Motor için OHV deniyor ancak motor OHC yani bloktan değil üstten egzantrikli. Bencede bir şekilde C20let'e swap yapmak daha mantıklı.
Motor için OHV deniyor ancak motor OHC yani bloktan değil üstten egzantrikli. Bencede bir şekilde C20let'e swap yapmak daha mantıklı.
evet ohc swap yapmaya gerek yok blok aynı üstünü xe yapabilir yada daha az bütçe ayırarak direkt gt alabilir. ironisi burda.
denilen aslında uğraşma dan ziyade daha az masrafla çok daha güçlü bir altyapıyı elde edebileceği. 2-3 milyar farkla direkt olarak gt alıp şu an 4500 lira tutan bir conversiondan kurtarması ve tamponundan koltuğuna süspansiyonundan jantına daha sportif bir modeli ve çok sağlam tabanı olan bir aracı elde edip yapacağını onun üzerinde yapması daha mantıklı olur.
ha bizimki 8 valften çevirme imkan olsaydı direk 16dan başlanırdı daha da iyi noktada olurdu. arkadaşımızın iyi sonuç alması için ekonomisini de yönetmesi gerekiyor c20ne den c20xe ye çevirmeniz için alıcağınız parçaların ve harcancak işçiliklerin farkındaysanız neyin daha mantıklı olduğunu önermemizi daha iyi anlayabilirsiniz
hocam böyle denilse zaten problem yok ki..
benim yanlış olduğunu bu forumda yeri olmadığını düşündüğüm laflar:
bu araçla uğraşma, bu motoru elleme, bırak olduğu gibi kalsın, bunu sat git bu modelin gti, vts, GSI, turbo sunu al..
yoksa bu motora bu turbo ufak, bu motor yerine x bi motor kullanılabilir daha sağlam altyapı olur, bu ekipman iyidir bu ekipman kötüdür lafları zaten olması gereken laflar..
önerilere lafım yok, ama senin bahsettiğin conversion zaruri değilki? öneri olur ama, bunla uğraşma git bu aracın şu versiyonu al demek teknik foruma yakışmıyor bence..
aracın orjinal haline turbo yapsada arkadaşın ağzı kulaklarına varacak.. her turbo yapan 300-500 hp güç almak zorunda değil diye düşünüyorum.. 0.4 - 0.5 bar basınç ile 160-180 hp güç alınabilir bu motordan, yetmez mi bu? keyfi yeter zaten![]()
kardeşim benım kanka da war aynı makınadan,muzaffer abıye(bestservıs) sorduk.ayarlı kasnak ve rölantı bozuklugunu göze alırsan 315 dereceye kadar kaldırıo dedı,yazılım,emme manıfoldu,headers son susturucu vs ile 170 180 hp arası alırsın dedı.bu motorlar gaddar oluomus baya,bısde yenı öğrendık,atmosferıkte baya tatmın eder!
ben o versiyonada bunada yapıp ikisininde çilesini çektiğimiz atmosferiğin de her türlüsünü gördüğümüz için arkadaşın daha az parayla daha çok gücü nası elde edeceği konusunda yönlendirmeye çalıştım araçla bir duygusal bağı yoksa mantıklı olan öyle yapmasıdır diye düşünüyorum 8v turbonun gideceği nokta belli seçim kendisinin çok seviyosa illede buna yapmak istiyorsa zaten ona da yardımcı olmaya çalışır burdaki insanlar. ama elimdekiler yeterlimi nasıl olur gibi bir soru olduğundan herkesin altına rahatça girip pişman olabileceği 8v turbo yükünü biraz daha net anlatmak istedim. kendinden emin ve kararlıysa zaten bizim dememizle durmaz kiyanlış mıyım
abi çok teşekkür ederim,ciddi anlamda düşünüyorum atmosferiği,zaten 0.4-0.5 bar basarakta 170-180 civarı olurdu galiba,ama elimdeki turboyla bu projenin yürüyemeyeciğini çok fazla kişiden duydum(dizel toyotadan söktüğümüz içn),daha öncedende söylediğim gibi ilk projemde bu kadar sıkıntılı bir işle uğraşmak istemem,tabi birde kayseri faktörü var,belki ankara,istanbul,izmir gibi bir şehirde yaşıyor olsaydım,gözüm kapalı güvenebileceğim bir usta çok rahat bulabilirdim,sonuçta kayserideyim ve temiz bir GT vectra bulamazsam,bunu atmosferik yürütmeye çalışmak en mantıklısı,ve en sağlıklısı gözüküyor
değerli düşüncelerini paylaştığın içinde çok teşekkür ederim![]()
abi cooler'ı toyotadan söktük,sizlerin düşünceleri benim için çok önemliydi,onun için buraya bu konuyu açtım,sizlerden bilgi almaktı amacım,ve yorum yapan herkesten allah razı olsun,hararet olayı opellerde genetik malesef,100dereceyi geçince fan açıyor,biraz değişik bi yapısı var motorun,90dereceninde altına pek düşmüyor,yani turboda bu daha büyük problemlere sebep olabilir,onun için ciddi manada vazgeçtim bu projeden![]()
abi özelliklede sana çok teşekkür ederim,gerçekten çok ilgilendin,değerli bilgilerini benimle paylaşmakla kalmadın,yol gösterdin,maddi olarak ne kaybedeceğimi bile hesapladın,bunları bu zamanda kim kime yapar ki,belki bir abi kardeşine yapardı
onun için abimsin,engin bilgilerin için tekrar tekrar çok teşekkür ederim,eğer temiz bir SFI GT bulamazsam,bunu atmosferik yükleyeceğim,o zamanda gene yardımlarını beklerim![]()
c20ne aslında iyi fakat çok kısıtlanmış bir motor.bu yüzden atmosferikte yapacağın her uygulama diğer motorlara yapılan uygulamalardan daha fazla güç vericektir.
c20ne emme egzos manifoldları buna portları da dahil aşırı dar.motorun rahat nefes alıp vermesini engellemişler.buna göre enjektörleri de küçük.c20ne nin sanırım 164 cc enjektörleri varken c20xe nin 214 cc..
ve c20ne nin en kötü tarafıda f18 denilen o uzun şanzımana sahip olması.vites oranları iyi değil gücünü yere iyi aktarmıyor.zaten c20neye nasıl bir uygulkama yaparsan yap o şanzımanı kesinlikle değiştirmelisin.
bunların yanında
MTEC hafif volant 5,6 kg
MTEC baskı balata
c20xe krank piston ve piston kolları
headers
üst kapak port polish
dereceli egzantrik
enjektör + beyin
f20 şanzıman
son susturucu cai kit ....
ve bunların yanında aracın kmsine bakarak benzin ve yağ pompaları da değişelebilir.
tabi paran kısıtılı miktarda ise bunları yapman çok zor..ya c20xe ye çevirirsin yada satıp bi gt almak senin için daha ucuza gelicektir.
Kolay gelsin..
konuyu tekrardan hortlatmak istiyorum.c20ne ye iyi bi turbo bassak 300-350 hpleri yakalayabilirmiyiz?
yalnız c20ne motorun tork egrisi bence pek guzel değil bu egriyi değiştirebilmek mumkun mu? 2600 devirde max. torkunu verip 3500 lerden sonra direk düşüş egrisi var. bunu değiştirebilir miyiz..C20XE yi let e cevirmek artık bir standart oldu. c20neye yüklenmek daha leyifli olur gibime gel,yor ne dersiniz arkadaşlar
tek egzantrikli motorda overlapi ayarlayamayacağın için özellikle turbo için yapılmış bir egzantrik bulmadığın sürece üst devir verimliliği alamazsın. c20ne turbo altyapısı için pek iyi bir seçim değil c20xe ye çevirmek bu kadar kolayken c20ne üzerinde çok emek ve zaman harcayan ve bu kitleye parça üretenler çok daha kısıtlı. ayrıca c20xe/let lerin asıl numarası cosworth dizaynı coscast kapakta subaplar ve açılarda saklı kapak dışında diğer araçlara göre çok da iyi olduğu bir nokta yok. c20ne kapağı ise sportif altyapı için tasarlanmış bi kapak değil. c20ne turbo ile de çok uğraşıldı ama senelerce kapak açmadan binebileceğini kafanın uzun yola çıkabilecek kadar rahat olacağını ve en önemlisi istediğin kadar hızlanamayacağını tecrübeye dayanarak söyleyebilirim.
hedeflediğin beygirleri herşeyden alabilirsin 2.0 olan ama ne kadar süreyle ne kadar dayanıklı alacağın asıl sorun bence
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)