ankara olmassa istanbul olur. :) hem ne kadar sürede istanbula vardığını dener :)
Printable View
atmosferiktete 230 hp elde edebilirsin max değil o 190 hp olan benim aracım, şimdi forgedleniyor ve port polish işleri yapılıyor.He işin şurasıda var atmosferik olarak şimdiki yaptıklarımla beraber bana maliyeti 10000 i çok çok geçiyor sen nasıl 10000 e turbolayacaksın orası muamma :)
Manifold ve birkac kritik parcayi aldiktan sonra 250hpde cok sorunsuz kullanilir.
maliyeti ezbere soyleyemeyecgim ama:)
benım nazarımda bı ıs tam yapılıyorsa yapılmalı.pıstonu aldım kolu almayım kolu aldık yatakları yan sanayı alayım falan hıkaye.pıstonun 1300 kolun 1100 yatakların 300 saplamaların 1100........
Sadece gostergelerın 1000 ı gecer fıyat olarak.adam gıbı yapılacak bı turboda bana gore malıyet rahat 12 lerı devırır. N/a da bıle 10 lıralara hemen dayanan malıyet var ken cıddı bı ıs turbo.
işletim sistemiyle yazılıyım en az 2500 lira tutacak ?
zaman ve para çok önemli bu konuda. ancak canımı sıkan durum ben araca diyelim 12 milyar harcadım 230ları bıle zor goreceksem bı anlamı kalmaz benım ıcın o yüzden proje degısıklıgıne gıdebılırım aracıma bıraz daha bınıp rcyı atmosferik yüklemeyi düşünüyorum şimdilik kafamda bu şekilde
Rakamlara bukadar takılı kalmayın... 230-240 360 vs....
Olaya şöyle bakmak gerek atmosferikmi turbomu istiyorum, ikisininde kullanımı farklı zevki ayrı sınıfı ayrı araçlar...
10 lira harcayıpta işte 230 hp atmosferik güç alamazsam da 200 hp alırsam diyorsunuz...
Uydurma hp ler değil Gerçek 200 hplerin olduğu bir 206 gti bile çok çok zevkli, standart bir 206 ile arada uçurum fark olur biri tekere 85-90 kw ler verirken diğeri tekere 130 kw leri görür ki buda tekerdeki direk hissedilen ciddi güç artışı...
Para konusuna gelince ne kadar para harcanırsa o kadar daha sağlam yapma şansınız, motor ömrünüzün uzama ihtimalini arttırmış olursunuz...
Bence ilk etap gti satıp rc almak kulağa sanki daha kolay gibi geliyo:)
Benim rc alsın derken bunu sadece güç maksatlı olduğunu kast ederek yazmadım.
Donanım , yol tutuşu, daha sert süspansiyon, arka aks yapısı , bar ve torsiyon çubukların farklı oluşu ESP standart antipatinaj, spor moda göre uyumlu direksiyon sertleşmesi gibi gibi farklı özellikleride barındırıyor... Bunun da dışında seninde bahsettiğin motordaki farklılıklar, yani bunların bütünü... Bunların tümünün değişimi boştan yere olduğunu sanmıyorum...
İkinizede yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. ilk başta aracımı satıp rc alma fikri güzel bi fikir olarak geldı sonuc olarak 180 bg ayrıca donanım özellikleride ortada ancak şöyle bişeyde var ben aracımın geçmişini biliyorum ve moturunuda sıfır yaptırdım kaporta boyadanda yeni çıktı o yüzden satmakda biraz mantıksız geliyo çünkü torsiyon arka diskler ön diskler herşeyi 0 durumda o yüzden kendi aracımı yüklemek daha mantıklı . turbonun daha zevkli oldugu kesin. atmosferiklede bi yerlere kadar gelindiği için ben turbo daha kolay olur diye düşünmüştüm yanlış düşünmüşüm.şimdilik ikiside %50 %50 durumda. en kötü atmosferik olarak ufakdan mıncıklarız işte yazılım port polis emme kelebek falan
Kafa taslak bi fiyat listesi. Listeye Turbo ve manifoldu eklemedim o sana kalmış birşey gerekli parçaların ortalama fiyatları bunları daha ucuzada alırsın daha pahalıyada. bide işçilik var tabi.
Megane RS intercoolerı 500 TL
Blow-off 150 TL
Oil-Tank ve Geri dönüş Hortumları 300 TL
İntercooler araboruları ve silikon aparatı 1000 TL
Custom Downpipe 500 TL
Basınç göstergesi(forumda satan arkadaş var) 230 TL
EGT (forumda satan arkadaş var) 290 TL
Aem Wideband 440 TL
EVC (2.el olur) 600 TL
Aem DRY filtre 100 TL
Benzin pompası 300 TL
Benzin Regulatörü 300 TL
Silikon hortumlar 250 TL
Turbo Timer 150 TL
İşletim sistemi(Aem FİC veya MS beyin kullanabilirsin.)+ işçilik.
ileride dereceli eksantrik, ayarlı kasnak, turbo pistonlar vs. bu sana fikir sahibi olur. Turbo,Manifold ve İşletim sistemine karar ver fiyatın üzerine ekle bide işçilik var tabi. fikir sahibi olmana yeterlidir inşallah.
Edit: Komple Eksoz sistemi 60lık borudan yapıp otto ile bitir.
Pistonları ve kolları yabana atmamak lazım,1.6 turbo astra gtc dyno'da 210 hp verdi.Arızalandı.Motor açıldığında yavru ay şeklinde kolumuz olmuştu :D
fiyatlar için çok teşekkür ederim. bu hafta izinli olduğum gün gidip ustamla bi görüşecegim sımdı bu yazdıklarınızı not ediyorum. kendiside çok bilgili bi pejo ustasıdır zamanında rallylerde 205 gti ile katılıp derece elde etmiş bi kişilik. çok turbo yukledi araçlara subaru sti'lere kadar. tekrardan teşekkür ederim.