önemli değil ama GTİ turbo yaparsan tadına doyum olmaz :)
Printable View
ew10 kolu diğer emsallerine göre oldukca kalındır. 0.5 havada rahat basılır.
Benim saydıklarım madem boş fantazi, senin bakış açınla gidelim ;)
Al 2-3 liraya bi 205 kasası ;) koyalım üstüne turbo piyasada en kolay ne bulabiliyorsan isen 2.0 200 hp standart bir makine...;) Totalde sana 15 i geçmez amaç güç elde etmekse sadece hangi kasaya ne motoru koyduğunun bi önemi yok ;)
Ama araç sahibi arkadaş diyorki bak motorumu yaptırdım, kaportam boyam iyim. ön takımım iyi şu bu yanii araç sahibi için aracın durumu ekstra özelliklerininde ''senin boşa fantezi dediğin şeylerin önemsiz şeylermiş gibi göstermen senin şahsi fikrin, benim yani şahsi fikrimin üzerine boşa fantezi,gereksiz gibi kelimeler kullanmazsan sevinirim ;) '' Sen fikrini yaz bende yazıyım araç sahibine de hangisi en mantıklısı geliyorsa o onun taktiridir alır kullanır ;)
yok yapmadım araştırdım. belki aşırı decere maddiyat gerektirir ama 300 hp olmıcak diye birşey yok. 206 Gti Turbo +300BHP Dyno run @ DP Engineering - YouTube buda kanıtı olsun.
Bu konudaki parça-fiyat listesini baz alarak araç yapanın vay haline. Şu bilgi-tecrübe sahibi olmadan fikir sahibi olanlar ayrı bir konu.
Bu işte şüphesiz en tecrübeli RCKid Mustafa. 2.5'tan 3 tane farklı setup kullandı. Stok motorada bastı etti. Gerçi RC makinası GTI makinasından biraz daha dayanıklı ve Mustafa'nın arabası gerçekten çok düşük KM'lerde iken turbolandı. Ancak genede ben lafımın arkasındayım. 12-13 bin TL kenarda dursun eğer aç gözlü değil isen torku ile hızlı bir araç elde edebilirsin.
Schumi hocam yanlış anlaşılma olmasın. Parça fiyat olarak hatalı dediğim turbojdm'nin yazdıklarınaydı.
Yoksa kendimden biliyorum muhakkak ek masraflar çıkıyor. Daha 5 gün önce oem beyni uçurduk. Şimdi yana yana ecu arıyoruz.
Arkadaşlar tartışmanıza gerek yok hepinize teşekkür ediyorum ilginiz için . sonuç olarak kafamda şöyle bi düşüncede oluştu 106 veya 205de olabılırde boş bi aracın motorunu yüklemek ama bu daha zahmetli olur. kafamda oluşan şey öncelıkle bi baskı balatamı değiştirmem lazım ondan sonra parça toplamaya başlamayı düşünüyorum ancak ustamlada görüşüp bi liste çıkarmalıyım ilk başta.