neyse sorun yok. konu sahibi 45 55 kuruş yazmış. o da 11 12 litre yapıyor.
Yakıt konusunda çok kriter var. Kullanım çok etkiliyor. Ve en önemlisi yakıt çok pahalı 390 km yolu 18 litre ile gidiyorsun 75 lira yapıyor.
Benim kullandığım polonun ruhsatında 1,6 120 hp yazıyordu. yanlış herhalde.
bana çok gibi geldi benim arabam bile şehir içi çok sıkıştırmadığım sürece 48-52 kuruş yakıyo
Hayat direksiyonu tutan ellerde, ölüm gaza basan ayaktadır. Bunun eğlencesi ise ölümüne basıp hayata tutunmaktır !
benzinli araçlar istanbul trafiginde 10 lt den az yakamaz.
Bu kısım doğru değil. Yukarda yazdım ortalama 8 ile 10 arası. ( hatta bayramda trafik yoktu istanbul boşken 6 litre yaktım)
Olabilecek en kötü trafikte 25 km mesafede ortalama 12 yakıyor -ki o trafiğe yılda 2 kez girmiyorum bile.
o kısım doğru , neden doğru açıklayayım ;
1-polo arabasından bahsediyor.
2-sizin arabanız yakmıştır bilinmez.yol boş ise sabit hızda anlık da olsa 6 litre görebilirsiniz sorun değil
3-polo sahibi arkadaş tam net bir ifade vermedi 45-55 krş arasında.
4-10-12 arası yine normal çünkü o polonun hangi yoldan geldiğini ben biliyorumiş arkadaşım öünkü
![]()
5-motor sıcaklığını ele alın,daha ısınmadan kapatılıyor motor.
saygılar.
yol bilgisayarını anlık tuketime alıp bakmak lazım. 1. vites kalkışta aracın minimum 30 lt yaktıgını görüp ondan sonra yorum yapmak lazım.
.
Dediklerin doğru motoru ısıtmadan zaten gideceğin yere varıyorsan neresi olursa olsun benim aracımda 10 12 yakar.
Benim verdiğim değerler 25 km mesafese ortalama tüketim. yoksa anlık tüketim 0 litre de oluyor20 litre de
Neyse allah daha ucuz benzinle kullanmak nasip etsin diyelim.
iyi de sen dur kalk trafikte sürekli gaza basarakmı gidiyorsun heel and toe yaparakmı köprüyü geçiyorsun. Ankaranın köprüleri bu şekilde herhalde.
neyse uzamasın. ... herkesin aracı kendine güzel.
Bence sen konuyu çarpıtıyorsun. istanbulda yaşamadan 10 litreden az yakmaz demek pek mantıklı değil.
Herkesin aracı kendine olayı değil. Ben 10 litreden az yakıyorum diyorum 106 gti az yakıyor diyor. sen yakmaz diyorsun. istersen bir konu aç istanbulda ortalama tüketimler ne kadar diye.
Çok fazla genelleme olmuş bu benzinli araçlar 10lt den aşşağı ist içinde yakmaz diye.
1 seneden fazladır 1.2 tsi leon kullanıyorum istanbulda yaşıyorum. 30bin km dir istanbulun neredeyse her sıkışık trafiğine girip çıkmış birisi olarak değil 10 9 litreyi bile görmedim. Aracı ilk çalıştırıp 5 dk içindeki ortalamadan bahsetmiyorum tabiki.
Teknik verilerdeki şehiriçi kombinasyonu 50km hızı hiç geçmeden ortalama 20km hızla gidilen yoldur. Adam gibi kullanılırsada bu veriler 3 aşşağı 5 yukarı tutar.
Ve evet 10 lt 1.4 motor için istanbulda çoktur.
ilker ben ankaraya yeni taşındım. yaklaşık 30 senedir istanbulda oturuyordum.
hem anadolu hem de avrupa yakasında oturdum. hem anadolu hem de avrupa yakasında çalıştım.
hem anadolu hem de avrupa yakasında okudum
. istanbulun bilmediğim deliği yoktur
.
benzinli, dizel, turbolu, turbosuz araçlarım oldu
hangi aracın ne kadar yakabileceğini az çok tahmin edebilirim
şu an ki aracım da jetta 170 dsg. bilmiyorum sana bir şey çağrıştırıyor ya da hatırlatıyor mu
onun için uzatmaya gerek yok![]()
10 litre 1.4 bir araba için normaldir.he 8-9 beklersin ama kesinlikle 8 yakmaz.9 küsür yakar !
şahinim vardı oda haziran ayında 27 krş lpg yakıtı vardı , şahin de 1.6 80 bg. buyrun burdan yakın
neyse , bence normal yakıyor arabası neden mi , 10 kmden az ve trafikte gidiyor olması![]()
"istanbulda yaşamadan " demişsin de ben de ondan açıklama ihtiyacında bulundum.
renkli bir hayatım yok kusura bakma.
istanbul gibi bir yerde kullanım ve trafigin durumuna göre benzinli araçlar 10 lt nin üstüne rahatça çıkar.seninki daha da güzel çıkar
bazıları çevreyolunu kullanır, gaza itinali basar vs düşürür, neyse.
o polo da kozyatagı kızıltoprak arası kullanılıyormus. bal gibi de 10-11 lt yakar. bu yakıt hikayeleri hiç bitmez. az yakıyosan ya az trafige kalıyorsundur ya da korka korka gaza basıyondur. benim araçla 450 km gidiyordum istanbulda.52 lt depo ile. şimdi konu açsam ne yazar insanlar , kesin sorun var demez mi? 3 gün once de 4,9 lt ortalama ile 70 km yol gittim![]()
ne oldu şimdi aracım çok mu yakıyor az mı ?![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)