abi m45 yerine m62 ye geçsen hedefine daha rahat ulaşacaksın.
sulu soğutmayı kendin yapacak teknik bilgi ve altyapı varsa, m62 yi uydurmakta sorun olmayacaktır.
abi m45 yerine m62 ye geçsen hedefine daha rahat ulaşacaksın.
sulu soğutmayı kendin yapacak teknik bilgi ve altyapı varsa, m62 yi uydurmakta sorun olmayacaktır.
M62 ile bu motor +320whp verir zaten. Dış forumlarda takip ettiğim kadarıyla benim kadar dolu olmayanlarda m62 ile 320whp rahat alıyorlarmış. M62 yi basit bir flanş ile adapte edebilirim ama hem bulmak zor hemde benim güvenlik sınırımın dışına çıkar o zaman
Bir daha belirteyim projemin sonucunda +240-250whp ve sanayide ki ustalarımla ilişkimi kesmek niyetindeyim, mümkünse yağ değişiminden değişimine![]()
Valla Levent teorik olarak düşen 0,5 sıkıştırma kaybımın fazlası zaten diğer üst sınıf motor bileşenleri, port polish + hafif aktarma organları ve daha fazla devir çevirebilme ihtimaliye zaten kapanır. Yada ben öyle umuyorum
Bu konuda çok fazla tecrübe ve bilgiye sahip üyeler olduğuna eminim katılımda bulunup fikirlerini aktarsalar çok iyi olur.
Yürüyen aksamda baştan sona yenilendi Levent, komple ön arka big break sistemin den tutta tarction barına, komple ennergy suspension hyper flex bushingleri, pro-c coilover seti , kollar vs vs .![]()
rahat tedarik edilebilecek, uygun m62 ler var aslında, aşağıdaki mesela, b16a ya yapı olarak uygun gibi
Brand New 2005 07 Chevrolet Cobalt SS M62 supercharger GM Saturn ion Redline 04 | eBay
m62 amacınıza daha uygun, daha az yorulacak daha uzun ömürlü bir ünite olacak.
Valla olmaz diye birşey yok araştırıyorum bende![]()
Bu linkte uzun süre önce kendi aracımız için hazırladığım hesap tablosunun aracınıza uyarlanmış hali var (M45).
NA olarak 180 hplere ulaşıp 10 psi lık bi setup için verileri yeniledim. Bu durumda ilgili basınç için M45 in max devirinde çalıştığı görülmekte ve göre birçok veri hesaplanmış durumda. Biz hedefi benzeri hesap sonucu tutturduk, umarım işinize yarar.
Tablo; avans vurmayan, IAT si makul derecelerde, blowerı fabrika çıkış kondisyonunda, havası güzel şekilde yönlendirilmiş ve diğer bütün sistemleri düzgün bir sistem için teorik gücü hesaplıyor. Buna ulaşmak için metanol enjekte etmek ya da sulu emmeye geçmeniz gerekecektir ama yine de fikir verir.
Açmaya üşenenler için teorik olarak krankta 270 hplerin en iyi ihtimal olduğunu söyleyebilirim, o da NA yükleme sayesinde.
Son olarak hedefinizdeki sıkıştırması yüksek aşırı besleme sistemde yazdığınız listedeki bazı harcamaları düşürebileceğinizi düşünüyorum. Mesela 9000+ dönecek bir egzantirik ve valvetrain oluşturup sonra sc devrinden dolayı az devir dönmek durumunda kalınabilinir, ya da AEM COP yerine MSD external bobinlerin yetmesi durumu, o güçler için I beam yerine maliyeti makul H beam kollar kullanılabilmesi durumu, hafif volan ihtiyacının olup olmayışının irdelenmesi vb.
Saygılarımla.
Yukarıda madde madde yazdığım parçaların tümü şu an evimde. AEM water methanol kit te dahil. motor 9000 rpm ye ulaşırsa, blower ın pulleyini aynı oranda küçültürüm sorun olmaz. 270 crank yaklaşık 240whp net çıkarabilir buda benim hedefime uygun görünmekte, katkınız, yaptığınız araştırmalar ve nezaketinize teşekkür ederim.
![]()
Forumda pek aktif değilim ama ilgili olduğum bi konu denk gelince fikir beyan edeyim dedim, umarım beklediğiniz sonucu alırsınız.
Devri arttırdığınızda (9000dd) içeri alınan hava miktarının artmasından dolayı, daha fazla havayı basınçlı hale getirmek için SC nin 10 PSI için yaklaşık 19.000 devir dönmesi gerekmesi durumu var, siz kasnak la SC turunu 14.000'e çektiğinizde bu sefer basınç 6 PSI lara kadar düşecek. En sonunda ise az basınçtan dolayı malesef teorik krank gücü 230 HP civarına düşecek. Her zaman çok devir çok güç demek değil, bunu yaşayarak tecribe ettik. İşin felsefesi emilen havanın basıncını arttırmak, devir döndükçe basınç için daha fazla üflemek lazım. M45 ile 4 sene uğraştık, umarım bi faydam dokunur.
Başarılar.
Konu ile ilgilendiğinize çok memnunum, keşke daha fazla katılım olsa.
Az evvel eaton 45 in kendi verdiği teorik hesaplama exel tablosuna göre şu sonuçları aldım.
B20 CRV Crank pulley 6,36"
Blower pulley 3,4"
Bu pulleyler benim kullanacaklarım
Bu durumda stok b16a motor 8250rpm de döndüğü zaman
JR SC BLOWER 15428 D/D dönüyor
16,6psi basınç sağlıyor 140 derece hava üflüyor, sıvı soğutma ile bu 62 dereceye düşüyor!
ve zır stok b16 dan 237whp güç çıkartıyor.
Bu durumda benim bileşenlerimle blower pulleyi 3,8"e çıkartsam, bu sefer blower 13778 dd gibi güvenli bir dönüşe düşüyor ve 14.2psi basınöla 218whp üretiyor ekstra benim yüklü motor 30whp çıkartsa bile çok rahat verir bu getiriyi, güvenli olarak +240-250whp hedefimi tutturmuş olurum. Tabi bu hesapların tümü teoride..![]()
Tabii ki hepsi teori ama bakış açınız makul bencede, biraz maliyetli ama oldukça safe bir sistem sahibi olmuş olursunuz. Olmadı memnun kalınmaz ise M62'ye dönmekte yedek plan olarak cepte kalabilir. Tekrardan başarılar.
Biraz maaliyetli derken tevazu gösteriyorsunuz, evt maaliyet oldukça yüksek ancak bunun sebeplerini daha evvel ifade etmiştim.
M62 ye dönmek evt elbetteki zor bir olay değil zaten iş ona kalsın.
Ancak teoride tuturduğum güçlere +/- %5 yaklaştığım taktirde ki fazla çıkarsa geriye çekerim!
zaten hedefi tutturmuş olacağım kaldı ki şu an taş çatlasa 130 - 140whp olan aracıma ilave +100whp geldiğini üstelikte bu gücün alttan yukarı dolu olduğunu düşünmesi bile, ödül bana
İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.
Projemin bir kısmını değiştirmeye karar verdim,
1 - sıkıştırmayı 9.8:1 den 11.2:1 e yükseltiyorum ( atmosferik temel gücü arttırmak için.)
2 - SC intercooler ı custom water chiller ile soğutup buz gibi hava girişi sağlayacağım bu şekilde blower devrinide 15000dd sınırda emniyetli olarak kullanacağım.
Hadi bakalım varsa yeni görüş ve tavsiyeler açığım.
turbo yapılcak olsa zaten harcanan para emek bellı sımdıye 5 kere yapardık..serhat abı daıly drive zewklı bır makına ıstıyor ayagının altında sureklı gaz olsun ıstıyor we ona gore bı setup hazırlamıs..sc bna kalırsada hesaba vurunca yetersız ancak kısısel zewk meselesı tabıı..CR yı yukseltıp meth. kıtıyle deseklersek guzel ayarla 300 hp lere yaklasırız dıe tahmın edıyorum abı ben..
kcann_220
__ATA MOTORSPORT & ENGINEERING__
DR.ECU ---MOTUL --- EBC BREAKS
B16 sc olarak izmir de gökhan abi yaptı ve istediğiniz güçleri yakaladı, hatta onunla da konuşmuştuk ameika da ideal olanı 11.2 sıkıştırma oranı ile sc yapmak fakat burda şöyle bir handikap var yakıt olarak durum müsade edecek mi bence Gökhan abi yle görüşün bu konuyu, birde kısaya geçmişsiniz ama bence oranla oynamasanız daha iyi atmosferik uygulamalarda kısa evet iyi ama aşırı beslemelerde orj. oran gayet güzel diye düşünüyorum. Allah kolaylıklar versin.
B16 inside
Öncelikle teşekkür ederim,
Gökhan'ı çok yakından tanırım projesinide ilgiyle takip etmiş biriyim, gerekli tüm görüşmeleri yaptım zaten. O da 11.2 sıkıştırma ile 0,5 bar yüklemişti. Ben 0,9 - 1 bar yükleyeceğimKısaya geçtiğimi nerden çıkarttınız? Ben stok 4,40 kullanıyorum !
Konunun devamı bu linktehttp://www.techturkey.com/forum/proj...ml#post7407969
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)