bujiler bobinler ve kabloları kontrol edebilirmisiniz ?
Printable View
yağ eksiltme aşırı yüksek. doğru ölçtüğünüze emin misiniz?
buji ve bobin değişimi sonrasında değişim olmazsa arızada enjektörlerin kontrolü gerekli sızdırma ya da aşırı yakıt işemesi olabilir.
o2 sensörü yanlış ölçüm ya da hatalı sinyal verirse karışım zengine çekebilir. fakat o2 böyle muhabbetlerde hiç çekinmeden işlem hafızasına arızayı yazardı.
tsi 122hplik golf 7 var, 95bin oldu kmsi. bakım zamanı yılda ikinci defa geldi km çok yaptım. ağır bakımı var mı? triger değişimi 180binde mi? baskı balata değişimi ne aman? fren kısmı da çok önemli benim için. önerilerinizi bekliyorum. çok teşekkürler.
2016 sonrası ACT motorlarda yaşanan rolantide ufak ufak silkeleme titreme problemini çözebilmiş olan var mı?
Merhaba;
EA2111 TSI makinelerde kayış değişimleri 180.000 KM'de bir. Yıl sınırı olmaksızın. Bujilerin değişimi 60.000 KM bir ya da 4 yılda bir.
manuel ise baskı balata değişimi size bağlı ortalama 120k bandını geçiyor genelde denk geldiklerim erken bitenlerin çoğu kullanım kaynaklı.
1.4 tsi 122hp manuel vitesli golf'te castrol kullanıyorum, yaz aylarında benim de motor yağım çok azalıyor ve servis uyarısı veriyor.
Ne sıkıntı vardı ki aracta LM den sonra kendine geldi?
1.2 TSİ 2015 polom var ecufast yazılım var araçta yss yolunda bir sure yüklenince hemen epc ışığı yanıyor sebebi ne olabilir tekleme vs hissetmiyorum makineden baktığımda Intel’e air leak arızası veriyor fakat bütün emme sistemim orijinal daha önce yaşayan var mi sebep ne olabilir buji bobinim yeni
Konu altlarda kalmış güncel olsun biraz, burayı okuduk 1.2 tsi aldık ses yok :D
1.2 tsi 90 lık ibiza aldım. Stage 1 soft yazılım yaptırdım. Elm ile baktığımda max 1.1 basıyor turbo. Turbonun limiti nedir, bu şekilde bi zarar verir miyim? Turbonun markası ve kodu nedir? oem turbo oem yazılım kaç bar basıyor? Uzun süredir yazılımla kullanan var mı acaba?
çok soru sordum teşekkürler :D
3 aşağı 5 yukarı 1.0 tsi ile aynıdır diyerek, orjinalinde 0.6 bar civarıdır sanırım, araç da şu an 120 hp civarıdır maks.
Böyle taşa yazılmış bir matematik yok ama %30 güç artırdığım bir aracın bakımlarını %30 öne çekerim mesela :) 10bin yerine 7binde bakıma girerim, bu durumda kolay kolay kırılacağını sanmam ama kırılırsa da bu işin doğasında var bu derim kendi adıma
Selamlar, 1.4 tsi 125 + yazılım aracımda gaz kesme sorunu yaşıyorum
Seyir halindeyken 3-4 bin deviri üzeri gazı köklediğimde anlık gaz kesiyor araçtakiler frene bastığımı falan zannediyor o derece sonra kaldığı yerden devam ediyor turbo mu ? Dv mi ? Buji bobin mi ?
ibiza 1.2 tsi 90hp'de şöyle bir sıkıntım var, yardımdı olabilecek var mı?
http://www.techturkey.com/forum/gene...ml#post8722882
Konuyu güncelleyelim :)
1.2 tsi için şuan ilk başta neler yapılmalı sadece yazılım yeter mi ? :) dp + yazılım mı
selamlar
sıfır ıhı 140 turbonun fıyatları hakkında bılgı sahıbı olan varmdır ?
1.2 TSI için yazılım egzoz filtre kiti yapılıyor.Onun haricinde daha yeterli gelmezse ise TSI 140HP motorun turbosu (ihi marka) ile güzel işler çıkartıyor.
Bende de 1.2 tsi ibiza var tüm hesabı hanıma verdiğimiz için göZüm yemiyor bunları yapmaya ama acaip kaşıntılar başladı artık bende de :)
Bu aralar arabamda rolantide tekleme ve sanki turbo geç devreye giriyor girerkende ufaktan bir silkeleme ve tam dolu hareket etmiyor gibi geliyor. Eskisi gibi dolu dolu yürümüyor yüksek devir de bağırıpta gitmiyor gibi. Daha bilgisayara bağlatmadım bu haftasonu bağlatıp bakacağım. Sabah çalıştırdığımda Rolanti de yakıt 1,3 lerde falan oluyor fakat akşam eve dönerken çalıştırdığımda ise 3,8 lere kadar çıkıyor. bu olay sanırım oksijen sensörüyle alakalı fakat diğerleriyle ilgili bir fikrim yok turbo da mı sorun yoksa hortumlarında mı emin değilim hortumlar da kaçak var gibi hissettiriyor. Bujilerim ve yağ filtre bakımlarım 2500 km önce değişti. Fikri olan yardımcı olabilecek olan var mıdır?
2016 1.2 tsi cjzc kodlu 90 hp İbiza aracım var. Şu an 33 bin kmde. Dediğiniz rolanti yakıt değerleri bende de oluyor. Gruplarda, forumlarda vs. araştırdım herkeste olan bir durummuş. 17 bin kmde aldığımda 2. oksijen sensörü bozuktu aracın bu nedenle ilk rolantide yukarıda dediğiniz durumdan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Değiştirdim sensörü arıza lambası söndü, sorun giderildi ama rolanti durumu hala bu şekilde. Özetle normal durum.
Rolantide ince teklemeler buji sonrası kalmadı gibi bende. 32 bin kmde servisten aldığım ngk bujileri taktırdım, ngk'nın sahtesi çok servisten, güvenilir yerden almak gerekiyormuş. Yakıt olarak da shell vpower kullanıyorum, bp ultimate yok buralarda. Ayrıca stage 1 yazılım da mevcut sorunsuz sıkıntısız biniyorum çok şükür.
Bilgisayara bağlattım 24 tane arıza kodu çıktı. :) Şuan aküden ya da şarj dinamosundan şüpheleniyorum. Usta yoğun olduğu için bakamadık o gün tam detaylı olarak. Muhtemelen bunların kontrolü yapıldıktan sonra netleşecek durum. Şarj dinamosuysa eğer bakımları yapılacak çözülmezse akü değişecek eğer yine olmazsa zaten ustanın dedikleri doğrultusunda hareket edilecek. Arızaları sildik şuan 1,3 e geri döndü haftasonu detaylı bakılacak araca. Teşekkürler bilgiler için.
1.2 Tsi manuel 6C Polo için hangi yazılım firmasını tavsiye edersiniz? Ankara’da yaşıyorum. Dr.ecu, paşaoğlu ve Rsa arasında kaldım. Dr ve paşaoğlu aynı fiyat Rsa yaklaşık x2 fiyat olarak kararsız kaldım.
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Ama önceliğim bahsettiğim 3 firma. Rsa özellikle hem yazılımdan önce hem yazılımdan sonra log alıyor, test ediyor. O yüzden biraz daha ağır basıyor ama bilemedim yinede fiyat farkına
Merhabalar 2016 1.2 Tsi polo sahibiyim. Aracım 97bin kilometrede. Aracı sıkıştırdığım zaman ortalama 160-170 km hızlarda yağ sıcaklığı 110-115 civarın a geliyor ve ardından hararet göstergesi 90 la 130 arasına doğru gelmeye başlıyor. Ayağımı gazdan çeker çekmez yine 90a sabitleniyor. Sadece bu yağ sıcaklığı bandında problem var sakin 110-120 kullanımda sıkıntı yok. Bugün devirdaim pompası değişti sorunum hala devam ediyor. Daha önce başına gelen varsa yorum atarsa çok sevinirim. Her usta farklı bişey söylüyor.
EDİT: Sorun radyatörde çıktı epey tıkanıklık olmuş değiştirince çözüldü.