adam dogustan İngiliz yaww :) atasözlerini kesss :hahaha:
Printable View
Bence işinin en iyisi Türkiye'de. Tereddütsüz emanet ederim arabamı. İşçiliği ve sohbeti muazzamdır. Aslada fiyat konusmam çünkü işin gereğinden fazlasını asla istemez böyle şeyleri aşmış bir insan. Yaptığı işinde sonuna kadar arkasındadır. Ki zaten yaptığı işler ortada.. Herhangi bir marka egzosa verilecek paradansa Iskender ustaya yaptırırım hem sesi özgün olur istediğim gibi yapar hemde işçilik olarak markalardan hiç bir eksikliği olmaz. Fiyat konusunda pahalı denmesi yanlış yurtdışındaki egzos işçilik fiyatları belli...
ben fiyata degilde kar oranlarına takıldım.
en nefret ettgim şeydir bir iş yeerinin kar oranlarını hesaplamak.
sanane istedgi kadar kazanır ister yaptır ister yaptırma
Türk insanı hep yapar bu hesabı.
Sadece ve sadece fiziksel olarak görebileceği, tutabileceği,hissedebileceği nesnelere para vermeye eğilimlidir, işçiliğe hizmete ustalığa para vermek istemez zoruna gider.
Bunu bilen servislerde tamir etmek yerine parça değiştirmeyi daha kolay yol olarak seçer. Araçtaki sorunu bulana kadar değiştirilmemesi gereken bir sürü parçayı değiştirir durur.
işte sorun orda aynı işi yapan usta yok. işçilik arasında bir fark var ki adam o parayı istiyor. senin aynı iş dediklerin hazır susuturucu takıyor. bu komple kendi imal ediyor.
Sir bence bir gün gel seni İskender'de misafir edelim :D
hala atıp tutuyorsun. Gormeden konusuyorsun
ben memurum o şekilde düşünmüyorum zihniyetle ilgili bişey.
adam haklı beyler bırakın nerde isterse orda yaptırsın. her koyun kendi bacağından asılır.
Benden sadece düz boru ve son susturucuya 1200 lira istedi son oluru bu dedi eywallah işçiliğine lafımız yok beyler ama bunun markalisi zaten 1000 lira sadece düz boru ve son susturucu Ödeyen var mı aranızda bu parayı peki ? Düz boru ve son susturucuya ?
Bakın pahalı olabilir. Ben de pahalı buluyorum.
ama bir geçek var ki adam bu işin en iyisi. Tutup arabana yazılım için 1000 lira veriyorsan eksoza da 2000 lira vereceksin.
Vermek istemiyorsan da sanayide her yer eksozcu. gidersin işini görecek bi sistemi yarı parasına yaptırırsın. Belki fiyat/fayda oranı daha yüksek olur. Ama yaptığın iş son nokta olmaz.
Yanlış anlama filan yok. Sabit gelirle çalıştım ömrüm boyu.
4 senedir. kamu görevlisiyim. teknik personel olarak emeğin işçiliğin değeri ne demek bilirim.
Bu memlekette adam asgari ücretle çalışır. günün 16 saati burnunu kaldıramaz. Kendi aldığı paranın az olduğunu gidip patronuna söyleyecek yüreği yoktur ama her yerde falanca fazla alıyor diye atar tutar. Malesef durum böyle.
en son aldigim warex ten onceye kadar hep iskender le is yaptim. Saolsun, kirmadi hic hep isimizi halletti. Mini de 3 kere falan sistem degistirdim 3 u de birbirinden iyi idi. Gece 12 de arac teslim ettigi oldu, kalktik yarisa gittik oradan. Aracimda sadece spiral den dolayi problem cikiyordu ama o da benim hayvanligimmis :D
ben hıc işlem yaptırmadım ama çok arkadaşım yaptırdı memnunda .yanlız bır ıkı kere fıyat aldım biraz pahalı geldi.
burada yorum yazan arkadaşların unuttuğu bir kaç şeye değinmek isterim.
iskender usta piyasada isim yapmış sanatkar bir ustadır. bunca insan yanılıyor olamaz. yaptığı işle ilgili olarak kimse olumsuz bir yorumda bulunmuyor ve hatta herkes övüyor. aynı zamanda muhabbeti , sohbetiyle de insanların sevgisini, güvenini kazanmış bir usta hatta marka.
bugün kaliteli modifiye araçların çoğunda iskender ustanın izleri bulunuyor. buraya kadar her şey normal.
bazı arkadaşlar ise dikkat ederseniz sadece işin kalitesinden değil de isim maliyetinden yakınıyor. burada haklı oldukları taraf yok değil, var ama ustanın da haklı olduğu taraf var. kimse iskender ustanın yaptığı işe kötü demiyor ise ve sadece fiyat yüksekliğinde yakınırsa bu da serbest piyasadır buna da kimse söz söylemesin.
herkesin bir bütçesi vardır ve her işinde bir hak edişi vardır. burda hem fikir olalım.
sonuç olarak iskender usta kaliteli bir iş yapıyorsa kar marjı yüksek olmalı, olmalı ki o iskender usta olabilsin. aksi halde ucuz piyasa işleri yapsaydı bugün onu tartışıyor olmazdık. işte büyük usta böyle olunuyor arkadaşlar. o sebebten herkes mantıklı ve vicdanlı eleştiriler yapsın.
sayg.
bir de yurt dışında bile bu kadar pahalı değil diyenler var :D
Yurt dışında 2 dolardan fazla benzine para veren varmı :D Asıl benzine neden pahalı demeniz lazım.
Arabayi lifte kaldirdiginda isten anlayan adam egzoz sistemine bakip 'Bunu Iskender mi yapti?' diyorsa zaten daha fazla konusmaya gerek yok :)
yurtdışında bile bukadar pahalı değil diyenler gitsinler supersprintten bitek cat back alsınlar nekadarmış bakalım. ?
Gökhan iskender kurumsal bir firma değil öncelikle.
Mesela kurumsal firmalar öreneğin Jack & Jones veya Zara Türkiyede hangi mağazasına gidersen git tshtrtte kazakta montta aynı para ama iskender öyle değil
Esnaf mantığı ile hareket eder iskender ile arandaki sohbete bakar pazarlık gücüne bakar . sana düz boruyu son susturucuyu 1200 yapar başkasına 800 yapar sen yaptırmaya niyetlensen abi işte şudur budur desen kırıcağını sanmam çok oldurmedikçe tabiki.
marka takıntımız neden var onuda anlamış değilim marka olunca daha kaliteli diye birşey yok R56 için millet borla satıyo yüzüne bakmıyo ama iskender egzostu satabiliyosun bugün ALTA egzost alsan ve kaynak yerinden patlasa ne yapıcan yurdışına ya kendine yazıcan yada aldığın yere gidicen o yine yurtdışına yazıcak bir sürü silsile ama İskenderle bole birşey yaşasan en kötüsü hemen ya yenisini yapar yada kaynatır ki bi hata olduğu zor goruldu biz T shirt üretiyoruz kralı olsun işçlik bilmemne kumaşı hadi 7 usd olsun kimisi 10 usd ye satıyo armani gucci LV 700 usd satar ama kalite neticede aynıdır burda senin bütçen ve ne istediğin konuşur saygılar...
haha Aren o fiyata ancak ben yaptırıyordum ki Gökhan öz kuzenim biliyorsun :) şimdik bana bile 1200 tl fiyat çekti ki susturucular falan hariç :)
meyvelerden muz egzozda ıskenderemus
Kanka herşeyin bir maliyeti var işte birde bu işin el emeği var insanlar sattlerce bu soğukta yada o sıcakta tehlkeli bir işle uğraşıyorlar bir hata ömür boyu kalıcı hasarlara neden olur yaptıkları iş risklide bir iş sonuçta ama biz işçilik ödemeyiz benm mantığımda hep aldığım parçadan iskonto isterim işçilikten kesmem çünkü o başkadır adamın emeğini kesmek bana ters geliyo usta hakkını helal edicen yaptığı işte gözü kalmicak ( iskender usta için değil tüm ustalar için geçerli)
yani 1300 TL downpipe yok, taktırman ıvır zıvır 1400 de. giderim anlaşırım 1000TL Iskender'e veririm. İstediğim sesi de kendisi ayarlar, markaya baglı kalmam :)
Aren konu kurumsallik falan degil ben İskender'in işçiliğine işine laf etmem emeğe saygı diyorum esnaflik demisssinde bende esnafım kapalı çarşıda neyin ne olduğunu lv veya gucciyle dandik bi tişörtü es tutacak biri değilim ben kimsenin maliyetini işçiliğini karını hesaplamam istemistir almıştır hakkıdır isime gelir yaptırırım isime gelir yaptırmam
Mesela bende headers aldim sıfır sanayi ısı hatta bu siteden aldim izmirden 500 headers 200 tl son susturucu el yapımı krom hazır degil sadece düz borum kaldı alacağım eywallah. Belki İskender gibi olmaz ama sen İskender ben İskender o İskender yaptirisa aradaki fark nerde cikicak ortaya sen beni geçince İskender farkı diyebilcem :) :) keske bende yaptırsam ucuz olsa ama bana fiyati yüksek tekrar söylüyorum işçiliğine lafım yok kendi headersimda da eksozumdan da memnunum
izmirden gökhan abiyle iletişimede geçebilirsiniz, tek parça potsuz ve inanılmaz hafif ara borular.
fiyatlar çok güzel. siteye sponsor zaten