Ranthor selam.
Bu şemada bende verim değerini anlayamadım. TD04 13g turboda ve TD04 13t ile 1 barda verim ne kadar oluyor. Aradaki fark 1 barda nedir?
Tşk ler.
Ranthor selam.
Bu şemada bende verim değerini anlayamadım. TD04 13g turboda ve TD04 13t ile 1 barda verim ne kadar oluyor. Aradaki fark 1 barda nedir?
Tşk ler.
1.1 barda 13g in yuzde altmis verimle 0,17 m3/s ufledigi yerde 13 T yaklasik %75 verimde..
daha da ufleme kapasitesi var..
Built to fall....
td 04 ile ne güç çıkarabiliriz değermi denemeye yok direk sökmüşken gt 25 mi taksak
bu arada turbo monifolldu gt25 kurtarmazmı
Yunanlılar td04 ile 280hp lerde geziyorlar stock internal ile dün gece dynolarını incelerken gördüm
1.6tdi.
Ecutech.
Ayrıca 13t turboyla 280 bg güç elde edilmiş olabilir yunanlılar..
bende ki gc8 de stock turbo 13g sanırım. en fazla güç ne kadar alırım 1 barda acaba bu turboyla. 13t mi taksam? Motora zarar verirmiyim?
Bendeki setup;
wrx intercooler
hks blow off
Turbodan sonra kat iptali ile 76 lık eksoz
stage 1 baskı balata
2 arabamda da td04 kullandım çok güzel vesağlam turbo 1.2 den sonra sıcak ufler dediler biz 1.7 bastık hiç bi problem olmadı araba 1.6cc
Emme manifoldundaki basinctan guc hesabi yapmak yanlis bir yaklasimdir.
cztin ust kapagi cok verimli,onun emme manifoldunda 1 bar basinc varken motordan gecen hava ile, salliyorum baska bir arabanin 1 bardaki gecirgenligi farklidir.
Bunun icin bir degisken var VE / volumetric efficiency, arabaya gore degisir
Built to fall....
subaru gc8 var bende.. sende de sti var diye tahmin ediyorum. O yuzden sormuştum tahmini güç hesabını. Benden daha çok bilgi sahibi olduğun aşikar.
Yakın zamanda araca zarar verme adına vazgeçmezsem eğer TD04 13t veya vf34 takmayı düşünüyorum. Orjinale en yakın, şanzumanın ve benzin pompasının toleransları içinde,fakat kayıpları en aza indirilmiş bir araca sahip olmak adına. ya değilse bu işin sonu yok..
Benim merak ettiğim soru şudur td04l yi taktık diyelim bu kaç rpm de full dolacak kaça kadar dolu gidecek kaç rpmler arası verimli olucak bi yerlerde 3500rpmde full spool olur diyor. Yani kaçta dolar kaça kadar dolu gider.
1.6tdi.
Ecutech.
gt25'ile macera aramayin, flansi filan cok alakasiz, td04 wrx turbosu burclu turbo, acaip saglamdir, tamiri kolaydir ki zaten bozulmaz. 500 tl ye tertemizini bulursun.
Arabaniz 4000 gibi gitmeye baslayacak, intercooler borularini kisa tutun, capini 51 mm den buyuk yapmayin. Akunun yerini degistirip intercooleri borularini kisaltin. O zaman belki dogru ayarla 3500 devirde gitmeye baslar araba.
Arabanin karakteri degisecegi icin, tum mivec ve atesleme haritasi bastan yazilmali. Ozgunden baskasina gitmeyin ( diger kisinin adini vermiyorum)
Built to fall....
VF28 mi daha iyi. TD04 13t mi? .aralarında fark nedir? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Alt ve üst devir farkları nasıldır?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)