User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Turbo ve süpercharger aynı anda uygulanabiliyor mu?

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu dsg konusu olmus

poşetçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redline53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TURBO BİR ARACA SÜPERCHARGER UYGULAMASI YAPMAK YADA ATMOSFERİK BİR ARACA HER İKİSİNİDE YÜKLEMEK MÜMKÜN MÜDÜR?
    sordun soru haricinde bir sürü şey konuşulmuş bnm fikrim custom bi motor yapmak riskli derim güç istiyorsan turbo yap ve specklerini yüksek tut piyasada görmedim hiç ikisi bir araba olan

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG nin kronik bozuk yol sesi dışında hiç bir problemini duymadım bu güne kadar çevremde. Tabi bu hiç sorun çıkarmazlar anlamına gelmiyor. Dizellerde pek randımanlı çalışmazlar alt devir mantığı yüzünden.

Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda civiclerin sanzimani gercekten sorunsuz calisiyor. Bende duymadim sanzimani bozulmus civic. Sorun cikarmis dsg sayisida az degil bu da dogru. Ancak gazlamak icin otomatik civic alan yok, halbuki altindaki arac dsg olunca gaza gelen cok kisi taniyorum. Mesela ben. Yani diyecegim o ki dsg lerin bu kadar cok bozulmasinin nedeni diger otomatiklere yapilan muamelenin ona yapilmamasi.
    Adama soruyorum aracinin torku kac diye, 600 nm diyor. Aracı dsg ve 4 ceker.
    +1
    Rollerde orda burda boy gösteren deli divane gibi zorlanan tork manyağı olan kaç tane otomatik veya otomatikleştirilmiş şanzıman var DSG dışında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trtuning de bitane 106da vardı supercharger ve turbo
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _AS_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DSG nin kronik bozuk yol sesi dışında hiç bir problemini duymadım bu güne kadar çevremde. Tabi bu hiç sorun çıkarmazlar anlamına gelmiyor. Dizellerde pek randımanlı çalışmazlar alt devir mantığı yüzünden.

+1
    Rollerde orda burda boy gösteren deli divane gibi zorlanan tork manyağı olan kaç tane otomatik veya otomatikleştirilmiş şanzıman var DSG dışında
    Otomatik vites dsg den oncede vardi Porsche Cayenne Turbo S gibi 1000 kusur tork OTOMATIK / TIPTRONIK araclar mevcut yillardir piyasada.

Kisacasi dsg yi o kadarda abartmayin.Inanin o kadar abartilan tutulan golfe sciroccoya bindim hicibiride o paralari etmiyor Sadece milletin gozunde buyutmesi baska birsey degil

Profilinde yazan 500 tork 5.30d ninde sanzimani emin ol roccolarin torklarini 2 ye katlayacak gucu `sorunsuz ` olarak tasiyor yillardir

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomatik vites dsg den oncede vardi Porsche Cayenne Turbo S gibi 1000 kusur tork OTOMATIK / TIPTRONIK araclar mevcut yillardir piyasada.

Kisacasi dsg yi o kadarda abartmayin.Inanin o kadar abartilan tutulan golfe sciroccoya bindim hicibiride o paralari etmiyor Sadece milletin gozunde buyutmesi baska birsey degil
    1 tane porsche varken 100 tane dsg li araç var yanlız bu fazlalıkta sorun çıkaran araçta tabiki olur dsg yi abarttığım yok ama hakkınıda yememek lazım.

Ayrıca yüksek güçlerde de dsg var bknz: Veyron

Neyse konu dsg değil zaten fikrimi söyliyim dedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg guzel konu.
    cift kavramayi ilk kullanan porsche.( 80 li yillar)
    Yol versiyonu araclarda kullanan da vw golf ( 2005)
    Sorunsuz sanziman uretmek zor degil. Fsi golfte 6 ileri klasik sanziman var zaten. Hic de sorunlu degil.
    Bmw mercedes klasman disi
    Dsg de kendi capinda bir cift kavrama. Bir suru de versiyonu var. Bizim araclardaki insan gibi kullanmak icin yapilmis, zorlamaya gelmiyor iste
    Her marka cift kavramaya gececek, onlarin da capini gorecegiz
    Manuelinden 2 sn gec 100 yapip, 2 lt fazla yakip, hayvan gibi emisyon yapan sanziman sorunuz olsa da cok cezbedici olmuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg den sonra TSG gelir. O da 3 kavramali olur. Hem ust vites hem alt vites hazir bekler.
    Muhendisler simdiden calissin

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg den sonra TSG gelir. O da 3 kavramali olur. Hem ust vites hem alt vites hazir bekler.
    Muhendisler simdiden calissin
    Yanlis anlasilmasin mekatronikciyim,hayatim robotlarla gecti . Gunumuz icin oldukca high technology bir sanziman dsg Sorunsuzu icin bknz:bmw m3 teki M-DCT

Yalniz vw fanatiklerine biraz dokundurmak istedim.Teknoloji kaliteyide yaninda getirmek zorunda..Aksi takdirde cekilmez hale gelebilir.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg guzel konu.
    cift kavramayi ilk kullanan porsche.( 80 li yillar)
    Yol versiyonu araclarda kullanan da vw golf ( 2005)
    Sorunsuz sanziman uretmek zor degil. Fsi golfte 6 ileri klasik sanziman var zaten. Hic de sorunlu degil.
    Bmw mercedes klasman disi
    Dsg de kendi capinda bir cift kavrama. Bir suru de versiyonu var. Bizim araclardaki insan gibi kullanmak icin yapilmis, zorlamaya gelmiyor iste
    Her marka cift kavramaya gececek, onlarin da capini gorecegiz
    Manuelinden 2 sn gec 100 yapip, 2 lt fazla yakip, hayvan gibi emisyon yapan sanziman sorunuz olsa da cok cezbedici olmuyor
    Madem konu şanzıman bende bir öğrendiğimi paylaşayım.

Kuzen Almanya'da yaşıyor. Araba muhabbeti yapıyoruz. Mercedes'lerin şanzımanları iyi değil çoğunun 3. ve 5. vites geçmiyormuş. 2.el ilanlarda çok yazıyormuş akabinde BMW'nin şanzımanları çok sağlammış. diye bilgilendirdi beni.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/yol-...detaylari.html
    sanırım dsg konusuna ıhtıyac vardı

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada turbo ve supercharger ı bir arada kullanan grup B Lancia idi 80lerde
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde merak ettiğim bi soru var 160 lık sciroccolarda turbo ve supercharger var benim bildiğime göre s charger 3500 devire kadar basıyor 3500den sonra turbo devreye giriyor?turboda 3000den dolmaya başlıyor diye biliyorum tam olarak doğrusunu bilen biri anlatırsa sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde merak ettiğim bi soru var 160 lık sciroccolarda turbo ve supercharger var benim bildiğime göre s charger 3500 devire kadar basıyor 3500den sonra turbo devreye giriyor?turboda 3000den dolmaya başlıyor diye biliyorum tam olarak doğrusunu bilen biri anlatırsa sevinirim
    turbo en baştan itibaren dönüyor. ama başlarda fazla basamıyor. 3500 e kadar asıl hava basan supercharger. ikisinin toplam bastıgı basınç 1.5 bar olması lazım.. supercharger 3500 de devreden çıkıyor turbo tek başına devam ediyor.
    araç performans maksatlı yürümeye başladıktan sonra SC nin herhangi bir katkısı olmuyor çünkü devir hiç bir zaman 3500 altına düşmüyor. SC nin maksadı küçük bir motora nispeten büyük bir turbo takılmasından dolayı oluşabilecek turbo lag i ortadan kaldırmak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo en baştan itibaren dönüyor. ama başlarda fazla basamıyor. 3500 e kadar asıl hava basan supercharger. ikisinin toplam bastıgı basınç 1.5 bar olması lazım.. supercharger 3500 de devreden çıkıyor turbo tek başına devam ediyor.
    araç performans maksatlı yürümeye başladıktan sonra SC nin herhangi bir katkısı olmuyor çünkü devir hiç bir zaman 3500 altına düşmüyor. SC nin maksadı küçük bir motora nispeten büyük bir turbo takılmasından dolayı oluşabilecek turbo lag i ortadan kaldırmak..
    abi peki tam anlamıyla turbo kaç binde tam olarak doluyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pm attım...

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 370.000 km ye gelip daha orjinal turbosuyla aracına binen tanıyorum. TSI'a Sorunlu motor mu demek istediniz anlayamadım. Kayseride yetkili serviste şu ana kadar 1000 tane tsi motorlu araç girip çıktıysa sadece 1 aracın turbosunu değiştik (aracın katı iptal,orta susturucu yok,abt son susturucu var. Yani tamamen stock bir araçta arıza duymadım) . Bir başka aracın da çok bilmiş modifiyeci arkadaşlarımız blow off takıcaz diye 1-2 valf vesaire bişeyleri bozduğu için bunları değiştik. Sorun yaşayanı da ne gördüm ne duydum.
    bknz : vw tsi teknolojisi
    Bak burda anlatılmak istenen vw arabalarının kötü olması değil..Senin o dediğin şekilde o arabayı Babanneme ver sana 1.000.000KM yapsın o arabayla ama Devirli kullanımda maelesef iflas ediyor TSI

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak burda anlatılmak istenen vw arabalarının kötü olması değil..Senin o dediğin şekilde o arabayı Babanneme ver sana 1.000.000KM yapsın o arabayla ama Devirli kullanımda maelesef iflas ediyor TSI
    İnsanlık dışı kullanan arkadaşlarımda,müşterilerimizde var. Ben iflas eden görmedim. İflas ettirebilene helal olsun.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cem, bu dsg lerin serviste degistirilecei hikayesi dogru mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)