FR ile 2000 km yol yaptıktan sonraki deneyimlerimi aktarayım. Tabiki ilk başta motordan bahsetmek gerekiyor. Alt devirlerdeki canlılığı beni şaşırttı açıkçası. Güç oldukça lineer geliyor. Daha önce kullandığım 200sx alt devirler oldukça cansızken güç ani bir şekilde geliyordu Fr ise apayrı. 200hp insana zaten bütün arabalar bu güçte olmalı hissi veriyor. Güç ani bir şekilde gelmediğinden kullanım çok rahat.Gaza basınca alt devirlerden itibaren istekli. Sert kullanımda esp kapalıyken 1-2de sarıyor. Öncen çekişli olduğundan kontrol etmek oldukça kolay.
Yakıt tüketimi beklediğimden hem fazla hem az. Hem fazla hem az nasıl oluyor derseniz. Gönlüm daha az yakacağını, mantığım daha fazla yakacağını söylüyordu. İkisinin ortası oldu. Uzun yolda 110-130 km/h aralığında 8 litre civarı harcıyorum. Şehir içinde motor ısınana kadar 15 litre civarında tüketiyor motor ısındıktan sonra 9 litre civarına düşüyorki fena sayılmaz.
Arabada herşeyin dengeli olduğunu söyleyebilirim. Yol tutuşu taminkar ne çok sert bir araba ne çok yumuşak bir araba bence günlük kullanacaksanız ideal.
Edit: Birçok kişi dizel gibi bir sesi olduğundan bahsetmiş sesi ve homurtusu benim hoşuma gitti. Turbo back bir ekzosla sesi nasıl olur hoş olur sanki.