28 takalım yada gt3071 ama 28 le şehir içi çok ideal olur bence
Printable View
28 takalım yada gt3071 ama 28 le şehir içi çok ideal olur bence
adminleri göreve çağırıyoruz, konun yeri değiştirilsin :P
bu speclere duzeltme ve ek olarak ;
manıfoldda almanız gerekıcek.10lt cıvarı cooler gayet yeterlı olur gıbı.forge wastegate derken forge dumpvalve kastettınız sanırım ,oda gerekecek zaten :D ext wastegate secılen manıfolda gore lazım olur yada olmaz ama benım gordugum genelde 2860da ınternal wg kullanılıyor. orjın ecu yeterlı olur zaten map yapılabılıyor ,ısını gayet ıyı bılen mapperlarda mevcut ,enjektor secımınde $u cc demek ılk basta yanlıs olur ,yapılacak map e daha dogrusu hedeflenen guce ,basılacak max basınca gore secım yapmak lazım.egzoz ıcın zaten arkadasda soylemıs cap olarak bıraz daha buyutmek yada orjın cap ve egzoz sıstemınde kalıp sadece dp degısımı ve egzoz vanası tarzı bır sıstemde olabılır bazen kafa dınlemek ıcın.turbo secımınız gt28 olacaksa ,turboyu lımıtlerınde bıle kullansanız ınternale gırmeye gerek yok tabıkı saglıklı bır ayar olması sartıyla.gt30la nasıl olur bılmıyorum ama gt28le gundelık kullanımda gayet yeterlı ve eglencelı olur bence.
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. Sanırım specler değişecek. Ege turbo Arda kardeşimiz projeyi üstlendi. Yakın zamanda fotoğraflarla eklerim inşallah.
kardesim şimdiden hyrlısı olsun... Kazasız belasız kırıksız inş...
Hadi hayırlısı
ümit doğan :) , remapstr.com
helal kardeşime bende geliom ardından merak etme :D
Hayırlısı olsun,
İzmir'de o arabanın mekaniğine en hakim usta Gökhan Aguş'tur. "3.sanayi Aguş Oto"
bir uğrayıp danışmanızda fayda var.:icon_tup:
vag yazılımı içinde Ümit Doğan'ın işlerini gördüm, çok başarılı;)
egzos konusu söylenmiş ama bende tekrarlıyım, 63mm ufak kalır.
enjektörler, hedef güç tam belirlendikten sonra seçilmeli. Bu konuda da tuner'nza danışmanızda fayda var.
@TaGo
Ya bi durun herkes bişeyler yapıyo ama kim kime dum duma specler belirsiz şimdi bende sizin speclere göre ayar veriyorum gt28 den vazgeçmek üzereyim sizin ayarlara yaklaşsın diye k04 yapcaktım gt30 taktırmayın bana!! :D :D
@Renç
bildiğimiz bi mekan ama bakalım hiç gitmedim daha önce olabilir.
GT30 der iken GT3071 takmalısın. 1.8T lerin devir aralığı belli. Gözlerinde çok büyütüp büyük turbo takıpta 1000 devir aralığında yürüyen araçlar var. sc6262 deneyen gt35 deneyenleri bile biliyorum. 3076 bile geç dolarken 3071 takmanı tavsiye ederim. O tip büyük turbolar için ise söyleyeceğim tek şey 2.0-2.2 stroker kit :)
Son olarak Aguş Oto iyidir. Vag konusunda VW Audi konusunda İzmir'in yıllardır süre gelen mekanik bilgileri vardır. Bir göz atsan iyi olabilir kanımca :) Fiyatları biraz pahalıdır fakat işin tam hakkını verir. Sorunu çözmeden geri yollamaz :)
@DetailEF
valla aslına bakarsan gt30lu bi setup izmir için fazla gelir. Bunun söylerken gt30'un aftermarket internallerle birlikte setuplanacağını düşünerek söylüyorum. Herkese saplamak gibi bi niyetim yok ama deneyeceğim araçlarla yakın gitmek isterim...
Listedeki egzoz ölçüsü biraz az kalır.. 3 inç egzoz sistemi kullanmak gerekiyor.. 28li bi setupta cok yüksek basınçla yürüyemeyeceksiniz çünkü stock internaller bi yere kdar dayanabilir.. ilerde forgedleme düşüncesi varsa eger 28 kullanmak mantıklı.. ama son yapacagım setup diyorsanız k04 kullanmanız mantıklı olur.. 28 kullanarak bahsettiginiz listede 350 hpleri zorlarsınız ama üstü için stock internaller ne kadar dayanır bilmiyorum.. map içinse kafanızı bulandırmaya bile gerek yok.. vag grubunda dünyadaki en iyilerden birisi barbaros bayraktır.. pschiptuning olarak bulabilirsiniz.. bulamazsanız telefon numarasını pmlerim bi ara ;) yeni kasa leon cupradan stock turbo ile 405 hp cıkardı en son :) en dogrusunu o söyleyecektir ;)
Şuan için kısa bir süreliğine K04 uygulamayı düşünüyorum.Tuncay abim şimdilik kısa süreliğine istiyor.Araca k04 yaparken bir çok ekstra parça alıyoruz.Bunlarda ilerki gt serisi projelerinde bzi destekleyecek parçalar yani kısacası alt yapıyı ufak ufak hazırlıycaz.Vag grubunda şuan için İzmir çukurunda bende çok uğraşıyorum gerek K serisi gerek gt serisinde yazılım yada tune parçalarda destek verdiğim araçlar yada Boost Tech garajda servis verilenler...Egzoz kısmına gelince durum gt serisine gelsin ozaman düşünülebilir.Ama bence şuan için 60 lık boru ( k04 Upgrade için) yeterli.Gt 28 yada 30 Serisinde Kesinlikle 76 lıktan yanayım.Zaten 1.8t lerde egzoz manifoldunun logları cok dar.Stok 1.8 t lerde bile daha geniş loglara sahip manifold alaıp kullanılmalı diye düşünüyorum.Bizim yaptığımız bi kaç K04 upgradede 034 motorsportun egzoz manifoldunu kullanmıştım hatırlarsanız.
K04 te 60lık egzozla Egt nizi ve Dyno çıktınızı merak ediyorum , bende 76lık var, onda bile cut out açılınca fark hissedilebiliyor.. 60lıkta akıştan dolayı belki altlar daha güzel olur.. Eğer öyle birşey olursa ben de egzozu biraz daraltabilirim...