User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
52 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Maserati Ghibli- Çift turbo sorular öneriler...

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Maserati Ghibli- Çift turbo sorular öneriler...

arkadaşlar selamlar...

maserati ghibli sahibiyim, aracım V6 2,0 çift turbo, 306 HP... aracı alalı 4 hafta oldu, kaportadan başladık adam gibi toplamaya kısa süre içinde de teknik kısmına gireceğim, bi kaç sorum var sizin de fikirlerinizi almak isterim:

1- aracın orta susturucular ve de kat. iptal edilmiş, son susturucuya kadar düz boru... sizce bu turbonun doldurusuna etki eder mi?

2- beyin programlama için ne tavsiye edersiniz??

3- intercoolerlar küçücük bunda-büyütelim mi?

4- ön farlar gerçek cam, plex, falan değil, taş izleri için neler yapılmalı?? sitede bir çok konu var bu konu hakkında ama hemen hepsi plexi camlı...

5- tacan sarkmış, içine el atıcam ama bu tavanı neyle yapıştırmamı tavsiye edersiniz???

sorularım devam eder, sabır diliyorum foruma

shuttle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotoğraf koyarsan, arkdaşlar sana yardımcı oalbilirler. ankara da nerede topluyorsunuz bu arada?

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavan yeniden kaplanacak, yapıştırma olmaz.

farlar içinse far temizliği yapan yerlerden biriyle görüşün, fikir verirler(2002 stop-pehlivan stop gibi)

orta susturucu ve kat turbonun dolmasına etki etmezler. sesden yana sıkıntı yoksa iptal edildiği iyi olmuş daha rahat gaz çıkışı sağlanır

cefiro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bodoff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah ..

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu araç bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en temiz Ghibli'sinden biri. Yenimi aldınız?

Ses sorun değilse egsozu elleme, öyle kalsın. Farlar seninde dediğin gibi cam olduğu için en iyi yenileme, yenisi ile değiştirmek. O tavanı geri yapıştıramassın. Yapıştırırsın aça çok kötü olur. Tavan malzemesi çok pahallı değil. Bu araca çok daha güzelleri yapılır. Chip olarak allcarranig benim tavsiyem olur. Ama sitede yazılımdan anlayan çok adam var. Eminim farklı fikirler ortaya çıkacaktır.
    916 V6 Turbo

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah mükemmel bi araç..
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maxpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orta susturucu ve kat turbonun dolmasına etki etmezler. sesden yana sıkıntı yoksa iptal edildiği iyi olmuş daha rahat gaz çıkışı sağlanır
    Genellikle etki eder. Gaz çıkışı rahatladıkça lag oluşmaya başlar ancak üst devirlerdeki rahatlatma ayrıdır.

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beykozdaki araç...maseratinin turboları sorundur ihi? marka turbo su var durduğu yerde sorun yaratan bir marka.. garett ile değiştir.ihiler durduğu yerde (yada ihhi ) problem yaratıyor dediğim gibi ara ara sık gazla yoksa sorun yaşarsın ..turbo nun pallerini çeviren rulmanlar bozuluyor durduğu yerde araba yatınca paslanıyor falan...garett bak dediğim gibi...
    değişik sorunlar yaşayabilirsin camların açılması kapanması durup dururken gibi;stop edebilir vsvs motor kaputunun sağ tarafında bulunan 5 tane rolenin eskimesinden dolayı olur bu arızalar..başkada bilgim yok açıkcası klasik sorunları bunlar..diff e falan iyi bak diyecem ama sağlam makine bu bindiğin hayırlı olsun güle güle bin..
    zaten binilecek araba çok yok..satılıklar *****..
    maviye baktınmı hiç ?
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    IHI ile ilgili kronik bir sorun olduğunu zannetmiyorum. ***** 96dan beridir TR pazarında subarular mevcut , IHI oem turboyla hala yürüyen gc8ler var yani 13-14 seneler dile kolay.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    IHI ile ilgili kronik bir sorun olduğunu zannetmiyorum. ***** 96dan beridir TR pazarında subarular mevcut , IHI oem turboyla hala yürüyen gc8ler var yani 13-14 seneler dile kolay.
    + 1996 Gt Turbo

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

racing3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercedesin 85 model 500 sec i (çift farlı, amerikan tamponlu) gibi bu da maseratinin efsane kasası. gerçekten sert ve yakışıklı. güle güle kullanın, haylimdeki nadir arabalardan. tavan custom şeklinde iyi bir usta ile hallolur. gri alkantara çok uygun olur ve uzun ömürlüdür. turbo konusunda bilgim yok ama farın tamamı değil de camları değişme durumu varsa hiç tamire girmeden değiştirmek daha iyi olr. ama üstüne koruyucu film çekilmezse 1 senede yine aynı hale geliyor camlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı shuttle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fotoğraf koyarsan, arkdaşlar sana yardımcı oalbilirler. ankara da nerede topluyorsunuz bu arada?

Cefiro- Süleyman resimleri koymuş eksik olmasın Ankara' da tek bir yerde toplamıyorum... boyası özel Renkİş- Ramazan tarafından yapıldı, orjinal renge sadık kaldım... cilası ve boya koruması henüz başlamadı... teknik kısımlarını ise OMS-Oğuz Bozkurt abim ve de TBS-Harun Usta tarafından yapılmakta, elektrik ise olmazsa olmazımız Naci Usta
    Alıntı ATA156 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu araç bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en temiz Ghibli'sinden biri. Yenimi aldınız?

Ses sorun değilse egsozu elleme, öyle kalsın. Farlar seninde dediğin gibi cam olduğu için en iyi yenileme, yenisi ile değiştirmek. O tavanı geri yapıştıramassın. Yapıştırırsın aça çok kötü olur. Tavan malzemesi çok pahallı değil. Bu araca çok daha güzelleri yapılır. Chip olarak allcarranig benim tavsiyem olur. Ama sitede yazılımdan anlayan çok adam var. Eminim farklı fikirler ortaya çıkacaktır.
    en temiz değil ama satılıkların arasındaki en temiz denebilir aracın en azından kazası yok, ufak tıklamaları var... iç mekan ise sanırım komple yapılacak, rengini ferrarilerin iç rengi olan açık tabaya çeviricem...

Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genellikle etki eder. Gaz çıkışı rahatladıkça lag oluşmaya başlar ancak üst devirlerdeki rahatlatma ayrıdır.
    katılıyorum o nedenle sormuştum üst devirlerdeki rahatlama alt devirlerde turbonun devreye girişini geciktiriyor gibi...

Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beykozdaki araç...maseratinin turboları sorundur ihi? marka turbo su var durduğu yerde sorun yaratan bir marka.. garett ile değiştir.ihiler durduğu yerde (yada ihhi ) problem yaratıyor dediğim gibi ara ara sık gazla yoksa sorun yaşarsın ..turbo nun pallerini çeviren rulmanlar bozuluyor durduğu yerde araba yatınca paslanıyor falan...garett bak dediğim gibi...
    değişik sorunlar yaşayabilirsin camların açılması kapanması durup dururken gibi;stop edebilir vsvs motor kaputunun sağ tarafında bulunan 5 tane rolenin eskimesinden dolayı olur bu arızalar..başkada bilgim yok açıkcası klasik sorunları bunlar..diff e falan iyi bak diyecem ama sağlam makine bu bindiğin hayırlı olsun güle güle bin..
    zaten binilecek araba çok yok..satılıklar *****..
    maviye baktınmı hiç ?
    IHI lerin yattığı için sıkıntı yarattığı doğru... turboların revizyonları yapıldı, patlayana kadar gidip 3200GT nin turbolarını koymayı düşünüyorum... elektrik sistemleri ise başlı başına bela ama halledilmeyecek dert yoktur diff. çok özel, normal ghiblilerden farklı...
    maviye bakmaz olur muyum yakında sahibi kümes niyetine üretime açacak...

Alıntı racing3000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercedesin 85 model 500 sec i (çift farlı, amerikan tamponlu) gibi bu da maseratinin efsane kasası. gerçekten sert ve yakışıklı. güle güle kullanın, haylimdeki nadir arabalardan. tavan custom şeklinde iyi bir usta ile hallolur. gri alkantara çok uygun olur ve uzun ömürlüdür. turbo konusunda bilgim yok ama farın tamamı değil de camları değişme durumu varsa hiç tamire girmeden değiştirmek daha iyi olr. ama üstüne koruyucu film çekilmezse 1 senede yine aynı hale geliyor camlar..
    far ne yazık ki yok TR de farların durum o kadar da kötü değil, bakalım halledicez bi şekilde... ben de bu komple mekanik makineyi çok severdim, uzun zamandır da peşindeydim yeni ikna oldu sahibi

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu araba 30 yaşında ve üzeri herkesin hayalini süslemiştir. Ben halen düzgün ve uygun bir ghibli hayaline yaşıyorum mesela. Güle güle kullanın
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30 yaşa gerek yok 20 yaş ve üzeri de bu arabanın hayali ile yanıp tutuşuyor V6 ve çift turbo olması zaten arabanın Efsane olması için yeterli...
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu araba 30 yaşında ve üzeri herkesin hayalini süslemiştir. Ben halen düzgün ve uygun bir ghibli hayaline yaşıyorum mesela. Güle güle kullanın
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İHİ turbonun böle bir şey yapıcağını sanmıyorum o turbolarda yağlama problemi olmasın ölmez o turbolar
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    IHI lerin iç yapısı biraz zayıf ne yazık ki, nemden ve pastan etkileniyor, bu da yatmaktan kaynaklanıyor...

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorması ayıptır aracı ne kadar aldınız?

Ve üzerine istediğiniz hale getirmek icin ne kadar harcamınız gerekiyor?

Merakımdan soruyorum. Güzel bir proje..
    Ali Can Calis

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    IHI lerin iç yapısı biraz zayıf ne yazık ki, nemden ve pastan etkileniyor, bu da yatmaktan kaynaklanıyor...
    Valla ben ilk sizden duydum bu zaman kadar bu kadar subaru geldi geçti elimden öle bir sıkıntı duymadım
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)