Beyler,
Otomobillerden, içten yanmalı motorlardan, ilgili sistemlerinden vs. az çok anlarım.
İçten yanmalı bir motorda yanma artıklarını tahliyesi en önemli performans kriterleri arasındadır.
Çok teknik konulara girmek niyetinde değilim, ama F1 dünyasında bir egzoz sistemi için yüzbinlerce dolar harcandığını biliyorum.
"Altı üstü bir boru" değil yani..
Atık gazların verimli bir şekilde tahliye edilmesi de ağaçtan düşen elmaya yer çekiminin hükmetmesi örneğinde olduğu gibi, akışkanlar dinamiği ilkelerinin hükmü altında olan bir işlem.
Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, başlı başına bir mühendislik konusudur. ArGe, uygulama ve test aşamaları ciddi mali kaynak gerektirir.
Hal böyleyken, hani Beethoven gibi doğuştan yetenekli ve müziği ruhunda hisseden insan evlatları vardır ya, işte İskender usta tam o kalıptan dökülmüş bir adam.
Akışkanlar dinamiğini hissederek çözmüş, bu karmaşık olayları içgüdüsel bir şekilde doğal bir kolaylık içinde çözebilen, anlayabilen bir "usta"...
Yaptığı iş, gerçekten saygı duyulması gereken bir sanat aslında.
Ben de kendi aracım için hiç tereddüt etmeden İskender Usta'nın kapısını çaldım. Muhteşem bir sistem yaptı. Kaç para verdiğim ise benimle İskender Usta kalacak bir husus.
Bu arada, sadece teknik üstünlük yetmez.
İskender Usta, tanıdığım en efendi, düzgün ve profesyonel insanlardan biri. Kazandığı paranın her kuruşunu kesinlikle hak eden, emeğinin karşılığını alması gereken bir "usta"...
Bilmem anlatabildim mi...