Bence düşünmeyen kahraman olamaz. 8 litre yakan araca 10 litre yaktırıp 5 hp alıyorsan kahramanlık olmaz başka bişey olur.
Bence düşünmeyen kahraman olamaz. 8 litre yakan araca 10 litre yaktırıp 5 hp alıyorsan kahramanlık olmaz başka bişey olur.
bir kaç örnek vericem insanlar araba aldıklarında headers egzoz emme manıfoldu fln değiştirirler güç almak için sen hiç taktıgın aftermarket emme manıfoldunun portlarının orjnalden daha kucuk oldgunu gordunmu?
filtre kiti,emme manıfoldu,headers,daha geniş egzoz bu yaptıgında bı nevı portlara gıden yada cıkan havanın yolunu genısletmek degılmı??
Madem mantıksız bunların hiç biriyle bence güç alınmazdı sübap diyorsun
emme borusu-gaz kelebeği-emme manifoldu-(port)-subap olarak sıralarsa havanın gittiği yolu sen hepsını genısletıp neden portu aynı bırakıyorsunki sacma güç gelmez diye....
4 nokta enjektorlu araclarda fln diye kendin yazmışsın kendin söğluyorsun eger portlar genısleyıp ıcerı 1/15 oranından dahada fazla hava girersezaten hava girdiyse amacına ulaştın demektir uygun hava yakıt karısımın ayarlıyarak güç alabilirsin. Gerekli olan hava
niden turbo kullanıyoruz
üslubmda bi yanlışlık olursa kusura bakma amac bilgi paylaşmak
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
kurum pislik icinde portinge gere yok bir çok kimyasal varken ne gerek var kurum pıslık ıcın dramel kullanmaya
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
portlar aynı bırakılcak diye bi yazı yazmadım bu saydıgınız işlemler yapılırsa port genişletilirse güç alınır yazdım sanırım yanlış okudunuzayrıca uslubunuzda sıkıntı yokda
ben uzatmak istemiyorum benim kişisel görüşüm bu mantık olarak böyle yorumluyorum amacımız bilgi paylaşmak kimin kafasına hangisi yatıyorsa onu uygulasın herkezin gorusune saygım var tesekkurler .
Boyle seylere gerenk yok mayk
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
mühendisler düşünürde iş üretime gelince standart kapak dökümdür, dıştan işlenir yüzeyleri düzeltilir..
portları işlemek ve parlatmak tamamen performans amaçlı ve genelde el işçiliği ile yapılan pahalı bir işlem fabrikasyon uygulamaya uygun değil..
Fayda sağlamaz değil sağlar atmosferik motorda gerek yok dersen, aynı mantıkla atmosferik motorda egzos filtreyede gerek yok diyebiliriz..
Bunlar keyif işi insanların hevesini kırmamak lazım.
heveslık bı durum deıl psıkolojık bı durumda deıl bunlar hurafe seyerde deıl denenmıs yapılmıs canlı orneklerı cokca var...
tartışma ortamına gerek duymayalım lütfen burda birşeyler paylaşıyoruz , sadece portpolish le güç alınmış dyno yada video warsa izleyelim elinde olan warmı vaf-c , piggyback vs vs ecu ile hiç bir işlem yapılmadan alınan güçlerle ilgili bi video yada güç alan arkadaşlar nasıl almışlar paylaşırlarsa sevinirim (yazdıklarımı ya eksik okuyosunuz yada kendi kafalarına göre tartışıyosunuz ben diyorumki sadece portla güç alınmaz diyorum iş nerelere bağlandı vay anasına şimdi eksoz headers girersek hiç çıkamayız)
öyle bir adam var mı?
sadece port polish yapıp dynoya sokucak.
Adam s2000 de denemiş işe yarıyor demiş.
Ki yurt dışında her zaman önerilen bir uygulama.
İşe yaramaz derken var mı bir dayanağınız.
Ben stock bir civic e yapılsa işe yarar diyorum. Başka araçları bilmem.
Port polish yapsam filtreyi sökecek halim yok.
e zaten port polish yapan adam en kötü filtre headers eksoz vs bişey yapar.
siz neden hemen sinirleniyosunuz ben diyorumki benim fikrim böyle sistematik düşününce buna karar verdim sizin görüşünüz öyle olabilir ben onada saygı duyuyorum bana göre portpolish orjınal ellenmemiş arabada eskiden insanları +30 hp die kandırılan hava filtresi olayı gibi gereksiz benim tezim bu gerisini yaptırcak olan arkadaşlar düşünsün ister yaparlar ister yapmazlar ama uğraşcaklarına ve verdikleri parayı doğru modifiyeye harcasınlar die uğraşıyorum dün de dedim boş çay bardağına dolu su bardağında ki su konmaz artanı taşar (ellenmemiş kapakda )
Bence siz biraz gerginsiniz. Sürekli aynı şekilde gerginlikten bahsediyorsunuz.
Burda belirli bir seviyede fikirler çatışıyor ama insanlar kavga etmiyor. bu seviyede devam edilebilir.
Filtre 30 hp veriyor diye satıldı doğru. Ama hiç güç vermediği de söylenemez.
Dediğim gibi cai + headers + cat iptali + hoş bir son susturucu yapıldığında imkan varsa port polish de yapılmalı.
Şimdi dediğim gibi kimse durup duruken stock araca sadece port polish yapmaz.
Adamın kapak açılacaktır birde p&p yapar. takar filtresini gezer. Çok konuşulacak konu değil.
Asıl önemli olan maliet ile alınan verim orantılı mı?
yok gergin değilimaslında benim değinmek istediğim konu sadece portpolish değil , motora 1 parça modifiye yaptım diye sevinen güç aldım diye gezen insanlarda , deneme yapmadan + güç alanlarda mesela bi örnek 2 tane m3 ikiside standart drag da ve roll de ikiside kafa burun gidiyo diğerine komple ss eksoz takılıyo eksoz takılan araba 1 boy geriliyo buna şahit oldum ve birçok kez buna benzer olay duydum ve yaşadım maliyet olarak gelirseniz ben kendi 131 turboma ve arkadaşımın uno turbo kapağına polish yaptım faydası illaki oluyo helekı turbo arabada fark kat kat artıyo sizde kendi arabanıza yapabilirsiniz ama tabi test makinesi olmadıgı için kara düzen yapmak zorunda kaldım elime referans bi top aldım hepsini aynı ölçüde almaya çalıştım el taşıyla daha sonra parlattım eğerki el beceriniz warsa sizde yapabilirsiniz ama prof iş istiyorsanız sanırım forumda bi abi yapıyodu hem işçilik olarak güzel hemde test ederek yapıyo
bu örnek işe yaramaz mı?
kapakda yapacağın değişikliklere aracın beyni limitleri dahilinde tepki verecektir elbet.
MAF lı olan çekilen fazla havayı ölçer, MAP lı olan değişen vakumu algılar, ona göre gerekli benzini iletir..
daha çok hava + daha çok benzin = ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)