam eder, araba piyasasinda da bu devran boyle devam eder. Suc bayilerde degil biz musterilerdeymis anlamis oldum. Ama bence kaybeden musteriler oluyor kazanan da bayiler.

isyanın haklı sayılsa da, arabalar çoktan satılmış diye duydum bende.

birileri alıp satmayı karlı görmüş yada bu paraya alıp gazlamaya değer görmüş

207_TR
25-07-2022, 18:54
Antika değeri olmayan, nadir olmayan vs vs hiç bir malın 2.eli 0km kullanılmamış olanından pahalı olamaz yada olmamalı :)

Sanmıyorum ki 2022 liste fiyatından daha düşük fiyata sahip bir ilan olsun. Belki %5 lik bir oran çıkabilir.

Halkın, tüketicinin yada tüketici gözüken tüccarların piyasaya yaptığını kimse kimseye yapmıyor.

Müşterisi ürünü satın aldığı bayiden aldığı aynı ürünü satarak daha çok para kazandığı ve ticaret yaptığı sürece milyonluk yatırım yapıp işletme maliyetlerini üstlenen patronlar malını piyasadan ucuza vermek istemez.

Keşke böyle olmasa....

207_TR
28-07-2022, 08:09
Elektrikli araçlara %10 gümrük vergisi geldi. Hanemize hayırlı olsun.

Sti_Ozan
28-07-2022, 12:52

Bugün almadığını yarın hiç alamadığın bir ekonomide insanlar panik alımı yapıyorlar, bugüne kadar da eksi yazan olmadı bu işlerden. Ekonomik değişiklikler olmadan bu devran böyle dönmeye devam edecek bizim bir birimize söyleyecek bir şeyimiz olmadığını düşünüyorum.

Bayii üstü rakama araba alır mıyım, Önceliğim bayii olur, paramı acil mala bağlamam gerekmiyorsa bayii beklerim ama ne zaman gelecek? aradaki fiyat farkı ütopik değilse ve aradaki fark beni yormuyorsa zaten bayinin verdiği 3-5 aylık süre sonrasında araba o gün liste fiyatının üstüne aldığım rakama gelecek. Belki üstüne bile çıkacak fiyat sabitlemesi yapan var mı? Benim bildiğim yok.

Bundan dolayı kullanıcılar olarak birbirimize gereksiz yüklenmemize gerek yok hedefi kendi içimizde aramayalım.

TolgaUs
31-07-2022, 19:14
Seat leon fr cam tavan dsg mevcutta varmıdır denk gelen oldumu

5500
03-08-2022, 19:15
i20 konusunda yardimci olabilecek varmi? Sifir yada sifira yakin i20 style arıyoruz

hothatch
12-08-2022, 09:26
I20N için stok bilgisi olan var mı acaba ?

dj ugurcan
13-08-2022, 09:30
sportage 1.6 dizel prestige donanım elinde olan var mı?

Grimlord
13-08-2022, 11:30

1043979359 numaralı ilan fake gibi duruyor ama bir bakın isterseniz

hothatch
13-08-2022, 13:09
1043979359 numaralı ilan fake gibi duruyor ama bir bakın isterseniz

Bu İlan fake maalesef

5500
13-08-2022, 13:44

Stok bulsanız da bayi 1 milyon fiyat cekiyor. Karaktersizler :)

hothatch
13-08-2022, 20:18

Aynen öyle, herkes krizi fırsata çevirme derdinde. Bayiler bile artık sahibindene bakıp ona göre fiyat belirliyorlar. Aracı istediğim için bir miktar liste fiyatını geçmeyi kabul ediyorum ama 1m saçmalık.

ES353
15-08-2022, 19:04
Bmw servisinde çalışan var mı aramızda?

tequila818
16-08-2022, 11:54

yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar ancak bu konuda Borusan'ı taktir etmek gerekiyor adamlar liste fiyatı ne ise aksesuar ya da cam filmi kakalamaya çalışmadan otomobil veriyorlar (varsa). Sırf bu sebeple hiç aklımda yokken MINI için kapora verdim. Eylül ayında gelmesini bekliyoruz. Maalesef diğer tüm markalar bir şekilde fazladan ücret talep ettiler. Bu arada kredi kampanyalarına dikkat edin, yazana inanmayın, x markasının 1.71 faizli aylık ödemesi ile y markasının 1.99 faizli aylık geri ödemesi aynı çıktı.

Black_Eagle
16-08-2022, 12:27
yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar ancak bu konuda Borusan'ı taktir etmek gerekiyor adamlar liste fiyatı ne ise aksesuar ya da cam filmi kakalamaya çalışmadan otomobil veriyorlar (varsa). Sırf bu sebeple hiç aklımda yokken MINI için kapora verdim. Eylül ayında gelmesini bekliyoruz. Maalesef diğer tüm markalar bir şekilde fazladan ücret talep ettiler. Bu arada kredi kampanyalarına dikkat edin, yazana inanmayın, x markasının 1.71 faizli aylık ödemesi ile y markasının 1.99 faizli aylık geri ödemesi aynı çıktı.

Kesinlikle öyle. Mercedes ve Audi de o yüzden ikinci el rakamları sıfırın %50 üzerine çıkmış. Hatta bazı audi yetkili bayiler bile liste fiyatından alakasız rakamlar çekiyorlar sırf sahibinden de fiyatlar yüksek diye. 2020 model a6 lar 2022 sıfır liste fiyatlarının üzerinde. a7 lere hiç girmiyorum bile orada büyük kitlemeler var.

PiscocuK
16-08-2022, 12:34

Sipariş için bir link varmı yoksa bayiden mi işlem yapılıyor.Bende yeni araç konusunda çok kararsız durumdayım.

Krupp
16-08-2022, 12:47
Sipariş için bir link varmı yoksa bayiden mi işlem yapılıyor.Bende yeni araç konusunda çok kararsız durumdayım.

Abi bende mayıs ayında 5 kasa siparişi verdim. 1 eylül gibi teslim olacak. 2 serisi araçlar daha çabuk teslim ediliyor. Resmi site üzerinden konfigürasyon yapıp bayi seçebilrsiniz zaten sonra dönüş yapıyorlar. Araç için 75k TL kapora alınıyor.

bilgine.

PiscocuK
16-08-2022, 12:48
Abi bende mayıs ayında 5 kasa siparişi verdim. 1 eylül gibi teslim olacak. 2 serisi araçlar daha çabuk teslim ediliyor. Resmi site üzerinden konfigürasyon yapıp bayi seçebilrsiniz zaten sonra dönüş yapıyorlar. Araç için 75k TL kapora alınıyor.

bilgine.

Çok teşekkürler

tequila818
16-08-2022, 12:50

Hocam ben gittim Özgörkey ile görüştüm, otomobiller ne zaman gelecek diye bilgi aldım, ardından renk vesaire specleri belirledikten sonra bayi işlemleri yaptı ve bana bir link yolladı. O linkteki rezervasyon numarası ile girip kaporayı yatırdım. Şu an bekliyoruz. Euro artarsa fiyatlar artıyor onu göze aldık dövizde bekliyoruz.

Biz 5 kapı MINI istedik yakın zamanda gelecek Signiture tek paket vardı. Diğer paketler muamma. İnternette yazan fiyat ne o ise o rakam geçerli. Gidip görüşmekte fayda var biz kaporayı yatıralı 1 ay oldu belki Eylül'de gelecek araç kalmamış olabilir.

MINI Online Rezerve Et | MINI Turkiye (https://onlinestore.mini.com.tr/on-rezervasyon/tasarla/MINI-5-KAPI/31DK)

PiscocuK
16-08-2022, 13:54
Hocam ben gittim Özgörkey ile görüştüm, otomobiller ne zaman gelecek diye bilgi aldım, ardından renk vesaire specleri belirledikten sonra bayi işlemleri yaptı ve bana bir link yolladı. O linkteki rezervasyon numarası ile girip kaporayı yatırdım. Şu an bekliyoruz. Euro artarsa fiyatlar artıyor onu göze aldık dövizde bekliyoruz.

Biz 5 kapı MINI istedik yakın zamanda gelecek Signiture tek paket vardı. Diğer paketler muamma. İnternette yazan fiyat ne o ise o rakam geçerli. Gidip görüşmekte fayda var biz kaporayı yatıralı 1 ay oldu belki Eylül'de gelecek araç kalmamış olabilir.

MINI Online Rezerve Et | MINI Turkiye (https://onlinestore.mini.com.tr/on-rezervasyon/tasarla/MINI-5-KAPI/31DK)

Şubat diyor gelmeden sıkılırım :) bakalım bir yön belirleyeceğim.Golf gidici gibi bugün yarın

CND
18-08-2022, 08:43
Şubat diyor gelmeden sıkılırım :) bakalım bir yön belirleyeceğim.Golf gidici gibi bugün yarın

Sistemden 75k TR transfer edip rez. edilen araçların bir kısmı bireysel al - sat yapma hayali kuran insanlara ait. Ancak şu sıralar ucuz kredi veren bankaların, kredi almak için bir sorununuz olmamasına rağmen tepeden talimat ile kredi vermediği bir ortam var.

Bu sebeple rezervasyon sahibi insanların almadığı araç miktarı azımsanmayacak kadar olacaktır. Özellikle içeriden sizin için bunu takip eden biri olabilirse şubata kalmadan bir araç bulabilirsiniz. Nadir stoklu olan bir model ararsanız tabi o iş biraz zor olabilir :)

PiscocuK
18-08-2022, 08:49
Sistemden 75k TR transfer edip rez. edilen araçların bir kısmı bireysel al - sat yapma hayali kuran insanlara ait. Ancak şu sıralar ucuz kredi veren bankaların, kredi almak için bir sorununuz olmamasına rağmen tepeden talimat ile kredi vermediği bir ortam var.

Bu sebeple rezervasyon sahibi insanların almadığı araç miktarı azımsanmayacak kadar olacaktır. Özellikle içeriden sizin için bunu takip eden biri olabilirse şubata kalmadan bir araç bulabilirsiniz. Nadir stoklu olan bir model ararsanız tabi o iş biraz zor olabilir :)

Benzinine varana kadar doldurmuştum aslında :) ama söylediklerinde çok haklısın.Kredi vermiyor bankalar.Bir çok arkadaşım ev araba alamadılar bu sebepten
Ben hiç aklımda olmayan bir arabanın kaporasını yolladım.Bir aksilik çıkmazsa önümüz haftaya gelir gibi duruyor

CND
18-08-2022, 12:25
Benzinine varana kadar doldurmuştum aslında :) ama söylediklerinde çok haklısın.Kredi vermiyor bankalar.Bir çok arkadaşım ev araba alamadılar bu sebepten
Ben hiç aklımda olmayan bir arabanın kaporasını yolladım.Bir aksilik çıkmazsa önümüz haftaya gelir gibi duruyor

Çok sevindim adınıza, hangi markadan denk geldi stok ? Bir süre daha kuru para konuşur sistemi devam edecek gibi duruyor :)

PiscocuK
18-08-2022, 12:41
Çok sevindim adınıza, hangi markadan denk geldi stok ? Bir süre daha kuru para konuşur sistemi devam edecek gibi duruyor :)

i20N için kapora verdim.Maalesef bayi olduğu halde liste fiyatının üzerinde geliyor.Aracıda şehir dışında bulabildim benden önce alacak kişinin kredisi onaylanmamış.Aracımın satışını bekliyorum

CND
18-08-2022, 13:01
i20N için kapora verdim.Maalesef bayi olduğu halde liste fiyatının üzerinde geliyor.Aracıda şehir dışında bulabildim benden önce alacak kişinin kredisi onaylanmamış.Aracımın satışını bekliyorum

Çok keyifli araç, kazasız belasız binersiniz inşallah =)

Pistte liste fiyatına ek yaptığınız ödemeleri unutturacak cinsten :D

PiscocuK
18-08-2022, 16:06
Çok keyifli araç, kazasız belasız binersiniz inşallah =)

Pistte liste fiyatına ek yaptığınız ödemeleri unutturacak cinsten :D

Kısmet değilmiş :) başka bahara kaldı

CND
18-08-2022, 16:29
Kısmet değilmiş :) başka bahara kaldı

Şu konuda paylaşılan deneyimlerden yola çıkarak, sözünde durmak konusunda ilgili markanın bayilerinde ortak bir problem var gibi.. Daha iyisi olacağı için olmamış olsun diyelim :)

PiscocuK
18-08-2022, 16:37
Şu konuda paylaşılan deneyimlerden yola çıkarak, sözünde durmak konusunda ilgili markanın bayilerinde ortak bir problem var gibi.. Daha iyisi olacağı için olmamış olsun diyelim :)

Sağlık olsun.Pazartesi günü güne APR ile başlarız artık :)

G_TT_I
18-08-2022, 17:23
Bmw’ye bikac ay once kapora verdim eylul kesin ekim teslim dediler,
Bugun gorustuk iptal vs hic yok, arabalar cok atti,
Teslim edicez ama zaman belli degil,
Simdi kaporanizi iade edelim dediler.

Buyuk ihtimalle iptal hice yakin, ben beklerken bile online kapora whatsapp gorusmesi gibi dusmeye devam ediyordu,
Gurmuk yasasindan dolayi yeni modeller ilk aylarda olanayacak, doviz enflasyon sebebi ile cok yuksek fiyat ongoruyorlar,
Heralde gelen gelmekte olan arabalarin kaporalarindan vaz gecirip, stoktan kendileri guncel rakamdan satma gibi filir olustu.

CND
19-08-2022, 08:25
Sağlık olsun.Pazartesi günü güne APR ile başlarız artık :)

Sonunda R kozasını yırtıp kelebek oluyor :)

Bmw’ye bikac ay once kapora verdim eylul kesin ekim teslim dediler,
Bugun gorustuk iptal vs hic yok, arabalar cok atti,
Teslim edicez ama zaman belli degil,
Simdi kaporanizi iade edelim dediler.

Buyuk ihtimalle iptal hice yakin, ben beklerken bile online kapora whatsapp gorusmesi gibi dusmeye devam ediyordu,
Gurmuk yasasindan dolayi yeni modeller ilk aylarda olanayacak, doviz enflasyon sebebi ile cok yuksek fiyat ongoruyorlar,
Heralde gelen gelmekte olan arabalarin kaporalarindan vaz gecirip, stoktan kendileri guncel rakamdan satma gibi filir olustu.

Rezerve ettiğiniz aracı da güncel fiyattan alıyorsunuz zaten. 75k TRY ile fiyat sabitlemiyorlar yani. Sektör beklentisi ağustos sonrası üretim kapasitelerinin ve dış tedarik kısıntılarının daha da azalacağı yönünde. Araç sayısı artacaktır ancak firmalar bunu müşteriye ne kadar az hissettirirse bu çılgın karlı dönemleri o kadar uzun sürecek.

Borsaya kote olduğu için en net Doğuş'u görüyoruz ama diğerleri de böyledir mutlaka. Rolex gibi bir satış modeline geçmekten nasıl mutlu olduklarını hayal edemiyorum... :)

Esas Faaliyet Karı

2022 / 6 3.458.517.000 TL Skoda hariç satış adeti 41.100
2021 / 6 1.201.028.000 TL Skoda hariç satış adeti 60.796
2020 / 6 404.475.000 TL

Kredi ile araç bekleyenlere minik sürprizler var piyasada. Dün yapılan faiz düşüşü sonrası para politikası değişir mi bunu bekleyip göreceğiz. Hiç mi kredi veren yok var tabi ama tahta 14 iken 32-40 maliyetli para ile araba almak orta vadede fazla lüks olabilir :)

BARR
19-08-2022, 10:10
Vosmerin beni arayıp hala araç ile ilgileniyor musunuz demesini sabırsızlıkla pusuda bekliyorum.

individual
19-08-2022, 10:13
Vosmerin beni arayıp hala araç ile ilgileniyor musunuz demesini sabırsızlıkla pusuda bekliyorum.

baran bu arada avek'de 2 tane gördüm formentor ilgileniyorsan biri beyaz diğeri'de koyu gri renk'di.

BARR
19-08-2022, 10:15
baran bu arada avek'de 2 tane gördüm formentor ilgileniyorsan biri beyaz diğeri'de koyu gri renk'di.

Lanet olsun dedim ben artık. Elektrikli-hafızalı koltuk tek istediğim...

Çatır çatır millet alıyor zaten ben Vosmere başka şekilde geçiricem ama.

G_TT_I
19-08-2022, 11:14
Sonunda R kozasını yırtıp kelebek oluyor :)

Rezerve ettiğiniz aracı da güncel fiyattan alıyorsunuz zaten. 75k TRY ile fiyat sabitlemiyorlar yani. Sektör beklentisi ağustos sonrası üretim kapasitelerinin ve dış tedarik kısıntılarının daha da azalacağı yönünde. Araç sayısı artacaktır ancak firmalar bunu müşteriye ne kadar az hissettirirse bu çılgın karlı dönemleri o kadar uzun sürecek.

Borsaya kote olduğu için en net Doğuş'u görüyoruz ama diğerleri de böyledir mutlaka. Rolex gibi bir satış modeline geçmekten nasıl mutlu olduklarını hayal edemiyorum... :)

Esas Faaliyet Karı

2022 / 6 3.458.517.000 TL Skoda hariç satış adeti 41.100
2021 / 6 1.201.028.000 TL Skoda hariç satış adeti 60.796
2020 / 6 404.475.000 TL

Kredi ile araç bekleyenlere minik sürprizler var piyasada. Dün yapılan faiz düşüşü sonrası para politikası değişir mi bunu bekleyip göreceğiz. Hiç mi kredi veren yok var tabi ama tahta 14 iken 32-40 maliyetli para ile araba almak orta vadede fazla lüks olabilir :)

Bence suan en etkisiz eleman kredi,
500bin ustune cok azbi para veriyor, onuda cok kisa vadeli, oranlarda inanilmaz yuksege geliyor.
Okadar pesinat verince kredi cikmasa bile o arabalara binen tafya es dost bulur yada tuketici cikarir bi sekilde,
Anca manuel joy clio i10 gurubunu etkiler.

Gecenlerde benimde basima geldi, 4 ay once kapora veridigim araba geldi yana done bugun kapatin hesabi dediler,
Ufak bi kredi olacakti oda tasit degil,
Banka sorumlusu yok diye kredi cikmicak seklinde telasa girmisler.
Bayiiye gittim araba basinda bi kadin hazir olda duruyo :)
Birde benim proformadan daha yuksek rakama, kredi cikmadi gun sonunda mal sizin demsiler.
Heycan yapmayin bosuna diyince kadin yikildi.

Ayni sekilde gecen hafta 5i beklerken cagirdilar i4 var 2 banka krediyi onaylanadi bugun oderseniz ho,
Yormayin dedim bosuna yok illa gelin, proforma hazirlayalim, ben gidene kadar zaten sahibi odedi.

Suan sikinti il disi bayiler cok iyi satis yapiyor, avcilar bmw havuza arabaya koyamiyor,
Ben arabami alirken satamadiklari jcw clubmen vardi, teklif vs konusurken gaziantep/adana biyer bayi kut satti.
Bende sonra stokta gorunmeyen arabayi onlardan aldim.

Fiyat sabitleme zaten bugune kadar ben hic duymadim,
Ama bolluk zamnetmiyorum, ayni sekilde olsa bile hazuva dusmeden gizli kapakli kalir cunku yeni uretimler ocak/subat araba olmayacak,

Ve gercekten gecen haftalarda araba teslim alirken eksik donanim ile teslim alip evrak imzalattilar donanimda var savas sebebiyle tedarik duzelince servis tarafindan ucretsiz montajlanacak.
Normal seri arabalar bayide zaten girla var ama donanimli kuponlar seneye daha kotu olacak

CND
19-08-2022, 11:42

Bence suan en etkisiz eleman kredi,
500bin ustune cok azbi para veriyor, onuda cok kisa vadeli, oranlarda inanilmaz yuksege geliyor.
Okadar pesinat verince kredi cikmasa bile o arabalara binen tafya es dost bulur yada tuketici cikarir bi sekilde,
Anca manuel joy clio i10 gurubunu etkiler.

Gecenlerde benimde basima geldi, 4 ay once kapora veridigim araba geldi yana done bugun kapatin hesabi dediler,
Ufak bi kredi olacakti oda tasit degil,
Banka sorumlusu yok diye kredi cikmicak seklinde telasa girmisler.
Bayiiye gittim araba basinda bi kadin hazir olda duruyo :)
Birde benim proformadan daha yuksek rakama, kredi cikmadi gun sonunda mal sizin demsiler.
Heycan yapmayin bosuna diyince kadin yikildi.

Ayni sekilde gecen hafta 5i beklerken cagirdilar i4 var 2 banka krediyi onaylanadi bugun oderseniz ho,
Yormayin dedim bosuna yok illa gelin, proforma hazirlayalim, ben gidene kadar zaten sahibi odedi.

Suan sikinti il disi bayiler cok iyi satis yapiyor, avcilar bmw havuza arabaya koyamiyor,
Ben arabami alirken satamadiklari jcw clubmen vardi, teklif vs konusurken gaziantep/adana biyer bayi kut satti.
Bende sonra stokta gorunmeyen arabayi onlardan aldim.

Fiyat sabitleme zaten bugune kadar ben hic duymadim,
Ama bolluk zamnetmiyorum, ayni sekilde olsa bile hazuva dusmeden gizli kapakli kalir cunku yeni uretimler ocak/subat araba olmayacak,

Ve gercekten gecen haftalarda araba teslim alirken eksik donanim ile teslim alip evrak imzalattilar donanimda var savas sebebiyle tedarik duzelince servis tarafindan ucretsiz montajlanacak.
Normal seri arabalar bayide zaten girla var ama donanimli kuponlar seneye daha kotu olacak

Bold yaptığım satır fiyat sabitlemeyi getiriyor akla :) Ben farklı yorumladım demek ki.

Neyse önemli olan binmek için alacak insanların kredi alanlarının daralması. Al - sat için alanın ticari ürünü olduğu için onu alacak parası yoksa zaten geçmiş olsun. Lüks segmentte herkes nakit alıyor gibi gözüküyor ama orada da minik bir nüans var. Devlet bankaları krediyi kısmadan önce işletme giderleri / hammadde ve makina gibi zaten nakit dönen giderleri göstergeye çok yakın faiz oranları ile fonluyordu. Firmalar zaten nakit dönen işleri bu ucuz kredi ile döndürüp o işe harcamadıkları nakitleri ile de bu tip satın alımlarını finanse etti.

Para ve tedarik ağı su gibidir. İki gün yağmur yağmasa hemen kaybolmaz. O yüzden sektörel etkilerin görülmesi için bir süre daha bekleyip 2023 mart ayında açıklanacak 2022 yılının son iki çeyreğinde adetler ne olmuş görüp karar veririz. Yoksa markalara kalsa bu sattığı son araba, yarın da mesleği bırakıyorlar :D Ama üretim tarafının içinden biri olarak ucuzlayıp bollanan hammadde ve kısıt yaşanan parçaların bollanmasını direkt olarak gördüğüm için benim öngörümü bir tık insider sayabiliriz :)

Bir önceki mesajımda doğuş otonun verilerini görmüş olmanız lazım. Yaklaşık %30 daha az araç satıp elde edilen esas faaliyet karı ortada. Hiçbir marka veya sektörden pay alan firma bu bal börek günleri bitsin istemiyor.

G_TT_I
19-08-2022, 20:16
Bold yaptığım satır fiyat sabitlemeyi getiriyor akla :) Ben farklı yorumladım demek ki.

Neyse önemli olan binmek için alacak insanların kredi alanlarının daralması. Al - sat için alanın ticari ürünü olduğu için onu alacak parası yoksa zaten geçmiş olsun. Lüks segmentte herkes nakit alıyor gibi gözüküyor ama orada da minik bir nüans var. Devlet bankaları krediyi kısmadan önce işletme giderleri / hammadde ve makina gibi zaten nakit dönen giderleri göstergeye çok yakın faiz oranları ile fonluyordu. Firmalar zaten nakit dönen işleri bu ucuz kredi ile döndürüp o işe harcamadıkları nakitleri ile de bu tip satın alımlarını finanse etti.

Para ve tedarik ağı su gibidir. İki gün yağmur yağmasa hemen kaybolmaz. O yüzden sektörel etkilerin görülmesi için bir süre daha bekleyip 2023 mart ayında açıklanacak 2022 yılının son iki çeyreğinde adetler ne olmuş görüp karar veririz. Yoksa markalara kalsa bu sattığı son araba, yarın da mesleği bırakıyorlar :D Ama üretim tarafının içinden biri olarak ucuzlayıp bollanan hammadde ve kısıt yaşanan parçaların bollanmasını direkt olarak gördüğüm için benim öngörümü bir tık insider sayabiliriz :)

Bir önceki mesajımda doğuş otonun verilerini görmüş olmanız lazım. Yaklaşık %30 daha az araç satıp elde edilen esas faaliyet karı ortada. Hiçbir marka veya sektörden pay alan firma bu bal börek günleri bitsin istemiyor.

Bugun ugradim
1.800luk arabaya max 350/500 gibi bir kredi cikabiliyor oda cok dusuk ay,
Sahis olursa 2 uzeri hic kredi oluyor.
Ticari olursa min 2.59 gibi ama geri odemesi cok buyuk cikiyor.

Bu sene eylul ekim teslim sadece mini countrman gorunuyor.
Cok iptaller oluyor diyolar ama iptal olanlar nerde alalim diyince araba yok.
Eylul ekim de bir anda suana kadar gelen arabanin 2 kati gelmez.
Herkes kapora iptal edip stok elde patlarsada kapora iade etmiyoruz diye yasa cikarirlar :)
Kasa herzaman kazanir gibi bence

CND
20-08-2022, 13:10
Bugun ugradim
1.800luk arabaya max 350/500 gibi bir kredi cikabiliyor oda cok dusuk ay,
Sahis olursa 2 uzeri hic kredi oluyor.
Ticari olursa min 2.59 gibi ama geri odemesi cok buyuk cikiyor.

Bu sene eylul ekim teslim sadece mini countrman gorunuyor.
Cok iptaller oluyor diyolar ama iptal olanlar nerde alalim diyince araba yok.
Eylul ekim de bir anda suana kadar gelen arabanin 2 kati gelmez.
Herkes kapora iptal edip stok elde patlarsada kapora iade etmiyoruz diye yasa cikarirlar :)
Kasa herzaman kazanir gibi bence

Zaten kredi kullanan imalatçı ve teknoloji şirketleri otomobil diye kullanmıyordu ki... Hammadde / kira / maaş / makina alımı gibi zaten nakit yapılan harcamaları miktarında düşük faizli kredi alıyordu. ( %14,65 12ay veya TL ref + % x ile uzun vade ) Nakit dönen bu masrafları kredi ile çevirince boşta kalan nakit ile otomobil alıyordu. Şimdi bu giderlere karşılık alınabilen kredinin musluğu kısıldı hatta kapandı bile denebilir. Etkilerini bir süre sonra göreceğiz.

Bütün bunların yanında sektörde kullanılan çoğu hammadde usd bazda yaklaşık %50 geri geldi. Marka ile dist. arasındaki ticarete yansıyıp yansımadığını da 3. çeyrek finansallarında takip edebiliriz.

İptallerin direkt ekrana düşmemesi de dist. tercihi. Mal bollandı algısının piyasada yayılmasını, bu piyasadan ekmek yemekte olan kimse istemiyor. Sürdürebildikleri kadar bu algıya oynayacaklar. İnşaatçının bitmeyen son dairesi, borsada tahtayı yapanın tahtayı yukarı sürerken verdiği azar azar mal gibi.

Kapora iade etmiyoruz deme kısmı ise bmw özelinde konuştuğumuz için yok. Çünkü online rez. yapılırken eksiksiz iade edileceği yazıyordu.

ChuckBartowsKi
22-08-2022, 08:57
BMW bayiden alacağınız arabaya bile online kapora yatırtıyor ha ödemiyoruz şöyle böyle falan saçmalayabiliyorlar ama genelde 2 ay içerisinde o ödeme verdiğiniz hesaba yatıyor. Kredi kartı ile ödeniyor mu kapora bilmiyorum ama ödeniyorsa muhtemelen o da karta iade oluyordur.

G_TT_I
22-08-2022, 15:38
Mercedes kaporayi iade etmiyor ama yakmiyorda,
Vaz gecme durumunda birdaha araba alinacagi zaman tl cinsinden ondan duseceklermis,
Yakiyoruz dese daha iyi :)
Bunun yaninda ruhsat sahibini ufak meada borclandirip noterden 1 sene rehin/haciz gibi gosterip satilamaz kaydi koyacaklarmis.

CND
23-08-2022, 09:15
Mercedes kaporayi iade etmiyor ama yakmiyorda,
Vaz gecme durumunda birdaha araba alinacagi zaman tl cinsinden ondan duseceklermis,
Yakiyoruz dese daha iyi :)
Bunun yaninda ruhsat sahibini ufak meada borclandirip noterden 1 sene rehin/haciz gibi gosterip satilamaz kaydi koyacaklarmis.

Mercedes'in çözümü, devletin çözümünden etkili olur :D

ChuckBartowsKi
23-08-2022, 09:35
Mercedes gerçekten çok ince eliyor özellikle küçük şehirlerde dikkat ediyorlar satışları galerici veya al satçılara yapmamak adına.

207_TR
23-08-2022, 10:03
Kapora iade edilmek zorunda

Mercedes ince eleyip sık dokumuyor ama bazı bayiler hassas davranıyor.

Dün bir G serisi teklifi aldım. 1 yıl rehin koyuyor, seramik paketi zorunlu vs.

Lİste üstü fena dönüyor Mercedes ve Audi de.

johnie
23-08-2022, 11:13
BMW bayiden alacağınız arabaya bile online kapora yatırtıyor ha ödemiyoruz şöyle böyle falan saçmalayabiliyorlar ama genelde 2 ay içerisinde o ödeme verdiğiniz hesaba yatıyor. Kredi kartı ile ödeniyor mu kapora bilmiyorum ama ödeniyorsa muhtemelen o da karta iade oluyordur.

salı ve perşembe günleri kapora iade günüymüş :)
Borusan böyle bir şey çıkartmış yeni..
Arkadaş Ticareri Defender'a yazıldı da kapora vererek, bakalım nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

|KaAn|
23-08-2022, 11:26
75.000tl kapora için makul görünüyor ama 100.000€luk bir araçta 17.98den tekrar 18.73e çıksa € (ki 3-4 ay sonraya süre verildiği sürece çok muhtemel ) stok yoklugundan hiç olacak bir para.

johnie
23-08-2022, 11:38
Kapora iade edilmek zorunda

Mercedes ince eleyip sık dokumuyor ama bazı bayiler hassas davranıyor.

Dün bir G serisi teklifi aldım. 1 yıl rehin koyuyor, seramik paketi zorunlu vs.

Lİste üstü fena dönüyor Mercedes ve Audi de.

Mercedes 1 yıl rehin koyup %6 daha yüksek fiyata satıyor bir de.

MCN21
23-08-2022, 12:38

I4 leri teslim edemiyorlar. Araçlar geldi ama batarya probleminden dolayı değişim için bekleniyor.
Satılmış olanlarından servise geldiğinde geri çağırması var. Batarya değişimi için

207_TR
23-08-2022, 14:30
Mercedes 1 yıl rehin koyup %6 daha yüksek fiyata satıyor bir de.

Şuan piyasada 1 bayi ( şubesi fazla ) liste üstü satıyor.

nineleven
05-09-2022, 21:29
Neden kimse Opel bakmıyor :) Ya evet son zamanlardaki Motor - şanzıman kombinasyonları , el değiştirmesi falan korkutuyor ama ne bileyim. Sorulan araçlar da çok üst düzey araçlar değil.
Fiyat olarak ta bayiilerin çakallıkları yüzünden mantıksız paralara alınıyorlar. Polo için Corsa'nın üzerine +200.000TL verdikten sonra yemişim ''piyasası var'' muhabbetini.

Ya da C200'ün liste fiyatı 1.5M olmasına rağmen 2.5M'a ilanlara girilirken , liste fiyatı 900.000TL olan İnsignia en fazla 1.1M'a ilana giriliyor ''0''KM olarak.

Galericiye 1M kaptırdıktan sonra , Mercedes'in istediği kadar piyasası olsun ne fayda..

207_TR
15-09-2022, 14:09
Cupra Formentor arayan var mı ?

d3n1s
15-09-2022, 14:12
BARR ariyordu

BARR
15-09-2022, 15:29

Elektrikli koltuk var mı renk nedir :)

CND
16-09-2022, 08:42
Formentor Doğuş'un elinde de bollandı. Listeden satıyorlar. Fyi.

207_TR
16-09-2022, 11:59
Özelden cevap verdim, bende elinde araç olan bir bayi duydum o yüzden yazdım

lowLevel
16-09-2022, 14:27
CUPRA Formentor - 2022 Fiyat Listesi | Doğuş Oto (https://www.dogusoto.com.tr/cupra-formentor-km7)

En az 4 sayfa bosta formentor var.

PiscocuK
16-09-2022, 14:39
CUPRA Formentor - 2022 Fiyat Listesi | Doğuş Oto (https://www.dogusoto.com.tr/cupra-formentor-km7)

Biz sorunca golfR yok.Bak nasıl kuzu kuzu yatıyorlar opsiyonlu opsiyonlu.

lowLevel
16-09-2022, 16:06

bu siteden surekli kontrol etmek lazim golf R icin, ara ara dusuyor tabi hemen rezerve ediliyor.

PiscocuK
16-09-2022, 16:11
bu siteden surekli kontrol etmek lazim golf R icin, ara ara dusuyor tabi hemen rezerve ediliyor.

Çok teşekkürler yararlı oldu.Bir arkadaşım için formentor rezerv ettik aradılar.Durum netleşsin şartlar uyarsa alabilir

207_TR
16-09-2022, 16:39
Golf R Bu dönem geri görüş kamerası olmadan geliyor, tedarik sıkıntısı.

kalipson
16-09-2022, 16:41

Bi çuval para ver, 500 liralık kamera olmasın. Enteresan

207_TR
16-09-2022, 21:53
Bi çuval para ver, 500 liralık kamera olmasın. Enteresan

Bir çuval para verip manuel koltuklu E200 ler, Digital Gösterge tedariği olmadığı için üretim alamayan S400 ler ….
Konu vag a özel değil.

Gökhan Bilgin
16-09-2022, 22:34
A3'lerde ön arka sensör gelmiyor bugün hatta bir müşteri aradı arka kamera dahil yok fiyat verebilirmisiniz diye sensörü duymuştum hatta bir araca yaptım bile ama kamera'da iptal olmuş sanırım yeni gelenlerde

alper_pug
16-09-2022, 22:55

Takas alıyorlar mı acaba bilgisi olan var mı?

Grimlord
17-09-2022, 07:59
Takas alıyorlar mı acaba bilgisi olan var mı?

Aynı soruya cevap almak için ben de DOD sitesinden fiyat teklifi aldım, piyasanın yüzde 25-30 altını veriyor neredeyse. Muhtemelen görünce benim gibi küfür edersin abi :D

alper_pug
17-09-2022, 08:59
Aynı soruya cevap almak için ben de DOD sitesinden fiyat teklifi aldım, piyasanın yüzde 25-30 altını veriyor neredeyse. Muhtemelen görünce benim gibi küfür edersin abi :D

Kendi aracımızla devam o zaman :D

CND
17-09-2022, 10:11

Bu modelin bu lotu için buradan ekmek çıkartmanız mümkün değil =(

Sanıyorum ay sonuna kadar 25 araç var. Ek kotayı Almanya dan alma ihtimali doğduğu gibi sahipleri belliydi.

Bu arada kamera yok ama fiyattan düşüyorlar :D Ağlanacak halimize gülecek bir avuntu bulduk ...

eminkilic61
17-09-2022, 10:20

Akro egzozlu olsun yeter :D

CND
17-09-2022, 10:30
Akro egzozlu olsun yeter :D

Fiyatı görünce tövbe ediyor insan :D [ egzoz fiyatı + ( egzoz fiyatı X 1,5 ) ] X 1,18

Yp tarafı en akıllı çözüm :)

rahmi
17-09-2022, 11:59
Bir çuval para verip manuel koltuklu E200 ler, Digital Gösterge tedariği olmadığı için üretim alamayan S400 ler ….
Konu vag a özel değil.

SEAT markasında standart sunulan katlanır ayna, yağmur sens. ve otomatik yanan farlar standart donanımda çıkarılacakmış, leon da sunulan geri görüş kamerası çıkartılmış.

Golf R bakalanlar, sene sonu için leon cupra geleceği söyleniyor değerlendirebilirler, formentorlar da geldi sanırım 2.0 seçenği

CND
17-09-2022, 12:31
SEAT markasında standart sunulan katlanır ayna, yağmur sens. ve otomatik yanan farlar standart donanımda çıkarılacakmış, leon da sunulan geri görüş kamerası çıkartılmış.

Golf R bakalanlar, sene sonu için leon cupra geleceği söyleniyor değerlendirebilirler, formentorlar da geldi sanırım 2.0 seçenği

Ön çeker bakan varsa bir lot golf gti gelecekti sanırım. Yaklaşık 1,4mio civarlarına. CS değildir diye tahmin ediyorum ama bu karambolde belli de olmaz :D

bilalMW
17-09-2022, 13:12

Ender Elektronik bunu beğendi.

207_TR
17-09-2022, 15:40

leon cupra 1.5 150 ps

rahmi
17-09-2022, 16:47
2.0 İçin de planlama yapılmaya çalışıyor.

eminkilic61
17-09-2022, 20:46
2.0 İçin de planlama yapılmaya çalışıyor.

2.0 tsi cupralar ve gtı'lar gelirse güzel olur

numunelikte 8Y RS3 gelse, ah ahh

lowLevel
20-09-2022, 07:35

https://mobile.donanimhaber.com/store/e1/71/79/e17179628f469471d016187145dd02d8.jpeg

CND
20-09-2022, 07:56
https://mobile.donanimhaber.com/store/e1/71/79/e17179628f469471d016187145dd02d8.jpeg

Aslında fiyat 1.879.435,27 TRY olmalı :D İptal olan geri görüş kamerası düşülmeden üzerine koruma ürün ekleyerek bir fiyat yaparlar sanırım. Gerçi çoktan adresi bellidir.

Total 25 adet. 5 i Doğuş gerisi bayilere numunelik.

Gelen donanım da şu şekilde Renk + Tavan + Arka yan hava yastıkları + Geri Görüş Kamera İptali

BRKBRDL
20-09-2022, 08:27
Doğuş Ankaranın elinde fazlaca formentor var ben 3 farklı arabanın fiyat teklifini aldım sadece bir tanesinde geri görüş yok. Ben arabaları incelerken iki tanesine plaka takıyorlardı.
Elektrikli yada manuel koltuklu var ama ellerinde bucket koltuklu yok. Birde Kasko ve Trafik sigortasının oradan yapılması şartmış.
A3 sedan Kasımda Golf Ocakta gelecek dediler Q3 Sportback ne zaman gelecek belii değil mahşere kaldı

207_TR
21-09-2022, 08:00
Aslında fiyat 1.879.435,27 TRY olmalı :D İptal olan geri görüş kamerası düşülmeden üzerine koruma ürün ekleyerek bir fiyat yaparlar sanırım. Gerçi çoktan adresi bellidir.

Gelen donanım da şu şekilde Renk + Tavan + Arka yan hava yastıkları + Geri Görüş Kamera İptali

Golf R aracı böyle whatsapp a çerez yapmak ne kadar mantıklı ayrı konu...

Buna ihtiyacı varmış gibi sanki aracın.

CND
21-09-2022, 08:55
Golf R aracı böyle whatsapp a çerez yapmak ne kadar mantıklı ayrı konu...

Buna ihtiyacı varmış gibi sanki aracın.

Doğuşun bile elinde manuel golf - polo ve otm. taigo - troc kalmış. Anadolu bayisinin böyle hareketlerini hor görmeyin :D

Araç açısından bakarsak evet yanlış gibi duruyor. Muhtemelen bayinin aracın popülaritesinden yararlanmaya ihtiyacı vardır :) Henüz in transport konumunda bunu yapan bayi, gemiden sonra neler yapacak merak ediyorum.

R'ı kotalarına atarken xx müşteriye yy fiyattan diye vermiş bile olabilirler...

207_TR
21-09-2022, 09:53
Doğuşun bile elinde manuel golf - polo ve otm. taigo - troc kalmış. Anadolu bayisinin böyle hareketlerini hor görmeyin :D

Araç açısından bakarsak evet yanlış gibi duruyor. Muhtemelen bayinin aracın popülaritesinden yararlanmaya ihtiyacı vardır :) Henüz in transport konumunda bunu yapan bayi, gemiden sonra neler yapacak merak ediyorum.

R'ı kotalarına atarken xx müşteriye yy fiyattan diye vermiş bile olabilirler...

Manuel Golf kalmamalı hareketli bir araba satışta
Manuel polo da 80 ps atmosferik yavaş gider.

Troc neredeyse kalmadı.

Taigo fiyatlamada bir basamak troc a yakın olduğu için ağır.

fussy
21-09-2022, 10:16
Doğuş Ankaranın elinde fazlaca formentor var ben 3 farklı arabanın fiyat teklifini aldım sadece bir tanesinde geri görüş yok. Ben arabaları incelerken iki tanesine plaka takıyorlardı.
Elektrikli yada manuel koltuklu var ama ellerinde bucket koltuklu yok. Birde Kasko ve Trafik sigortasının oradan yapılması şartmış.
A3 sedan Kasımda Golf Ocakta gelecek dediler Q3 Sportback ne zaman gelecek belii değil mahşere kaldı

Formentor için ne fiyat verdiler ? Liste fiyatından aşağı indiler mi ?

BRKBRDL
21-09-2022, 11:50
Formentor için ne fiyat verdiler ? Liste fiyatından aşağı indiler mi ?

1.100 Gri Elektrikli bagaj Elektrikli Koltuk
1.125 Yeşil ileri sürüş Elektrikli Bagaj
1.115 Kırmızı Geri Görüş yok İleri şürüş E.Bagaj

Pazarlık yapmadım Q3Sportbackte ısrarlı bizimkiler. Verilen teklifler bu şekilde

ckrc
21-09-2022, 12:14
Manuel golf 8 ne kadar su an?

rahmi
21-09-2022, 12:47
Manuel Golf kalmamalı hareketli bir araba satışta
Manuel polo da 80 ps atmosferik yavaş gider.

Troc neredeyse kalmadı.

Taigo fiyatlamada bir basamak troc a yakın olduğu için ağır.

polo 80 hp araçları ötv muaf sattılar galiba.

CND
21-09-2022, 13:52

https://i.hizliresim.com/lf7o23c.JPG (https://www.hizliresim.com/lf7o23c)

Doğuş'un elindeki araçları bu siteden takip edip, rezerve edebilirsiniz. Ayrıca sondaki marka kısmına gruba ait diğer markaları yazarak onların stoklarını görebilirsiniz.

https://www.dogusoto.com.tr/arac-arama?q=volkswagen

207_TR
21-09-2022, 16:02

600.000 TL Manuel opak renk

eminkilic61
21-09-2022, 17:13
https://i.hizliresim.com/lf7o23c.JPG (https://www.hizliresim.com/lf7o23c)

Doğuş'un elindeki araçları bu siteden takip edip, rezerve edebilirsiniz. Ayrıca sondaki marka kısmına gruba ait diğer markaları yazarak onların stoklarını görebilirsiniz.

https://www.dogusoto.com.tr/arac-arama?q=volkswagen

neye girsek opsiyonlu :D

driver_can
21-09-2022, 21:21

A3 sedan acaba park sensörsüz kamerasız mı gelecek?Opsiyonları onlar dahil kısmışlae.A3 sedan ve formentor düşündüğüm araçlardan.A3 sedan body olarak şık duruyor sline olanı.

CND
22-09-2022, 07:50
neye girsek opsiyonlu :D

Talep gören malı internetten rezerve etmek için hala erken :D Ama attığım görseldeki araçlar hala boşta gözüküyor.

Enerji krizi sektörün tedarik sıkıntısı için yeni bahanesi olacak. Mk8 R lar limanda gemi dolmadığı için bekliyor şaka gibi :D

207_TR
22-09-2022, 14:25
Talep gören malı internetten rezerve etmek için hala erken :D Ama attığım görseldeki araçlar hala boşta gözüküyor.

Enerji krizi sektörün tedarik sıkıntısı için yeni bahanesi olacak. Mk8 R lar limanda gemi dolmadığı için bekliyor şaka gibi :D

Bence bahane olmayacak.

Üretim sektörü üretime ara verecektir dönemsel yada saatlik olarak.

ikuybu
22-09-2022, 14:52

Bu arabadan buldum, drift modu ve akrapovic olmadan alınır mı ?

207_TR
22-09-2022, 15:17

Drift modu olmayan yok. Akropovic çok önemli değil. Serviste orjinal set 94.000 TL

207_TR
22-09-2022, 15:17

Kaç paraya buldun ona göre yorum yapalım, sen almazsan forumdan almak isteyen vardı.

kalipson
22-09-2022, 15:28
Kaç paraya buldun ona göre yorum yapalım, sen almazsan forumdan almak isteyen vardı.

Ben şahsen, bırak kullanmayı, düğmesini ellemeyecek bile olsam drift mode.suz bi R almak istemezdim. Satarken game-changer olacağı aşikar.

tequila818
22-09-2022, 15:38
A3 sedan acaba park sensörsüz kamerasız mı gelecek?Opsiyonları onlar dahil kısmışlae.A3 sedan ve formentor düşündüğüm araçlardan.A3 sedan body olarak şık duruyor sline olanı.

bana da Audi böyle bir bilgi vermişti ancak şu an 2022 model sline sedan sarı site ilanlarına baktığımda park sensörü ve hatta 2021 modellerde olmayan 360 kamera özelliği olduğunu gördüm.

BARR
22-09-2022, 15:43
1 tane A3 sedanda Navigasyon yok, o dijital gösterge Navi olmadığı için boşta duruyor gereksiz bir şekilde...

kalipson
22-09-2022, 15:49
1 tane A3 sedanda Navigasyon yok, o dijital gösterge Navi olmadığı için boşta duruyor gereksiz bir şekilde...

enteresanmış

CND
22-09-2022, 16:12

Dist. ithalatı olan arabaların tamamında drift modu, performans paket dahilinde geliyor. Aynı paket arka spoiler, 19 jant, 270km/h sınırı, drift+ring modlarını da içeriyor.

Akropovic zaten yp tarafından çok daha uyguna alınıyor. Gereksiz yere 2.0 ötv si eklenmeden çözersiniz.

Grey market bir araç değilse zaten performans paketi vardır. Akrapovic de satın alırken sipariş girilir :) Grey ise orası araçtan bağımsız başka bir konu. Alacağınız riski kendiniz belirlersiniz.

eminkilic61
23-09-2022, 08:47
Ben şahsen, bırak kullanmayı, düğmesini ellemeyecek bile olsam drift mode.suz bi R almak istemezdim. Satarken game-changer olacağı aşikar.

araçların hepsi Drift Mod'lu

Drift modu, R-Perfomance Pack'in içinde geliyor zaten
yani tüm araçlar performans paket

207_TR
23-09-2022, 09:16
araçların hepsi Drift Mod'lu

Drift modu, R-Perfomance Pack'in içinde geliyor zaten
yani tüm araçlar performans paket

Aracın yürüyen aksamı ve aks - diferansiyel inden kaynaklı olarak drift modu olmayanı yok zaten bildiğim kadarıyla.

eminkilic61
23-09-2022, 10:07
Aracın yürüyen aksamı ve aks - diferansiyel inden kaynaklı olarak drift modu olmayanı yok zaten bildiğim kadarıyla.

yurtdışında R-Performance Pack olmayanlar, drift modsuz

CND
23-09-2022, 10:32
Şöyle aslında; ister perf. paket olsun ister olmasın yeni 4 çeker sistemi tork vektörleme yapıyor. Bundan sebep donanımsal olarak arka tekerlerde bulunan iki tekeri ayrı ayrı torklamaya yarayan kavrama paketi her model ve donanımdaki 8R da mevcut.

Sürüş sırasında aktif olarak çalışıyor. Ancak drift modundaki gibi arkaya aktarılan gücün tamamını tek tekere vermeden sadece aracı daha iyi döndürmek için dozajlayarak kullanıyor bu donanımı.

Donanımsal farklılık olmadığı için yazılımsal olarak sonrasında müdahale edilip drift ve ring modları aktive edilebilir. Ancak yeni ecu ları okumak/yazmak genelde mümkün olmuyor. Zaten dist. bu paket olmadan ithal etmediği için bizim pazarlık bir durum yok :D

207_TR
23-09-2022, 11:58
yurtdışında R-Performance Pack olmayanlar, drift modsuz

Yazılım değil mi sence bu sadece ?

ruudvan
23-09-2022, 16:16
Kia çalışanı var mı ? klimalı bongo için

eminkilic61
23-09-2022, 16:22
Yazılım değil mi sence bu sadece ?

opsiyon yurtdışında da pahalı olduğu için, mekanik farklılık vardır diye düşünüyorum
yurtdışı forumlarda vs 'vagcom' ile açanlara da denk gelmedim :D

eğer öyleyse VWG için rezillik olur :D

Eyüp
27-09-2022, 15:59
Aramızda Reno bayisinde çalışan varmıdır ?Sıfır Megane JoyComfort arıyoruz

berkaym
27-09-2022, 15:59
sıfır e200d exc. arıyoruz, mercedeste olan varmı aramızda

tuner faruk
27-09-2022, 16:25
sıfır e200d exc. arıyoruz, mercedeste olan varmı aramızda

Bu sene çok mümkün gözükmüyor.

kalipson
27-09-2022, 17:16
Drift modu olmayan yok. Akropovic çok önemli değil. Serviste orjinal set 94.000 TL

Akra.nın olup olmaması mı yoksa fiyatının 94 lira olması mı önemli değil?? O kısımda takılı kaldım ben :D

207_TR
28-09-2022, 08:14
Akra.nın olup olmaması mı yoksa fiyatının 94 lira olması mı önemli değil?? O kısımda takılı kaldım ben :D

Akrep olmasa bile sonradan yapılabilirliği olduğu için sorun değil baabında :)

berkaym
28-09-2022, 08:37
Bu sene çok mümkün gözükmüyor.

Aralıkta gelicek araçlar var dediler ama detayı görüşemedim daha sene sonuna doğru bulunabilir sanırım

eminkilic61
28-09-2022, 08:37
Ancak yeni ecu ları okumak/yazmak genelde mümkün olmuyor.

8R'ın ecu'su unlock edildi :D denemeye değer

CND
28-09-2022, 09:01
8R'ın ecu'su unlock edildi :D denemeye değer

Link var mı ? Gemi beklerken avunalım :D

207_TR
28-09-2022, 09:20
Ekim e azda olsa araç gelir.

CND
28-09-2022, 09:25
Ekim e azda olsa araç gelir.

25 adet gelecek. Araçlar limanda bekliyor. 5'i Doğuş kotasında, kalanlar bayilere bir şekilde paslanır. Bayilere verilecek olanlar da sahipli mi bilmiyorum ancak Doğuş kotasındakiler çoktan sahipli.

eminkilic61
28-09-2022, 10:12
Link var mı ? Gemi beklerken avunalım :D

rsa motorsports instagram'da paylaşmıştı

Dou
28-09-2022, 18:29
Valla sadece TR degil, burda da sira var.

Ben siparis ettim. Mavi sunroofsuz DSG, 1.5 yil bekleyecegim (acelem yok)

Elektrikli araclar gelmeden once son hothatchler, bir daha zor buluruz :)

DKB34
28-09-2022, 21:50
golf 8 impression manuel varmı bayilerde? bilgisi olan varmı?

eminkilic61
29-09-2022, 08:36

8R için avrupada 1.5 sene süre mi veriyorlar?

CND
29-09-2022, 08:58
rsa motorsports instagram'da paylaşmıştı

Baktım insta sayfalarında göremedim. Belki story vs. atmışlardır.

Ancak global olarak henüz harici bir ecu olmadan yazan ekip görmedim.

n.gezen
29-09-2022, 08:59

Volkswagen Golf - 2022 Fiyat Listesi | Doğuş Oto (https://www.dogusoto.com.tr/golf-cd1)

207_TR
29-09-2022, 10:00

Bende var :)

207_TR
29-09-2022, 10:01

Yunus Gri renginde var. 613.000 TL liste fiyatı + Sigorta

TarikS
29-09-2022, 12:54
8R için avrupada 1.5 sene süre mi veriyorlar?

Kanada .

eminkilic61
29-09-2022, 13:18
Baktım insta sayfalarında göremedim. Belki story vs. atmışlardır.

Ancak global olarak henüz harici bir ecu olmadan yazan ekip görmedim.

evet, story olarak paylaşmışlardı. DM atarsanız detaylı bilgi verebilirler

G_TT_I
30-09-2022, 09:04
Aramızda Reno bayisinde çalışan varmıdır ?Sıfır Megane JoyComfort arıyoruz

Artik joy plus geliyormus, 3 rengide varmis hazirda

207_TR
30-09-2022, 09:51
Arkadaşlar selam

Önümüzdeki yıl Enerji Krizi hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ben Avrupa üretimli yada menşeili her üründe fiyatlar artar düşüncesindeyim.

Fabrikalar dönemsel üretime geçebilir bence...

Schumi
30-09-2022, 10:00

Fiyat sabitliyorlar mı ?

bilalMW
30-09-2022, 10:08
Arkadaşlar selam

VW bazı üretimlerini İspanya kaydırmaya çalışıyor.

Keşke TR fabrikası açılsaydı şuan çok işine yarardı..

berkaym
30-09-2022, 11:19
Arkadaşlar selam

Bu kış için avrupada vatandaş dahil herkes iyice bu durumu hissedecek sanırım, üretim sektöründe benim tahminimde dediğin gibi dönemsel üretim yada gün içi stop geceleri talebin az olduğu saatlerde parçalı üretim ile devam edilebilir. Diğer taraftan yıllık hedeflerin altında kalma riskleri vs derken avrupada nükleer ve eski tip kaynaklarında tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum. Türkiyede 200€/MWh bandında olan elektrik fiyatları avrupada 300 civarında fiyatlarda. Geçen seneye göre %50ye yakın artış var. Bunların hepsine bakınca daha bir çok etkenle birlikte global bir kriz ortamı yaşanabilir gibi düşünüyorum. 0 araba dahada hayal olur gibi :D

207_TR
30-09-2022, 12:09
Bu kış için avrupada vatandaş dahil herkes iyice bu durumu hissedecek sanırım, üretim sektöründe benim tahminimde dediğin gibi dönemsel üretim yada gün içi stop geceleri talebin az olduğu saatlerde parçalı üretim ile devam edilebilir. Diğer taraftan yıllık hedeflerin altında kalma riskleri vs derken avrupada nükleer ve eski tip kaynaklarında tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum. Türkiyede 200€/MWh bandında olan elektrik fiyatları avrupada 300 civarında fiyatlarda. Geçen seneye göre %50ye yakın artış var. Bunların hepsine bakınca daha bir çok etkenle birlikte global bir kriz ortamı yaşanabilir gibi düşünüyorum. 0 araba dahada hayal olur gibi :D

Ben Beyaz eşya, telefon, laptop vs ihtiyacı olanların bu dönemde alması gerektiğini düşünüyorum. Araba zaten artık ulaşılması güç duruma gelecek.

2 yıl önceki gibi showroomların boş kalacağı dönem olur.

kalipson
30-09-2022, 12:16
Ben Beyaz eşya, telefon, laptop vs ihtiyacı olanların bu dönemde alması gerektiğini düşünüyorum. Araba zaten artık ulaşılması güç duruma gelecek.

2 yıl önceki gibi showroomların boş kalacağı dönem olur.

Bu değerlendirmenizi, dövizde artış olma (ve de dolayısıyla doğrudan fiyatlara yansıması) ihtimali gibi bi duruma istinaden mi yazdınız? Yoksa dövizden ayrı olarak bi zam mı bekleniyor?

CND
30-09-2022, 13:43
Sadece kur çarpanı ile durumu özetlemek mümkün değil. Enerji fiyatlarındaki çılgın artışın cam ve demir/çelik gibi yüksek enerji girdisine bağımlı hammaddelerde döviz bazında fiyatları yükselişte.

Bütün bunların yanı sıra enerji bulamayacağı için durmak zorunda kalacak fabrikalar ve/veya tedarikçileri olacaktır.

Hem arzın hem de maliyetlerin döviz bazında kol kola yaşayacakları bu zorluklar bize pandemi dönemindeki gibi katmerli TRY fiyatlama olarak geri dönecek. Ha bir de unutmadan asgari ücrete yapılacak zam çekirdek işçilik fiyatlarına etkiyeceği için iç pazar oyuncuları da bu rüzgara sığınıp zamlamaya devam edecek :D

Parasal genişlemenin durduğu şu ortamda bu zam furyası resesyon-stagflasyon gibi halka yabancı kelimelerin bilinirliğini de arttıracaktır.

eminkilic61
30-09-2022, 14:08
VW bazı üretimlerini İspanya kaydırmaya çalışıyor.

Keşke TR fabrikası açılsaydı şuan çok işine yarardı..

bmw'de meksikada arttırmış üretimleri

207_TR
30-09-2022, 14:41
Bu değerlendirmenizi, dövizde artış olma (ve de dolayısıyla doğrudan fiyatlara yansıması) ihtimali gibi bi duruma istinaden mi yazdınız? Yoksa dövizden ayrı olarak bi zam mı bekleniyor?

Döviz çarpanı dışında düşüncem. Üretim maliyetleri, diğer ülkelerdeki Enflasyon artışları vs.

Üretim Almanya diyelim, üretilen cihazdaki bazı malzemeler çin, kore, taiwan vs buralardan geliyor diyelim. Bu tür ülkelerin soğuk savaş halinde olması ayrı bir durum. Buralardan gelen sevkiyat maliyetlerinin artması ayrı bir konu.

Duyduğuma göre bazı Bwm Motorlarında led aydınlatma yerine halojen aydınlatmaya geçmişler. Hep üretim sıkıntıları...