gncel.......
Printable View
gncel.......
bu arada greedy e manage ile de beyin olayını halledebilirmiyiz?
dostum k03 zaten ufacık bır turbo.1800 aracta 2000dd'den sonra gelmeye baslayıp 6000lerde tamamen bıten bır turbo.transıtın motor hacmı nedır bılmıyorum ama 1800cc den buyuktur sanırım.yanı buyuk hacımlı dızele cok cok uygun olup aynı zamanda ufak hacımlı benzınlı ıcınde cok cok uygun bır turbo..
megane icin uygun aslinda k03 zaten 6binden sonrasi canli degil arabanin ;)
alttan gelıp cabuk bıten bır turbo dusunuluyorsa k03 ıyıdır..hem megane 1600cc bıraz daha gec gelıp gec bıter..tam uygun yanı :)
transit turbosu yani?
alltan gelip cabuk bitmesi iyi mi bnm icn ki? cabık biten turbo daha fazla basınc uygalamaycak mı motora?
transitte k04 gt15 gt17 gt20 td03 gibi motor modeline göre değişik turbolar kullanılıyo hangisini kullanıcaksınz?
benim bahsettigim kkk k03 vw audi ve seat 1.8T motorlarda kullanilan turbo, transit falan degil...
Sato ustaya özellikle sorduk dün k03 ve dizel turbolar için iyi olmaz dedi megane'a, turbo seçiminde yardımcı olucağını söyledi...
Araştırdıkça gözden kaçan noktalar artıyor, bütçeninde kısıtlı olduğunu düşünürsek 30-40hp lik turbo yerine , 25-50 lik bi nos uygulaması daha kolay olmaz mı diye düşünüyorum...
sato ustanin dedigi her devre yayilsin olayi k03 ile olur neden olmuyor onu anlamadim..
özellikle olmaz o turbo dedi, pervaneleri kucukmus, bnm alıcaım turbonun pervanesi buyuk olmalıymış...
k03s alırsın...orjınal 4ana-4ufak pallerı olan pervaneyı sokup 6ana-6ufak pallı pervaneye cevırırsın..bahsettıgım kombınasyon benım eskı turbom..kısmet olursa ankaraya gelınce gosterırım sana turboyu sanayıde bulusup..
abi cok iyi olur, o dediğiniz işlem pahalı bir işlem mi? bir de 1.8t turbosu cok pahalı ya..
Çıkmacılardan çok uygun olarak bulabilirsin. sonrada rektifiye ettirebilirsin..
k03 ıcın ankarada aldıgım fıyatlar 350-450 arası...benımkı tamır takımı ıstıyor suan yoksa uygun sana verırdım ama ugrasmaya degmez saglamları varken..sen bu pervane degısımı olayını sato ustaya bır danıs ıstersen..hatta dedeoglunu telefonla arayıp benım aracı sorabılır pervaneden sonrakı degısıklıgı..2 usta daha ıyı anlasırlar :)
hocam ihi rfb5 subaru forester turbosu bi araştır bence
turbo yapacam ayana 60 hp yı ındıragandı yapacan demııı ççhhhaaaakaaaaalllll :D
hayırlı olur ınsallah.ıstedıgın gucu sorunsuz alırsın.
izzetcm acele etme iyice araştır zaten daha havalar bozuk sağlıklı olsun geç olsun ankaraya gelince arıyıcam görüşürüz bi
saol krdsm bekliyorum, binemedik hala m e:(
dostum dedeoglu ve satılmıs usta arkadas zaten bırbırını tanırlar :) sen soyle kendısı ulasır dedeye :)
t2 yada k03 turbo revizyonlu 400 ytl orjinal t2 de 350 ytl
guncel...bugun audi 80 turbosuna(1.6tdi) baktık, kucuk bi turbo ama uygun dediler...kkk gw2...transit turboları da var garett marka...hangisini almalıyım, k03 nerden bulablrm? su turbo secimi olayını halletsem baslıcak da proje...
arkadasım trdekı forumları bıraz gezersen k03 ılanları gorursun.ankarada batıkennte bı cıkmacılar sıtesı olcak ısmı yıldız dı sanırım..ordakı audı/volkswagen cıkmacılarına sor 350-450 ytl aralıgında bırsuru turbo bulacaksın.bakmaya gıderken ustanıda yanına al yanlız turbo secerken bırkac onemlı husus var dıkkat edılmesı gereken..
ne gibi mesela? bn internala girmiyeceim icin alıaım turbo kucuk olmalı, ancak 5000 devrden sonra devrden cıkan bi turbo da sacma olur di mi?
5000 den sonra ztn megane'ın en fazla güç verebileceği yer 6500 e kadar.kkk03 bence yeterli olucaktır sana isteklerini tahmin ettiğim kadarıyla.temiz bitane denk getirirsen iyi olur ;) ama ömür istiyosan en kısa süreçte internallere de el atmalısın derim ;)
yakın 2 arkımda var biri 2003 mk1 dynamique diğeri 2001 rxe gayet iyi tanıyoruz aracı nereye kdr dayanabileceğini :)
yakından incelemek, bilirkişilere göstermek lazım ;)
dostum husus derken aracınla ılgılı deıl :) turbo ıcın onemlı..mıldekı bosluk,pallerın durumu,turbonun egzoz tarafındakı catlaklar vs..mesela en son bır tane bakmaya gıtmıstım k03 varken,benımkının 3 kere tamır takımı degıstıgı ıcın 4. seferınde dedım temız bırtane varsa alayım cıkmadan onu kullanayım.bırtane buldum sagını solunu kontrol edıyorum hersey tamam derken baktım pervane donmuyor ıcerde.sordum elemana adamın cevap superdı ; "abı cocuk sokerken ıcıne bı cıvata dusurmus o sıkıstırıyor pervaneyı,hemen turbocuya gonderıp hallederız" :D:D
saol abi ya...kkk gw2 yi yrn sato ustaya gostercem...
gncel...kkk03 tubonun pervane işlemi ne kdr tutar? ankarada kime yaptırabilirim?
k03'un pervane olayı vs gıbı sorular ıcın dedeoglu'na yonlendır ustanı demıstım unutmussun sanırım :)
soledim de, orayı mı arıcas? sato meguldu biras...bide sato yapmıyo bnm arabayı saolsun acıdı yardım ediyo:)
evet orayı arıyacaksınız..pmden atayım tam olarak kımı arayacagınızı..sato ustanın arkadası zaten.
okdir......