turbo jdm dogru soyluyo, 500 tl sıfır, sahıne uygun turbo,transıt 100 hp turbosu var pıyasada,3500 tl ye turbo olayı cıkar elbetteki,ben turbo jdm ye sende aracını yaptır, herkese yaptırın dıyosun gıbılerınde sitem ettım sadece :)
Printable View
turbo jdm dogru soyluyo, 500 tl sıfır, sahıne uygun turbo,transıt 100 hp turbosu var pıyasada,3500 tl ye turbo olayı cıkar elbetteki,ben turbo jdm ye sende aracını yaptır, herkese yaptırın dıyosun gıbılerınde sitem ettım sadece :)
tofaşı ne kadar sevsekde iyi kötü hepsinin bir tutulması ne kadar acı verici :D nasıl olsa şahin deyip geçiyoruz bazen kendımız bile
Ben otomobilden anlamam ama Dizel farketmez mi ? Şuan şurda alınacak şahinde emin olun orjinal motor yoktur, kesin rektifiye görmüştür.. 0,5 bile basılsa kaldırmayabilir ... o kadar kolay iş değil karb. motorda afr nasıl oluyor araç üst devirde fakire kalırsa ne olur merak ediyorum ? Turbo dizel bir motorla şahin motoru nasıl kıyaslanıyor aklım almıyor ? En azından kendi açımdan 2,5 bar üstü destekleyen bir motor var..
konuyu yeni gördüm yanlış anlamazsanız şöyle bi laf edicem zevk işinde veresiye olmaz derler ya
bu bi zevk hobi oldugu için harcanan paralar ciddi rakamları buluyo 2-3 mılyarla başladıgınız işden en az 5 milyarla çıkıyosunuz yok ben çıkmadım diyen warsa gelsin beni öpsün ,,, ve profca yapılmayan arabanın ayarı hiç bi şekilde orantılanmıyo 4. enjektorlu standalone ecu lu bi araba yapmakda en az 8-9 mılyarı bulur araştırman tecrubr kazanman üsütüne düşmen önemli birde yapıcak ustan çok iyi olması lazım en önemliside senin işden anlaman lazım yoksa bu piyasa adamı yer, ilanlardaki turbo kit die tabir edilen şeyleri anlamıyorum yapsın 4. enjeltorlu manıfoldlu harnesslı öyle satılsın turbo kit denince akla onlar gelmeli 2 boru 1 turbo değil
bak bunlar bizim projeler başdan sona 3 projede standalone eculu turbolu Türkiye de ilk biz yaptık son hale gelmemiz yaklaşık 5 yılı aşkın bi süre zarfında gerçekleşti gün geçtikce bişiler öğrenmek mantık para zevk üçlüsünü dengeleyip karar vermen lazım şimdideden kolay gelsin
http://www.techturkey.com/forum/otom...-14-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/otom...131-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/proj...gu-engine.html
bak buda 2 gün önce gazladığım video
http://www.youtube.com/watch?v=_eOab...&feature=share
cgr 328 kardesım eculu turbolu derken bıraz acıklarmısın??
standalone beyın yanı (kendi motor tesisatını kenıdın dizdiğin yada hazır alıp ecu (beyin) kendin taktıgın ve birisi tarafından sıfırdan harita yazılabilen bir sistem bu sistemle devir,vanos,enjektor,ateşleme,avans haritalarını kendin yazıyorsun araban bi nevi akıllı makina olu veriyo
Anladım abi yanlışım olabilir ama yukarıda clio benzinli dizel farketmez denmiş..
Dizelde aynı şekilde değil mi ? yoksa üst devirlerde daha iyi yürümemiz gerekmiyor mu ?
Hala derken ? ilk kez şuan söyledim abi, stock motor ile forged ne kadar karşılaştırılabilir ?
dizeller fazla devir çeviremez sen bence dizel benzin arasındaki farkları oku araştır daha sonra konulara yaz olurmu
06 TU 987 bilmeyen yoktur 1.4 olmasına lakin muhteşen ve profesyonelce turbolanan bi araç :) o araca hiç bir lafım yok. :)
başka beyin almıyosunuz bu orjınal yenı arabalardan çıkan beyin gibi değildir bu farklı universal bi sistem lego gibi gereken parçaları birleştirip yada hazır soketine uyanı alıp mapper la ayara çıkıp haritayı yazıp geliyosunuz ama bu konustuklarım kadar kolay bi iş değil kimi zaman çok vakit harcanan olaylar
peak turbonun tam anlamıyla geldiği noktada birden gelen yüksek basıncın pistonlar tarafından içeri alınmadan önceki zirve noktadır
cont bu noktadan itibaren turbonun stabil bastıgı basınçdır
senın corsan max 0.7 basar stock motor yazılım yoksa
sende 8 bın devre cıkamazsın,131 de cevırecegın motor devrı 5800,ondan sonra kırmızı cızgıye gelırsın en fazla 6000 dersın...dızellerde 5000 ondan sonra rısk en fazla 5250 cevırır... o zaten 2.5 bar basamaz,ısterse 10 000 olsun,turbolu araclarda yuksek devre cıktıkca turbo basıncı düser doğal olarak,düşmezse motor patlar...wasgate bu işe yarar,süreklı basmasın diye...
slx motorların fabrika verisi egzantrıklerın çevirdiği devir 6800 dür 2000 model benzınlı şahini benzıne alıp boşda basarsan dediğimi anlarsın
eski tofaş motorunun çevirdiği devir ise standart egzantıkle 6500 dür fabrika verisi
benim eski motorda standart ezntrık olmadıgı için dereceli vardı fazla çeviriyoduk istesem 10000 de çeviririm slx motorda sizin ordaki tofaşların motor sağır heralde ondan fazla çevirmiyo gibi bu kanıya vardıgına göre :beuj::soru::heyoo:
Abi işte dediğin stabil basınç olayı dizelde olmuyor mu ? Şuan benim aracımda dediğiniz gibi stabil basınç yok wasgate olsa stabil basınç basabilir ? Ben hayatımda turbo benzinli araca binmedim ilk aracım dizel işte uğraşıyorum .. neyse daha yeni sayılırım öğreniyorum işte..
Turbo27 abi açıklamış basınç düştüğünü benim demek istediğim buydu .. yanlış bilgi yok ..
Bu arada neden 2,5 bar basamayacağımı açıklar mısınız ?
Bu arada 3 bar + corsa 1.7 dti dyno
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...88508115_n.jpg
slx olsun eskı tıp motor olsun aralarında devır farkı yok ,5800 devırdır,sonrası kırmızı cızgı ıle uyarır,hee basarsın ama ıstedıgın kadar bas arac 6000 devrı gecmez,bosta her arac cevırır,onemlı olan yüke bındıgınde cevırmesıdır,yolda tam gaz basarsan dedıgımı anlarsın,derecelı egsantrıklere gelınce,bi kere hıc bır derecelı egzantrıkle % 40 devır fazlalıgı alamazsın,derecelı egsanrıgın ne oldugunu bılmıyosun sen galıba,motorda devırı etkıleyen en onemlı ozellık strok mesafesının kısalıgıdır,derecelı egsantrıkle alacagın fayda 5 10 dur en fazla,ki o bıle tavsıye edılmez,motorun dengesız calısmasını saglarsın,madem konu saglıklı turbolu motor yurutmekten acıldı onuda ıfade edeyım...